amigdas.com

Otita la pisici simptome și tratament

Boli ale pisicilorPisicile sunt cele mai susceptibile la otita, deci apar destul de des, dar nu merita sa ne ingrijoreze, pentru ca nu este o boala fatala. Boala include un efect inflamator care apare într-unul dintre auriculele și însoțește durerea și senzația de furnicături în interiorul zonei afectate. O astfel de boală are trei specie

, fiecare dintre acestea având propriile caracteristici și caracteristici speciale și are, de asemenea, o metodă individuală de tratament.

1. exterior Otita la pisici este forma bolii este cea mai ușoară. Este ușor de depășit și îndepărtat de pe corpul animalului, deoarece această boală, într-un timp scurt, poate afecta numai părțile exterioare ale urechii.

2. medie Otita la pisici - această formă se transformă adesea în otită cronică, deoarece inflamația pătrunde în ureche și începe să afecteze regiunea membranei timpanice.

3. intern Otita la pisici - această formă a bolii este cea mai dăunătoare și are consecințe negative asupra corpului animalului. În timpul otitei, majoritatea animalelor devin surzi și sunt afectați de numeroase afecțiuni. Deci, o infecție patogenă a otitei intră în creier și cauzează consecințe care sunt greu de inversat.

De ce apare otita la pisici?

O pisică poate lua o boală în diferite moduri. Majoritatea proprietarilor sunt adesea confundați atunci când consideră că otita în urechile unei pisici poate începe numai din cauza hipotermiei sau a răceliilor infecție. Această boală are o mulțime de motive diferite, în conformitate cu care ea poate apărea rapid și să se dezvolte în corpul unui animal sănătos. Astfel, regiunea urechii are cea mai mare înclinație de a învinge, astfel încât insectele, precum și alte obiecte străine, vor juca un rol important în dezvoltarea bolii.

Principalele motive pentru care apare otita

 • Debutul alergiilor.

Deci, și subiectul bacterie, pe care animalul este provocat cu simptome de alergie, poate cu ușurință și într-un timp scurt provoca pisica la apariția și răspândirea bolii auriculelor. Acest lucru se datorează faptului că microbii de tip alergic, care pătrund în organismul animalului de companie, modifică întregul mediu al microflorei în toate părțile organelor interne. Aceasta include urechea animalului. După aceasta, o reacție alergică cauzează dezvoltarea inflamației, rezultând o formă de otită.

 • Dăunători insecte și paraziți.

Apariția unui acar urecheIndiferent dacă animalul își petrece cea mai mare parte a timpului în casă sau petrece timp liber pe jos, el contribuie în mod constant împreună cu obiectele din jur, oameni și animale. Orice animal de companie are șansa de a ridica o insectă sau un dăunător periculos. Deci, în majoritatea cazurilor, otita la pisici apare din cauza prezenței la ureche a urechii căpușă. Bifa se simte bine în urechea animalului, unde este confortabil și confortabil să trăiască și să se reproducă liber. Acest dăunător contribuie, de asemenea, la dezvoltarea formei bolii și a penetrării infecției adânc în interiorul urechii.

 • Leziuni mecanice și leziuni.

Deci, diverse zgarieturi si rani pe urechi care apar ca rezultat rănire ramuri ascuțite, spini sau părți de plante, inflamă rapid pielea urechii și o fac vulnerabilă la propagarea bacteriilor și microorganismelor dăunătoare. Asemenea răniri nu se vindecă bine și încep să piardă în greutate, ceea ce afectează în mod negativ sănătatea urechilor mele și devine un pericol real pentru o pisică.

 • Ciuperci și alte microorganisme periculoase.

Diferite ciuperci și organisme dăunătoare sunt folosite pentru a se multiplica în medii umede și umede. Acesta este motivul pentru care urechea, care a suferit diverse tipuri de pagube, va fi un loc bun pentru formarea și reproducerea de daune nocive bacterii. După ce se înmulțesc suficient și vor deveni destul de multe, bacteriile sunt grupate și își continuă penetrarea în ureche, mai aproape de membrana timpanică.

 • Răniți de diverse obiecte.

Dacă animalul este rănit de orice obiect tăiat sau ascuțit, acesta va afecta, de asemenea, sănătatea acestuia. Astfel, rănile vor aduce un alt disconfort chiar și animalului. Și astfel el îi va pieptene, crescând teritoriu înfrângere. Rana nu se vindecă mult timp, se înrăutățește constant, după care se formează o otită din stadiul inițial.

 • Comunicarea cu animalele infectate.

închide contact cu alte animale pot acționa și ca origine și răspândirea bolii. De exemplu, pentru o perioadă scurtă de timp, o pisică sănătoasă va comunica cu o creatură cu ceară de urechi, ceea ce va duce la un transfer rapid al bolii la un animal sănătos.

