amigdas.com

Diferența dintre dinții din față: cauze, metode de eliminare

Ce este o diastemă?Diferența dintre dinți este observată pentru fiecare a cincea persoană de pe planetă. Denumirea științifică a acestui fenomen este diastema. Decalajul apare între dinții din față - superioară sau inferioară. O persoană ezită să-și deschidă gura larg sau chiar să zâmbească cu sinceritate, iar acest lucru lasă o amprentă negativă asupra vieții și carierei sale personale.

Distanța dintre incisivi variază de la 1 mm la 10 mm. Cu un mic decalaj, nu există prea mult disconfort, dar dacă scabia este foarte vizibilă, atunci este nevoie să o eliminați. Patologia apare dacă există o căpăstru sub buza superioară. Țesut în mamelonul interdentar, acesta nu permite incisivilor să se coalizeze în direcția cea bună.

Datorită încărcării constante, schepinul va crește, iar dinții din față se vor deplasa înainte. Papilele suferă mai mult în acest caz și, pe parcursul perioadei de timp, poate apărea o pierdere a dinților.

Există o diastemă a maxilarului inferior. Cauza apariției acestuia poate fi fie absența completă a căpăstrui, fie dimensiunile anormale ale ei. Dacă aveți un decalaj între dinți și provoacă disconfort psihic și fizic obsesiv - aveți o cale directă spre clinica dentară.

Cauzele diastemului

 • Ereditatea genetică. Dacă unul dintre părinți sau rude apropiate are un decalaj între dinții din față, atunci ar putea fi transferat la următoarea generație.
 • În copilărie se formează mușcături incorecte. Copilul de multe ori suge degetele sale, pentru o lungă perioadă de timp nu a putut ieși din mamelon.
 • Creșterea incorectă a dinților. Când există mult spațiu în maxilar, dinții devin neautorizați și, ulterior, apare un gol.
 • Disfuncție de înghițire. Firește, înghițirea limbii se sprijină pe cerul gurii, dar unii oameni fac un reflex atunci când limba se sprijină pe incisivii din față, stimulează creșterea majorității shcherbinki între dinți.
 • De ce există un decalaj între dințiÎn rândul femeilor, parodontale, care pot provoca complicații. Țesuturile dentare își pierd puterea și diferă.
 • Mriză mărită pe gingii nu permite ca dinții să crească împreună.
 • Pierderea dintelui unghiular conduce la faptul că întinderea vecină pentru a umple cavitatea.
 • O mușcătură incorectă încă de la început.
 • Incizoarele centrale prea înguste. Dacă problema nu este rectificată în timp, decalajul poate crește treptat în dimensiune și poate provoca dureri sau disconfort semnificativ atunci când mănâncă.

Clasificarea fenomenelor dentare

 1. Fictitious Diastema apare în copilărie într-un moment în care se formează doar mușcătura potrivită. Odată cu pierderea dinților de lapte dispare.
 2. Reala diastemă ea însăși nu trece nici după înlocuirea dinților permanenți. Este necesară intervenția unui specialist.
 3. Diametru simetric - fenomenul, când dinții se diferențiază în direcții diferite pentru aceeași distanță, păstrând simetria între ei.
 4. Diastema asimetrică Se întâmplă atunci când unul din dinții din față se abate în lateral, în timp ce celălalt rămâne în poziție.

Tipuri de diastemă

 • Diastemă cu vârful triunghiului din căpățâna buzei superioare.
 • Diastemă cu deplasare paralelă. Cauza poate fi o calitate slabă a oaselor sau o poziție scăzută a frenului.
 • Schepina triunghiulară are un vârf la intersecția dintre coroane. Diastema se formează ca urmare a unei compoziții incorecte a țesutului osos sau atunci când pe dinți se formează dinți suplimentari între incisivi.

Clasificarea suplimentară a decalajului dintre dinții frontali

 • Coroanele dentare sunt complet deplasate.
 • Deplasarea coroanelor în poziția normală a rădăcinilor.
 • Deplasarea dinților și a rădăcinilor acestora.

diagnosticare

Gaura dintre dinți este vizibilă chiar și de la o distanță, astfel încât nu există probleme semnificative pentru diagnosticarea fenomenului. Este important să se stabilească cauza decalajului în zâmbet. Fiecare caz este individual și este necesar să se studieze patologia în detaliu pentru a alege tratamentul optim și rezolvarea unei situații dificile. Întrebarea de a elimina decalajul dintre dinții din față nu este un medic dentist, ci un chirurg, ortodont, ortoped.

Acestea iau în considerare următoarele puncte:

 • Cum să eliminați decalajul dintre dințiDistanța dintre incisivi.
 • Tip de defect.
 • Posibilitatea transferului de gene ereditare.
 • Starea, poziția și dimensiunea frenului.
 • Corectitudinea ocluziunii formate.
 • Dorește pacientului despre corecția.

Metode de eliminare a spațiului dintre dinți

I. Metoda ortodontică constă în crearea sistemelor speciale (brațe, cap) pe maxilar.

II. Ortopedica - impune furnir sau luminatoare.

III. Terapie - extinderea țesuturilor suplimentare din materialele de umplutură în gaura dintre incisivi.

IV. Chirurgical - prin tăiere, căpăstru de pe maxilarul superior este îndepărtat fără alte recidive.

Metode pentru corectarea decalajului dintelui

Intervenția ortodontică

Sunt aplicate bratele care comprimă treptat fălcile și reduc decalajele.

