amigdas.com

Simptomele bolii parodontale și modul de tratare a acesteia la domiciliu

Simptome ale bolii parodontaleBoala parodontală

Spre deosebire de parodontită, se referă la probleme dentare neobișnuite. La început, această boală nu prezintă simptome evidente, deci este foarte important să o găsiți la timp și să începeți tratamentul.

Aceasta poate fi efectuată independent după stabilirea diagnosticului corect. Cum de a vindeca boala parodontală la domiciliu și dacă este posibil să se vindece singură boala parodontală?

Cauzele și clasificarea bolii

Care sunt modalitățile de tratare a parodontitei la domiciliuBoala parodontală se caracterizează prin: modificări patologice în țesutul parodontal (Periodontal). Particularitatea acestei boli insidioase este absența unui proces inflamator.

Procese patologice în țesuturile parodontale duce la atrofia celulelor dintilor. Principala cauză a dezvoltării proceselor distrofice în parodonțiu este circulația sanguină slabă.

În arteriele care alimentează dintele și țesutul peri-dinți, presiunea scade, astfel încât procesul normal de circulație a sângelui este întrerupt.

Foarte des se produce schimbarea circulației sanguine modificări patologice ale navelor, deoarece există o îngustare a lumenului lor. Din acest motiv, țesuturile parodontale încep să lipsească substanțele nutritive necesare. Cauza bolii este cel mai frecvent:

 • diabet zaharat;
 • boli ale tractului digestiv;
 • deficienta de vitamina C si P;
 • slabă igienă a cavității orale;
 • disfuncția tiroidiană.

De asemenea, cauza bolii poate fi încărcare crescută pe dinți în cazul îndepărtării unor persoane din dentiție, utilizarea anumitor medicamente, hipertensiune arterială și ateroscleroză. Dacă tratamentul nu este început la timp, atunci boala începe să afecteze osul maxilarului, ceea ce duce la pierderea dinților. Boala apare în formă acută sau cronică, iar gradul de atrofie a osului maxilarului poate fi în 5 etape. Cum acționează parodontoza, simptomele și tratamentul la domiciliu și medicamente?

simptome

Cauzele parodontiteiAproape întotdeauna, boala parodontală se desfășoară într-o formă ușoară și este dificil de identificat imediat. Boala imediat aproape nu provoacă disconfort. Din acest motiv, mulți pacienți merg la o clinică policlinică în stadii avansate. Pentru a recunoaște boala în timp, este necesar să cunoaștem manifestările de bază ale parodontitei. Principalele simptome sunt:

 • într-un stadiu incipient este dificil să se detecteze simptome, totuși procesul este deja început, deoarece încep să apară dinții cervicali;
 • prima etapă caracterizat printr-o ușoară coborâre a gingiilor, în acest moment începe să apară senzitivitatea dinților, dar nu permanent. Dentiții sunt ținute strânse, dar imaginile cu raze X prezintă modificări distructive inițiale ale țesutului osos;
 • în a doua etapă expunerea gâtului este mai semnificativă, puteți vedea crăpături între dinți. Emaila dintelui trece în ciment în apropierea rădăcinii dintelui, ceea ce le face foarte sensibile. Lanturile dentogingivale nu sunt încă slăbite, dar deja au loc schimbări atrofice în procesul alveolar. Acest lucru se poate observa pe o raze x;
 • în a treia etapă Rădăcinile depășesc guma mai mult de jumătate, iar spațiile interdentare sunt chiar mai extinse. De asemenea, se poate manifesta mobilitatea dinților. Pacientul suferă de disconfort atunci când ia hrană caldă, rece și acru. Procesele alveolare scad cu 1 cm, după cum arată imaginea cu raze X;
 • a patra etapă este cea mai recentă, deoarece în acest caz este indicată îndepărtarea dinților. Rădăcinile dinților sunt expuse la 2/3 din lungimea lor. Mobilitatea lor provoacă probleme atunci când vorbesc și mănâncă. Pe raze X, se poate observa că dinții păstrează numai vârful în os.

