amigdas.com

Pyometra la câini simptome și tratament

piometruMajoritatea bolilor sistemului reproductiv al câinelui reprezintă o mare amenințare pentru viața ei și pentru starea generală a corpului. Una dintre aceste boli este piometrul la câini. O pyometra este o inflamație purulentă a membranelor mucoase ale cavității uterine a unui câine. În caz contrar, această boală se numește "endometrit purulent". Boala este foarte periculoasă, pentru că, în absența tratamentului competent în timp util, moartea unui animal din ruptura uterului și contaminarea sângelui este iminentă. Cu un tratament în timp util, animalul are șanse mari de recuperare completă.

Pirometrul provine din activitatea microorganismelor patogene care se activează în timpul estrului, după naștere sau vaginită, și nu contează de câte ori câinele a dat naștere.

Provocați dezvoltarea bolii poate hormon medicamentele de uz veterinar care reduc activitatea sexuală a animalelor.

La risc este orice animal nesterilizat mai vechi de doi ani. O atenție deosebită trebuie acordată cocoșilor predispuși la sarcini false, deoarece această afecțiune indică o tulburare hormonală care promovează dezvoltarea unor pyometre.

motive

dezvoltare boala este posibilă cu o încălcare a funcției de reproducere și se poate dezvolta cu tulburare hormonală, care produce mai mult progesteron, ceea ce contribuie la creșterea țesutului uterin.

O pyometra la un câine se dezvoltă când este infectată în timpul estrului sau atunci când există un proces inflamator în organism care este însoțit de formarea de puroi.

Cauza bolii este folosirea contraceptivelor în timpul estrului.

Uterul cu pyometrainflamație uterul la un câine se poate dezvolta dacă animalul are un stil de viață sedentar și este supraponderal. Grupurile de risc sunt animale mai vechi de cinci ani.

Cel mai adesea, boala este diagnosticată la nulipi sau, adesea, la naștere câinilor.

O atenție deosebită trebuie acordată dietei animalului. Pyometra se dezvoltă ca urmare a lipsei de vitamine și microelemente în corpul animalelor de companie.

Formele bolii

La animale, două formă boala:

Deschis: ușor de identificat și curge mai ușor.

Închis: diagnosticul de inflamație a uterului la un câine este împiedicat de simptome ascunse și foarte des boala este detectată după o ruptură a uterului. Forma închisă se dezvoltă în animalele de companie, supraponderale, care se mișcă puțin. După ruperea uterului, puroul curge în cavitatea abdominală, ca urmare a dezvoltării peritonitei, din care câinele poate muri într-un timp scurt.

Pyometra la simptomele câinilor

Cu procesul de inflamație existent, următoarele evidență:

 • apatie și reticență în mișcare;
 • deteriorarea apetitului și setea intensă;
 • tulburare de scaun;
 • îndemna să urineze;
 • vărsături frecvente;
 • schimbare temperatură corp, care în primul rând se ridică, apoi cade sub normal;
 • un abdomen mărit dureros. O creștere a abdomenului poate să apară în câteva săptămâni, iar dezvoltarea rapidă a bolii - în câteva zile.
 • frecarea frecventă sub coadă;
 • descărcare întunecată cu un amestec de puroi, având un miros neplăcut;

diagnosticare

Pentru a identifica semnele bolii, trebuie să monitorizați cu atenție animalul de companie. Dacă apar primele simptome ale bolii, trebuie să contactați imediat medicul veterinar. Simptomele de pyometrici sunt destul de specifice, iar specialistul îl va diagnostica aproape imediat fără eroare.

Examenul cu ultrasunete cuPentru clarificare diagnostic O examinare cu ultrasunete va fi efectuată pe animal, care va arăta starea uterului, forma și dimensiunile acestuia.

De asemenea, trebuie luate din frotiurile cervicale care arată prezența inflamației purulentă și inspecția efectuată în timpul căreia uterul sonda veterinar și verificarea câine vagin.

Este recomandat să se facă biochimice analiza sânge. Când diagnosticul este confirmat, medicul va fi prescris tratament.