Utilizarea coroanelor și a furnirului

Furnir - una dintre cele mai rapide, dar costisitoare metode de eliminare a diastemului. Plăcile subțiri de porțelan sunt lipite pe dinții frontali și acoperă imediat defectele. Pentru a aplica coroane, dintele este ras, asa ca aceasta metoda este pentru cei care sunt gata sa piarda o parte din incisiv.

Aderența dentară

Dintre rășinile compozite speciale, se fac luminatoare. Ordinea pentru fiecare individ, deoarece ele sunt de culoare trebuie să se potrivească cu toate smalțul. Avantajul unei astfel de corecții rapide este absența pierderii stratului de email.

Cum să eliminați un spațiu între dinți datorită căii ferateFrenectomia unui frenum neregulat

Dacă diagnosticul a evidențiat cauza formării unui decalaj anormal între incisivii frontali, căpăstru, atunci trebuie îndepărtat chirurgical. Dacă cauza este eliminată la o vârstă fragedă, teaca se va trage de la sine. În cazul în care este un adolescent, acolade bretele sunt folosite pentru a închide diferența.

Proteze și restaurare

Dacă motivul apariției scabiei este absența mai multor dinți, utilizați proteze, poduri, implanturi dentare.

Capa

Utilizarea acestei metode de eliminare a fantei frontale este mai loială decât bretelele. Așa cum puteți să eliminați în orice moment capul, iar bretelele sunt purtate în mod constant, cu excepția faptului că nu este atât de plăcut din punct de vedere estetic.

Consecințele eliminării precoce a decalajului dintre dinți

Fără eliminarea diastemului în avans, nu există riscul mare de parodontita, carii, extinderea ulterioara a decalajului. Această problemă nu dispare de la sine, este imposibil să o eliminați pe cont propriu, deci este mai bine să nu așteptați deteriorarea situației și să mergeți la un medic dentist.

Copilul va da decalajul dintre dinți?

Pentru a afla dacă copilul are o schebinka, trebuie să faceți o analiză genealogică. El va arăta cu ce frecvență în familie există o astfel de problemă. După pierderea dinților din lapte, trebuie să așteptați pentru apariția dinților permanenți și să confirmați sau să excludeți prezența unei anomalii a cleștei. Dacă se detectează o deviație în creșterea maxilarului, trebuie început tratamentul. Este mai bine să faceți acest lucru nu mai târziu de 10 ani.

Costul de corectare a diastemului

Prețurile pentru tratament fluctuează puțin. Practic, totul depinde de clinică, calitatea serviciilor, disponibilitatea echipamentului dentar modern. Și, de asemenea, complexitatea și neglijarea acestei probleme, modul de eliminare a decalajului sunt luate în considerare. Determinați prețul dvs., în avans nu va funcționa. Înainte de manipularea dentară, dentistul însuși determină gradul de boală dentară și prescrie opțiunea optimă de tratament. Cea mai scumpă modalitate de a elimina diferența dintre dinte - brațe și cap. În funcție de calitatea și materialele pe care le fac, costul lor va fi de la 5 mii de ruble la 70 de mii de ruble.

Rezultatele tratamentului cu diastemăSuma nu trebuie plătită imediat, prețurile fiind indicate pentru întreaga durată a tratamentului. Mai întâi, doar jumătate din suma totală este plătită și apoi, în funcție de frecvența vizitelor la cabinetul stomatologic, sume mai mici, în funcție de procedurile efectuate pentru sesiune.

Cea mai importantă este restaurarea cosmetică a dinților din față. Într-un timp scurt, defectele sunt eliminate prin metoda de etanșare. Pentru o astfel de procedură, prețul fluctuează între 2 mii de ruble și mai mult.

Consultarea și examinarea în clinici sunt gratuite, deci înainte de a alege locul de tratament final, puteți merge la diferite specialități și alegeți cea mai potrivită opțiune pentru dvs.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când este necesar să prindă o căpăstru sub limba copiilor?Când este necesar să prindă o căpăstru sub limba copiilor?
Când copiii au dinți de copil?Când copiii au dinți de copil?
Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
Ortodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodontOrtodonția în stomatologie - ceea ce este, cine este ortodont
Stema scurtă a buzei superioare în copil, cum să pruneStema scurtă a buzei superioare în copil, cum să prune
Când copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliatăCând copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliată
Mâncare deschisă la copil: cauzele aparițieiMâncare deschisă la copil: cauzele apariției
Numerotarea dinților în stomatologie: schemele utilizateNumerotarea dinților în stomatologie: schemele utilizate
Dentiția în copil: programul și caracteristicile procesuluiDentiția în copil: programul și caracteristicile procesului
Ridicarea buzei superioare și inferioare: recomandări și metode de îndepărtareRidicarea buzei superioare și inferioare: recomandări și metode de îndepărtare
» » Diferența dintre dinții din față: cauze, metode de eliminare
© 2021 amigdas.com