amigdas.com

Mâncarea vipera: este o moarte pentru o persoană sau nu?

Cât de periculoasă este muștea de viperă și ce trebuie să faceți dacă sunteți mușcat de un șarpe?Un Viper este un șarpe destul de liniștit, foarte rar atacă o persoană, și o face în caz de pericol. De obicei, ea încearcă să nu se întâlnească cu o persoană. Acesta este adesea găsit în pădurile noastre. Pentru ai provoca agresivitatea, trebuie fie să o iei cu mâinile, fie să o pui pe ea cu piciorul tău. Este un șarpe otrăvitoare, muscatura care, deși nu este moartă, ci mai degrabă dureroasă. Foarte rar, dar se pot dezvolta complicații după mușcătură. Să analizăm în detaliu care ar fi consecințele unei mușcături de viperă.

Șansele de supraviețuire

Vipera locuiește într-un vast teritoriu. O puteți întâlni în iarba densă, în apropierea rezervoarelor, în pădure, adică acolo unde sunt rozătoare care se hrănesc cu șarpele. Este posibil să mori din mușcătura ei? Este posibil, dar se întâmplă foarte rar, deoarece puterea otravului nu este calculată pentru ei. Este adaptat numai pentru rozătoare.

Mâncarea vipera va fi fatală pentru o persoană în următoarele cazuri:

 • în prezența celei mai puternice reacții alergice la proteine, veninul de viperă;
 • Dacă sunteți mușcat de un șarpe în artera gâtului, capului sau gâtului, iar o persoană a dezvoltat crescut de reacție alergică la veninul de, dar nu la fel de puternic ca și în primul caz;
 • redarea unui ajutor greșit cu o mușcătură.

Consecințele unei mușcături

Muscatura vipera provoacă leziuni ale sistemului circulatorSe efectuează efectul veninului produs de mușcătură caracterul hemolitic. De obicei, la locul unei mușcături, există umflături, care este însoțită de un sindrom dureros și multiple hemoragii minore. În plus, există o posibilitate de dezvoltare a trombozei vasculare, precum și a hemoragiei organelor interne.

Pe locul afectat apar două răni profunde, dinții rămași de vipers. Sângele din ele este coached destul de repede, ceea ce exclude posibilitatea sângerării ulterioare. Țesuturile din jurul plăgii dobândesc o nuanță albăstrui și încep să se umfle. În acest caz, atunci când șarpele mușcat în brațul, pacientul după un timp începe să se aplece abia degetele din cauza umflarea care se poate răspândi chiar și la cot.

În plus, efectele unei mușcături sunt atribuite viperilor:

 • frisoane;
 • creșterea temperaturii corpului;
 • greață.

Uneori, aceste simptome se adaugă la deteriorarea mușchiului cardiac, amețeli sau vărsături. Toate acestea sunt rezultatul întreruperea întregului sistem circulator. Victima poate fi deprimată, sângerarea internă se dezvoltă, o persoană slăbește și, uneori, își pierde conștiința. În cazuri mai severe apar convulsii, iar excitabilitatea crește. Din păcate, de la astfel de complicații, o persoană poate muri. Rezultatul fatal vine în 30 de minute, deși au existat cazuri când moartea a survenit după 24 de ore.

În țara noastră găsiți doar o viperă obișnuită, muscatura care nu este aproape niciodată moartă. Cel mai adesea, o persoană se întoarce la viața anterioară în câteva săptămâni.

Primul ajutor cu muscatura

Ce se întâmplă dacă o persoană este mușcată de o viperă? În acest caz, trebuie să fie transportată cât mai curând posibil de la locul unde sa întâmplat, deoarece există o mare probabilitate ca șarpele să fie mai multe. După aceasta, victima trebuie să fie pusă în așa fel încât lui Capul era situat sub nivelul pelvisului, iar picioarele ridicate. Aceasta asigură circulația normală a sângelui și reduce probabilitatea complicațiilor din creier.

Este necesar să inspectați cu atenție locul mușcat. În cazul în care șarpele mușcă hainele, atunci trebuie îndepărtat, deoarece țesutul poate conține o cantitate mare de otrăvire. În cazul în care picăturile de otravă se află lângă rană, ele sunt șterse ușor, altfel pot intra în sânge. Ar trebui amintit că, după o mușcătură de șarpe, acționa foarte repede, deoarece viata pacientului depinde de aceasta.

Este important să acționați rapid și să încercați să eliminați cât mai multă otrăvire din rănireApoi, trebuie să strângeți bine rana cu mâinile și să o presați, pentru ca otravă să scurgă. Apoi ar trebui să încercați să deschideți rana și să începeți în mod activ suge otravă, scuipând-o periodic. Dacă nu există suficientă salivă, puteți să luați puțină apă în gură și să continuați acțiunile. Dacă totul se face corect, în 15 minute va fi posibil să eliminați jumătate din otravă din corpul victimei. O persoană care se ocupă de ajutor nu trebuie să se teamă de riscul de infectare, chiar dacă în gură există abraziuni sau răni minore.

Dacă nu există niciunul care să ajute victima, va trebui să încercați să sugeți singur otravă.