În orice etapă, pacientul nu are aproape gingii sângerânde și senzații dureroase. În timp, gingiile devin umflate și dobândesc o culoare roșu-violet. Pacientul are un miros neplăcut din gură.

Diagnostic și tratament

Diagnosticul bolii parodontaleToate simptomele descrise trebuie să fie întotdeauna îngrijorătoare, deci o vizită la medicul dentist nu poate fi întârziată. Medicul va putea determina în mod corect amploarea leziunii și va prescrie tratamentul. Există mai multe etape ale anchetei:

 • atunci cand interogati este foarte important sa aflati ce boala patologica provoaca pierderea de masa osoasa;
 • cu ajutorul unei examinări externe, specialistul va putea determina posibila cauză a bolii;
 • în timpul examinării cavității orale a pacientului, medicul observă o gumă palidă din cauza tulburărilor circulatorii, defectele smalțului de caractere non-carioase, dinții mobili și suprafața expusă a rădăcinilor dentare;
 • în diagnostic este de mare importanță x-ray;
 • nivelul de aprovizionare cu sânge a țesuturilor determină reologia bolii parodontale;
 • Nivelul de deficit de oxigen din țesuturi este determinat prin polarografie;
 • Densitatea țesutului osos poate fi recunoscută cu ajutorul analizei ecologice.

Cel mai adesea, tratamentul cu droguri este efectuat, deoarece este cel mai eficient. În paralel cu administrarea de medicamente și diverse proceduri, se efectuează tratamentul bolii parodontale la domiciliu prin metode populare.

Metode moderne de tratament

Tratamentul parodontiteiCum să tratați boala parodontală a gingiilor va depinde de stadiul bolii. Specialistul alege metoda de tratament după examinare. El determină cât de extins este procesul inflamator și face un program cuprinzător pentru tratarea pacientului.

Imediat după examinarea inițială, se efectuează o examinare cu raze X și alte examinări. Pacientului i se elimină pietrele dentare și plăcile pe smalț.

Sunt prescrise medicamentele antiinflamatorii, hormonii și vitaminele. Procedurile fizioterapeutice promovează activarea alimentării cu sânge a țesuturilor gingivale. De asemenea, salubrizarea cavității bucale se realizează cu îndepărtarea dinților distruși, a rădăcinilor și a tratamentului cariilor.

Pentru a reduce mobilitatea dinților poate fi realizată prin așezare. De asemenea, se efectuează un tratament chirurgical și, dacă este necesar, se efectuează proteze.

Există tehnici auxiliare, cum ar fi tratamentul cu laser și masajul gingiilor. Acestea nu se referă la metodele de bază ale tratamentului, totuși, ajută la reducerea sângerării, eliminarea umflăturilor și îmbunătățirea eficacității tratamentului principal. Foarte des, pacienții sunt prescrise cursuri de electroforeză, ultrasunete și tratament ultraviolet.

Cum se trateaza parodontita la domiciliu?

Cum se trateaza parodontitaEste posibil să se vindece parodontita independent? Tratamentul bolii parodontale la domiciliu va depinde de gradul de boală.

Există multe rețete de medicină tradițională, dar ele au sens numai în combinație cu tratamentul profesional.

Dacă există o etapă neglijată, tratarea bolii doar prin mijloace interne este inutilă.

Pentru a întări mucoasa, se recomandă utilizarea alcoolului și a tincturilor pe bază de plante pe bază de plante după mese.

Rezultatele foarte bune dau frunze proaspete de aloe. Acestea sunt tăiate și apoi aplicate pe gingii timp de câteva ore, cel mai bine este să faceți acest lucru pentru noapte. Realizați astfel de aplicații, de preferință un curs în termen de 10 zile. Dacă acestea sunt efectuate în stadiul inițial al bolii, atunci există posibilitatea de a scăpa complet de boala parodontală.

