amigdas.com

Procedura de tăiere a dinților la bebeluși

Cand dintii incep sa apara la copiiDin momentul nașterii și până la 4-5 ani copilul se dezvoltă foarte activ. Sistemul digestiv este în curs de reconstrucție, adaptându-se la alimentele "adulte". Primul momeală se administrează la vârsta de 4 - 7 luni, deoarece la această vârstă tractul digestiv al copilului este deja pregătit pentru noi tipuri de alimente. În această perioadă încep să apară și primii dinți

. Destul de des, un astfel de proces este însoțit de o temperatură și o deteriorare a stării generale a corpului.

Există o slăbire a imunității, iar rănile se pot alătura. Părinții nu se ciocnesc, trebuie să știe în ce ordine sunt tăiați dinții la copii.

Reguli de tăiere

Ordinea dentițieiDe obicei, dinții copilului apar în perechi. Dacă un copil are un dinte nou tăiat, atunci se va aștepta în curând apariția "colegului" său eponim. Se intampla ca bebelusul sa taie simultan doi sau patru dinti.

Aproape toți copiii au inițial dinți pe maxilarul inferior. De obicei, acestea sunt incisivii inferiori centrali, după care se taie incisivii superioare. În același mod apar molari și colți și doar incisivii laterali erup mai întâi în vârf.

Pentru a afla câți dinți sunt la o anumită vârstă, folosiți următoarea schemă: vârsta copilului în luni-minus patru. De exemplu, la 6 luni, bebelușul ar trebui să aibă 2 dinți în această schemă și până la sfârșitul celor 24 de luni - toate cele douăzeci.

simptome

Deși dentiția este un proces natural, dar încă încarcă corpul copilului, provocând un disconfort considerabil. Pot apărea următoarele simptome:

 • salivare crescută;
 • tulburări de somn;
 • iritabilitate și capricioasă din cauza durerii și a mâncării;
 • umflarea, înroșirea și umflarea în locul erupției;
 • o scădere a apetitului, uneori absența completă.

Când ar trebui să văd un doctor?

Ordinea dentiției în copilărieDentiția este un proces fiziologic foarte complex, care este adesea însoțit de simptome dureroase. Un medic va avea nevoie de ajutor în următoarele situații:

 • Creșterea temperaturii. Când încep să apară dinții bebelușului, corpul dezvoltă un proces inflamator, iar imunitatea rezistă în mod activ bolilor infecțioase. Aceasta duce la o creștere a temperaturii corpului copilului. Nu trebuie să fie mai mult de 37,5 grade. Dacă în decurs de 3-4 zile temperatura nu scade, atunci aceasta indică prezența bolilor virale și infecțioase. Dacă aveți aceste simptome, trebuie să consultați un medic.
 • Tuse și nas curbat. În timpul creșterii laptelui și a dinților molari, aportul de sânge la cavitatea orală și la nivelul căilor respiratorii crește. Datorită faptului că sângele începe să se deplaseze intens prin capilare și vase, se formează o cantitate mare de mucus. Când intră în tractul respirator, apare o tuse. Dacă, în același timp, temperatura corpului este normală, atunci această condiție nu este periculoasă. În acest caz, trebuie să curățați periodic cavitatea nazală a copilului.
 • Schimbarea scaunului. Părinții ar trebui să sune alarma dacă dentiția este însoțită de un scaun liber. În cazul în care copilul este sănătos, atunci scaunul liber trebuie să dureze mai mult de 3 până la 4 zile. Atunci când diareea este observată pentru o lungă perioadă de timp, aceasta indică o boală infecțioasă. În acest caz, este necesară asistență medicală urgentă.

Ordinea erupției dinților din lapte

Ordinea înfățișării dințilorOrdinea în care dinții încep să izbucnească în copilărie este aceeași pentru toți copiii. Se determină prin procesele biologice de formare a mucoasei dentinei în timpul dezvoltării intrauterine.

Ordinul de dentiție în copil este după cum urmează:

 • 6 - 10 luni - incisivi inferiori centrali;
 • 7 - 12 luni - incisivi centrali superioare;
 • 7 - 16 luni - incisivi laterali;
 • 9 - 13 luni - incisivi superioare laterali;
 • 16 - 23 luni - colții mai mici;
 • 16 - 22 luni - canini de sus;
 • 12 - 18 luni - primii molari inferiori;
 • 13 - 19 luni - primele molari superioare;
 • 20 - 31 lună - al doilea molar inferior;
 • 25 - 33 luni sunt al doilea molar superior.

În cazul în care, în conformitate cu această schemă, părinții observă o întârziere în erupția dinților permanenți, atunci acest lucru ar trebui să le avertizeze. Uneori se întâmplă acest lucru cu rahitismul, beriberi și alte boli grave. De asemenea, nu este nimic bun în cazul în care dinții au început să erupe la vârsta de 2 - 3 luni, deoarece aceasta poate fi asociată cu afecțiuni endocrinologice. În orice caz, trebuie să vă întoarceți mai întâi la medicul pediatru, care apoi direcționează către specialiștii cu profil îngust.