Dacă există umflături, rana are nevoie tratați cu soluții antiseptice. Este mai bine să nu folosiți verde, deoarece nu va permite medicilor să inspecteze cu atenție rana. Aspectul lezat ar trebui fixat. Este de dorit să se pună victima pe o țesătură și să se imobilizeze, deoarece orice mișcare contribuie la creșterea circulației sângelui și la o răspândire mai mare a otrăvurilor.

Un bandaj steril impregnat cu peroxid de hidrogen se aplică pe rană. Pacientului trebuie să li se permită să bea cât mai multă apă, deoarece lichidul ajută la reducerea concentrației de otravă. Înainte de sosirea medicilor, trebuie să monitorizați starea unei persoane prin măsurarea temperaturii și presiunii corpului.

Ajutați medicii

Asigurați-vă că consultați un medic, că au seruri specialeDe obicei, medicii folosesc o muscatura de sarpe Medicamente antigaze, special conceput pentru a neutraliza acțiunea și a retrage complet veninul de șarpe din corp. Îmbunătățirile după introducerea serului apar în câteva ore. Este recomandabil să petreceți acest timp sub supravegherea unui medic care vă va ajuta să selectați alte mijloace eficiente pentru tratarea consecințelor unei mușcături de viperă.

Tratamentul ulterior se bazează pe simptome. Pacientul poate fi prescris cu medicamente analgezice, antipiretice sau antiinflamatoare. De asemenea, medicul poate prescrie medicamente care normalizează ritmul cardiac și coagulabilitatea sângelui.

Ce nu se poate face cu o muscatura de vipera?

Pentru a nu vă face rău și a nu provoca complicații, ar trebui să știți ce nu puteți face după o mușcătură a unui șarpe otrăvitoare:

 • Este interzisă întreruperea unei răni, deoarece sunt astfel de acțiuni care pot infecta cu ușurință o infecție, pot afecta mușchii și, de asemenea, provoacă sângerări grave. În cazuri grave, victima poate chiar să moară, dar nu din cauza acțiunii otravei, ci din pierderea de sânge.
 • Rana nu poate fi cauterizată de nimic, deoarece nu ajută la arderea otravei, dar vă puteți arde mușchii.
 • Este interzisă udarea plăgii cu acizi diferiți (acid sulfuric, potasiu caustic etc.), deoarece acest lucru poate duce la consecințe nefericite.
 • Nu se recomandă prea multă învelire a membrelor afectate, deoarece după o mușcătura se umflă și un bandaj strâns va agrava circulația sângelui.
 • Nu se aplica pansamente deasupra zonei afectate, deoarece acest lucru contribuie la cangrena și alte complicații la care are loc țesuturile moarte și stagnare sânge.
 • Este interzis să bateți locul rănit cu anestezice și alte medicamente. În general, medicii nu au sosit încă, este imposibil să prindă vreun medicament unei persoane.
 • Nu dați băuturi alcoolice victimei, deoarece acestea nu sunt un antidot, ci doar sporesc efectul otrăvurilor.

Prevenirea muscării

Prevenirea mușcăturilor de viper este de a implementa următoarele recomandări:

 • Când plecați în natură, este necesar să purtați cizme înalte;
 • Rochia în pădure corect și atent arata sub picioarele taleCând ajungeți pe site, trebuie să îl inspectați cu atenție pentru șerpi;
 • copiii din pădure ar trebui să fie ținute de mână și să li se permită să se rătăcească unul câte unul în diferite păduri;
 • Când vedeți un șarpe, nu este nevoie să vă panicați, ci să vă deplasați calm într-o distanță sigură;
 • Dacă șarpele a luat o poziție activă, ar trebui să vă retrageți încet și să nu vă întoarceți la spate și să vă puneți mâinile în fața voastră;
 • este necesar să distrugeți în timp util rozătoarele din clădiri, deoarece acestea atrag șerpi ca hrană.

Astfel, dacă o persoană este mușcată de vipers, aceasta practic nu duce la moarte, dar victima trebuie să consulte întotdeauna un doctor. Dacă neglijează să reacționeze la aceasta, și nu merg la o clinică, s-ar putea dezvolta complicații severe, cum ar fi insuficienta renala, si, uneori, poate duce la moarte.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să scapi de șerpi în zona suburbanăCum să scapi de șerpi în zona suburbană
Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?Caracteristicile oroarei obișnuite. Cum se înmulțește șarpele?
Ce fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiescCe fel de șerpi sunt, cum se înmulțesc și unde trăiesc
Snake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crudSnake taipan, o descriere a taipanului de coastă și a șarpelui crud
Ordinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpeOrdinul Shtomerdnik: un mod de viață și un habitat al unui șarpe
Cele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuțieCele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuție
Lumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturiLumea animală a deșertului. Caracteristicile animalelor care trăiesc în deșerturi
Vipera obișnuită: descriere cu fotografie, tipuri de vipers otrăvitoareVipera obișnuită: descriere cu fotografie, tipuri de vipers otrăvitoare
Bătăi de insecte: care mușcă și fotografii ale simptomelorBătăi de insecte: care mușcă și fotografii ale simptomelor
Consecințele unei mușcături a unei bondari. Ce ar trebui să fac dacă aș mușca o bumblebee?Consecințele unei mușcături a unei bondari. Ce ar trebui să fac dacă aș mușca o bumblebee?
» » Mâncarea vipera: este o moarte pentru o persoană sau nu?
© 2021 amigdas.com