amigdas.com

Metode de restaurare estetică a dinților

Metode și caracteristici ale implementării restaurării estetice a dințilorAnterior, pierderea mai multor dinți a fost o sentință reală pentru un bărbat și condamnată la purtarea așa-numitei falcuri false. Un astfel de design a fost asociat, mai des, cu vârsta înaintată. Nu ne putem imagina cât de greu a fost pentru un tânăr, și cu atât mai mult pentru o femeie, să accepte nevoia de a purta o astfel de proteză toată viața ei. Omul a depășit cu complexe, "închis" de la ceilalți, a evitat comunicarea cu sexul opus.

protezele vechi uitat nenatural și un zâmbet ar putea fi văzut că proteza nu este diferită numai în culoarea și forma ceilalți dinți, dar este inestetice linia gri la punctul de contact cu guma de mestecat. Acest design ar putea intra chiar și într-o conversație, atât de mulți oameni sunt reticenți să îndrăznesc să o astfel de proteză.

În ultimii 20 de ani, stomatologia a făcut un salt mare. În locul protezei vechi, restaurarea estetică a dinților este din ce în ce mai aplicată. Această procedură este uneori efectuată chiar și de către copii.

Ce este restaurarea estetică a dinților?

Descrierea restaurării estetice a dințilorRestaurarea estetică a dinților este un concept destul de larg. Aceasta înseamnă restaurarea funcțiilor și a aspectului dentiției. Sarcina dentistului este de a păstra țesuturile dentare și de a-și maximiza ciclul de viață, atingând, în același timp, aspectul ideal al zâmbetului.

În multe cazuri, o alternativă la proteză poate fi restaurarea estetică, mai ales atunci când incisivii frontali, cei mai vizibili sunt deteriorați.

Clasificarea restaurării estetice. Procedura poate fi împărțită în două tipuri:

 • drepte;
 • indirectă.

Dacă dentistul, ca un sculptor, recreează în milimetri un dinți ideal, ideal, direct, în gura pacientului - aceasta este o restaurare directă. Pacientul primește rezultatul deja într-o singură vizită, care durează, de obicei, nu mai mult de o oră.

În cazul în care coroanele, furnirurile sau luminatoarele sunt create fără participarea pacientului, de exemplu în laborator, procedura se numește indirectă și poate dura mai multe zile.

Indicații pentru restaurarea estetică a dinților

Indicații pentru restaurarea estetică a dințilorProcedura este capabilă să rezolve dacă nu toate, atunci majoritatea problemelor pacientului care sunt asociate cu frumusețea zâmbetului său.

De exemplu, restaurarea estetică a dinților anteriori, foarte des realizată de tinerii care doresc să scape un slot prea larg (diastemă) între incisivi.

În plus, procedura este prezentată în astfel de cazuri:

 • afectarea severă a țesutului dur;
 • defectele în dezvoltarea smalțului;
 • carii;
 • forma neregulată sau dispunerea dintelui (mai frecvent incisivi și canini);
 • fluoroza;
 • cipuri, fisuri;
 • necesitatea înlocuirii restaurării anterioare;
 • prea galben, smalț întunecat;
 • Întunecarea iminentă, ca o consecință a depoluării;
 • lipsa parțială și completă de dinte;
 • garnitură prea sigură.

Tipuri de restaurare estetică

Clasificarea restaurării estetice a dințilorExistă o gamă largă de tehnici prin care puteți găsi un zâmbet impecabil la Hollywood. Ce fel de restaurare estetică este alegerea nu numai de dentist, ci și de pacient.

Gama de prețuri este foarte largă și dacă restabilirea compozitului de astăzi este un lucru accesibil, atunci luminatorii își pot permite nu toate. Alegerea tehnicilor pentru crearea unui zâmbet al unui vis depinde și de ce dinte este deteriorat. De exemplu, un molar, principala funcție, este de mestecat.

Prin urmare, medicul, la restaurare, va avea grijă de construcție cât mai puternic posibil și a rezistat funcției de a mesteca mâncare încredințată ei.

În cazul restaurării dintelui frontal (tăietor sau canin), rolul principal este jucat de estetică. Medicul dentist îl va crea cu bijuterii de precizie, repetând toate fisurile și tuberculii, recreând nuanța naturală a smalțului.

Pentru a înțelege cât de dificilă este, puteți să copiați independent o copie a lutului de plastilină, cel mai probabil nu va funcționa pentru toată lumea.

Dentistul profesionist, după examinare și diagnostic, va fi capabil să ofere mai multe variante de restaurare și de a ajuta la alegerea celei mai potrivite.

Compozit (direct) de restaurare

Descrierea metodei de realizare a restaurării compozite a dințilorReparația compozită este restaurarea dinților cu ajutorul fotopolimerilor, acestea fiind materiale reflexive speciale. Întreaga procedură nu durează mai mult de o oră.

Dacă dinții frontali au ciupit, leziuni carioase, lipsesc o parte a incisivului sau perturbă diastema, - restaurare compozită poate rezolva aceste probleme. Procedura este pentru o vizită, este disponibilă la un preț, dar din acest motiv, nu mai puțin eficace.

