amigdas.com

Eutanasia animalelor de companie, a pisicilor și a câinilor

Cum să dai animalului să doarmăDin păcate, viața animalelor de companie este mai scurtă decât omul și trebuie să fim observatori ai îmbătrânirii animalelor de companie. Atașarea la animalele de companie, care are loc cu o intimitate specială prietenie cu ei de mulți ani, transformă moartea unui animal într-un test foarte dificil. Mulți consideră că este inacceptabil să se comporte ca eutanasia animalelor, chiar și o trădare a animalului de companie.

Există momente în care lăcomia unui animal este singura cale umană în această situație. Bolile adesea însoțesc bătrânețea și aduc o durere grea pentru animalele de companie, și proprietarul de stres. Nu numai că bătrâneții duc animalele de companie să sufere. Nu este ușor să luați o decizie despre somn, dar în unele cazuri acesta este cel mai bun mod de a ajuta un animal sărac.

Eutanasia animalelor

Eutanasia, numită eutanasia animalelor - acesta este cel mai uman mod de a salva animalele de companie de la suferință, care sunt cauzate de o boală sau de traume incurabile, când șansele de vindecare sunt egale cu zero. Medicamentele utilizate în clinicile veterinare sunt eficiente, rapide și nedureroase.

În ce cazuri este necesară eutanasia?

Eutanasia nu ar trebui folosită dacă există vreo șansă de recuperare. Este păcat, dar în cazurile în care medicina este lipsită de putere, viața unui animal bolnav se transformă în tortură și nu are nici un rost să prelungească tortura. Să evidențiem mai multe motive pentru eutanasia animalelor domestice.

 1. Cremarea unui animalDacă se diagnostichează o boală care provoacă durere și suferință, care nu poate fi vindecată și facilitată de medicamente. Astfel de boli includ bolile oncologice, insuficiența renală cronică, metastazele în organele importante și alte afecțiuni.
 2. Accidente grave, de exemplu, fracturarea coloanei vertebrale. Astfel de vătămări pot apărea ca rezultat al accidentelor rutiere de la altitudine mare. Cauza somnului ar trebui să servească doar acele leziuni care sunt incompatibile cu viața și cauzează suferință. Chiar și după ce a devenit invalid, animalul poate continua o viață fericită lângă iubita sa gazdă.
 3. Dacă se găsesc mai multe incendii incurabile.
 4. Defecte congenitale care nu permit să trăiască și să se dezvolte în mod normal.
 5. Dacă animalul nu mai poate trăi pe deplin și devine slab, ca urmare a îmbătrânirii. Adesea, o pisică sau un câine foarte vechi pierde controlul asupra corpului: poate refuza picioarele, mirosul sau auzul. Nu toți proprietarii pot petrece tot timpul lângă animalul de companie, oferindu-i o viață normală.
 6. Infecția, epuizarea critică și pierderea în greutate, care nu pot fi tratate. Incapacitatea de a bea și mânca.
 7. Există agresiuni excesive, care nu pot fi ajustate și controlate. Acest lucru se întâmplă adesea în lupta cu câinii, mai ales dacă au fost lăsați fără proprietarul anterior din anumite motive. Un astfel de câine reprezintă o amenințare pentru oameni, în special pentru copii. Vina unei astfel de agresiuni a animalelor de companie este deseori servită de oameni, dar este imposibil să se rezolve o astfel de problemă în multe cazuri.

Simptomele datorate cărora este necesar să se consulte un medic

Efectuarea eutanasiei animaluluiProprietar de animale de companie Este necesar să știți despre simptomele care vorbesc despre durerea trăită de animale. La caini, durerea se manifesta prin whining si latrat. Dar animalele nu anunță întotdeauna cu voce tare despre chinuri. Adesea se ascund în locuri izolate și se izolează. Proprietarul ar trebui să fie alarmat de starea exagerată sau liniștită a animalului de companie, care poate fi însoțită de o respirație rapidă.

Lipsa de somn, un apetit proast, apatie, lipsa de mobilitate - toate acestea ar trebui să alerteze proprietarul animalului de companie. Dacă starea animalului vostru vă tulbură, contactați medicul veterinar.

