amigdas.com

Placă galbenă în limba unui adult - ce boală

Acoperire galbenă pe limbăLimbajul este o oglindă a tractului digestiv. Prin apariția mucoasei sale este posibil să se determine cum funcționează întregul sistem gastrointestinal. Modificarea structurii și a culorii suprafeței limbii poate face orice organ care participă la digestia alimentelor.

La o persoană sănătoasă pentru adulți, este normal să se ia în considerare formarea unei acoperiri translucide ușoare pe limbă ca de obicei. Acest lucru se datorează faptului că pe papilele sale sunt întârziate mâncarea mică, în care bacteriile se înmulțesc activ. Dar, dacă această scurf diferă de o nuanță albică, de exemplu, observați că aveți o limbă galbenă, aceasta poate fi cauza bolilor grave. Nu trageți cu o excursie la un specialist pentru a afla de ce limba dvs. a dobândit o astfel de culoare.

De ce apare limba pe limbă?

Stratul de acoperire al limbii este membrana mucoasă, care este acoperită cu muguri de gust. Epiletul mucus poate să se spele, să se îngroaie și să crească. Din acest motiv, se produce ciuma. Acest proces este facilitat de astfel de factori:

 1. Iritarea limbii prin factori mecanici și chimici, precum și temperaturi ridicate.
 2. Inflamația părților inferioare ale tractului gastro-intestinal.
 3. Inflamații ale limbii.

Placă galbenă în limbajul adulților - motive

Patologii hepatice. Practic, placa galbenă din limbă este formată din cauza patologiilor ductului biliar și a ficatului. În acest caz, schimbul de pigmenți bilirubinici - biliari suferă. Acest lucru face ca țesuturile moi ale gurii și limbii să devină galbene. Această afecțiune este denumită de obicei icter parenchimat (hepatic). Poate fi cauzată de astfel de boli:

 1. Cum să faci o atingere pe limbăHepatita - inflamație a naturii toxice, alcoolice sau virale a ficatului. Cu această boală, celulele hepatice sunt deteriorate și legarea bilirubinei directe, toxice pentru corpul uman, este întreruptă. În sânge pătrunde pigmentul galben. Din această cauză, urina este vopsită într-o culoare de bere. Pacientul are următoarele simptome: performanță scăzută, există slăbiciune și slăbiciune. În cadranul superior superior, există durere asociată cu mărirea capsulei hepatice. Și există și icter: pielea, cămilele și limba în sine, precum și albii ochilor sunt pictate. Icterul are o tentă de lamaie.
 2. Ciroza hepatică. Această boală este caracterizată prin dispariția celulelor hepatice și restructurarea cu formarea nodurilor hepatice. Structura țesutului ficatului este restaurată incorect. Outflowul hepatic al ficatului este stricat de noduri, ieșirea și producerea de bilă sunt perturbate. Funcția ficatului de dezintoxicare este încălcată. Produsele metabolismului proteinelor sunt absorbite direct în sânge, otrăvind astfel sistemul nervos. În plus față de ficat mărit (în etapele ulterioare scade), apariția icterului, care colorează limba și pielea este galben închis la culoare, durere in hipocondrul natura monotone drept al pacientului în cauză cu privire la probleme de memorie, tulburări de somn și mâncărimi ale pielii.
 3. Carcinom hepatic al ficatului. Acesta poate fi întâlnit foarte rar. Mai des, ficatul este afectat de metastaze ale rectului, plămânilor, pancreasului și glandelor de lapte.

Leziuni ale căilor care duc la nivelul bilei

Această colelită, inflamația vezicii biliare, tumora Fater a canalului mamelon și canalul biliar comun. Toate aceste boli cauzează icter mecanic. Debitul de bilă este dificil în același timp, deoarece lumenul căilor pe care este transportat se îngustează. Sclera, membranele mucoase și pielea devin galbene, cu o tentă verzui. Placheta în limba, de asemenea, dobândește o culoare galben-verde.

În același timp, următoarele plângeri sunt primite de la pacienți:

 1. Vărsături de bila.
 2. Atacuri de greață.
 3. Amărăciunea în gură.
 4. Durere periodică sau permanentă.

În unele cazuri, temperatura corpului crește. Astfel de condiții pot fi adesea declanșate de munca fizică, de ruperea rației sau de alimentele grase.

Icterul icteric

Și cu icter epileptic există o limbă galbenă. Motivul pentru aceasta este excesiv cantitatea de bilirubină, care este excretată din organism, nu are timp. Acest lucru se poate întâmpla în următoarele cazuri:

 1. Ce boli afectează placa în limbajÎn cazul unui supradozaj sau a unui aport uzual de sulfonamide.
 2. Când se otrăvesc cu hidrogen sulfurat, arsenic, fosfor, trinitrotoluen, hidrocarburi.
 3. Din cauza vânătăi interne sau externe.
 4. Când infarctul de organe interne (în special, plămânii).
 5. Când sinteza globulelor roșii este inferioară.
 6. În fluxul sanguin, dezintegrarea eritrocitelor crește odată cu anemia hemolitică congenitală sau dobândită.

