amigdas.com

Schimbarea dinților sugarilor la copiii indigeni

Când există o schimbare a dințilorPentru un copil, pierderea unui dinte copil este un eveniment întreg. Nu a trecut prea mult după ce au apărut primii dinți, căci era timpul să le înlocuiască cu cele permanente. Pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 6 ani, este un proces fără durere. Data exactă când este timpul să se schimbe dinții de lapte pentru a fi permanentă nu există. Aceasta este o caracteristică pur personală pentru fiecare persoană, care depinde de mulți factori.

Schimbarea dinților apare atunci când acestea încep să se miște. Dacă bebelușul mănâncă bine și primește toate substanțele și mineralele necesare, acest proces se va întâmpla rapid și nu va provoca senzații dureroase grave.

Procesul de schimbare

Până la vârsta de 5 ani, Spațiul dintre dinți se extinde pe maxilarul copilului. Aceasta este pregătirea aparatului cu fălci pentru următorul proces de înlocuire. În situațiile în care distanța nu crește, este necesar să se consulte un medic, deoarece aceasta poate duce la o patologie a creșterii normale a dinților și la deformarea seriei.

dinti permanenti intr-o stare de germeni se dezvolta în aceeași alveolelor, împreună cu lapte, atunci când vine momentul, ei vor împărți schimbarea tkan.Polnaya osoasă a dinților, în starea normală a maxilarului, fără anomalii, există o viață de 14 ani a copilului.

Înlocuirea se efectuează în aceeași ordine în care a avut loc creșterea.

 1. Incizorii cad în primul rând, iar primul tăiat.
 2. Apoi primul rând de molari se desprinde.
 3. Colți.

Primii molari au erupt imediat cu constante, acestea din urmă devin vacante în timpul creșterii maxilarului, iar al treilea nu poate să apară deloc. Absența celor trei molari nu este considerată patologie, este un organ vestigial.

Unii factori influențează rădăcina rădăcinilor:

 • Bolile unei femei în timpul gestației.
 • Alăptează pe termen lung sau are un sfârț la copilul târziu.
 • Bolile amânate ale copilului.
 • Predispoziția genetică.

Patologiile care apar în timpul schimbării pot afecta întreaga dezvoltare a aparatului cu maxilar. De aceea, dacă aveți orice probleme, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră.

Ordinea dinților se schimbă la copii

În ce ordine este schimbarea dințilorLa 5-6 ani, în timpul creșterii și dezvoltării active, distanța dintre dinți crește. Aveți nevoie constantă de mai mult spațiu decât produsele lactate, deoarece acestea sunt de dimensiuni mari. În cazul în care distanța rămâne aceeași, prin tăiere, rădăcina va începe să caute un spațiu liber, ca rezultat, seria va fi o curbă.

Toți oamenii au o perioadă de schimbare individuală, totuși există termeni aproximați care sunt tipici pentru toată lumea.

 • În 5-6 ani, incisivii se schimbă.
 • 6-8 incisivi laterali
 • 8-10 colți.
 • 11-13 se înlocuiesc al doilea molar.

Deviația serioasă față de calendar, oferă ocazia de a vă consulta un medic pentru sfaturi. Patologia nu este doar o întârziere târzie, ci și anormal de devreme. Motivele de cadere timpurie pot fi după cum urmează:

 • Leziuni ale maxilarului.
 • Eșecul dintelui datorat indicațiilor.
 • Tumorile.
 • Structura anormală a ocluziei.

Toți acești factori pot întrerupe echilibrul spațial al maxilarului. Și germinarea, o nouă unitate poate ocupa spațiu suplimentar. Linia dentară în astfel de situații va fi curbată, iar copilul poate dezvolta expresii faciale nefiresc și defecte de vorbire.

Unul dintre factorii care întârzie pierderea dinților din lapte este asociat cu dezvoltarea rahitismului, prezența infecțiilor ascunse sau a eredității banale.

Mâncarea în timpul unei schimbări a dinților

După tăierea dinților permanenți, Enamelul pe ele este slab și nu a avut timp să se formeze. Acest proces de maturare are loc încă câțiva ani. În acest moment, părinții ar trebui să acorde o atenție sporită dietei copilului.

 • Cum să mănânci cu o schimbare a dințilorÎn dieta zilnică, trebuie să existe alimente care conțin calciu.
 • Este indicat să se acorde copilului pește de două ori pe săptămână.
 • Legumele și fructele trebuie să fie în formă solidă. Acest lucru este necesar pentru a stimula rădăcinile.
 • Este de dorit să refuzați dulciurile.
 • Dacă copilul nu mănâncă produse lactate sau există contraindicații pentru ele. Puteți adăuga vitaminele dieta cu conținut de calciu.