Decizia privind eutanasia este acceptată de proprietar împreună cu medicul, bazându-se pe indicatori medicali. Medicul stabilește diagnosticul și perspectivele dezvoltării bolii, atunci se ia o decizie privind tratamentul sau întreruperea tratamentului. Dacă există o oportunitate de a depăși boala, atunci medicul nu va oferi eutanasie, ci va lupta până la capăt. Dar decizia este întotdeauna pentru proprietar, medicii nu își pot impune punctul de vedere.

Pentru a nu pune la îndoială corectitudinea soluției, este mai bine să contactați mai mulți medic veterinari pentru a evita erorile accidentale. Este important să alegeți o clinică în care să nu se impună somnul. Aplicarea eutanasiei animalelor sănătoase este inacceptabilă.

Cum apare somnul?

Procedura eutanasiei constă în două etape: imersarea în somnul animalului cu ajutorul anesteziei și apoi introducerea medicamentului pentru stop cardiac.

 1. Când se efectuează eutanasiaAnestezia generală îi privează pe animal de sensibilitatea și activitatea motrică. Anestezia oprește sistemul nervos central și după câteva minute animalul adoarme. După 15 minute medicul se va asigura că nu există reflexe și că timpul de rămas bun cu animalul de companie va veni.
 2. Un animal sub anestezie generală va fi injectat cu un medicament special, care determină încetarea activității cardiace. După ce a constatat moartea, adică lipsa palpitației și a respirației, medicul ia animalul la procedeul de incinerare sau lasă animalul de companie. Moartea apare din cauza stopării cardiace, animalul fiind inconștient în acest moment și nu simte nici o durere.
 3. Anestezia cu somn este necesară, deoarece o ființă care nu este scufundată în somn se va sufoca în conștiență. Somnul fără anestezie este un mod crud de a ucide un animal.

Eutanasia pisicilor

Pisicile de dormit reprezintă cea mai umană modalitate de a scăpa de animalele de companie din suferință, care sunt cauzate de o boală incurabilă, de traume grave sau de patologie congenitală. Pisica bolnavă nu își arată starea gravă. Când durerea este insuportabilă, atunci se șchiopătează, se mișcă cu grijă și nu lasă pe nimeni înăuntru, refuză mâncarea. Decizie privind eutanasia unei pisici este luată împreună cu medicul pe baza diagnosticului.

Există multe clinici, care efectuează somn în spital sau acasă. Procedura în ambele cazuri constă în următoarele etape:

 • Examinarea completă a animalului de companie;
 • Injectarea intramusculară sau intravenoasă a anesteziei;
 • Injectarea unui medicament care blochează centrul respirator și vasomotor al creierului;
 • Declarația morții.

Cu somn, medicamentele cu certificate și aprobate pentru utilizare în Rusia sunt folosite, ceea ce face posibilă eutanasierea pisicilor în mod nedureroasă și ieftină. Doza de medicamente este aleasă în conformitate cu instrucțiunile și se calculează pe baza greutății pisicii, pentru a evita greșelile.

Imersiunea în somnul pisicii vă permite să eliminați stresul, să vă liniștiți animalul, să întăriți efectul medicamentului ulterior. Aplicarea substanței de bază se face numai în cazul în care medicul este convins de o stare de somn a unei pisici. Procedura la domiciliu este identică cu cea din spital, dar evită suferința animalului de companie din cauza transportului.

Avantajele pisicilor și câinilor la domiciliu

Eutanasia la domiciliu are loc în trei etape:

 • Sosirea medicului la domiciliu;
 • Eutanasia unui animal, care constă din două etape;
 • Corpul de gard pentru incinerare, atunci când este de acord.

Cum este efectuată eutanasia?De obicei, somnul este efectuat de către un medic în clinica veterinară. Dar proprietarul animalului poate dori să fie adormit acasă. Există servicii de informare, din care puteți apela un medic acasă pentru a eutanaliza un câine sau o pisică acasă. Această dorință poate fi făcută publică, în unele cazuri, cum ar fi atunci când animalul dvs. va fi foarte dificil să se mute de transport, sau în cazul în care clientul dorește să spună la revedere de la un favorit al mediului de origine, iar în cazul în care proprietarul unei mobilitate cu handicap sau limitată din cauza vârstei și din alte motive.

