amigdas.com

Proteza dinților pe implanturi: proteză detașabilă

Implanturile și protezele dințilorPentru a restabili dinții care au fost pierduți pentru oricare dintre cauzele posibile în stomatologia modernă, se folosește o metodă universală - proteză pe implanturi. În comparație cu alte opțiuni posibile, protezele oferă un rezultat excelent, indiferent de câte dinți sunt necesari.

Protetica dentară pe implanturi: opțiuni, descriere

Proteze implantante Este o metodă larg cunoscută de restabilire a dinților, indiferent de amploarea operației. Îndeplinirea acestei sarcini este asigurată de diferite soluții tehnologice și de proiectare. Metoda de proteză este efectuată în funcție de mai mulți factori. De regulă, se disting următoarele tipuri de proteze dentare.

 1. Metoda tradițională în două faze.
 2. Tehnologie Express.
 3. Tehnologie de 1% (posibil numai după extracția dinților).
 4. Implantare minimă, ca modalitate de fixare a structurii detașabile.
 5. Tehnologie complexă (combinată).
 6. Proteze complete pe implanturi.

Structurile care trebuie livrate pot diferi în funcție de dimensiune, formă sau chiar material de acoperire. Alocați următoarele variante ale structurilor artificiale.

 • conica;
 • placă;
 • ochiurilor de plasă;
 • miniatură;
 • vnutridesennye;
 • PIN-ul.

Avantajele și dezavantajele dinților protetice pe implant

Deoarece apariția primei proteze a fost de cel puțin o jumătate de secol. În acest timp, tehnica de implantare a câștigat popularitate în legătură cu virtuțile evidente.

 1. Cum să aveți grijă de protezele dentare în mod corectProtezele pe implanturi - aceasta este durabilitatea. Designul artificial poate dura o viață. În timp ce coroana este de câțiva ani în funcție de material.
 2. Aspectul implantului (frumusețea acestuia).
 3. Poartă confortabil un implant.
 4. Versatilitate.
 5. Posibilitatea conservării dinților adiacenți.
 6. Implantație ridicată.
 7. Întreținere ușoară.
 8. În timpul implantării protezei, pacientul nu se deteriorează în dicție și în percepția gustului.

Etapele de proteză a dinților pe implanturi

Orice procedură dentară și nu numai are propriile reguli și proceduri. Inclusiv, acest lucru se referă la efectuarea de proteze. Medicina identifică următoarele etape ale muncii. Prima este o examinare primară a pacienților, pe care se determină viitorul "front" al lucrării. În acest stadiu, pacientul nu este doar examinat, dar poate fi, de asemenea, dat un studiu suplimentar, de exemplu radiografia. Al doilea este pregătirea unui plan de tratament. Al treilea este auto-vindecarea dinților pacientului.

 1. Protetica dentarăDoctorul determină zona dinților care trebuie restaurată.
 2. Radiografia sau tomografia computerizată a locului unde se planifică instalarea implantului. Datorită acestei proceduri, medicul va putea evalua oasele maxilare și supraviețuirea structurilor noi.
 3. Îndepărtarea plasticului osos dacă este necesar în cazurile în care țesutul osos este distrus.
 4. Realizarea procedurii de instalare în osul maxilarului în locul în care nu există dinți.
 5. Implanturile sunt coroane temporare purtate din plastic.
 6. Etapa de înrădăcinare a rădăcinilor de titan.
 7. Îndepărtarea mucegaiurilor implanturilor viitoare.
 8. Eliminarea structurilor temporare și instalarea de noi proteze metalo-ceramice.

Trebuie remarcat faptul că, în funcție de individualitatea pacientului, protezele pot dura de la trei luni la un an. Acest lucru ține cont de pauza dintre procedurile de încorporare a structurilor.

Proteză implantată fixă

Proteze non-detașabile - este instalarea de coroane și poduri. Una dintre metodele optime în stomatologie este instalarea unei coroane sprijinită de o rădăcină artificială din titan. Astfel, va fi posibilă restaurarea unui dinte lipsă separat.

Această metodă de proteză imobile pe implant vă permite să efectuați următoarele etape de lucru.

 • Implantarea implantului;
 • Instalatie de instalatii;
 • așezând coroana pe ea.

