amigdas.com

Instrucțiuni de clorhexidină pentru apă de gură

Xlorgeksidinomclorhexidină

Este un antiseptic local activ care are un spectru larg de acțiune. Medicamentul distruge în mod eficient majoritatea microorganismelor patogene din cavitatea bucală. Datorită acestor calități, medicamentul este utilizat pe scară largă pentru a trata majoritatea bolilor din stomatologie și otorinolaringologie.

Medicamentul este utilizat în toate ramurile medicinei. Clorhexidina este disponibilă în majoritatea kiturilor de sănătate la domiciliu. Se utilizează pentru tratarea rănilor și dezinfectarea diferitelor articole.

Pentru a trata cavitatea orală, medicamentul este utilizat sub forma unei soluții apoase la o concentrație mai mică.

Principalele avantaje ale soluției de clorhexidină sunt:

 • activitate ridicată împotriva agenților patogeni;
 • medicamentul are un efect antibacterian puternic;
 • Efectul antiseptic se menține mult timp;
 • utilizarea medicamentului este permisă pentru clătirea și tratarea cavității orale a copiilor, în timpul sarcinii și în timpul alăptării;
 • preparatul este gata pentru utilizare și nu necesită diluare suplimentară cu apă.

Totuși, nu uitați că Chloregxidina este un medicament, deci poate fi folosit numai în conformitate cu recomandările unui medic. Durata de utilizare a fondurilor nu trebuie să depășească zece zile. Medicul vă va spune cum să vă spălați gura cu clorhexidină.

Dacă pacientul are placă dentară, medicamentul poate provoca o întunecare a smalțului dintelui, care dispare după ce soluția nu mai este utilizată.

Medicamentul are un gust amar neplăcut, ceea ce face dificilă tratarea cavității orale la copii.

În cazul utilizării prelungite a unei soluții de chloksidină, unii pacienți observă o schimbare a senzațiilor de gust, o creștere a numărului de calcul și uscăciunea mucoasei bucale.

Compoziția și forma de eliberare

Structura preparatuluiCompoziția medicamentului include ingredientul activ clorhexidina bigluconat.

In stomatologie, o soluție de diferite concentrații: pentru tratarea suprafețelor mucoase și soluția de clătire a fost utilizată 0,05% - dezinfectarea protezelor dentare se face cu 0,1% - soluție de 0,2% a fost aplicată pe canalul radicular. O soluție de alcool de 5% nu este utilizată pentru clătire pentru a evita deteriorarea mucoasei orale.

Cum funcționează soluția de clororexidină

Clororexidina are un puternic efect antiseptic, ca rezultat al distrugerii celulelor bacteriene patogene. Substanța activă are un efect asupra microorganismelor gram-pozitive și gram-negative.

Clororexidina se formează pe suprafața unui film subțire, care împiedică intrarea oxigenului în bacterii patogene, rezultând moartea.

Medicamentul este inactiv în ceea ce privește virușii, astfel încât utilizarea acestuia în perioada de răceală nu va aduce un rezultat pozitiv.

Medicamentul poate distruge integritatea biofilmului, acumularea de microorganisme, care se află pe suprafața dinților, membranelor mucoase și locul inflamației. Ca rezultat al medicamentului, biofilmul se descompune și eliberează suprafața. Protecția creată de clorhexidină rămâne o perioadă destul de lungă.

Substanța activă este rezistentă la efectele mediului extern. Proprietățile dezinfectante ale medicamentului cresc cu încălzire.

Clorhexidina nu își pierde proprietățile antiseptice în centrul inflamației sau al suprafeței deschise a plăgii. Ca rezultat al acțiunii sale, edemul scade rapid și înroșuiește roșul, țesuturile moi încep să se regenereze.

Atunci când se utilizează o soluție de clorhexidină

Cu amigdalităTimp de o jumătate de secol, drogul este considerat cel mai mult un instrument eficient în stomatologie. Datorită calităților antimicrobiene și a acțiunii prelungite a medicamentului, este utilizat pe scară largă pentru tratamentul bolilor de gât: amigdalită, amigdalită, laringită.

Medicamentul este eficient pentru tratarea aftoasă cauzată de ciuperci patogene și inflamația suprafeței gingiei.

Soluția este utilizată ca o profilaxie pentru boala parodontală. Această proprietate a medicamentului este utilizată de producătorii de produse de îngrijire orală, utilizând clorhexidină în doze terapeutice.

Clătirea cu clorhexidina este eficientă pentru tratarea membranelor mucoase cu stomatită.

Chloksidin este utilizat, de asemenea, în cazul unui proces inflamator în mufa dintelui îndepărtat, capota dintelui de înțelepciune, prelucrarea protezelor și curățarea armăturilor.

Clorhexidina Bigluconate

Pentru tratarea cavității orale se utilizează o soluție apoasă de Chloksidin la o concentrație de 0,05%. Medicamentul nu necesită diluare suplimentară cu apă. Medicii recomandă efectuarea unui tratament pe cale orală de două ori pe zi în următoarea ordine:

 • Cum să aplicațiÎnainte de a utiliza produsul, curățați gura reziduurilor alimentare și clătiți gura cu apă caldă;
 • clătirea se face dimineața și seara. Dacă durerea persistă, medicamentul poate fi utilizat de trei ori pe zi;
 • dacă în timpul procedurii survine o senzație de arsură, utilizarea produsului trebuie oprită și clătită cu apă curată.

Cu inflamația gingiilor

Inflamația gingiilor se caracterizează prin umflare, înroșire și sângerare. În mod obișnuit, acest lucru se datorează formării depunerilor de plăci și minerale pe dinți, care se formează ca urmare a acțiunii bacteriilor patogene care susțin inflamarea țesuturilor moi ale cavității bucale. Înainte de numirea unui curs de tratament, medicul îndepărtează placa și eliberează suprafața inflamată a gingiilor.