Ce altceva sunt cauzele plăcii galbene în limba respectivă

Pe lângă motivele de mai sus și a bolilor, există mulți alți factori care pot determina formarea unei plăci galbene în limba unui adult. Acestea includ:

 1. De ce stratul galben apare pe limbăAfecțiuni gastrice. La un ulcer ulcer gastric și duodenal 12 de stomac, precum gastrita, natura cronica, care sunt combinate cu refluxul bilei în stomac, a format o placă galben pe limbă. Pacienții cu următoarele simptome apar: ranneutrennie și noapte supt durere natoschakovye în epigastrică mirosul neplăcut din gură, regurgitare, arsuri la stomac și acru, episoade de vărsături și greață.
 2. Eliminarea bilă a tractului digestiv hipomotor. În acest caz, căile libere de eliminare a bilei sau bulele nu sunt capabile să asigure o rată adecvată de evacuare a bilei. Și aceasta este cauza apariției unui raid galben pe limbă. Acest simptom începe să se manifeste în cazul în care pacientul nu ține la o dieta si dieta include alimente care cresc producția de bilă de către ficat (grăsimi animale, alcool, carnea grasa).
 3. Duodeno - reflux gastric. Acest lucru este atunci când conținutul stomacului aruncat 12 boala ulcer duodenal, atunci când obturatorul musculare departamentul de evacuare gastrica. Și acest lucru poate fi motivul pentru care limba este galbenă. Această stare este facilitată de astfel de factori în timpul intervenției chirurgicale se produce taie pilor, utilizarea relaxanți și antispastice musculare, presiunea fetale sarcina, umflare datorită comprimării mecanice, hernii, traumatisme și inflamații ale intestinului 12- (duodenita cronică). În acest caz, placa galben combinat cu natura tocit scăzută a jumătatea din dreapta a zonei de epigastrică episoade de vărsături biliare, arsuri la stomac, greață.
 4. Pancreatită acută. Poate declanșa în procesul tractului biliar procesul reactiv sau asociat în principal cu o încălcare a fluxului de bilă. În plus față de durerile din jurul epigastrului, dăruirea în spate, vărsături și greață sunt observate. Din acest motiv, limba va fi acoperită cu un strat galben.
 5. Infecții acute intestinale. Enterovirus, dizenterie, paratifoza, și gastroenterokolity salmonellozny iersineozny însoțite de scaune în vrac, vărsături, greață și dureri în epigastric. De cele mai multe ori, diareea si varsaturile, uscatorul limbii, deshidratarea si placa mai groasa sunt galbui. stafilococice Toksinoinfektsii au simptome similare și ca răspuns la toxinele stafilococice neapărat temperatura corpului crește.
 6. Afecțiuni acute respiratorii. O infecție respiratorie simplă cu temperatură ridicată a corpului poate provoca placă în limbaj și simptome de deshidratare. Cu cât temperatura în inflamație sau infecție este mai mare, cu atât este mai întunecată și mai groasă placa.
 7. Utilizarea anumitor medicamente. Utilizarea unor astfel de medicamente, cum ar fi enterofuril, furazolidon, acricin sau glicozide cardiace, poate cauza limbii să devină gălbui. Glicozidele cardiace sunt capabile să modifice percepția culorii.
 8. Inflamația limbii. Glossatele de natură fungică sau bacteriană pot provoca, de asemenea, o schimbare a culorii lingvistice. În acest caz, există un raid alb-galben. Poate merge în combinație cu glossita de descuamare (exfoliere profundă a epiteliului), eroziunea sau stomatita aftoasă (ulcere).
 9. Infecțiile hepatice ale tractului parazitar sau biliar și cele 12 ulcerații duodenale pot împiedica trecerea biliară și pot duce la placă în limbaj.

Placa albă

Placa albă nu poate fi considerată patologie. Cel mai adesea, placa albă poate fi observată după somn. Caracterizată de plăcile albe, cum ar fi:

 1. Este slăbită și se îndepărtează ușor.
 2. Papilele și limba mucoasă nu sunt inflamate.
 3. Transparent.
 4. Nici un miros.

Ce poate spune placa în limbaMotivul principal pentru apariția unui strat alb în limba este considerat a fi un deficit de fluid. Din acest motiv, vopseaua albă devine mai groasă în timpul verii. În același timp, saliva groasă, și microorganismele care sunt conținute în ea formează o nuanță albică. Experții spun că aceasta este o normă fiziologică. Poate fi îndepărtat prin efectuarea unor proceduri de igienă obișnuite.