În perioada de schimbare, sub interdicție strictă sunt produse foarte solide, precum și produse de o substanță lipicioasă, deoarece pot provoca caderi prematură și pot cauza răniri. De asemenea, este de dorit eliminarea produselor care conțin coloranți. Deoarece smalțul nu sa format încă, coloranții pot afecta în mod negativ țesutul osos neprotejat.

Încălcarea momentului tăierii

Schimbarea patologică precoce a dinților din lapte apare la vârsta de 5-6 ani. Este rezultatul traumatismelor, cariilor sau extinderii excesive a maxilarului. Dacă precipitarea are loc cu mult înainte de tăierea molarilor, în spațiul cavității bucale se formează un spațiu gol, cu o gaură îngroșată. Dinții apropiați vor ocupa spațiu liber, iar rădăcina nu va lipsi de spațiu pentru tăiere. Cuțitul, molarii încearcă să se încadreze în zona alocată de creștere. Și dacă asta nu merge, ei devin strâmbați.

Cu pierderea timpurie a dinților de lapte, trebuie să consultați un medic. În prezent, stomatologii folosesc protezele care înlocuiesc dintele pierdut pentru a împiedica schimbarea rândului.

Schimbarea târzie a dinților de lapte la permanență

Este periculos faptul că tăierea, laptele nu a căzut încă și sunt în locul lor. Radicalul crește, se odihnește pe lapte, ceea ce duce la senzații dureroase și formarea curbată a dintelui. În această situație, eliminarea unității de lapte va fi justificată.

O altă problemă este asta danturii permanenți nu pot erupe în timp indiferent dacă există produse lactate sau au căzut. Există mai multe motive pentru acest lucru.

 • Lactate și dinți permanențiPredispoziția fiziologică a copilului de a încetini creșterea molarilor. Patologiile nu sunt respectate.
 • Copilul nu avea un marcaj corect de rudimente dentare în timpul formării fătului. Ori rudimentele au murit ca urmare a bolilor.
 • Rinimentele din interiorul maxilarului au o locație incorectă și, prin urmare, germinează la un unghi neregulat.

Aceste defecte pot fi detectate după examinarea cu raze X. În cazul în care se constată defecțiunile, copiii primesc proteze temporare pentru perioada de creștere a maxilarului.

Îngrijirea orală

Doi ani după tăiere dinții permanenți vor avea un smalt slab. În acest moment, este deosebit de necesar să se asigure că copilul respectă igiena orală. Curățarea dinților trebuie făcută dimineața și seara, este de dorit să aveți o perie specială pentru bebeluși cu peri moi. Se recomandă protejarea copilului de dulciuri, cum ar fi ciocolată, dulciuri, miere, precum și băuturi carbogazoase care conțin coloranți.

Copilul trebuie să fie obișnuit cu igiena. El ar trebui să aibă propriul periuță de dinți de curățare, este recomandabil să cumpărați o versiune electronică pentru acest lucru. Clătiți gura cu produse de igienă sau cu diferite tipuri de decoctări. Acest lucru va împiedica dezvoltarea unui număr mare de bacterii dăunătoare în gură. De două ori pe an copilul trebuie să viziteze un medic dentist nu numai pentru examinare, ci și pentru prevenirea bolilor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Când apar dinții indigeni la copii?Când apar dinții indigeni la copii?
Cum cresc copii dintii: ordine si consistentaCum cresc copii dintii: ordine si consistenta
Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?Câți dinți are o pisică adultă: ce trebuie să știți despre ei?
Cum să rupi un dinte copilului de la un copil în mod corect și fără durereCum să rupi un dinte copilului de la un copil în mod corect și fără durere
Când copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliatăCând copilul începe să crească primul dinte: o diagramă detaliată
Dentiția în copil: programul și caracteristicile procesuluiDentiția în copil: programul și caracteristicile procesului
Schimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dințilorSchimbarea dinților la un copil: sfaturi și ordinea pierderii dinților
Copilul își zgârie dinții într-un vis: cauze și consecințeCopilul își zgârie dinții într-un vis: cauze și consecințe
Termeni pentru erupția dinților permanenți: momentul erupției dinților din lapteTermeni pentru erupția dinților permanenți: momentul erupției dinților din lapte
Jurnal de dinți la copiiJurnal de dinți la copii
» » Schimbarea dinților sugarilor la copiii indigeni
© 2021 amigdas.com