Chloksidin pentru apa de gura este folosit pentru a distruge microflora patogena. Se utilizează ca o clătire sau pentru tratarea gingiilor deteriorate.

Cum să vă clătiți gura cu clorhexidină în inflamația gingiilor. Cu gingivita catarrala, solutia este folosita de doua ori pe zi pentru a clati gura dupa o curatare profesionala a dintilor.

Gingiile pot deveni inflamate în timpul erupției dintelui de înțelepciune. Pentru a preveni declanșarea unui proces inflamator, antisepticul este folosit pentru clătire de 2-3 ori pe zi.

Cu stomatită

ContraindicațiiPentru tratamentul stomatitei, medicamentul este utilizat ca terapie antibacteriană, antifungică și antivirală.

Tratamentul cavității bucale se realizează de trei ori pe zi. Pentru a întări efectul terapeutic, se recomandă utilizarea infuziei de mușețel, salvie, soluție de sifon și sare de masă.

În copilărie, utilizarea medicamentului este permisă de la șapte ani. Părinții ar trebui să monitorizeze faptul că copilul nu înghite soluția.

După extragerea dinților

Dacă extragerea dinților nu provoacă probleme, atunci clătiți Chlorhexidina nu este necesară. Utilizarea agentului este prezentată dacă:

 • extracția complexă a dinților;
 • concomitent inflamație;
 • starea nesatisfăcătoare a cavității bucale, care cauzează o amenințare de infectare a prizei de dinți.

După operație, clătirea trebuie făcută astfel încât să nu se deterioreze cheagul de sânge și să nu se rupă procesul de vindecare a suprafeței plăgii. Clătirile ar trebui să semene cu băile: soluția este administrată în gură, menținută timp de 30 de secunde și scuipată. Medicamentul trebuie să fie în gură fără a se mișca.

În cazul în care gaura dinte a apărut patină gri sau miros neplăcut, utilizarea Clorhexidina este inadecvată, deoarece aceste simptome indică dezvoltarea alveolita, care necesită o intervenție medicală.

Cu inflamația locului dintelui îndepărtat

Dacă a apărut o infecție a mufei dintelui îndepărtat, medicamentul este utilizat ca antiseptic într-un tratament complex, care poate fi prescris numai de un medic.

Contraindicații

Clorhexidina, ca multe medicamente, are un număr de contraindicații, în prezența cărora utilizarea medicamentului poate provoca consecințe negative:

 • hipersensibilitate la substanța activă;
 • dermatită;
 • utilizarea în comun cu alte soluții antiseptice;
 • copii sub șapte ani;

Efectul secund al medicamentului

Aplicarea prelungită a soluției poate determina modificarea culorii smalțului dinților care trece pe cont propriu după întreruperea tratamentului.

La unii pacienți există o scurtă perturbare a gustului și formării tartrului.

Cu intoleranță individuală la clorhexidina bigluconat, sunt posibile alergii.

opinii

Fiul său a suferit o stomatită în cinci ani, ceea ce a cauzat dureri severe în gura lui. La numirea unui medic, clorhexidina a fost utilizată pentru a clăti gura. Tratamentul a durat o săptămână. Două zile mai târziu, au început să apară îmbunătățiri: rănile au început să scadă, copilul a început să mănânce în mod normal și a început să sufere.

Am folosit o clătire de gât cu angină. De când eram însărcinată, a fost important pentru mine dacă a fost posibil să se utilizeze medicamentul și cât de sigur este pentru un viitor copil. Medicul a recomandat utilizarea soluției de clorhexidină. Medicamentul are un gust neplăcut, dar ajută. După procedură, se simte ușurarea.

Clorhexidina a clătit gura după îndepărtarea dintelui conform instrucțiunilor medicului. Este un bun antiseptic, distruge bacteriile patogene, accelerează vindecarea. Singurul dezavantaj este că nu poate fi folosit mult timp, deoarece pe dinți apare un strat întunecat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Clorhexidina: instruire cum se aplică în ginecologieClorhexidina: instruire cum se aplică în ginecologie
Lizobakt sau laripront: care este cea mai bună alegere pentru durerile gâtului?Lizobakt sau laripront: care este cea mai bună alegere pentru durerile gâtului?
Miramistin pentru gât - instrucțiuni de utilizareMiramistin pentru gât - instrucțiuni de utilizare
Instrucțiuni privind utilizarea Miramistin SprayInstrucțiuni privind utilizarea Miramistin Spray
Stomatidin: instrucțiuni de utilizare, analogi, recenziiStomatidin: instrucțiuni de utilizare, analogi, recenzii
Balm Shostakovskogo, sau vinilin: instrucțiuni de utilizare, comentariiBalm Shostakovskogo, sau vinilin: instrucțiuni de utilizare, comentarii
Numai analogii ieftini ai medicamentului anti-septic miramistinNumai analogii ieftini ai medicamentului anti-septic miramistin
Care este diferența dintre analogii buni ai myramistinei și clorhexidineiCare este diferența dintre analogii buni ai myramistinei și clorhexidinei
Care este diferența dintre miramistină și clorhexidină, cu excepția diferenței de prețCare este diferența dintre miramistină și clorhexidină, cu excepția diferenței de preț
"Miramistin" la sarcină în gât: instrucțiunea de aplicare"Miramistin" la sarcină în gât: instrucțiunea de aplicare
» » Instrucțiuni de clorhexidină pentru apă de gură
© 2021 amigdas.com