amigdas.com

Acarianul subcutanat la un câine: simptome și tratament

Cicatrice subcutanateAcarieni subcutanat sunt o cauză obișnuită de îngrijorare

animalul tău preferat. Un câine este o creatură activă și sociabilă, care, la rândul său, îl expune la tot felul de boli de piele. Un animal de companie este un membru al familiei și, de asemenea, are nevoie de îngrijire, ca persoană. Cum de a identifica și de a ajuta câinele pentru totdeauna să scape de suferință și de a preveni apariția acestei boli va fi descris în acest articol.

1. Cauzele bolii

Cauza principală a demodicoză este scăderea imunității câinelui.

Aproape fiecare câine genetic predispus la infecții cu demodex, spre deosebire de pisici sau de oameni. Cu slăbirea corpului, din cauza malnutriției, a sarcinii și a nașterii, a hipotermiei și a altor boli, bifatul subcutanat la câini începe să se răspândească și provoacă îngrijorare animalului. În mai mare măsură, tinerii sub 2 ani și câinii care sunt în perioada de estrus sunt expuși la infecții. Infectat cu acești paraziți la contactul cu un câine bolnav. Această patologie se dezvoltă, de asemenea, din motive precum infecția cu viermi, rahitism, recepția lungă a antibioticelor, intervenția chirurgicală, prezența altor infecții.

2. Simptomele bolii

Tratamentul câinilorPrimul simptom al tusei subcutanate la câini este mâncărime nesfârșită. Câinele zgârie zonele afectate cu o asemenea forță încât rănile pot sângera. animal devine neliniștită, nervos și agresiv. Apoi, părul începe să cadă, iar părul nou crește slab, devine subțire și fragil. Pe patch-uri cheile apar pete roșii închise. Câinele miroase puternic de "câine", chiar și în condițiile unei proceduri de apă atentă. Transferul de căldură este perturbat. Dacă animalul dvs. a început să bată cu laba posterioară, este necesar să efectuați un studiu, deoarece acesta poate fi primul semnal care indică prezența căpușelor pe piele.

Simptomele demodecticii sunt adesea similare cu alte boli de piele la caini, deci pentru a determina cauza exacta trebuie sa se supuna unui test, si anume, pentru a racla pielea. Medicul veterinar va determina exact ce parazit neplăcut a depus împreună cu animalul dvs. de companie.

3. Formele bolii

Simptomele caracteristice tuturor formelor de boală pe care le-am enumerat deja, acum ne vom da seama ce trăsături există pentru anumite tipuri de boli.

  • În ceea ce privește severitatea simptomelor, se disting formele pustuloase și scalabile ale căpușelor subcutanate la câini.

Forma scalabilă se caracterizează prin apariția de pete de piele acoperite cu crustă de peeling, predispus la frecare, similar cu manifestarea mătcii. Se formează în principal pe picioare și botul fiarei. Acest tip de boală subcutanată este considerată cea mai ușoară.

Forma pustulară este mai severă. Cu o formă pustulară, pielea devine umedă. Există formațiuni purulente de la galben la negru. Cel mai des se formează vezicule roșiatice (pustule). Toate acestea conduc la formarea de ulcere, care încep să sângereze. Primii care suferă sunt membrele câinelui și botului. Dacă nu începeți tratamentul în timp, animalul va refuza să mănânce, de cele mai multe ori să doarmă și să moară de epuizare.

  • În ceea ce privește prevalența, se distinge o formă localizată și generalizată.

În 90% din cazuri, există o formă localizată. Este caracterizat de nu mai mult de 5 leziuni de diametru mic.

În alte cazuri, se determină forma generalizată. Majoritatea pielii câinelui este afectată. În prezența simptomelor secundare sau a altor patologii, șansele unui rezultat reușit sunt de 50%. Deseori forma generalizată are un caracter pustular. Anemia se poate dezvolta.

  • În funcție de tabloul clinic, se disting formele minore și adulte ale căpușelor subcutanate la câini.

Minoritatea este considerată o formă a bolii la persoanele care nu au împlinit vârsta de 2 ani. Cu o formă localizată la câinii tineri, remisia poate să apară chiar și fără tratament special după 2 săptămâni.

Forma adultă este adesea complicată de alte simptome concomitente.

4. Tipuri de acarieni subcutanat

  1. Mite Demodeks.Demodeksy trăiesc în stratul exterior al pielii câinelui - epiderma. Acești acarieni nu provoacă probleme gazdei și pot trăi într-o simbioză pașnică, în timp ce animalul este complet sănătos și protejat de un sistem imunitar puternic. Acești paraziți se reproduc numai în câini slăbiți. creșterea populației aceste artropode și cauzează dezvoltarea demodecozei.
  2. Acarianul subcutanat la câiniSarcoptis provoacă o boală numită "scabie clasică" sau infecții sarcoptice. Acest parazit produce leziuni focale la fel ca în demodicoză. Principalul simptom este mâncărimea și apariția de pete de chelie de piele.
  3. Urechea acută sau Notoedroza. Acest tip de acarian afectează numai urechile animalelor de companie. Un câine poate piepți urechea exterioară la sânge. Primul semn al bolii poate fi o atingere frecventă cu laba posterioară.

5. Tratamentul acarienilor subcutanat la câini

medicamente

În forme severe ale bolii, îngrijirea veterinară și medicamentele nu pot fi evitate. În stadii avansate, sunt prescrise injecții intramusculare sau subcutanate. Mai întâi de toate - acestea sunt medicamente antiparazitare, cum ar fi Aversectom și Eprimek. Picăturile și unguentele externe care au acțiune acaricidă contribuie, de asemenea, la scăderea paraziților. Ei bine, sa dovedit a fi în lupta cu acarienii subcutanat Amidel-gel și picătură Prasicid-complex. Ivermek gel sau spray va ajuta la îndepărtarea pruritului și inflamației.

