amigdas.com

Adentia dinților: cauze, simptome, tratament la copil

Tratamentul cu AdentiumAdentia este una dintre cele mai neașteptate și neplăcute probleme dentare. Pacienții foarte des nu suspectează prezența bolii până când nu o întâlnesc personal.

Boala este asociată cu lipsa totală sau parțială a dinților la o persoană, indiferent de vârstă.

Cum se manifestă adentiumul?

Există mai multe forme ale bolii.

Congenitală sau adenală completă primară a dinților - aceasta este o variație genetică complexă, care se caracterizează printr-o absență completă a rudimentelor dinților la om. Pentru această formă de boală se caracterizează prin diferite patologii și anomalii fizice. Fața unei persoane cu adenă congenitală este foarte diferită de cea a unei persoane sănătoase: partea inferioară a feței este de dimensiuni reduse, membranele mucoase sunt palide și uscate. Pacientul poate mânca alimente lichide numai. Din cauza bolii, vorbirea nu se dezvoltă. Majoritatea pacienților nu au părul pe cap, sprâncenele și genele, lipsesc unghiile sau foarte fragile. La un copil nou-născut, fontanelul crește foarte încet sau nu depășește deloc.

Adenum parțial adenal. Adentia parțială are și alte caracteristici. Se manifestă în timpul dentiției în copil. Boala devine vizibilă atunci când copilul nu crește dinții. Adentia la copii nu este detectată prin palpare tactilă, nici prin examinarea cu raze X. Dacă nu există un număr semnificativ de dinți, medicul diagnostichează subdezvoltarea maxilarului.

Cu o mușcătură schimbabilă, când dinții bebelușului cad, în locul lor permanent în cavitatea bucală se formează o mulțime de locuri goale. În acest caz, dinții pot slăbi și pot deteriora smalțul, ceea ce poate duce la anumite complicații.

În cazul adenței complete dobândite, există o absență completă a dinților. Atât laptele, cât și dinții permanenți pot lipsi. În stomatologie există un concept "Adentia secundară a copiilor", în care dinții copilului erupe și cresc în conformitate cu norma, dar în cele din urmă renunță dintr-un anumit motiv. Astfel de cauze pot fi o boală a cariilor, parodontitei, îndepărtarea chirurgicală, cancerul. Unul din motivele pentru care experții consideră abraziunea țesuturilor cu închiderea închisă a maxilarului sau intervenția chirurgicală în legătură cu boala.

Motive pentru adentium

În prezent, motivul boala este stabilită. Experții sugerează că boala poate să apară ca urmare a influenței mai multor factori:

  • De ce există o boală de adenăBoala este rezultatul unei diagnoze incorecte și a unui tratament precoce al dinților copilului la un copil;
  • Predispoziție ereditară, care are ca rezultat subdezvoltarea intrauterină și bolile sistemului endocrin;
  • Dizolvarea foliculilor ca urmare a inflamației, a bolilor generale sau a expunerii la substanțe toxice;
  • Afecțiunile inflamatorii ale gurii, carii, pulpita pot duce la pierderea dinților, deci, dacă bănuiți o boală, ar trebui să căutați ajutor de la o clinică.

Simptomele adentiumului

Dacă semnele bolii sunt evidente, atunci originea poate fi diferită. În acest sens, există o simptomatologie diferită a adenței. În unele cazuri, acest lucru poate să fie o încălcare a dentiției la copil, dacă boala nu este ereditară. Deseori cauza acestei manifestări a adenței este îngrijirea igienică incorectă a dinților și a cavității orale sau absența completă a acesteia.

Atunci când pacienții edentați formă completă experiență următoarele simptome: o deformare fata ovala, obraji goale, întinse pielea flasca, semnele îmbătrânirii premature, articulare defectuoasă, dificultate cu mancatul, la care pacientul poate mânca numai alimente lichide sau piure.

Adentia secundară secundară se dezvoltă fără anomalii vizibile. Pacienții cu formă secundară pot prezenta mușcături, deplasări sau constricții incorecte ale maxilarului rănit. În legătură cu o sarcină mică, mușchii temporali și musculatura din cavitatea bucală se relaxează. Mâncarea slabă de mestecat duce la boli ale tractului gastro-intestinal.

Diagnosticul bolii

Tratamentul cu AdentiumDiagnosticul adenumului poate fi efectuată numai de un specialist cu experiență, ca urmare a unei examinări complete și complete.

Când examinați un copil mic care nu are încă dinți, medicul efectuează o palpare tactilă a gingiilor. Ca rezultat al examinării, se va stabili dacă are rudimente dinți din lapte.

Dacă rezultatul sondajului este îndoielnic, poate fi prescrisă o examinare cu raze X a maxilarului. În imaginea panoramică se va vedea structura și caracteristicile dezvoltării sistemului radicular.

Pentru diagnosticul adenței parțiale secundare, se poate adăuga un complex de studii de laborator, în care se va stabili cauza pierderii dentare, printre care locul principal fiind ocupat de leziuni infecțioase.