Și totuși, în caz de candidoză a cavității bucale, există o scurgere albă pe limbă. Ea are o miros neplăcut, structură de grăsime caș. Pentru a scăpa de aceasta, trebuie să vindecați candidoza.

Diagnosticul cu placă galbenă din limbă

O singură privire nu este suficientă, Pentru a dezvălui motivul real pentru apariția unui raid pe limbă.

Pentru o diagnoză mai precisă merită următoarele proceduri:

 1. Fagogastroskopiyu.
 2. Examinarea cu ultrasunete a sistemului digestiv.
 3. Teste clinice biochimice, hematologice și generale.
 4. Ar trebui să consultați următorii specialiști: gastroenterolog, dentist, endocrinolog.

tratament

Merită să înțelegem că orice fel de raid este un simptom al oricăror alte boli, și nu unul independent. Prin urmare, pentru tratament, contactați specialistul potrivit, conduce un curs de terapie care susține imunitatea și terapia cu vitamine.

Tratamentul cu remedii folclorice

Medicina tradițională, în acest caz, este trimisă pentru a scăpa de principalele cauze ale plăcii, dar se poate face cu ajutorul medicinii populare. În acest scop, se desfășoară următoarele activități:

 1. Cauzele de zbor în limbaChewing alimente solide și bicarbonat de sodiu pentru o perioada de timp va va salva de la astfel de probleme.
 2. Infuzarea semințelor de in (într-o ceașcă de apă clocotită timp de 5 minute insistă la 20 de grame de semințe). Această perfuzie este capabilă să normalizeze activitatea tractului gastro-intestinal și, prin urmare, să vă scutească de raid.
 3. Clătirea cu salvie și decoctul de mușețel dezinfectează cavitatea bucală.
 4. Produsele de albine, cum ar fi propolisul și mierea, vă vor ajuta să scăpați de bacteriile patogene.

Dar în utilizarea acestor instrumente există un minut mare: după un timp, simptomele se vor întoarce.

Cum să curățați limba în mod corespunzător

Nu este nimic greu în clarificarea limbii. Această procedură trebuie efectuată cu fiecare curățare a dinților, indiferent dacă există sau nu placă. Trebuie respectate următoarele reguli:

 1. Care sunt motivele pentru care apare un raid asupra limbiiPasta de dinți curăță cu exactitate dinții și apoi într-un cerc, fără a presa (foarte ușor) pentru a curăța limba tăiată. Pentru a face acest lucru, puteți folosi o linguriță sau o racletă specială.
 2. Așa că curățați palatul și obrajii.
 3. Clătiți bine cu un agent special de clătire.

Pentru a curăța limba, ar trebui să folosiți o perie cu peri moi și mișcările trebuie să fie netede și direcționate de la rădăcină la vârful limbii.

profilaxie

Prevenirea este efectuată pentru a vindeca principalele cauze ale întârzierii limbii.

În plus, este necesar:

 1. Desfășurați procedurile de igienă regulate ale limbii și gurii, aplicați agent de clătire, ață dentară, perie și pastă.
 2. Urmăriți activitatea tractului gastrointestinal și mâncați bine.
 3. Vizitați în mod regulat medicul dentist, precum și în timp să se consulte cu un gastroenterolog și endocrinolog.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Limba, zonele și ceea ce ne spun când este diagnosticatăLimba, zonele și ceea ce ne spun când este diagnosticată
Ulcerele limbii: cauze și cum trebuie tratateUlcerele limbii: cauze și cum trebuie tratate
Cum să curățați limba și să îndepărtați placa: modalități de curățareCum să curățați limba și să îndepărtați placa: modalități de curățare
Pete în limba unui copil, tratamentPete în limba unui copil, tratament
Ce spune ciuma de pe limbă - cauzele raidului alb și griCe spune ciuma de pe limbă - cauzele raidului alb și gri
Structura și funcția cavității bucaleStructura și funcția cavității bucale
Coșurile de pe limbă sunt mai aproape de laringel: cosuri roșiiCoșurile de pe limbă sunt mai aproape de laringel: cosuri roșii
Placă brună în limba copiilor și a adulțilorPlacă brună în limba copiilor și a adulților
Coșuri în limbaj: Ce se întâmplă dacă apar aproape de gât?Coșuri în limbaj: Ce se întâmplă dacă apar aproape de gât?
Herpes în limba: descriere și fotografieHerpes în limba: descriere și fotografie
» » Placă galbenă în limba unui adult - ce boală
© 2021 amigdas.com