amigdas.com

Descrierea rasei Tibetane Spaniel și caracteristicile sale

Răsfoiți tibetan spanielTibetan spaniel aparține categoriei de roci decorative. Strămoșii săi au trăit odată în mănăstirile tibetane din munți. Și numele câinilor de spaniol au primit din cauza asemănării lor cu reprezentanții rasei Cavalier King Charles Spaniel, dar de fapt ei sunt complet diferit.

Astăzi veți citi descrierea acestei rase, veți afla mai multe despre grija acestor câini și veți cunoaște caracteristicile acestora.

Caracteristicile principale ale rasei

Dacă vorbim despre caracteristicile cheie ale spanielului tibetan, atunci sunt:

 • Spaniolii tibetani comandă foarte repede echipe noi, dar le îndeplinesc adesea numai dacă doresc;
 • molitarea are loc în cantități mici pe tot parcursul anului și de două ori pe an abundent;
 • câinii din această rasă găsesc perfect un limbaj comun cu copiii, dar cel mai bine este să le porniți în familii unde copiii se află deja într-o epocă de conștiență, deoarece copiii pot, dacă ei înșiși nu o bănuiesc, să se descurce foarte rău;
 • găsiți bine limba comună cu alte animale domestice, inclusiv pisicile;
 • foarte iubit de familia și atenția lor, nu este recomandat să porniți un astfel de câine dacă nu acordați multă atenție;
 • activitatea recomandată este o plimbare moderată, destul de normală;
 • umblați animalele pe o leșie, astfel încât câinele să nu fugă;
 • deoarece o astfel de rasă este rară, nu este atât de ușor să cumperi un cățeluș, trebuie să coadă și să urmezi anunțurile.

De unde a venit rasa, spanielul tibetan

Black and White Spaniel tibetanAșa cum am menționat deja, reprezentanții acestei rase în timpuri străvechi erau prieteni fideli ai călugărilor tibetani în mănăstirile lor. Acolo aveau misiunea lor: ca statui de lei la intrarea în mănăstire, ei s-au așezat și s-au uitat la toți străinii. Văzând pe cineva suspect, câinii au început să latreze, după care au venit câinii de pază mai serioși - mastifi.

În Tibet, spaniolii erau considerați animale sacre, puteau fi date numai reciproc, le era interzis să le vândă. Când tradițiile budismului au început să se răspândească în țările din est, spaniolii au venit în China și în alte regiuni.

Cu toate acestea, în Europa, astfel de animale au apărut pentru prima dată doar la sfârșitul secolului al XIX-lea, dar până în anii 20 ai secolului XX au fost puțin studiate până când au fost interesate de crescătorii profesioniști. Dar, în ciuda avansării rasei, ele nu au devenit niciodată rase populare din cauza izbucnirii celui de-al doilea război mondial. Și abia la sfârșitul anilor `50, rasa a fost recunoscută oficial în Europa, iar popularitatea a început să se aplice deja la mijlocul anilor `60. Cu toate acestea, pentru a apela un spaniel tibetan un câine foarte popular în comparație cu alte rase este imposibil chiar și în timpul nostru.

Tibetan spaniel: descrierea rasei

Descrierea externă a reprezentanților acestei rase este următoarea:

 • Animalul are o formă alungită, lungimea lui depășește înălțimea;
 • creșterea la greaban este de până la 25 cm;
 • greutate de la 4 la 7 kg;
 • capul este mic în comparație cu corpul și ridicat în sus;
 • craniu caviar;
 • lungimea medie a botului, maxilarul înainte;
 • nas neted negru;
 • ochi larg stabilite, ovale în formă, expresive și clare, au o nuanta maro inchis;
 • urechi de mijloc, foarte plantate și agățate;
 • Coada este acoperită cu păr lung și este foarte plantată, culcată în timp ce se mișcă în spate.

Fiecare câine, în mod firesc, diferă extern de celălalt, dar toți reprezentanții speciei au lână dublă, care protejează împotriva răceliilor. Iar substratul cald păstrează căldura bine, în ciuda faptului că haină este matasoasă, botul este scurt, la fel ca în partea din față a labelor. Picioarele și coama sunt așezate pe gât, urechi, în spatele labei și pe coadă. Bărbații sunt dantela și coama mai pronunțate, dar femelele sunt decorate mai modest.

Culoarea poate fi diferită, cel mai valoros - aur.

Natura spaniolilor tibetani

Tibetan Spaniel CupluAcest tip de spaniel nu este ca spaniolii europeni de vânătoare. Și spanielul tibetan nu are nimic de-a face cu rasele de vânătoare, acești câini sunt foarte valoroși chiar și în zilele noastre.

Și chiar acum, spaniolii tibetani se comportă ca niște animale sacre. Ei respectă și îi iubesc pe stăpânul lor, dar, totuși, ei cer o atitudine adecvată față de ei înșiși.

Rasa se distinge prin mobilitate și independență. Deși labele lor sunt scurte, acești câini sunt foarte grațioși și ușor capabili să depășească tot felul de obstacole. Îi place să urce la înălțimi, pentru că în antichitate erau situați pe pereții mănăstirilor. Și în zilele noastre preferă să urce în apartament pe dulapuri, rafturi sau spate de canapele. Iar câinii au păstrat memoria istorică a serviciului de pază, astfel încât aceștia sunt capabili să semnaleze proprietarilor despre abordarea străinilor, deși nu pot fi numiți supraveghetori.

