amigdas.com

Care sunt metodele pentru tratarea pulpitei?

Prețul apariției pulpiteiPulpita este o boală dentară care provoacă un proces inflamator în celuloză. Adesea, o astfel de boală se dezvoltă din cauza cariilor. Microorganismele patogene care pătrund în interiorul dintelui distrus contribuie la inflamarea pulpei. Dacă acest proces nu este oprit, atunci el poate trece la țesutul gingival, parodontal și periosteum.

Există multe tratamente dovedite care pot elimina rapid și eficient această problemă. Să analizăm în detaliu cum pulpita poate fi vindecată prin diferite metode.

Ce este pulpita?

Cum să tratați pulpitaPulpit este a procesul inflamator al nervului dentar (pulpa), localizat in cavitatea dintelui si a canalelor radacinilor dentare. Pulpa este foarte sensibilă și boala se poate dezvolta datorită faptului că dintele are o crăpătură sau este profund afectată de caria. Procesul inflamator se poate dezvolta în timpul tratamentului sau în pregătirea operațiilor dentare, dacă medicul nu a fost atent în aceste cazuri. Rareori, un factor provocator poate fi o boală infecțioasă transferată.

Durerea apare adesea atunci când dintele este expus la zahăr, alcool, alimente acide, căldură sau frig. Cu acces rapid la un medic, procesul inflamator poate fi suprimat. Dar destul de des pacienții încearcă să calmeze durerea cu analgezice, pierzând în același timp timp prețios. Acest lucru duce la faptul că înfrângerea nervului devine ireversibilă și trebuie eliminată.

Care este pericolul pulpitei? Dacă această boală nu este tratată, inflamația se poate răspândi în rădăcina dentară. Durerea poate trece și spontan, dar acest lucru nu indică dacă boala a trecut. Acest lucru poate indica faptul că nervul ireversibil deteriorate și bacterii dăunătoare în masa cavitatea purulentă dentare incepe sa se formeze, care, în cazul contactului cu rădăcina bazei poate determina dezvoltarea fluxului, adică purulent leziunii maxilarului.

Pulpita este foarte dificil de vindecat. Când procesul inflamator începe să dăruiască unei persoane sentimente neplăcute, atunci trebuie să consulte un medic, deoarece un nerv eliminat în timp util ajută la evitarea complicațiilor.

Metode moderne de tratare a pulpitei

Metodele moderne de tratare a acestei boli practic nu dau unei persoane senzații dureroase, așa că nu amânați vizita la medicul dentist. Dacă pulpita nu a dobândit încă o formă cronică, medicul va încerca să salveze nervul, dar cel mai adesea se îndepărtează îndepărtarea parțială sau completă. Există diferite metode de tratare a bolii, care sunt împărțite în două grupe mari:

  • biologic (conservator);
  • Chirurgicale.

Metoda biologică de tratare a pulpitei constă în faptul că inflamația formată este îndepărtată fără a recurge la măsuri radicale - îndepărtarea rădăcinilor. În acest caz, se folosesc medicamente și, de asemenea, efecte fizioterapeutice asupra țesutului gingival și a rădăcinii dintelui. Metoda chirurgicală este îndepărtarea rădăcinii.

În plus, următoarele metode moderne de tratare a pulpitei:

  • cu laser;
  • depoforez;
  • 3. Fizioterapie.

Metoda biologică de tratament

Dacă imediat după durerea acută, pacientul se întoarce la dentist, atunci probabilitatea este ridicată ameliorarea inflamației și conservarea nervilor. Această metodă de tratament este de economisire, deoarece nu întotdeauna dezvăluie pulpa inflamată. Scopul final este de a instala un sigiliu permanent urmat de respectarea regulilor de prevenire. Se vor face 2-3 vizite la clinică pentru a scăpa complet de această problemă. Deci:

  • Metode de tratare a pulpiteiÎn timpul primei vizite, medicul tratează cavitatea cariogenă cu antiseptice locale și apoi aplică o bilă de medicament pe pulpa pulsantă timp de 1 până la 2 zile. Sensibilitatea rădăcinilor dentare reduce analgezicele, antisepticele, antibioticele.
  • La a doua vizită, medicul scoate medicamentul, pune o pastă de cimentare și apoi fixează un sigiliu permanent. Va fi necesară o vizită suplimentară dacă inflamația este dificil de întrerupt.

Metoda conservativă de terapie este prezentă în primul rând pentru copiii sub 12 ani, ale căror membre superioare nu sunt încă complet formate.

Metode chirurgicale de tratament

Aceasta este o metodă tradițională de tratament, care are diferite opțiuni, în funcție de fiecare caz. Aceasta constă în faptul că pulpa este extrasă parțial sau complet din cavitatea dintelui.

extirpare. Aplicați-o în marea majoritate a cazurilor. La extirpare, pulpa este complet îndepărtată din cavitatea dentară. Această metodă poate fi de două tipuri:

  • vitalul;
  • devitali.

Care sunt metodele de tratament pentru pulpită?Extirparea vitală este că țesutul viu al pastei este extras sub anestezie. În primul rând, medicul îndepărtează țesutul dintelui afectat de carii, efectuează tratamentul cu un antiseptic, apoi îndepărtează nervul infectat și sigilează cavitatea. De obicei, este suficientă doar o singură procedură. Poate fi folosit pentru orice formă de pulpită, dar este interzisă pentru pacienții care au o alergie la anestezice.