Cu cât mai multă hrană pentru adulți copilul începe să mănânce, cu atât mai are nevoie de diferite tipuri de dinți. Cuttere, care apar pe primul loc, sunt necesare pentru a mușca alimentele. Molars, erupând în al doilea rând, aveți nevoie de mestecat. Ciorchinii sunt proiectați pentru alimente mai dure și fibroase, de exemplu carne.

Posibile probleme

Lacune între dinți

Până la vârsta de patru ani, dinții bebelușului sunt destul de densi și nu există lumen între ele. În timp ce copilul crește, lumenul începe să apară, crescând treptat. Acest lucru se datorează faptului că maxilarul începe să crească și oasele sunt pregătite pentru apariția unui set de dinți permanent, care este mult mai larg decât setul de produse lactate. Dacă acest lucru nu este observat, atunci în timpul erupției dinților permanenți, părinții ar trebui să monitorizeze locația lor corectă.

Erupție timpurie

Ordinea înfățișării dinților într-un copilExistă cazuri când primii dinți ai laptelui copilului apar 1 la 3 luni înainte de data scadenței. Dar nu vă faceți griji în legătură cu această deviere de la normă. Motivul este aspectul prea devreme Zubikov poate fi primit mama in timpul sarcinii Complex de multivitamine, care include calciu și vitamina D. În plus, acest lucru duce la utilizarea excesivă a mamei de produse lactate, cum ar fi iaurt, brânză de vaci, brânză.

Un copil cu dinți precoce trebuie arătat o dată la șase luni dentistului, deoarece o astfel de afecțiune duce la apariția cariilor. Dacă dinții bebelușului au apărut înainte de vârsta de 2-3 luni, este necesar un examen suplimentar. Acest lucru poate indica patologii care sunt asociate cu metabolismul mineral în organism sau tulburări hormonale.

Erupție ulterioară

Dacă un copil nu are un singur dinte de lapte timp de un an, este necesar să aflați motivele acestei probleme. Erecția dentiției poate apărea în următoarele cazuri:

 • ereditare;
 • dezvoltarea unei boli infecțioase;
 • prematuritatea copilului;
 • lipsa rudimentelor dintilor;
 • probleme cu digestia și absorbția nutrienților;
 • lipsa hormonilor produsi de glanda tiroida;
 • lipsa de calciu.

Aveți grijă de dinți de copil

Este necesar să se monitorizeze sănătatea dinților copilului încă de la prima apariție. Este necesar să se respecte reguli simple:

 • Într-o cameră cu un copil, aerul ar trebui să fie întotdeauna umed și rece. În acest caz, saliva nu se va usca în gură, ceea ce ajută la prevenirea multiplicării bacteriilor patogene.
 • Alimentele nu trebuie lăsate prea mult în gura copilului. Trebuie să monitorizăm în mod constant acest lucru și să eliminăm reziduurile de alimente în timp util.
 • În timpul zilei, bebelușului trebuie să li se permită să bea apă curată. Ajută nu numai la stingerea setei, ci și la spălarea bacteriilor și a alimentelor rămase în gură.
 • Înainte de ai învăța pe copilul tău să-și spele dinții, trebuie să-l înveți să-și clătească gura cu apă.

Fapte importante despre dinții de lapte

În cele din urmă, colectând toate informațiile cele mai necesare, puteți face o singură listă de fapte:

 • este norma atunci când abaterea are loc pe ambele părți ale limitelor de vârstă timp de 6 luni;
 • dacă secvența standard este încălcată, atunci aceasta nu este considerată o patologie sau un semn al unei boli;
 • nu există medicamente sau tehnici care ar putea încetini sau accelera procesul de erupție și, de asemenea, vor determina în avans ordinea în care dinții vor apărea la copil;
 • într-o perioadă atât de dificilă pentru un bebeluș, puteți să-i ușurați starea cu ajutorul unor adolescenți speciali cu efect de răcire, care scutesc temporar disconfortul sau reduc pruritul;
 • în anul copilului, trebuie să-i arătați în mod necesar dentistului care va evalua sănătatea generală și dezvoltarea cavității bucale, va calcula numărul de dinți și va verifica funcționarea articulației maxilare, precum și starea gingiilor.

Astfel, dentiția este un proces dureros pentru majoritatea copiilor. Există o anumită ordine a apariției lor, pe care părinții ar trebui să o cunoască, deoarece uneori devierea de la normă poate indica diferite patologii în corpul copilului.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum cresc copii dintii: ordine si consistentaCum cresc copii dintii: ordine si consistenta
Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
Cum și când copiii primesc dinți: consistență și simptomeCum și când copiii primesc dinți: consistență și simptome
Când copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliatăCând copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliată
Când dinții încep să fie tăiați la copiiCând dinții încep să fie tăiați la copii
Dentiția în copil: programul și caracteristicile procesuluiDentiția în copil: programul și caracteristicile procesului
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Komarovsky: cu dinți dentitici, un copil poate avea o mușcătură de frigKomarovsky: cu dinți dentitici, un copil poate avea o mușcătură de frig
Jurnal de dinți la copiiJurnal de dinți la copii
Primii dinți la sugari: ce ar trebui să fac?Primii dinți la sugari: ce ar trebui să fac?
» » Procedura de tăiere a dinților la bebeluși
© 2021 amigdas.com