amigdas.com

De ce anestezi o durere de dinți la sarcină?

Durerea de dinți la femeile gravideCând dintele doare, este întotdeauna o problemă, iar dacă se întâmplă acest lucru în timpul sarcinii, problema este dublă. Nu este întotdeauna posibil să se consulte un medic și nu toate medicamentele de durere pot fi folosite în timpul sarcinii

.

Deci, ce să faci într-o astfel de situație pentru a scăpa de durere de dinți și, totuși, să nu dăuneze corpului și viitorului copil? Să încercăm să înțelegem asta.

Cauzele durerii de dinți în timpul sarcinii

Cauzele durerii de dinți la femeile gravideDacă dintele dăunează în timpul sarcinii, aceasta duce la diverse probleme dentare:

 • dezvoltarea cariilor, care pot fi însoțite de senzații neplăcute atunci când mănâncă alimente reci sau calde, precum și alimente acide și dulci;
 • pulpita, care se caracterizează prin durere acută a dinților, care se poate intensifica pe timp de noapte;
 • parodontita - în acest caz, rădăcina dintelui devine inflamată și, atunci când este presată, apare durere;
 • dentiție dinți înțelepciune.

Când copilul se naște, echilibrul intern al corpului începe să se schimbe. Există modificări ale nivelului hormonal natural, ceea ce duce la o încălcare a circulației sângelui, ceea ce are un efect foarte negativ asupra mucoasei cavității orale și a gingiilor. În acest caz, se dezvoltă adesea gingivită și există o exacerbare a proceselor cronice.

În timp ce copilul crește în interiorul uterului, nevoile sale de substanțe și minerale utile încep să crească. Mai ales acut corpul mamei reacționează la excreția crescută a calciului, care este necesară pentru construirea scheletului copilului. Se manifestă ca durere articulară și afectează negativ dinții și oasele maxilarului.

În plus, ceea ce modifică vâscozitatea saliva și compoziția acesteia, are loc deteriorarea ablației dinților și curățarea naturală a acesteia, iar proprietățile sale de protecție sunt mult reduse. Toate acestea conduc la formarea de cavități în dinți, iar cariile rezultate pot afecta sănătatea mamei viitoare.

Care este pericolul durerii dentare în timpul sarcinii?

Pericol de durere de dinți în timpul sarciniiMulte femei gravide în caz de durere de dinți nu se grăbesc să viziteze medicul dentist și încearcă să o elimine cu ajutorul comprimatelor. Dar, practic, toate medicamentele din cauza durerii de dinți sunt contraindicate în timpul sarcinii și, dacă le luați, ar trebui să fie extrem de circumspect.

Iată câteva consecințe care apar dacă o femeie însărcinată a neglijat o vizită la medicul dentist:

 • durere de dinți - acesta este un semnal că în corpul unei mame viitoare există un proces infecțios care poate provoca vătămări semnificative formării intrauterine a copilului. În mod deosebit periculos este condiția în primele 12 până la 15 săptămâni, când se formează locul copilului și după toate placentele este o barieră care protejează copilul de factori nefavorabili.
 • Dacă există a o durere ascuțită, atunci îi forțează pe o femeie să folosească medicamente pentru durere pentru a o elimina, expunând copilul ei nenăscut la un risc nejustificat.
 • Cu sindrom de durere severă Acesta este eliberat în sânge adrenalina care îmbunătățește tonusul corpului și se îngustează peretelui vascular. Acest lucru poate afecta negativ fătul, deoarece reduce fluxul de sânge și oxigen.
 • Dacă femeia gravidă nu a eliminat în timp util cavitate mică carioasă, apoi după un timp începe să crească. Acest lucru poate duce la apariția unei dureri de dinți și la îndepărtarea ulterioară a dinților, ceea ce este extrem de nedorit pentru a face cu câteva săptămâni înainte de naștere. Extirparea dintelui - stres pentru organism, care poate da impuls debutului forței de muncă.

Durerea de dinți la început

Durerea de dinți la femeile gravide în stadii incipienteMai presus de toate, înainte de a planifica un copil să se supună unei examinări complete și să vindece afecțiunile existente. Se referă, de asemenea, la refacerea cavității bucale, deoarece cavitățile carioase după un timp încep să crească, provocând dezvoltarea durerii de dinți. Dacă sindromul de durere a apărut în primul trimestru, acesta poate afecta negativ dezvoltarea fătului, deoarece în această perioadă sunt așezate toate sistemele și organele copilului nenăscut.