În al doilea rând, medicamente care îmbunătățesc imunitatea câinilor sunt folosite. De exemplu, sunt prescrise complexe multivitamine și imunomodulatoare.

Unii veterinari prescriu injecții foarte puternice de Detomax sau similare. Studiați cu atenție instrucțiunile privind medicamentele, deoarece nu toate animalele pot suporta o astfel de terapie agresivă. Sunt posibile cazuri de deces.

Cicatrice la câini: tratament la domiciliu

Tratamentul câinilor împotriva acarienilor subcutanatDesigur, acarienii subcutanat la câini sunt supuși tratamentului la domiciliu. În absența diagnosticului veterinar este necesar să alegeți un medicament care are o gamă largă de acțiuni împotriva tuturor tipurilor cunoscute de acarieni, și anume, Demodex, Sarcoptisis și Notoedrosis. Ei bine, distruge paraziții la câini de droguri Amitrazină. Acțiunea acaricidă posedă picături de Amitan și Akarabor.

În forma pustulară generalizată, este necesar să se scurteze animalul, să se elimine toate pustulele cu peroxid și să se spală bine pielea animalului cu șampon seboreic. Apoi, efectuați tratamentul cu medicamente antiparazitare (Mitaban, Gemitraz, Amitraz).

Deoarece este dificil de determinat dacă este vorba de o căpușă subcutanată sau de o reacție alergică la domiciliu, este necesar să se achiziționeze antihistaminice. Pentru a îmbunătăți starea generală a corpului, este necesar să oferiți câinelui o îngrijire corespunzătoare și o alimentație adecvată îmbogățită cu toate vitaminele și mineralele necesare. Este de dorit să se hrănească adesea, dar puțin câte puțin. Pentru a întări imunitatea animalului este recomandat să luați Maxidin și Immunoparasitane.

Se recomandă să țineți o zi de șapte zile cursul tratamentului animal de companie cu șampon acaricid sau unguent. Dacă este necesar, repetați cursul după o pauză de o săptămână. Când luați medicamente foarte des, câinele suferă de ficat, prin urmare este necesar să luați Karsil, un medicament care îmbunătățește ficatul. Dacă se atașează o infecție bacteriană, va fi necesară terapia cu antibiotice.

Tratamentul popular al câinilor de la acarieni subcutanatToate manipulările cu medicamente trebuie să fie efectuate sub supravegherea unui medic și să nu depășească dozele recomandate și regimul de administrare a medicamentelor indicate în instrucțiuni. Tratamentul cu unguente sau picături speciale trebuie făcut cu mănuși, respectând toate precauțiile. O condiție importantă pentru proprietarii de pietre Collie, Sheltie, Bobtail: acești câini sunt preparate strict interzise care conțin Ivermectin!

Metode tradiționale de tratament

Cel mai frecvent remediu pentru combaterea bolilor de piele este utilizarea procedurilor de apă folosind săpun de gudron sau șampon.

În lupta împotriva paraziților, unguente din fructele de ienupăr și rădăcini de ajutor de țânțari.

Acțiunea antivirală a zdrobit usturoiul, se poate ocupa de zonele afectate în combinație cu uleiul de migdale.

În lupta cu acarianul subcutanat ajută la unguent sulfuric și zinc.

Efectul de înmuiere și respingere are ulei de lavandă.

6. Măsuri preventive

în primul rând, se recomandă ca câinele să fie exclus de la contactul cu alte animale expuse riscului, cum ar fi persoanele fără adăpost.

În al doilea rând, este necesar să se vaccineze câinele în timp.

treilea, trebuie să oferiți animalului o hrană adecvată și o îngrijire bună a părului. Este necesar să se fure animalele de companie cel puțin o dată pe săptămână și să se spele lâna cu un șampon antiparazitar special.

al patrulea, Nu dați antibioticele animale fără a numi un medic veterinar.

Boala este mai ușor de tratat într-un stadiu incipient, astfel încât atunci când apar primele semne, trebuie să căutați imediat un ajutor veterinar pentru a stabili un diagnostic precis.

Femelele câinelui, în care s-a găsit căpușa subcutanată, sunt, de preferință, sterilizate pentru a evita recidivele datorate tulburărilor hormonale sau transmiterii căpușilor la descendenți.

Baza pentru tratamentul cu succes a acarienilor subcutanat este întărirea generală a corpului câinelui.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se determină rasa câinilor și a cățeiCum se determină rasa câinilor și a căței
Cât timp trăiesc dachshunds? Cum să prelungească viața unui animal de companie?Cât timp trăiesc dachshunds? Cum să prelungească viața unui animal de companie?
Ce este o pisică subcutanată la pisici?Ce este o pisică subcutanată la pisici?
Ce face câinele să urle în curte? De ce și de ce?Ce face câinele să urle în curte? De ce și de ce?
Cum să eliminați o bifă de la un câine la domiciliuCum să eliminați o bifă de la un câine la domiciliu
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
Nasul fierbinte și uscat la un câine: motiveNasul fierbinte și uscat la un câine: motive
Caracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câiniCaracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câini
Punga pentru câini: semne, simptome, tratamentPunga pentru câini: semne, simptome, tratament
Micoplasmoza la câini: simptome și tratamentMicoplasmoza la câini: simptome și tratament
» » Acarianul subcutanat la un câine: simptome și tratament
© 2021 amigdas.com