Tratamentul pyometrelor

Pentru tratamentul animalelor este posibil atât tratamentul conservator, cât și tratamentul chirurgical. Cu toate acestea, trebuie să fim conștienți de faptul că utilizarea medicamentelor nu poate aduce întotdeauna un rezultat pozitiv. Ca rezultat, timpul va fi ratat.

Dacă boala este detectată într-o fază incipientă, dacă câinele este tânăr și nu este epuizat, este posibil tratament preparate medicinale cu conservarea funcției genitale. Pentru a face acest lucru, folosind contracții uterine și antibiotice.

Cu toate acestea, tratamentul conservator nu aduce întotdeauna un rezultat pozitiv rezultat. Foarte des, la câinii recuperați, este posibilă recidiva după prima căldură. De asemenea, aspectul negativ al tratamentului medicamentos este utilizarea de medicamente hormonale puternice, care au un impact negativ asupra întregului organism animal. După o astfel de terapie, câinele are nevoie de o perioadă lungă de recuperare. Când începe operația, animalul începe să se recupereze timp de 2-3 zile.

În termen de 10-14 zile după intervenția chirurgicală este necesară animalele de companie pentru a asigura un tratament delicat: de a folosi laxative si calmante, de multe ori să meargă, pentru a alimenta prelucrarea incizia semi-alimentara.

Foarte adesea în organism persistă vetre inflamații care duc la o recurență a bolii. Ca urmare, câinele trebuie încă sterilizat.

Funcționarea câineluiMajoritatea experților recomandă tratamentul chirurgical, care implică îndepărtarea uterului și a ovarelor. În plus, în timpul intervenției chirurgicale, șansele de recuperare la un animal sunt semnificativ mai mari.

operație pentru îndepărtarea uterului nu este considerată dificilă, efectuată sub anestezie generală. Starea animalului se îmbunătățește în a doua zi după operație, după trei săptămâni câinele se poate întoarce la modul obișnuit de viață.

Mulți proprietari nu sunt de acord cu operațiunea. Dar, în această situație, trebuie să se înțeleagă că operația crește semnificativ șansele de recuperare a animalului de companie, deoarece focalizarea inflamației va fi eliminată. Chiar și cu un rezultat favorabil al tratamentului de droguri, câinele nu va putea să suporte și să dea naștere unor copii sănătoși.

Prevenirea piometrelor la câini

Excluderea riscului de boala poate steriliza doar câinele.

Veterinarii recomandă monitorizarea îndeaproape a animalelor, în special a celor din grup risc:

 • câini de peste șase ani;
 • câini care rămân gravide după fiecare estrus;
 • animalele care cresc rar descendenți;
 • dezvăluind faptele de sarcină falsă;
 • utilizarea medicamentelor hormonale;
 • animalele supraponderale sau conducând un stil de viață sedentar.

Este necesar să se revizuiască dieta unui animal de companie. Alimentele trebuie să fie echilibrate, să conțină cantitatea necesară de proteine, grăsimi, carbohidrați, minerale și vitamine. Se recomandă, de asemenea, utilizarea suplimentară a suplimentelor de vitamine.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să tratați o pimetru într-o pisică și care sunt simptomele debutuluiCum să tratați o pimetru într-o pisică și care sunt simptomele debutului
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
Nasul fierbinte și uscat la un câine: motiveNasul fierbinte și uscat la un câine: motive
Leptospiroza la câini: simptome și tratamentLeptospiroza la câini: simptome și tratament
Displazia la câiniDisplazia la câini
Enterita la câini: simptome și tratamentEnterita la câini: simptome și tratament
Vaccinarea împotriva rabiei pentru câiniVaccinarea împotriva rabiei pentru câini
Punga pentru câini: semne, simptome, tratamentPunga pentru câini: semne, simptome, tratament
Otita la câine decât tratamentul: otită alergicăOtita la câine decât tratamentul: otită alergică
Micoplasmoza la câini: simptome și tratamentMicoplasmoza la câini: simptome și tratament
» » Pyometra la câini simptome și tratament
© 2021 amigdas.com