Ceea ce este periculos este un dinte bolnav în primele etape ale sarcinii:

 • Sursa infecției din gura mamei, împreună cu fluxul sanguin, este capabilă să pătrundă în făt și să afecteze în mod nefavorabil formarea acesteia;
 • durerea crește concentrația de adrenalină, care poate provoca sângerări în stadiile incipiente;
 • în primele 12 săptămâni de sarcină, anestezia nu poate fi efectuată deoarece bariera hematoplacentară nu a fost încă formată și medicamentul poate avea un efect toxic asupra copilului.

Dacă există o durere de dinți în timpul sarcinii decât să-l anestezieze, mai ales în stadiile incipiente? Medicul poate prescrie medicamentul Ibuprofen. Aceste tablete sunt bine elimina inflamarea aparatului ligamentar al dintelui, iar simptomele pulpita cronice. Nu le luați de mai mult de trei ori pe zi. Mai ales pentru femeile gravide care suferă de dureri în stomac, toxicitatea sau crize frecvente de arsuri la stomac, ibuprofenul este contraindicat, deoarece se face pe baza de acid propionic, iritant tractul digestiv.

Ce altceva puteți să faceți pentru a scăpa de durerea de dinți în primele etape? În acest caz, picăturile dentare care conțin perfuzie valeriană, precum și uleiurile esențiale de mentă și camfor pot ajuta. Acestea au acțiune antiinflamatorie, analgezică și bactericidă. Tamponul din bumbac trebuie să fie umezit în 2-3 picături de medicament și să se pună timp de 5-10 minute în cavitatea dintelui, distrus de caria. Acest lucru va ajuta la ameliorarea durerii în pulpită și carii adânci.

Când utilizați picături dentare, trebuie să aveți grijă, deoarece atunci când sunt ingerate, pot provoca un atac de vărsături și atunci când interacționează cu mucusul cauzează o arsură.

Un alt remediu pentru durerea de dinți în timpul sarcinii este gelul Camident. Este o combinație de substanțe cu proprietăți antibacteriene (timol), antiinflamatoare (musetel) și analgezice (lidocaină). Se recomandă aplicarea unei picături de gel în zona de rădăcină a dintelui și frecarea în acesta. Datorită gelului, sensibilitatea la gingia inflamată scade, ceea ce duce la o reducere a durerii în timpul parodontitei, stomatitei și gingivitei.

Durerea de dinți în perioadele ulterioare

Durerea de dinți a femeilor gravide în perioadele ulterioareDacă dintele dăunează în timpul sarcinii, ce ar trebui să fac? În al treilea trimestru copilul din uter începe să crească activ și are nevoie de o cantitate mare de calciu, pe care o primește de la corpul mamei. Aceasta duce la distrugerea dinților unei femei și apariția oaselor fragile. Prin urmare, chiar și cariile minore în timpul sarcinii timp de o lună sau două se pot transforma în pulpită, cauzând durere de dinți.

Mai târziu, nu trebuie să suferiți senzații neplăcute, deoarece până la 36 de săptămâni de gestație puteți trata cu siguranță dinții la dentist. În arsenal, medicii au medicamente moderne care sunt permise femeilor gravide și nu pot penetra bariera placentară.

Înainte de a 38-a săptămână de sarcină, stomatologii recomandă următoarele medicamente pentru durerea de dinți:

 • Medicamente pe care dentiștii le recomandă din cauza durerilor de dinți până la 38 de săptămâni de sarcinăparacetamol (Panadol, Efferalgan) în lumânări și tablete. Paracetamolul are un efect asupra centrelor de durere în sistemul nervos, dar nu poate afecta însăși cauza durerii. Din acest medicament ar trebui să fie abandonat cu afecțiuni renale și hepatice.
 • aspirină. Acest medicament afectează focalizarea inflamației, blochează temporar și elimină durerea. O pilula de aspirină ajută la durerea dentară severă, care provoacă parodontită acută sau pulpită. Nu poate fi administrat cu un ulcer gastric sau cu boli de sânge.

Înainte de a lua un medicament, trebuie Pentru a curăța dinții și a scoate din cavitatea carii resturile de mâncare, deoarece acestea sunt capabile să irită nervul inflamat și să provoace atacuri dureroase.