Cum se fac protezele?Trebuie remarcat faptul că în timpul restaurării danturii, care ar trebui să fie complet identică cu implanturile. Trebuie implementat un nou design identic cu dintele real. Numai atunci se va realiza mișcarea anatomică maximă, iar dintele artificial va putea să-și îndeplinească toate funcțiile. În plus, această metodă vă permite să formați un contur natural al gumei în jurul coroanei. Acest lucru este important pentru protetica, deoarece zâmbetul viitor al pacientului depinde de acest lucru. În cazul în care este necesară restaurarea mai multor dinți consecutivi, specialiștii pun poduri.

Un pod din dinte poate fi instalat când lipsesc mai mulți dinți pe rând. Asta este, pentru a stabili pentru fiecare dintre ele nu constituie posibilitatea de un implant. În caz contrar, circulația sângelui va fi perturbată. În plus, prețul pentru un astfel de serviciu nu este mic și nu pentru toată lumea "accesibil". Aceste modele depășesc punțile în eficiența lor. Nu au nevoie de funcții suplimentare. În plus, datorită bazei lor de titan, acestea sunt fixate maxim și fiabil în maxilar.

Defecte dentare - proteze pe implanturi

Sunt aplicate proteze non-detașabile pe implanturi în cazul detectării unui număr de defecte dentare. Absența unuia sau mai multor dinți este o indicație pentru realizarea acestei proceduri.

În cazul în care pacientul nu are numai un dinte. Apoi dentistul poate oferi implantare sau fabricarea unei proteze de pod. Această din urmă opțiune se poate realiza cu dinți de susținere. De la un loc în care dintele a fost îndepărtat anterior, iar apoi dinții adiacenți sunt ascuțiți sub coroană. Dar, în această variantă, există riscul pierderii dinților vecini. Prin urmare, implantarea va salva totul.

Diferența de politică a prețurilor între cele două căi este deosebit de invizibilă. Prin urmare, înainte de a decide cu privire la implantare, este necesar să se determine în ce mod va fi efectuată proteza. Există o etapă în două etape și o etapă. Astfel, dentiștii vor încerca să restaureze un singur dinte lipsă.

În cazul în care absența a doi dinți, procedeul protetic este inevitabil. Dar, în acest caz, numărul de modele va fi calculat de la tipul și mărimea implantului. În cazul deteriorării osoase, vi se poate oferi un material plastic. Costul acestor proceduri este de câteva ori mai mare decât prima opțiune descrisă.

În acest caz, dacă nu există dinți pot fi utilizate structuri detașabile și nedemontabile. Ambele modele au un număr de puncte pozitive și negative. Ce este mai bine pentru dvs., vă va spune medicul, deoarece alegerea designului este o relatare individuală a imaginii clinice.

Multe clinici oferă proteze dentare pe implanturi prin protocol. Aceasta este o procedură unică care vă permite să efectuați proteze lente cu o proteză de pod non-detașabilă. Cu această tehnică, există și riscuri diferite.

Protetica dinților pe implanturi: riscuri

Tehnologia protezelorÎn acest caz, dacă nu există nici o dentiție complet pe o maxilară Aceasta necesită implantarea unui număr mare de implanturi. Apoi, instalarea va fi efectuată prin metoda bazală sau compresie. Nu este traumatic și simplu. În această variantă, nu este necesar să exfoliați clapeta periostului mucoasei. Această opțiune este ideală pentru persoanele în vârstă. În plus, tehnica este recomandată persoanelor în cazul în care există boli grave cronice.

O altă cale - această proteză a dinților pe implanturi conform protocolului are o serie de avantaje. Este posibil să se efectueze patru până la zece implante conform metodei clasice. Nu este traumatizant. Dar, în unele cazuri, este necesară o operație pentru a construi osul, ceea ce va întări procesul protetic timp de câteva luni.

O operație este necesară pentru persoanele care, din cauza absenței prelungite a dinților, își rezolvă complet oasele. La început țesutul osos se acumulează, dar numai după cinci luni poate fi efectuată proteza. Operațiunea este costisitoare. Prin urmare, nu se recomandă aducerea cavității orale într-o astfel de stare.

Proteze plastice detașabile pe implanturi: o descriere

În stomatologie, nu există nicio distincție între o structură detașabilă și o structură detașabilă. Mulți specialiști nu văd diferența dintre aceste două concepte. Dar mulți îi numesc o structură detașabilă condiționat, cum ar fi cea care nu poate fi îndepărtată independent. O astfel de procedură este efectuată de acești pacienți, în care există o adenă completă (absența unui număr de dinți).