Un remediu simplu și foarte eficient este sarea de mare. Este crescută în apă caldă, la o viteză de: 1 l lingură de sare pe 1 pahar de apă. Se recomandă clătirea după fiecare masă. Înainte de a merge la culcare, se recomandă clătirea timp de cel puțin 5 minute. Nu există restricții privind numărul de proceduri.

Pentru clătiri sunt adesea folosite decocții pe bază de plante ale celor mai populare plante:

 • soricelului;
 • salvie;
 • stejar;
 • musetel;
 • Sunătoare;
 • urzica.

Este necesar să luați o lingură de plante uscate și să o umpleți cu 1 pahar de apă clocotită. După ce ați insistat pe iarbă timp de 20-30 de minute, clătiți de mai multe ori pe zi.

Un rezultat bun al tratamentului este o tinctură pe vodcă de la trei componente - imortelle, ayr și elecampane. Ele sunt luate în cantități egale, astfel încât în ​​cele din urmă să obținem 50 de grame de materii prime. Amestecul se toarnă în 0,5 litri de vodcă și insistă timp de 10-14 zile într-un loc întunecos, agitând zilnic containerul. Tinctura gata se adaugă la un pahar cu apă călduță pentru o lingură de 1 oră și apoi se clătește. Se recomandă efectuarea zilnică a acestor clătiri.

Uleiul de măsline și de semințe de in este un bun agent antiinflamator și antibacterian. Cel mai bine este să clătiți dimineața, menținând lichidul în gură pentru o perioadă scurtă de timp.

profilaxie

Tratamentul și prevenirea bolilor parodontalePentru a depăși boala ar trebui să îmbunătățească sistemul cardiovascular și nervos, microcirculația generală în țesuturile maxilarului. Pacientul trebuie să aibă grijă de igiena orală, folosind geluri speciale, paste și clătiri pentru aceasta. Se recomandă folosirea unui atelaj dentar, pentru a schimba des mai frecvent periuța de dinți cu nu de fire rigide.

O mare importanță este imunitatea puternică, deci trebuie să încercați să o consolidați. Se recomandă curățarea intestinelor astfel încât zgurii și toxinele să iasă. Trebuie să acordați mai multă atenție nutriției dvs., să mâncați mai multe fructe și legume, pește, produse lactate fermentate. Este util să beți un decoct de șolduri de trandafir, afine și sucuri proaspete stoarse din portocale, mere și morcovi.

Ar trebui să acordați mai multă atenție sănătății dvs., pentru că parodontita este adesea cauza bolilor grave ale organelor interne.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Refacerea vârfului rădăcinii dentare ca modalitate de tratare a chisturilorRefacerea vârfului rădăcinii dentare ca modalitate de tratare a chisturilor
Ca și în cazul inflamației rădăcinilor, dinții sunt tratați în clinică și acasăCa și în cazul inflamației rădăcinilor, dinții sunt tratați în clinică și acasă
Chittajul buzunarului parodontal: ce este?Chittajul buzunarului parodontal: ce este?
Atrofia nervului optic: cauzele chasnului, unde se poate vindecaAtrofia nervului optic: cauzele chasnului, unde se poate vindeca
Pus în gingie: cauze, simptome și tratamentPus în gingie: cauze, simptome și tratament
Simptomele și tratamentul parodontitei croniceSimptomele și tratamentul parodontitei cronice
Structura parodonțiului și funcțiile saleStructura parodonțiului și funcțiile sale
Tratamentul cu gumă în stomatologie și posibile boliTratamentul cu gumă în stomatologie și posibile boli
Dintele durează cu presiune sau înțepăturăDintele durează cu presiune sau înțepătură
Pasta de dinți mexidol: o linie de mexidol și compozițiePasta de dinți mexidol: o linie de mexidol și compoziție
» » Simptomele bolii parodontale și modul de tratare a acesteia la domiciliu
© 2021 amigdas.com