Nu puteți lua medicamente diferite în aceeași zi, de exemplu, primul Ibuprofen, și în câteva ore Paracetamol. Conform studiilor, acest lucru crește riscul creșterii intrauterine a fătului de 16 ori.

Înainte de o vizită la dentist

Ce dacă a existat o durere de dinți în timpul sarcinii, de exemplu, pe timp de noapte, atunci când nu se poate vedea un medic? În acest caz, puteți folosi unele metode populare, ajutând la eliminarea durerii.

Tencuială medicinală

Acesta este un remediu blând, bine ameliorarea sindromului durerii. Plasturele acționează asupra diferitelor zone reflexe, fiecare dintre acestea răspunzând organului său, conform medicinei chinezești. În cazul unei dureri de dinți, acesta trebuie lipit pe maxilarul din partea dreaptă, precum și pe degetul mare de pe aceeași parte. Utilizați un plasture pentru durerea care însoțește orice boală a dinților.

Efectele mâinilor

O astfel de metodă reduce brusc durerea și în același timp este absolut este sigur. Palmele uscate trebuie să se frece unul de celălalt, astfel încât să se încălzească și să apară senzație de furnicături ușoare. După aceea, o palmă este aplicată pe obraz cu un dinte bolnav, al doilea - pe frunte. Păstrați-le timp de 4 minute. În primele două minute durerea se intensifică și apoi dispare. După îndepărtarea palmelor, trebuie să le scuturați viguros, ca și cum ați elimina durerea de la ei. Această metodă este bună pentru carii.

clăti

Clătiți gura cu dureri de dinți la femeile gravideClătiți-vă gura urmată de inflamarea pulpei, gingivitei și stomatitei, dar cu carii o astfel de metodă de tratament este inutilă. Pentru clătire puteți folosi decocții din următoarele plante medicinale:

 • Sunătoare;
 • mama și mama vitregă;
 • musetel;
 • succesiune;
 • salvie;
 • soricelului;
 • mentă;
 • Calendula.

Stropul de clătire trebuie să fie cald. Procedura trebuie făcută în fiecare oră. Stejarul scoarță are, de asemenea, un efect anestezic și antiseptic, în special cu stomatita. La pulpita si periodontita ameliorează cel mai eficient durerea și sodiu sare de mare.

Gadgeturi și atașamente

Tampoanele, care sunt umezite cu diverse materiale de umplutură, sunt utile atunci când sunt aplicate pe un dinte bolnav. Acesta poate fi uleiul de cătină, cuișoare, tinctură de calendula.

Medicina tradițională oferă pentru reducerea durerii de dinți utilizarea de alimente precum untură și usturoi. Slanina sarată este tăiată în plăci subțiri și impune un dinte bolnav pe toate laturile. Efectul anestezic vine cu sare. De asemenea. puteți utiliza, de asemenea, usturoi, al cărui denticul este aplicat la încheietura mâinii care se află pe partea opusă față de partea bolnavă. Usturoiul este pre-curățat de coji și înfășurat în tifon.

Deci, pentru timpul sarcinii brusc o durere de dinți în mod accidental, aveți nevoie pentru a vizita medicul în prealabil, care va elimina toate problemele și să dea recomandări cu privire la modul în care să aibă grijă de cavitatea bucală. Dacă încă depășit durere de dinți o femeie după sarcină, numai un medic ar trebui să prescrie medicamente pentru a ajuta la reducerea durerii.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?De ce reacționează dinți la mâncarea caldă și rece?
Cum de a calma o durere de dinți la domiciliu?Cum de a calma o durere de dinți la domiciliu?
Simptomele și tratamentul parodontitei croniceSimptomele și tratamentul parodontitei cronice
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Îi ajuta analginul cu durerea de dinți?Îi ajuta analginul cu durerea de dinți?
Dintele durează cu presiune sau înțepăturăDintele durează cu presiune sau înțepătură
Guma este dureroasă la capătul maxilarului inferiorGuma este dureroasă la capătul maxilarului inferior
Câți dinți de înțelepciune ar trebui să aibă o persoană, în mod normalCâți dinți de înțelepciune ar trebui să aibă o persoană, în mod normal
Ce să faceți dacă dintele de înțelepciune crește și ginga doareCe să faceți dacă dintele de înțelepciune crește și ginga doare
Ce să faceți dacă dintele este bolnav sub umpluturăCe să faceți dacă dintele este bolnav sub umplutură
» » De ce anestezi o durere de dinți la sarcină?
© 2021 amigdas.com