amigdas.com

Boala gingiilor: tipuri, descriere, simptome și tratament

Boala gingieiLa persoana, diferite probleme cu gingiile si dintii sunt una dintre cele mai raspandite patologii care aduc nenumarate momente neplacute. Această sângerare, durere, miros neplăcut, disconfort în timpul mesei sau conversație, gingii roșii - toate manifestările descrise afectează negativ starea generală. În articol vom descrie cel mai mult frecvente simptome ale bolii gingivale

și tratamentul lor.

gingivita

Gingivita - inflamația gingieiInflamația gingiilor într-o formă cronică sau acută, care nu afectează adânc țesutul în zona legăturii lor cu dinții, se numește gingivită.

Tratamentul bolii gingivite de la gingivită se face destul de ușor doar atunci când medicul dentist determină în mod corect cauza cauzată de roșeață.

Principala problemă a acestei boli ale gingiilor este aceea că pacienții cu tulburări metabolice sunt în pericol, ceea ce poate provoca procese inflamatorii prelungite care necesită o abordare specială pentru tratamentul lor.

Cauzele gingivitei

Principalele cauze ale gingiviteiProcesul inflamator al gingiilor este rezultatul apariției unei pietre dense pe dinți în golurile de-a lungul marginilor superioare, unde peria nu poate penetra.

Printre motivele care devin factori provocatori de incapacitatea de a elimina placa pe dinti, trei grupuri principale determina.

endogen. Acestea sunt cauzele care sunt asociate cu starea corpului:

 • manifestări patologice în sistemul gastrointestinal;
 • sistem imunitar slăbit;
 • erupții de dinți la nou-născuți;
 • tuberculoza;
 • diabet zaharat;
 • lipsa de vitamina C.

exogenă. La acest grup de factori negativi sunt influente externe asupra gingiei, care provoaca inflamatia ei:

 • biologic - efectele negative ale agenților bacterieni, care sunt în special activate împotriva unui sistem imunitar slăbit;
 • chimic - există iritații datorate pătrunderii substanțelor iritante pe mucoase;
 • fizic - leziuni ale șocurilor, zgârieturi, arsuri.

iatrogenă. Această varietate de cauze ale bolii gingiilor este în mod special obișnuită pentru persoanele care sunt ușor de inspirație. După vizionarea site-urilor medicale sau a programelor TV, citirea literaturii speciale, vorbirea cu medicul dentist cu privire la importanța unei îngrijiri atente a gingiilor și dinților, ei au în mod realist inflamații asemănătoare cu gingivita.

Simptomele bolii

Simptomatologia clinică, care indică dezvoltarea gingivitei, va depinde de forma sa:

 • Simptomele clinice ale formei cronice sunt adesea încețoșate și neclare. Nu este rar să observați hiperplazia, adică o proliferare benigna destul de mare a gingiilor, în unele cazuri acoperind complet suprafața dinților.
 • Patologia acută este însoțită de durere și umflături. Probabil ulcerație locală și hemoragie.

Simptomele sunt diferențiate de anumite tipuri de gingivită:

 • ulcerativ necrotic boala este determinată de durere, ulcerație caracteristică, respirație urât mirositoare, temperatură crescută;
 • gingivita catarrala caracterizează gingiile roșii, boala este însoțită de o sensibilitate crescută la fluctuațiile de temperatură în timpul meselor și umflături;
 • aspectul atrofic al bolii duce la atrofierea gingiilor, ca rezultat al expunerii rădăcinii dentare pe parcursul timpului;
 • forma hipertrofică a bolii gingiilor distingem germinarea pe papile, care provoacă durere în timpul masticării și curățării dinților.

Natura desquamative a bolii apare din cauza permeabilității excesive a membranelor mucoase, ceea ce duce la sângerare și durere. Deseori apare în timpul menopauzei.

Tratamentul bolii

Toate măsurile medicale vizează eliminarea cauzei inițiale, deci este important să se diagnosticheze cu exactitate boala gingiilor, care se bazează pe interviul cu pacientul și o inspecție vizuală aprofundată. Este imperativ să eliminați toate depozitele dense, în special pietrele dentare.

În cursul terapeutic, care vizează tratarea bolii gingivale, pot exista fonduri pentru îmbunătățirea imunității.

În timpul unui simț constant de disconfort va fi necesar geluri anestezice. Medicul dentist prescrie folosirea analgezicelor atunci când durerea este în mod constant îngrijorătoare și foarte puternică.

În același timp, nu există restricții pentru clătirea cu decoctări pe bază de plante antiseptice, cu toate acestea, în ceea ce privește utilizarea de alcool, sare, soluții de sifon, trebuie să consultați un medic. Ulcerul este tratat cu enzime speciale. Pentru a vindeca gingivita hipertrofică excesivă, adesea fizioterapia sau recurge la intervenții chirurgicale.

parodontită

Gingivita, care este destul de ușor de tratat, în timpul nerespectării recomandărilor medicului dentist, poate trece la etapa următoare, când procesul inflamator este complet expus țesuturilor din apropierea dinților. În acest caz, este diagnosticată parodontita.