Spaniolii tibetani preferă să trăiască într-un apartament și să comunice cu toți membrii familiei. Foarte sensibil la starea de spirit a proprietarului și încercați să fiți cu el într-un moment dificil. Din cauza acestei trăsături caracteristice, este foarte dificil ca câinii să trăiască în familii în care se întâmplă constant certuri și scandaluri, nu tolerează zgomote și țipete.

Relațiile cu copiii care s-au format bine, precum și alte roci decorative, dar numai dacă copilul le tratează și ele bine. Ei vor fi, de asemenea, prieteni buni pentru bătrânii, deoarece nu au nevoie de prea multă activitate, dar sunt capabili să se empace cu stăpânul lor.

Cu prietenie, ei vor trata și alte animale de companie, relațiile cu ele vor fi netede și calme. Dar pentru străini, ei, deși nu vor manifesta agresiune, vor fi tratați cu suspiciune. Ei intuitiv simt paznici acasă și pur și simplu nu sunt permise în casa străinilor, dar în timp pot avea încredere în ei dacă vor vedea că nu reprezintă pericolele.

Spaniolii tibetani sunt bine manierati si modesti acasa, dar pe o plimbare pot varia foarte mult. Ei își demonstrează independența și încăpățânarea, adesea rezistând formării. La apelul unei echipe, aceștia răspund numai la nevoie. Leasul este necesar pentru proprietar, pentru a nu rula în jurul cartierului pentru animalul său de companie.

Dacă proprietarul tratează corect problemele de socializare, de formare și educare a animalului său de companie, îl va trata foarte bine.

Golden Spaniel tibetanUn astfel de câine poate fi numit aproape ideal, dacă nu țineți cont de unele dintre nuanțele enumerate mai sus. Animalele sunt foarte curate și vor păstra ordinea, se vor adapta cu ușurință la viața de acasă.

Specialiștii privind caracteristicile intelectuale ale animalelor includ reprezentanți ai acestei rase câinilor abilitățile intelectuale medii. Noile echipe spaniolul tibetan înțeleg după 20 de ori și este capabil să o execute doar în jumătate din cazuri.

Câinii din această specie sunt destul de inteligenți și încăpățânați, foarte atașați de oameni și capabili să cadă în depresie în caz de singurătate. Cu o singurătate prelungită, ele pot fi distructive.

Datorită inteligenței și dexterității lor, pot ajunge la locuri greu accesibile, în căutarea divertismentului și hranei pentru animale, pot să deschidă ușile de frigidere, dulapuri și nu numai ele însele.

Caracteristici de îngrijire și nutriție

Tibetan spaniel la plimbareÎngrijirea reprezentanților acestei rase nu este dificilă, considerați că sunt foarte mulțumiți de comunicare. De două ori pe an, ele sunt în mod abundent molotător, în aceste perioade ar trebui să fie pieptănate în fiecare zi. Adesea nu au nevoie de baie, nu există miros special de la câini. Combinația este suficientă pentru a face animalul să arate atractiv și sănătos, iar în lână nu erau bobine.

În sezonul rece, pentru a preveni răceala din animal, el poate purta haine speciale și încălțăminte pentru o plimbare.

În ceea ce privește dieta spanielului tibetan, trebuie să fie două treimi din produsele animale. Este recomandabil să nu dați carne de pui, cealaltă ar trebui să fie introdusă treptat în dietă. Cea mai bună opțiune este carnea de iepure sau carnea de vită. Puteți da și pește de mare, dar numai dezosat.

În fiecare zi, câinele trebuie să consume ulei și alte produse lactate. Pentru energie și îmbogățirea corpului cu vitamine Un animal trebuie să primească:

 • legume;
 • fructe;
 • cereale;
 • complexe speciale de vitamine.

de asemenea animalul de companie ar trebui să aibă acces permanent la apă potabilă, în special acest lucru este important în timpul verii. Câinele este hrănit nu mai des decât de două ori pe zi.

Caracteristicile de sănătate și costul căței

Această rasă este considerată sănătoasă dacă conține animalul în mod corect, poate supraviețui destul de mult. În medie, câinele trăiește 9-15 ani, dar în unele cazuri și mai mult.

O boală caracteristică pentru rasă este atrofia progresivă a retinei, poate provoca o pierdere a vederii. O indicație a evoluției bolii este orbirea pe timp de noapte, în care animalul nu se vede la amurg sau la întuneric.

Puiul acestei rase costă aproximativ 1000 de euro. Dar ele sunt extrem de greu de găsit. În plus, nu toți crescătorii care se ocupă de vânzarea lor pot garanta puritatea rasei.

Spanielul tibetan este o rasă mică și în multe privințe misterioasă de câini. Cu toate acestea, dacă vă decideți să vă obțineți un astfel de favor, ar trebui să-l iubiți cu sinceritate și el vă va răspunde cu bucurie cu reciprocitate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se determină rasa câinilor și a cățeiCum se determină rasa câinilor și a căței
Varietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturiVarietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturi
English Cocker Spaniel: Caracteristicile rasei și descrierea aspectuluiEnglish Cocker Spaniel: Caracteristicile rasei și descrierea aspectului
Pradă minunată și uimitoare - vulpe tibetanăPradă minunată și uimitoare - vulpe tibetană
Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?Câinii care nu se varsă sunt un mit sau un adevăr?
Câine de câine de papillon: continentală că spanielCâine de câine de papillon: continentală că spaniel
Coate Retriever: o descriere a naturii apartamentuluiCoate Retriever: o descriere a naturii apartamentului
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Irish Soft Coated Wheaten TerrierIrish Soft Coated Wheaten Terrier
Descrierea rasei de câini bichon frizeDescrierea rasei de câini bichon frize
» » Descrierea rasei Tibetane Spaniel și caracteristicile sale
© 2021 amigdas.com