 • Sănătatea slabă a animalului de companie.

Sulf în urecheUnii indivizi de pisici suferă de o secreție mare a urechii sulf. În același timp, proprietarul animalului de companie ar trebui să urmărească cu atenție acest proces și să nu permită alocarea abundentă. Un număr mare de sulf eliberat se scoate de obicei cu un disc de bumbac, care trebuie mai întâi să fie înmuiat în apă fiartă.

 • Hormoni.

eșecuri în fondul hormonal al animalului cauzează adesea probleme în ochi, urechi și pielea animalului. Dacă tratamentul acestei probleme nu este început în timp, va deveni chiar mai puternic și va dobândi un nou nivel de inflamație.

Tratamentul otitei la pisici

Inspectarea animalului și stadiul tratamentului se efectuează numai cu ajutorul unui medic veterinar. Aceste reguli sunt necesare, deoarece doar un specialist experimentat poate înțelege și determina stadiul bolii, prevalența acesteia. Dacă faceți auto-medicamente acasă, puteți înrăutăți cu ușurință starea animalului dvs. de companie, care poate provoca meningita și chiar moartea animalelor de companie.

Deci, medicul știe sigur curs tratament individual pentru fiecare pisică. Scopul principal în timpul tratamentului este de a suprima dezvoltarea infecției și de a elimina problema principală a bolii - microorganisme dăunătoare care sunt capabile să se înmulțească mult timp și să curețe urechile animalelor de companie.

În cazul în care otita are o etapă ușoară, atunci proprietarul ar trebui să creeze un anumit program de timp, când va fi angajat în curățarea urechilor animalului de companie. Dacă deteriorarea are o formă superficială, este adesea necesară spălarea cu o soluție de peroxid de hidrogen 3%.

Tratamentul otitei la pisiciDacă există otita medie a fazei medii, medicul veterinar prescrie un curs de tratament antibiotice și medicamente care reduc rapid și eficient inflamația părților urechii pisicii. Dacă animalul are disconfort și durere, atunci aproape întotdeauna au prescris analgezice sau injecții.

Când stadiul otitei are un grad complex, doctorul numește un pacient mare complex tratament, care se desfășoară în scopul nu numai de a vindeca pisica, dar și de ao proteja de moartea posibilă. Cel mai adesea, animalele nu mai au vocea după tratament, deoarece atât membrana timpanică, cât și canalul urechii sunt complet deteriorate. Într-o astfel de situație dificilă, este obișnuit să se prescrie o listă mare de medicamente și antibiotice, precum și un tratament regulat cu diferite medicamente.

Simptomele otitei

Simptomele principale ale otitei la pisică sunt ușor de recunoscut. Otita nu poate fi confundată cu o altă boală a urechii. Dar, dacă proprietarul pisicii nu este suficient de experimentat și nu sa confruntat cu această boală, atunci el ar trebui să știe că în timpul bolii următoarele simptome:

 1. Pisica incearca intotdeauna sa zgarie urechea, in timp devine rosie si inflamata.
 2. Un animal de companie poate avea dureri de fotografiere sau durere, animalul nu vrea să-și petreacă timpul cu proprietarul, să evite mângâierea și să nu lase să se fierbe.
 3. Dacă otita media este cea mai mare periculos, apoi pe ureche există răni și chiar umflături.
 4. Pisica poate avea febră.
 5. Urechile au un miros neplăcut și de cele mai multe ori apar formațiuni purulente.
 6. Pisica devine sfâșiată, poate răspunde rapid la mediul înconjurător și pare a fi înspăimântată.
 7. O pisica poate ignora incercarile de al hrani, atrag atentia cu ajutorul unui tratament.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este tubo-otita: simptome, tratament la adulți și copiiCe este tubo-otita: simptome, tratament la adulți și copii
Otita: simptome și tratament, cum se tratează?Otita: simptome și tratament, cum se tratează?
Ukhoghaglonos - ce fel de specialitate?Ukhoghaglonos - ce fel de specialitate?
Simptomele și tratamentul otitei la copiiSimptomele și tratamentul otitei la copii
Căști pentru urechi pentru copiiCăști pentru urechi pentru copii
Dr. Komarovsky privind tratamentul și prevenirea otitei la copiiDr. Komarovsky privind tratamentul și prevenirea otitei la copii
Ce antibiotice ar trebui să iau cu otitaCe antibiotice ar trebui să iau cu otita
Otita catarala acuta: cauze, simptome si tratamentOtita catarala acuta: cauze, simptome si tratament
Tratamentul otitei medii purulente la copiiTratamentul otitei medii purulente la copii
Otita la câine decât tratamentul: otită alergicăOtita la câine decât tratamentul: otită alergică
» » Otita la pisici simptome și tratament
© 2021 amigdas.com