În această variantă, proteza detașabilă de pe implanturi va fi fixată la rădăcina de titan cu șuruburi. Astfel, se formează o blocare ascunsă. Proteza detașabilă, precum și proteza detașabilă se bazează pe mai multe implanturi. Pot fi patru sau șase. Apoi este atașat la ele folosind un fascicul sau un atașament. Acest tip de proteză este similar cu cel detașabil descris mai sus. Dar poate fi îndepărtat de un medic dacă există o astfel de nevoie.

În proteza detașabilă pe implanturi, accentul este privind funcționalitatea implanturilor. Partea estetică este prezentă și în această metodă. În ciuda faptului că implantul nu poate fi îndepărtat independent, este nevoie de îngrijire atentă. Una dintre indicațiile pentru utilizarea acestei proceduri este salubritatea slabă a gurii. În cazul în care pacientul își curăță rar dinții și, de asemenea, nu intenționează să-și schimbe obiceiurile, el este puternic recomandat pentru proteze pe implanturi. Dar în această versiune există riscuri. În cazul în care pacientul nu urmează recomandările dentistului după instalarea acestui design, poate duce la respingerea completă a implanturilor sau la dezvoltarea unui proces inflamator.

Îngrijirea orală după protezele dinților pe implanturi

Proiectarea implantuluiPentru implanturi trebuie să aveți grijă și de dinți adevărați. Se recomandă ca acestea să fie curățate zilnic cu o perie și o pastă cu duritate medie. Proteza detașabilă pe implanturi este mult mai ușor de curățat. La urma urmei, îndepărtați gunoiul acumulat și curățați resturile de hrană poate folosi o varietate de mijloace inovatoare.

Structurile nedemontabile sunt mai puțin practice în îngrijire. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie de o mulțime de instrumente speciale care sunt vândute în farmacie, astfel încât îngrijirea implanturilor să fie corectă. Îngrijirea corectă a implanturilor protejează împotriva inflamației, a infecțiilor. În plus, îngrijirea va garanta durata maximă de viață a protezei.

Fiecare pacient care a suferit o procedură protetică trebuie să știe că construcția artificială nu există terminații nervoase astfel încât persoana nu va simți durerea. Dar sub implant și în jurul acestuia se poate dezvolta un proces inflamator. Pentru a elimina maxim riscurile asociate infecției, infecțiile ar trebui verificate o dată la jumătate de an la cabinetul stomatologic. În particular, este necesar să se efectueze o curățare planificată a suprafeței și, dacă este necesar, să se remedieze deficiențele grefării protezei.

Proteze dentare pentru implanturi

În cazul în care se aplică implantarea bazală, se efectuează la cinci zile după examinarea de către medicul dentist. În acest caz, o maxilară va costa pacientul cel puțin trei sute de mii. O opțiune mai ieftină Este o implantare inovatoare care fixează proteza în ziua operației. O falcă va costa o sută de mii mai puțin.

Este de remarcat faptul că, indiferent de metoda de proteză aleasă, este necesar să se efectueze curățarea de rutină a implanturilor, în unele cazuri pentru a treia lună, după ce s-au înrădăcinat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Proteză dentară detașabilă așa cum se întâmplăProteză dentară detașabilă așa cum se întâmplă
Ce sunt implanturile dentare: tipuri și descriereCe sunt implanturile dentare: tipuri și descriere
Ce este o proteză imediată și când este prescrisăCe este o proteză imediată și când este prescrisă
Cum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lorCum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lor
Proteze detașabile parțiale, structuri dentareProteze detașabile parțiale, structuri dentare
Proteze dentare complete, tipuri și costuri dentareProteze dentare complete, tipuri și costuri dentare
Proteze fixe: tipuri, prețProteze fixe: tipuri, preț
Coroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestoraCoroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestora
Implantarea bazală: avantajele implantării bazale a dințilorImplantarea bazală: avantajele implantării bazale a dinților
Opțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru protezeOpțiuni pentru înlocuirea dinților: înlocuirea opțiunilor dinților pentru proteze
» » Proteza dinților pe implanturi: proteză detașabilă
© 2021 amigdas.com