 • Stadiul ușor. Apare un buzunar osos (aproximativ 3,5 mm), care este diagnosticat în timpul examinării instrumentale. O persoană se simte dureroasă atunci când se curăță, semne de hiperemie se dezvoltă, sângerarea este posibilă. Se recomandă examinarea cu raze X, ceea ce face posibilă evidențierea gradului de modificare patologică.
 • Forma medie. Buzunarele parodontale ajung până la 6 mm, ceea ce duce la deplasarea și slăbirea dinților. Sângerarea are un caracter pronunțat și poate să apară în mod spontan. Senzațiile dureroase sunt complicate prin mâncare, comunicare verbală obișnuită, îngrijire igienică.
 • Scena greu. Gumele inflamate de buzunare trec la o marcă de 6 mm, când sunt lovite, dinții slăbiți cad ușor, apare un miros neplăcut.

Tratamentul bolii

Tratamentul gingivitei în clinicăÎntregul proces medical constă dintr-o serie de componente de bază ale factorilor - tratament medicamentos, intervenție chirurgicală, fizioterapie și ortopedie.

În timpul tratamentului, țesuturile, țesuturile dentare care au fost schimbate definitiv sunt îndepărtate, buzunarele parodontale sunt granulate. De regulă, dentistul numește imunomodulatori intensivi și agenți antibacterieni.

Pentru a vă asigura că dinții lipsiți pot fi păstrați, se pun pneuri speciale, care au scopuri funcționale diferite. În timpul prezenței focarelor purulente, acestea sunt curățate prin efectuarea unei deschideri sau excizii preliminare locale.

Folosirea ulterioară a unor forme medicinale antiinflamatoare, incluzând bulionul de ierburi pentru clătire permanentă, face posibilă vindecarea inflamației, ameliorarea umflăturii și eliminarea durerii.

Boala parodontală

Cauzele dezvoltării parodontitei și gingiviteiManifestările sclerotice semnificative în țesutul osos, care sunt detectate în timpul examinării cu raze X, sunt un semn al apariției unei boli teribile - boală parodontală.

Spațiile maduvei osoase se micșorează, modelul osos se manifestă sub forma celulelor mici.

De regulă, nu există supărare, sângerare, focare inflamatorii, astfel încât pacientul își dă seama că are probleme serioase atunci când apar gâtul și rădăcinile expuse ale dinților. Acest lucru cauzează o sensibilitate sporită la majoritatea tipurilor de alimente cu o cantitate nesemnificativă de plăci.

Trebuie remarcat că această boală trece fără buzunare inerente pentru parodonție. Probabil mâncărime în zona afectată a gingiei. De regulă, dinții sunt fixați ferm. Ei încep să se leagă numai într-o etapă extrem de neglijată, când mai mult de jumătate din rădăcină este pe deplin expusă.

Cauzele dezvoltării parodontitei

Parodontoza este una dintre bolile cauzate de dispoziția ereditară. Este dificil să se determine cauza exactă.

Destul de des, predecesorii sunt încălcări ale muncii organelor interne care determină depunerea sărurilor, hipertensiunea arterială, precum și afectarea osoasă, diabetul zaharat. Atrofia grefei poate duce la o alimentare slabă a sângelui.

Tratamentul bolii

Tratamentul bolii parodontaleUn tratament complet pentru boala parodontală poate fi realizat dacă este început la primele semne. În cazul unor încălcări grave, ar putea fi o problemă de stabilizare a dezvoltării procesului de distrugere. Acordați prioritate intervenției la timp.

Secvența activităților dentare are anumite etape - diagnosticarea bolii gingiilor și tratamentul ulterior. În arsenalul stomatologilor există culturi celulare care acționează selectiv pe locul reconstituit.

Printre metodele populare de tratament, există o serie de tehnici care accelerează tratamentul și facilitează simptomatologia:

 • frecarea gingiilor cu un cățel de usturoi timp de două săptămâni;
 • aplicarea unui aplicator de bumbac cu ulei de brad timp de 20 de minute timp de o lună;
 • periajul dinților de 3 ori pe zi cu pulbere dentară, cu adăugarea rădăcinii de bază a calamusului;
 • aplicarea pentru frecarea în zona afectată a gumei de sare și miere în același raport de volum;
 • efectul excelent este colectarea cojii de ceapa, catelusa uscata, ace de pin (1: 2: 5), umplut cu apa clocotita intr-un volum de 1,6 litri si fiert timp de 5 minute. Acest supă ar trebui să fie băut o zi. Aceasta va ușura manifestarea bolii parodontale și va întări gingiile cu o infuzie de scoarță de stejar (1 linguriță pe cană de apă clocotită). Se colectează în gură într-o formă caldă și durează 5 minute de 3 ori pe zi. Este folositor în loc de ceai pentru a prepara daisy sau frunze de urzică ale chimistului;
 • aplicarea de loțiuni de la infuzia de crawler erect.