În ciuda faptului că procedura este destul de simplă, trebuie să alegeți un dentist nu mai puțin atent decât pentru manipulări complexe. Faptul este că apariția zâmbetului viitor va depinde complet de simțul gustului și de priceperea medicului. Atunci când fabricăm furnir sau coroană, procesul are loc în laborator, fără un pacient, după impresia fălcii sale.

Tehnicianul are suficient timp să recreeze formularul și să corecteze toate detaliile. Cu refacerea compozitului, designul este recreat în timpul procedurii, chiar în cavitatea orală a pacientului. Dacă medicul dentist nu este experimentat, nu este un fapt că noul dinte va avea un aspect mai bun decât înainte de procedură.

Etape de restaurare:

 1. Dacă este necesar, se efectuează o curățare profesională, se îndepărtează placa și piatra.
 2. Pentru confortul maxim al pacientului, dentistul trebuie să efectueze anestezie.
 3. Dacă există umpluturi vechi, ele sunt eliminate.
 4. Apoi, medicul ar trebui să izoleze dintele cât mai mult posibil din eventuala intrare a saliva. Aceasta este într-adevăr o etapă importantă, deoarece dacă umiditatea cade sub restaurare, integritatea sa va fi încălcată și, poate, chiar și formarea de carii sub ea.
 5. Partea coroanei este restabilită cu materialul de umplere. Pentru un aspect natural, medicul dentist treptat pune treptat câteva straturi fine de material de restaurare. Fiecare strat poate diferi în umbră și transparență.
 6. Procesarea finală include corecția finală a formei de bor, măcinarea și lustruirea.

Nu este o piedică, pentru restaurarea compozită, chiar și absența majorității dintelui. În acest caz Pentru a fixa construcția este posibilă pe pin. Avantajele procedurii:

 • Procedura se efectuează într-o singură vizită.
 • Nu distrugeți șlefuirea smalțului.
 • Puterea structurii.
 • Imposibilitatea de a distinge restabilirea de dinții naturali.

furnire

Realizarea restaurării estetice a dinților prin utilizarea de furnirCelulele fotocelule nu au o durată de depozitare foarte lungă și, de obicei, necesită înlocuire după 3-4 ani. Și majoritatea pacienților doresc să-și restabilească dinții și să "uite" de ei. În acest caz, merită acordată atenție furnițelor.

Furnir este foarte trombocite subțiri, care sunt lipite pe partea frontală a dintelui. Furnirurile pot fi confecționate din materiale polimerice sau din ceramică (porțelan, zirconiu).

Etapele procedurii:

 1. Pentru a vă asigura că plăcuța nu iese din dantură și nu este vizibilă, smaltul este tăiat. Medicul dentist are, de obicei, un strat egal cu grosimea furnirului, în medie, de la 0,5 la 0,7 mm. Aceasta este o procedură dureroasă, de aceea este întotdeauna efectuată după aplicarea anesteziei.
 2. După îndepărtarea stratului de smalț, medicul face o impresie. Conform acestei impresii, un tehnician din laborator va produce furnire. Termenul de fabricare a acestora poate dura până la două săptămâni. Dacă eșantioanele nu sunt trimise la laborator, dar sunt fabricate imediat într-o clinică dentară, perioada este redusă la patru zile.
 3. Pentru protecția temporară a rândurilor dentare, care au pierdut un strat semnificativ de email, se utilizează căptușeală din material plastic special. Pacientul lor va purta până la momentul în care nu va pune furnițele.
 4. Foarte subțire de bor dentistul face grooves pe email, care sunt umplute cu ciment. Această procedură este necesară pentru a se asigura că grosimea dintelui nu crește datorită stratului de ciment. Apoi furnirul este lipit.

Durata de viață a fatetelor, cu manevrare și îngrijire atentă, poate fi de 15 ani. După aceasta, vor trebui să fie înlocuite cu plăci sau coroane noi.

Acest tip de restaurare estetică a dinților va ajuta nu numai să restabilească dintele distrus, dar poate deveni o bună alternativă înălbire și chiar bretele. Dinții rămân întregi, sănătoși (nu este necesară depoluarea). Partea frontală este protejată de factori externi și aspectul său este impecabil.

Lumineers

Aplicarea luminatoarelor pentru restaurarea estetica a dintilorSe poate spune că luminatoarele sunt plăci impecabile. Ele se fac numai în SUA, în laboratorul din California. Pentru producerea luminatoarelor se utilizează porțelan de mare capacitate, ceea ce face posibilă obținerea acestora cât mai subțiri, cu doar 0,3 mm.

Procesul de instalare a luminatoarelor nu necesită șlefuirea smalțului. Acesta este tratat cu acid pentru a face mai rugoase, pentru o mai bună aderență la placă. Cimentul, la care sunt atașate luminatoarele, conține fluor, deci este util pentru dinți.

