amigdas.com

Primele semne de rabie la câini

furieRabia este o boală mortală a animalelor cu sânge cald. Câinele poate deveni infectat cu virusul din rudele sale vagabond, care sunt sursa bolii după contactul cu animalele sălbatice. Cel mai adesea, microbul este transmis printr-o mușcătură, dar se întâmplă de asemenea că pătrunderea saliva în zgârieturile deschise duce la dezvoltarea acestei boli.

O astfel de boală virală, cum ar fi rabia la câini, nu prezintă inițial simptome. Și din perioada de dezvăluire a primei semne - credința în recuperarea ulterioară a animalului nu mai există. Protejând un animal de companie de o boală atât de gravă, cu ajutorul vaccinărilor, proprietarul se protejează pe sine și pe toți în jurul lui, deoarece această boală este, de asemenea, o amenințare la adresa omului.

Rabia este asta?

Virusul rabic se aseamana bullet - lungime bullet letala de 150 nanometri pe fibrele nervoase trec de la locul injectării la măduva spinării și creier, la un debit de aproximativ 3 mm / h. Rabia aparține microbilor de filtrare - o dimensiune mică care nu stagnează pe filtrele bacteriene.

infectate animalul devine periculos după expirarea a câteva zile (maxim - până la 15 zile) înainte de apariția simptomelor, deoarece la câini se manifestă rabie după ce acest virus începe să acționeze împreună cu saliva. Prin atingerea creierului, precum și a glandelor salivare, microbul trece la reproducerea activă. Chiar și în zilele noastre nu există informații concrete despre ceea ce se întâmplă la nivel celular. Dar rezultatele sunt întotdeauna aceleași - paralizie, encefalită, oprirea respirației.

O situație tipică

Bacterii de rabieÎn cazul în care locuiți într-un apartament și aveți un câine de companie, vă puteți simți în siguranță. La urma urmei, nu vă eliberați propriul câine pe stradă fără salopete și încălțăminte, luați hrana într-un magazin special și vizitați o dată pe săptămână un manichiurist și un coafor. Animalul dvs. de companie locuiește într-un mediu fericit care seamănă cu un incubator. Nu știe viața adevărată, nu simte riscul. Este o chestiune când ai un câine mare. Cu el trebuie să mergi de două ori pe zi și asta e cel puțin. Câinele are nevoie de spălare în baie și de pieptănare. Trebuie să poarte o botă și să ducă o lesa puternică. Cu toate acestea, în plimbări în ea, dorința de voință va fi trezită.

Va alerga de-a lungul drumurilor și câmpurilor, va latra la păsări și va încerca să prindă iepurașul, în cazul în care plecați din zona urbană. Deci cine poate proteja Câinele tău de la vulpi distruși, lilieci sau șobolani? O mușcătură este suficientă pentru a amenința viața unui animal de companie.

Ce se simte animalul cand este infectat?

Primul semn al unui câine turbat este un sentiment de vină. Câinele devine nemulțumit, își coboară capul, se uită la proprietar cu ochi trist. Acest comportament este observat practic de toți câinii care au întâmpinat această problemă. Câinele nu înțelege ce este vina ei, dar simte foarte mult. Din acest motiv, câinele încearcă să se pensioneze, minciuna în mod constant, este însetat în mod constant. Simptomele rabiei la un câine pot fi văzute cu ochiul liber, totuși, cu condiția să vă urmăriți cu atenție animalul și să observați schimbări în comportamentul acestuia. Lipsa poftei de mâncare este un semnal alarmant, mai ales dacă câinele dvs. îi place să mănânce bine.

Cum poate un animal să fie infectat cu rabie?

Infecție cu rabieCu privire la întrebarea, în cazul în care rabia provine de la câini, experții dau singurul răspuns: prin intermediul infecției biologic lichid - sânge, saliva. Adesea, un microb este transmis de la un animal infectat la un animal sănătos printr-o mușcătură. La risc sunt câinii care trăiesc lângă păduri, stepi, la o distanță mare de zonele centrale. Animalele stricoase sunt infectate una de cealaltă, de la vulpi, ratonii, pisici și alte animale cu sânge cald.

Chiar și un câine care trăiește într-o casă care nu iese pe stradă are șansa de a suferi de un șobolan care poate intra în casă. Atunci când câinii sunt considerați prieteni vechi și nu musca unul pe altul, dar numai lins, este realist faptul că saliva și cea mai mică fisură într-un microb capabil de a introduce într-un corp sănătos. Pentru o persoană, el poate merge, de asemenea, dacă lichidul biologic al câinelui infectat (muscatura) ajunge pe pielea afectată.