Dacă este imposibil să efectuați o extirpare vitală, atunci ajutorul vine forma devital. Astfel, există un efect asupra nervului asupra substanțelor toxice pătrate (de exemplu, arsenic), după care este îndepărtat fără durere. Aplicați pasta timp de 24 până la 48 de ore în cazul în care pacientul poate ajunge repede la o întâlnire repetată sau timp de 14 zile, folosind compuși cu acțiune moale. Medicul închide cavitatea cu o umplere temporară până la următoarea procedură.

La a doua vizită, medicul dentist îndepărtează pulpa moartă, curăță canalele și fixează un sigiliu permanent. Această metodă nu este utilizată pentru pulpită purulentă sau necroză tisulară.

amputare. În acest caz, numai partea coronală a pulpei este îndepărtată și rădăcina este lăsată la locul ei. Dacă dintele are o rădăcină, atunci amputarea nu este efectuată, deoarece medicul cu această opțiune nu este capabil să izoleze elementele individuale ale pulpei. Atribuiți această metodă pentru pulpită acută sau pentru deteriorarea accidentală a dinților. Amputația are, de asemenea, două forme: vitală și devitală.

Cu forma vitală, partea necesară a nervului este amputată sub anestezie într-o singură operație. O astfel de metodă este de obicei prescris pacienților cu vârsta mai mică de 45 de ani care au o boală parodontală sănătoasă.

formă devitali de amputație este faptul că pasta este expus la pasta de dinti toxica, atunci porțiunea gangrenoasă este îndepărtată și sănătos - mai ales mumificată pasta antiseptic, pentru a se evita repetarea infecției. Aplicați această metodă în cazuri dificile, când medicul nu poate ajunge la porțiunea necesară a pulpei.

cu laser

Datorită acestei metode pulpita se vindecă rapid și în siguranță, iar pasta ramane in viata. Datorită radiației laser în țesuturile dintelui, procesele metabolice sunt activate și procesul inflamator se oprește și se stimulează procesul de regenerare a celulelor pulpei. În termen de o zi după procedură, sindromul durerii este redus și funcția dintelui este restabilită. Laserul are cel mai mare efect în tratamentul pulpitei focale.

depoforez

De ce se dezvoltă pulpita?depoforez Aceasta este o altă metodă modernă de tratare a pulpitei, câștigând o popularitate crescândă. În acest caz, procesele inflamatorii sunt eliminate în canalele radiculare, ceea ce este foarte important în cazul obstrucționării canalelor, precum și imposibilitatea purificării lor din reziduurile de pulpă mecanic. Această metodă este eficientă în tratamentul bolilor neglijate, atunci când există o tendință de formare a granuloamelor și a chisturilor.

Cum este tratată pulpita cu depofora? În acest caz, sub influența hidroxidului de cupru-calciu și a câmpului electric, o degradare completă a pulpei rămâne în canalele radiculare, datorită cărora procesul inflamator nu mai poate să se dezvolte.

fizioterapie

Cum să tratați pulpitaTratamentul fizioterapeutic al pulpitei este auxiliar în alte moduri de tratare a bolii. Eficacitatea ridicată a fost demonstrată prin tratamentul bolii cu UHF, în urma căreia focalizarea inflamatorie se disipează în pulpă și senzațiile de durere scad.

Nu mai puțin eficace și terapia laser cu infrarosu, care influențează pozitiv regenerarea țesuturilor de celuloză. Datorită metodei de diathermocoagulare, este prevenită infecția în țesutul parodontal. Atunci când se utilizează electroforeza transcanală cu iod, se stimulează regenerarea țesuturilor parodontale și a pulpei, evitându-se astfel o complicație atât de gravă ca parodontita apicală.

Astfel, este mult mai important să prevenim boala decât să o tratăm mai târziu. Indiferent cât de mulți oameni sunt atrași cu o vizită la dentist, pulpita nu va trece de la sine, nici măcar cu ajutorul antibioticelor. Pentru a preveni îndepărtarea pulpei, trebuie să aveți grijă cu atenție pentru dinți și să vă asigurați că cariile adânci nu se dezvoltă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce durerea dintilor: simptome si tratamentDe ce durerea dintilor: simptome si tratament
Endodontic stomatologie în stomatologie: ce este?Endodontic stomatologie în stomatologie: ce este?
Ca și în cazul inflamației rădăcinilor, dinții sunt tratați în clinică și acasăCa și în cazul inflamației rădăcinilor, dinții sunt tratați în clinică și acasă
Cum să ucizi un nerv în dinte - cum să elimini un nerv la domiciliuCum să ucizi un nerv în dinte - cum să elimini un nerv la domiciliu
Fistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingieFistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingie
Ce este pulpita: simptome și tratament dentar?Ce este pulpita: simptome și tratament dentar?
Simptomele și tratamentul parodontitei croniceSimptomele și tratamentul parodontitei cronice
Periostita maxilarului inferior și superior: cauze, simptome și tratamentPeriostita maxilarului inferior și superior: cauze, simptome și tratament
Carii profunde: simptome și tratamentul boliiCarii profunde: simptome și tratamentul bolii
Dintele durează cu presiune sau înțepăturăDintele durează cu presiune sau înțepătură
» » Care sunt metodele pentru tratarea pulpitei?
© 2021 amigdas.com