amigdas.com

Cauzele unui gust de sânge în gură

Cum să tratați gustul în gurăPentru fiecare persoană din motive inexplicabile și la orice vârstă, poate exista un gust de sânge în gură. Cel mai adesea este pur și simplu ignorat și lăsat fără atenție, scos pentru sângerarea gingiilor. Dar acest lucru nu poate fi făcut categoric, deoarece, la prima vedere, este un simptom inofensiv care poate duce la consecințe grave. Prin urmare, cel mai bine este să vă protejați și să consultați un medic.

motive

Prezența unui gust de sânge în gură mărturisește o varietate de motive, de la gingiile obișnuite sângerând până la bolile cardiace periculoase. Dar cum să recunoaștem cauza și ce trebuie făcut dacă gustul sângelui din gură se simte tot timpul?

Există posibilitatea ca gustul sângelui să indice prezența unei mici leziuni pe mucoasă, iar dacă gustul metalic este simțit, aceasta indică deja bolile organelor interne. Totuși, trebuie să luăm în considerare momentul în care apare această stare.

Dacă în mod accidental sau la momente diferite, simțiți un gust de sânge în gură, motivele pot fi următoarele:

 1. De ce în gura ta face gustulLeziuni. În mucoasa orală se poate simți gustul sângelui proaspăt și, de asemenea, se scaldă într-o culoare roșie, atunci în acest caz este necesar să se examineze cavitatea bucală. În interior, totul este delicat și ușor de deteriorat dacă mușcați din greșeală limba sau obrajii. Și, de asemenea, sângele poate apărea din cauza problemelor legate de dinți datorită coastelor slab atașate, tartrului în gură.
 2. Bolile dentare. Această cauză este comună, iar gustul sângelui din gură este tulburător din cauza bolilor dinților și gingiilor. Boli, cum ar fi gingivita, stomatita sau parodontita provoaca inflamatie in gura, astfel incat sangele incepe sa fie simtit. Patologia poate interfera permanent cu o persoană și poate crește după masă.
 3. Luând medicamente. Aportul de medicamente care conțin fier, antihistaminice sau antibiotice este, de asemenea, capabil să provoace un gust metalic și cea mai mare parte este confundată cu un gust de sânge.
 4. Otrăviri prin metale. Organismul poate obține metale cum ar fi mercurul, plumbul, cuprul sau zincul, iar dacă doza este crescută, aceasta duce la otrăvire. După otrăvire, apare în gură un gust metalic care se îngrijorează în mod constant și este mai frecvent întâlnit în cazul persoanelor a căror activitate este asociată cu elemente chimice sau metale. Otrăvirea se caracterizează prin tuse severă, vărsături și greață, febră, apetit scăzut, durere abdominală, articulații și cap.
 5. Boli sau tulburări în organele interne. Dacă o persoană dezvoltă tuberculoză sau o formare malignă în plămâni, sângele sau venele proaspete sunt prinse în saliva, care crește odată cu tusea și după o suprasolicitare. În fibroza chistică, imunitatea unei persoane scade, iar sângele se simte în spută. Cu un abces de plămâni, din gură apare un miros neplăcut.

Există astfel de astfel patologia se manifestă doar dimineața, iar acest lucru indică următoarele motive:

 • boli respiratorii, cum ar includ sinuzita, faringita, adenoids inflamate, rinita si alte natura cronica a bolii, pentru a facilita formarea de gust metalic sau o descărcare de sânge într-un moment când există expectorație dimineața. Pentru patologii cronice membrana subtire a amigdalelor, faringelui, și sinusurilor, astfel încât atunci când tuse sau suflare nasul unei puternice capilare mici nu se ridice în picioare și de explozie, iar în gură intră în sânge;
 • astm bronșic sau adenoide mărită. În timpul amigdalelor sau respiratie dificila in pacient cu astm timp de noapte este dificil de a respira, indicând faptul că uscăciunea gurii este în acest moment rupt papilele gustative care provoacă formarea de off-aroma;
 • Probleme cu tractul gastrointestinal se referă de asemenea la cauzele acestei afecțiuni. Senzația de sânge gust după dormit sau de a mânca în timp ce nu indepartezi dureri în zona intestine sau stomac, atunci există încă vărsături, atunci este principalul simptom al bolii. Gustul poate fi încă format datorită dilatării esofagului, colecistitei, gastritei sau pancreatitei;
 • unele boli de inima sunt, de asemenea, caracterizate printr-un gust de sânge dimineața datorită capilarelor subțiri cu angină pectorală, infarct miocardic sau alte boli. În acest moment, cauzele cardiace pot fi simultan cu greutatea în inimă, tusea dimineața, scurtarea respirației.

sarcină

Orice sarcină fizică poate crește majoritatea cauzelor apariției unei stări neplacute, așadar este mai bine să le abandonezi sau să reduci încărcătura. Dacă, după o alergare de dimineață, femeile și bărbații au un gust de sânge, atunci aceasta indică următoarele:

 • Cauzele gustului în gurăboala pulmonară sau regiunea laringiană;
 • traumatisme ale mucoasei orale în timpul alergării;
 • trauma organelor interne;
 • problema cu gingiile;
 • creșterea presiunii.