Elementele ultra-subțiri și lumina, nu exercită presiune asupra gingiilor, nu necesită obișnuință, probabilitatea de a obține sub ele alimente este minimă. Durata de viață a serviciului poate avea 20 de ani. Spre deosebire de furnirurile obișnuite, luminatoarele pot fi îndepărtate fără dinți dăunători - sunt îndepărtați cu ajutorul unui burghiu convențional de măcinat. Dintele rămâne intact.

Singurul dezavantaj al luminilor este acela al lor preț ridicat, - aproximativ 1500 $. Nu au alte deficiențe.

Furnizorii și luminatoarele pot fi restaurări estetice ale părții frontale a incisivilor, precum și caninii. Pentru restaurarea estetică a molarilor, este adecvată o metodă compozită sau utilizarea coroanelor.

Coroane ceramice

Descrierea metodei de restaurare estetică a dinților cu ajutorul coroanelor ceramiceCoroanele ceramice sunt folosite în cazul în care este deja imposibil să se restaureze dintele cu ajutorul sigiliilor. Acest design poate fi folosit atât pentru dinți din față, cât și pentru mestecare.

Ceramica, care este folosită pentru a face coroane, nu provoacă alergii, rezistent la zgârieturi și chipsuri, nu schimba culoarea. Dintele sub o astfel de coroană este protejat de stimuli chimici sau de temperatură. Gustul metalic al coroanei în gură nu creează.

Există coroane din cermet. Ele sunt mai ieftine decât ceramica, dar mult mai puternice, deoarece au un cadru metalic. Acestea sunt folosite cel mai adesea pentru a mesteca dintii, in care functionalitatea si fiabilitatea sunt mai importante decat estetica.

Nu se poate spune că coroanele cermei sunt lipsite de proprietăți estetice și, prin urmare, încearcă să nu le pună pe incisivi și colți. Faptul este că dinții din față devin mai puternici decât, de exemplu, molarii.

Prin urmare, dacă puneți o astfel de coroană pe daltă, metalul interior va fi iluminat. Dar dacă puneți o astfel de coroană pe dinții de mestecat, unde lumina nu strălucește prin ea, această lipsă de cermete nu mai contează.

Etapele procedurii:

 • examinarea și radiografia obligatorie;
 • dacă este necesar, tratamentul bolii cariilor și a gingiilor;
 • îndepărtarea tartrului;
 • Pregătirea dintelui pentru coroană: nervul este îndepărtat (nu întotdeauna), canalul este sigilat, dintele este măcinat;
 • o aruncare de dinte pentru a face o coroană;
 • fixarea coroanei în ciment temporar.

Medicul dentist urmărește câteva zile după reacția organismului. Dacă totul este bun, rezultatul este stabilit definitiv

Restaurare estetică a dinților copiilor

Sănătatea dinților bebelușului este strâns legată de starea de sănătate a permanentului. Scădită înainte de timp, de exemplu, ca rezultat al traumei, dintele de lapte trebuie să fie restaurat. Dentistul pentru copii va alege cele mai bune dintre cele mai multe opțiuni pentru restaurarea estetică.

Dacă acest lucru nu se face, un loc gol pe gingie va determina dentiția să înceapă să se schimbe, să crească sarcina asupra altor dinți, mușchiul copilului se poate schimba și dicția se poate deteriora. Pentru a evita astfel de consecințe în viitor, restabiliți mai bine, pierdut dinte înainte de timp.

Contraindicații pentru restaurarea estetică

Contraindicațiile pentru restaurarea estetică sunt puține. Dar este mai bine să vă familiarizați cu ele în avans:

 • Contraindicații pentru restaurarea estetică a dințilorBruxism.
 • Creșterea anormală a dinților.
 • Reacții alergice la materialele folosite pentru restaurare.
 • Contactați sportul (în special periculos pentru dinții din față).
 • Pacemaker.
 • Mâncarea incorectă (mușcătura adâncă).

Pentru stomatologia modernă nu există probleme insolubile. Dacă restaurarea estetică este imposibilă pentru pacient din cauza contraindicațiilor, medicul dentist le va lua pe ceilalți, opțiuni de tratament adecvate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Proteză dentară detașabilă așa cum se întâmplăProteză dentară detașabilă așa cum se întâmplă
Ce este o proteză imediată și când este prescrisăCe este o proteză imediată și când este prescrisă
Cum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lorCum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lor
Proteze detașabile parțiale, structuri dentareProteze detașabile parțiale, structuri dentare
Proteză detașabilă demontabilă pe maxilarul superior: specia și cât esteProteză detașabilă demontabilă pe maxilarul superior: specia și cât este
Proteze dentare complete, tipuri și costuri dentareProteze dentare complete, tipuri și costuri dentare
Proteze fixe: tipuri, prețProteze fixe: tipuri, preț
Coroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermețiCoroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermeți
Coroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestoraCoroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestora
Opțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru protezeOpțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru proteze
» » Metode de restaurare estetică a dinților
© 2021 amigdas.com