De asemenea, eutanasia câinilor la domiciliu este justificată de faptul că, dacă este dificil un animal cu o greutate foarte mare și transportul acestuia la clinică. A dormi un animal de companie acasa, permite unui animal sa evite stresul în ultimele clipe ale vieții sale, de a fi în împrejurimi nefamiliare. Proprietarului i se permite să fie prezent în prima etapă a procedurii, când are timp să se despartă de animalul de companie.

Cremarea animalelor

După moartea și ca urmare a morții naturale a animalului de casă, se ridică problema îngropării. Responsabilitatea proprietarului pentru animal nu încetează nici după moartea acestuia din urmă. În megacities nu există cimitire pentru animale. Cea mai bună opțiune este incinerarea, deoarece legea interzice îngroparea animalelor în oraș.

Cremația câinilor este imposibilă în cazul rabiei, mai ales dacă există victime. În astfel de cazuri, este necesar un permis special, care este primit de la stație pentru combaterea bolilor animalelor și a virușilor.

Cremarea este plasarea corpului un animal de companie într-un cuptor crematoriu, în care se creează o temperatură ridicată, care transformă organicele într-o mână de cenușă sterilă. Cremarea poate fi individuală și generală.

Generatoare de incinerare

Această incinerare este arderea într-o plantă specială a câtorva animale, a căror cenușă este amestecată și utilizată. Această procedură este mult mai ieftină, dar proprietarul primește cenușa animalului său. Generarea incinerării este o modalitate legitimă și ieftină de a purta un animal de companie în ultimă instanță. Proprietarii primesc un raport privind procedura.

Cremarea individuală

Eutanasia animalelorAcest tip de incinerare permite proprietarului să fie prezent în timpul procesului de ardere și apoi să ridice cenușa animalului de companie, care este emisă în urne speciale. Acestea permit înmormântarea sau plasarea ulterioară în columbarium, unde sunt amplasate urnele altor animale. Cenușa este sterilă, iar urna poate fi nelimitată în orice condiții.

Prezența stăpânului la incinerarea individuală nu este o condiție. Cremarea va fi efectuată în mod corespunzător, indiferent de dorința proprietarului de a fi prezent sau nu. Procedura durează aproximativ două ore. Poate fi furnizat un raport de fotografie sau video.

Costul incinerării include echipamente speciale, costuri de transport, urnă funerară și servicii specializate. Urna poate fi granit, metal, lemn sau ceramică, cu decor diferit și dimensiuni geometrice diferite.

Adio la animalul cu care ați petrecut mulți ani, este întotdeauna un test dificil. Proprietarul este responsabil pentru animale de companie până la sfârșit, și trebuie să facă tot ce este necesar pentru a facilita făină fiind și să-l ajute să-și petreacă ultimele momente ale vieții, mă simt grijă și dragostea ta, și apoi lăsați în condiții de siguranță și cu ușurință această lume.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?
Câte ore pe zi pisicile dorm?Câte ore pe zi pisicile dorm?
Cum să supraviețuiești morții unui câine, sfaturiCum să supraviețuiești morții unui câine, sfaturi
Kobaktan. Instrucțiuni de utilizare pentru pisiciKobaktan. Instrucțiuni de utilizare pentru pisici
Nume de animale: ce ar trebui să fie numele unui prieten cu patru picioareNume de animale: ce ar trebui să fie numele unui prieten cu patru picioare
Bald rat Sfinx: secretele de a păstra un animal de companieBald rat Sfinx: secretele de a păstra un animal de companie
Canalul canal pentru câini: compoziție, conducători, recenziiCanalul canal pentru câini: compoziție, conducători, recenzii
Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?Câți iepuri decorativi trăiesc acasă?
Ce se întâmplă dacă pisica se varsă puternic?Ce se întâmplă dacă pisica se varsă puternic?
Sleep pastile pentru cainii dormitSleep pastile pentru cainii dormit
» » Eutanasia animalelor de companie, a pisicilor și a câinilor
© 2021 amigdas.com