Diagnosticul secundar dă posibilitatea excluderii cazurilor în care este imposibil să se efectueze proteze de urgență. De regulă, acestea sunt rădăcini nedezvoltate, acoperite de membrana mucoasă a gingiilor, ecostoză, boli infecțioase ale cavității bucale. În aceste cazuri, se efectuează un tratament și apoi se instalează proteze.

Adentia la copii

Foarte des, cauza dezvoltării adeninei la copii este o întrerupere a sistemului endocrin sau a bolilor infecțioase.

Discrepanța cu normele de dezvoltare devine evidentă specialiștilor de la o vârstă fragedă a copilului, deoarece în trei ani copilul ar trebui să aibă 20 dinți de lapte, iar în șase ani înlocuirea lor ar trebui să înceapă permanent.

La examinarea cu raze X devine clar dacă există rudimente de dinți. Dacă sunt disponibile, este prescris un tratament adecvat, ca urmare a erupției dintelui. Într-un caz mai sever, este utilizată o tăietură de gumă, care activează erupția dintelui.

Dacă rudimentul dintelui este absent, este instalat un implant pentru a compensa decalajul din rândul dinților și pentru a menține o ocluzie adecvată. Această procedură trebuie efectuată cât mai curând posibil. Proteza cu adenă parțială și completă este posibilă de la vârsta de trei ani. Această metodă nu este cea mai eficientă, deoarece impactul protezei asupra maxilarului este o încălcare a dezvoltării acesteia. În acest caz, copilul trebuie să viziteze în mod regulat medicul dentist.

Tratamentul cu Adentium

Semne ale adentiumuluiMetoda cea mai eficientă este tratamentul ortopedic. Medicul curant determină metodele de tratament în funcție de caracteristicile individuale ale pacientului și de severitatea bolii.

Terapia formei primare a bolii implică instalarea unui antrenor preorthodontic. Cu adentia primară a adenumului parțial, se efectuează un set de măsuri care vizează stimularea dentiției la copil. Numai după aceasta se pot efectua protezele dinților lipsă.

În prezent, proteza este singura modalitate de a corecta dentiția. Această procedură prezintă o anumită complexitate, dacă lipsesc mai mulți dinți.

În mod obișnuit, se folosesc proteze amovibile și nedemontabile. În absența totală a dinților, se utilizează, de asemenea, diferite structuri protetice cu pre-instalarea implanturilor care îndeplinesc funcția de sprijin.

Pentru a corecta dentiția la persoanele în vârstă cu adenalitate secundară, se poate folosi o plăcuță de plastic convenabilă pentru utilizare.

Tratamentul adeniei secundare complete este un proces lung și complex, în timpul căruia se restabilește capacitatea funcțională a sistemului maxilarului, precum și prevenirea posibilelor complicații, după care se efectuează proteze.

Consecințele adentiumului

Această boală dentară, în absența tratamentului, agravează calitatea vieții și provoacă disconfort psihologic. Pacientul este fără cuvinte, el nu poate mânca pe deplin, dezvolta boli ale sistemului digestiv, corpul suferă de o lipsă de vitamine și oligoelemente.

Pacienții care suferă de adenă, sunt necomunicativi, retrași, suferă de stima de sine scăzută. Acest lucru duce la stres și depresie.

Prevenirea bolilor

  • Ce este un adentiumPentru a preveni adentia, un copil trebuie să viziteze în mod regulat un dentist care, dacă este necesar, va prescrie un tratament pentru stimularea dentiției.
  • Pacienții adulți ar trebui să viziteze medicul dentist cel puțin de două ori pe an pentru a exclude posibilitatea bolii adenim, deoarece cariile și parodontitele pot fi cauza pierderii dinților.
  • De mare importanță este igiena cavității orale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este parosmia și cacosmia? tratamentCe este parosmia și cacosmia? tratament
Cauzele halitozelor, care cauzează halitoza și tratamentul halitozelorCauzele halitozelor, care cauzează halitoza și tratamentul halitozelor
Motor și afazie senzorială, ce este?Motor și afazie senzorială, ce este?
Cretinismul - cum să recunoști boala?Cretinismul - cum să recunoști boala?
Ce este tomografia computerizată a dinților și cum este efectuată?Ce este tomografia computerizată a dinților și cum este efectuată?
Ce pot fi complicațiile după extracția dinților?Ce pot fi complicațiile după extracția dinților?
Eroziunea smalțului dinților: cauze, simptome, tratamentEroziunea smalțului dinților: cauze, simptome, tratament
Carii dinților anteriori: cauzele și tratamentul boliiCarii dinților anteriori: cauzele și tratamentul bolii
Termeni pentru erupția dinților permanenți: momentul erupției dinților din lapteTermeni pentru erupția dinților permanenți: momentul erupției dinților din lapte
Mușcătura transversală cu deplasarea maxilarului inferior la omMușcătura transversală cu deplasarea maxilarului inferior la om
» » Adentia dinților: cauze, simptome, tratament la copil
© 2021 amigdas.com