Dinții pot fi întăriți prin aplicarea unei antrenamente destul de simple, care constă în mușcarea ramurilor aspenului, a cuișoarelor de păsări, a salciei înainte de aducerea la starea periei. În primul rând, mișcările trebuie să fie prudente, dar după un timp intensitatea poate fi mărită.

Prevenirea bolilor

Starea gingiilor și a dinților trebuie urmărită nu numai de acei oameni care au transferat deja comunicarea cu dentistul. Este mult mai important să prevenim situația, deci este necesar:

 • Mâncați echilibrat, crește cantitatea de fructe și legume, nu abuzați de alimente picante, dulci, făină, nu mâncați mâncăruri foarte reci sau fierbinți.
 • Periați dinții în mod corespunzător, alegeți peria rigidității necesare.
 • Aplicați geluri dentare și clătiți. Acest lucru va încetini înmulțirea microorganismelor patogene, în special în locuri în care este dificil de penetrat peria de dinți.
 • Renunțați la țigări. În timpul fumatului în mucoasa orală, vasele se îngustează, circulația sângelui se înrăutățește, aceasta este cauza principală a parodontitei.

Cum sa alegi clinica stomatologica dreapta?

Cum sa alegi o clinica dentara pentru gingivitaEste dificil să se supraestimeze importanța alegerii corecte a unei clinici stomatologice, deoarece nu va exista oa doua șansă de a corecta greșelile. Firește, recomandările și feedback-ul rudelor și al prietenilor joacă un rol.

Cu toate acestea, există criterii obiective, pe care policlinicul profesional și modern trebuie să le răspundă:

 • Echipament tehnic. Gingiile au simptome diferite și au nevoie de tratament specific. Pentru a diagnostica corect și pentru a rezolva problema, medicul dentist trebuie să dețină echipament medical modern și de diagnosticare.
 • Disponibilitatea licențelor și un nivel ridicat de pregătire a personalului. Profesia dentară se dezvoltă foarte rapid. Pentru a fi conștient de tehnologiile și tehnicile moderne, medicul dentist trebuie să se supună periodic unui antrenament. În ceea ce privește creșterea nivelului de calificare profesională, este foarte simplu să vă asigurați că solicitați certificate.
 • Dorința de a face ajutor medical de urgență. Acest criteriu este cel mai important pentru persoanele cu diagnostice complexe, în cazul în care consultația dentistului poate fi necesară în mod urgent. Linii fierbinți din ce în ce mai populare, când se poate obține o consultare la domiciliu.
 • Prezența medicilor de diferite specializări: chirurgi, terapeuți, parodontiști, ortodontiști. Este dificil pentru o persoană să efectueze o examinare într-o singură clinică și, după stabilirea diagnosticului, să caute un specialist în altul.

Este mai bine să preveniți orice boală decât să o tratați mai târziu. Pentru a evita problemele cu gingiile, trebuie să monitorizați îndeaproape cavitatea bucală și să vizitați periodic medicul dentist pentru curățarea plăcilor și examenele preventive. În timpul primelor semne de inflamare a gingiilor, trebuie să contactați un specialist. Medicul va putea prescrie tratamentul necesar și va respecta procesul său.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce nu pot denuda gingia: cauzele bolii și tratamentulDe ce nu pot denuda gingia: cauzele bolii și tratamentul
Cum să ameliorați boala gingiilor în casăCum să ameliorați boala gingiilor în casă
Pus în gingie: cauze, simptome și tratamentPus în gingie: cauze, simptome și tratament
Structura parodonțiului și funcțiile saleStructura parodonțiului și funcțiile sale
Sângerarea gingiilor: cauze, simptome și tratamentSângerarea gingiilor: cauze, simptome și tratament
Tratamentul cu gumă în stomatologie și posibile boliTratamentul cu gumă în stomatologie și posibile boli
Guma este dureroasă la capătul maxilarului inferiorGuma este dureroasă la capătul maxilarului inferior
Ce tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentistCe tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentist
Ce trebuie să faceți dacă gingia este inflamată în apropierea dinteluiCe trebuie să faceți dacă gingia este inflamată în apropierea dintelui
Ce se întâmplă dacă gingia doare? Metode de tratamentCe se întâmplă dacă gingia doare? Metode de tratament
» » Boala gingiilor: tipuri, descriere, simptome și tratament
© 2021 amigdas.com