Simptome de rabie la câini și etapele lor

În majoritatea cazurilor, rabia la câini este agresivă timp de 5-10 zile, cu distincție semne și diviziune după etapă:

 1. prodromal. Pentru a observa greșit în prima etapă este capabil doar de un proprietar foarte atent, care înțelege că câinele lui a traversat cu animale suspecte. În timpul zilei și nopții (uneori mai multe), animalul de companie pare prea deprimat - nu vrea să se joace, aproape întotdeauna doarme, nu arată entuziasm pentru cei din jur. Se ascunde de oameni într-un loc întunecat și nu răspunde la apel. Unii câini, dimpotrivă, se agață de proprietar, dorește sensibilitate și își linge mâinile. Animalul are căscat, salivare, pare să "înghită" aerul. Această perioadă este cea mai teribilă, deoarece semnele nu sunt încă foarte evidente, dar fluidele conțin deja virusul.
 2. maniacale. În mod progresiv, starea câinelui și semnele bolii se regresează - este ascunsă în întuneric, apoi se prăbușește, apoi fără pretext, se roteste și se înăbușește răgușit. Femeia cu patru picioare este incantata - incearca sa sparga lesa, sa stinga podeaua, sa inghita lucrurile fara discriminare. Câinele se grăbește la toată lumea, inclusiv la proprietar. Un câine stradal poate conduce o distanță imensă, mușcând în felul său animalele și oamenii. Fluxul saliva abundent, există o lătrăvire răgușită. Într-o fază calmă, câinele cade într-o parte, respiră puternic, înghite aerul și șuierăile în convulsii. Stadiul maniac durează 3-5 zile.
 3. Rabia la câiniparalitic. Câinele se află și moare, semne: indiferență completă, convulsii dureroase, refuzul de a mânca și de a bea. Nu răspunde la apelul oamenilor, laringele sunt paralizate, spumă se scurge abundent peste piept. Începe paralizia picioarelor posterioare, câinele încearcă să se târască în spațiul întunecat, cade într-o comă și moare din oprirea respirației. Durata ultimei etape a bolii este de până la o săptămână.

Există, de asemenea, o formă recurentă, liniștită, atipică și abortivă a cursului bolii. În cazul unei forme liniștite în absența furiei, paralizia faringelui și a extremităților progresează. Cu o formă de întoarcere, este posibilă o vindecare, dar după 3-4 săptămâni, simptomele anterioare apar din nou, cu aborție (prost studiate și rare) - în a doua etapă vine recuperarea perfectă. Boala atipică durează mult timp, până la 5 luni fără separare pe scenă.

Perioada de incubație a rabiei la animale

Punctul final al virusului este creierul și măduva spinării. Cu cât sunt mai aproape de mușcătură, cu atât mai repede va afecta aceste organe și simptomele rabiei la câine se vor manifesta. Durata perioadei de incubație este determinată de cantitatea de virus care a penetrat organismul. susceptibilitate la boala se datorează vârstei - câinii tineri sunt infectați mult mai des și mai repede decât cei vechi. Stadiul de incubație este secretiv, poate dura între 3 și 6 săptămâni. Cel mai adesea, durează o lungă perioadă de timp, la indivizi individuali boala nu se manifestă pe tot parcursul anului. În saliva, microbul este concentrat după 10 zile, din acest moment câinele este considerat periculos.

Simptomele rabiei la animale

Este important să se înțeleagă modul în care rabia se dezvoltă la animale pentru a pune animalul infectat în izolare în timp. boală periculoasă în câine poate fi determinată în funcție de ceea ce pare emaciat, are loc in gura pentru animale de companie Salivating, fila vyvalenny vizibil începe strabism și opacizare a corneei. evidență rabia la câini este:

 • Câinele leagă lucrurileOmul cu patru picioare încearcă să scape de proprietar, se observă un comportament agresiv, el atacă fără avertisment;
 • Unul dintre principalii indicatori este lașitatea înaintea apei, câinele se teme să bea și el;
 • Câinele începe să roade în jurul obiectelor din jur, în timp ce cu puterea care îi poate rupe dinții;
 • Animalul de companie se teme de factori iritatori - lumină puternică, zgomote înfloritoare;
 • Saliva este sărată abundent;
 • Bătrânul devine camuflat și răgușit.

Primele semne ale unui câine tulbure

Rabia la animale este foarte insidioasă, primele semne de la elevi pot apărea după orice moment. Dacă s-au văzut după ce au comunicat cu animale suspecte, se recomandă să arătați câinelui medicului. Mai des, persoanele tinere se infectează mai repede decât cele vechi, deoarece sistemul nervos are mai multă stabilitate în cel din urmă. Determinați rabia la câini se poate face prin astfel de primele Prezentate:

 • Căsătoria frecventă;
 • Gura deschisă, animalul de companie pare să uite să-și acopere gura;
 • Spasmele fălcilor, câinele pare să "înghită" aerul;
 • impotenta;
 • halucinații;
 • Schimbări clare ale dispoziției.