Cum să scapi de această condiție?

Când există un gust de sânge în gură tot timpul sau apare periodic este deja o ocazie de a se consulta un medic și ignora semnalul nu merită. Doar un medic poate determina cu exactitate cauza unei conditii neplăcute si poate prescrie tratamentul potrivit.

În cazul în care cauza principală a gustului de sânge în gură este traumatisme ale mucoasei orale sau ale bolii dentare, apoi în acest caz poți scăpa de gustul după cum urmează:

 • clătiți-vă gura cu perfuzie de mușețel sau salvie după masă;
 • schimbați periuța de dinți și alegeți una moale;
 • în alimente încearcă să folosești condimente: menta, scorțișoară și altele, care vor întrerupe gustul sângelui;
 • adăugați mai multe citrice în dieta sau folosiți sucuri proaspete stoarse.

Când trebuie să văd imediat un doctor?

Dacă în plus față de gustul sângelui din gură există următoarele puncte, atunci trebuie să vizitați urgent un specialist:

 1. Dacă gustul sângelui apare în același timp, atunci se poate vorbi despre o problemă gravă, este posibil ca persoana să aibă astm.
 2. Dacă o persoană a simțit o dată gustul sângelui în gură, atunci acest lucru nu indică apariția patologiei, dar dacă acest lucru se întâmplă adesea, atunci trebuie să mergeți urgent la medic.
 3. În bolile grave, alte simptome sunt adesea prezente: greață, spasme, vărsături, slăbiciune, dureri ale mușchilor și alte locuri.

tratament

Gust neplăcut în gurăNu uita asta gustul sângelui este doar un simptom, care semnalează încălcări în organism. Prin urmare, în primul rând, cauza condiției neplăcute trebuie eliminată. Dacă gustul a apărut din cauza bolilor orale, dentistul va elimina cauzele.

Dacă gustul a fost detectat din cauza problemelor metabolice, atunci ar trebui să vă schimbați dieta și să mâncați mai multe vitamine și produse din lapte acru, ceea ce va permite intestinului să funcționeze mai bine. Datorită microflorei intestinale normale și abilităților sale motorii, o persoană dezvoltă imunitate și, dacă lucrarea este întreruptă, atunci organele interne încep să sufere.

Gustul sângelui din gură, a apărut la femei în timpul sarcinii sau la adolescenți cu pubertate, indică o scădere a nivelului de hemoglobină și necesită tratament sub formă de utilizare zilnică a produselor care conțin fier. Și, de asemenea, la femei, gustul poate apărea înainte sau în timpul menstruației în cazul în care suferă de boală parodontală.

producție

Dacă simțiți un gust metalic sau un gust de sânge în gură, atunci nu vă puneți imediat în panică. Dintr-o data aceasta este gingiile obisnuite sangerante si poate fi corectata cu usurinta. Dar nu acordați atenție acestei trăsături este, de asemenea, nu merită, deoarece de multe ori o boală gravă a organelor interne se poate manifesta cu un astfel de simptom. Cea mai bună opțiune ar fi să consultați un medic, astfel încât acesta să fi diagnosticat și să prescrie tratamentul adecvat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Limba, zonele și ceea ce ne spun când este diagnosticatăLimba, zonele și ceea ce ne spun când este diagnosticată
Ce înseamnă mucoasa hyperemică?Ce înseamnă mucoasa hyperemică?
De ce poate sângele să iasă din nas în timpul sarcinii?De ce poate sângele să iasă din nas în timpul sarcinii?
Gust dulce în gură, ce înseamnăGust dulce în gură, ce înseamnă
Cum să oprești sângele după extracția dințilorCum să oprești sângele după extracția dinților
De ce este un miros acru din gurăDe ce este un miros acru din gură
Cum să curățați limba și să îndepărtați placa: modalități de curățareCum să curățați limba și să îndepărtați placa: modalități de curățare
Gustul metalic în gură: cauze și tratamentGustul metalic în gură: cauze și tratament
Gust acru la nivelul gurii: acru în gură după masăGust acru la nivelul gurii: acru în gură după masă
Apariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratamentApariția sângelui în urină a bărbaților. Cauze, simptome, tratament
» » Cauzele unui gust de sânge în gură
© 2021 amigdas.com