Cum pot verifica animalul meu pentru rabie?

Dacă proprietarul câinelui a observat semne de infectare cu această boală teribilă, atunci este necesar să luați imediat astfel măsuri:

 1. Izolați animalul de companie de la alte rude, inclusiv oameni;
 2. Du-l la spital. Spre mult, la beție, pentru ființe vii, nu există modalități concrete de a determina rabia într-un animal. Doctorul pune câinele în carantină timp de 10 zile și își monitorizează comportamentul. Practic, nu se efectuează teste pe câini vii cu privire la această boală, deoarece creatura reprezintă un pericol pentru angajații clinicii. Dacă în timpul rabiei de carantină la câini există semne evidente, cvadrupul este eutanasiat pentru a nu-și continua chinul. Nu există nici un tratament, inclusiv scutirea de condiție. Un diagnostic clar se face după moarte.

Este posibil să se vindece câinele de rabie?

Vaccinarea animalelorOricât de trist ar putea fi, rabia la câini nu este tratabilă. Animalele suspecte și nesănătoase sunt eutanasiate, pentru a nu-și continua chinul. Se consideră că este o ieșire unică și corectă vaccinare elevilor, care se desfășoară în fiecare an. În cazul în care proprietarul nu pune o glonț de rabie în avans, animalul poate muri din cauza diferitelor viruși care îi afectează comportamentul. Medicul se poate asigura, închide câinele în carantină, ridică coronavirusul sau ciuma, după care cvadruped fără terapie va muri. Iar câinele ar putea continua să trăiască, dacă proprietarul în timp la instilat de la un virus teribil.

Cât timp poate trăi un câine turbat?

În timpul perioadei de incubație, simptomele bolii sunt minore, deși animalul are deja rabie și este, de asemenea, infecțios. La sfârșitul acestei perioade, animalul începe să apară simptome, principala dintre ei este teama de apa, incapacitatea de a bea si mânia. Viața câinelui după apariția primilor indicatori ai bolii variază de la 2 la 11 zile, indiferent de tipul de boală. După aceea, suferintele moare.

Prevenirea animalelor de rabie

Vaccinarea animalelor împotriva rabiei, care trebuie efectuată în fiecare an, va contribui, fără îndoială, la maxim asigura animalul de companie de la infecție. Fiecare proprietar din punctul de vedere al legii este obligat să facă elevul această inoculare. În absența vaccinării, câinilor nu li se permite să fie scoși din graniță, să conducă la diverse expoziții, să intre în transportul public. Inocularea este ieftină (în instituțiile municipale se poate face gratuit), absolut nu periculoasă și nu provoacă reacții alergice.

Prima vaccinare se acordă catelilor la 3 luni, după care - în fiecare an. După aceasta, boala nu amenință câinele. În timpul procedurii, câinele trebuie să fie complet sănătos, tratat de paraziți și helminți externi cu 10 zile înainte de providența de manipulare. Injectiile se fac cu monopreparate sau combinate moderne, care sunt protejate imediat de toate bolile teribile de câine.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Enterita la câini: simptome și tratamentEnterita la câini: simptome și tratament
Vaccinarea împotriva rabiei pentru câiniVaccinarea împotriva rabiei pentru câini
Vaccinul Nobivac pentru pisici - instrucțiuni de utilizareVaccinul Nobivac pentru pisici - instrucțiuni de utilizare
Punga pentru câini: semne, simptome, tratamentPunga pentru câini: semne, simptome, tratament
Când și ce vaccinări ar trebui să fie acordate pisicilor: regulile de vaccinareCând și ce vaccinări ar trebui să fie acordate pisicilor: regulile de vaccinare
Când se vaccinează puii: o schemă de vaccinare pentru animalele de companieCând se vaccinează puii: o schemă de vaccinare pentru animalele de companie
Vaccin împotriva rabiei pentru pisici și pisici: vaccinăm corectVaccin împotriva rabiei pentru pisici și pisici: vaccinăm corect
Ringworm la câini și alte tipuri de lichenRingworm la câini și alte tipuri de lichen
Afecțiuni comune ale hamsterilor DzhungarAfecțiuni comune ale hamsterilor Dzhungar
Bolile câinilor: soiuri, simptome și tratamentBolile câinilor: soiuri, simptome și tratament
» » Primele semne de rabie la câini
© 2021 amigdas.com