amigdas.com

Coroane pe dinți: instalarea de coroane dentare, prețuri

Instalarea de coroaneInstalarea de coroane

este una dintre metodele populare care sunt folosite atunci când dintele are daune și trebuie să fie restaurat.

Cu ajutorul coroanelor dentare, cele mai multe defecte cunoscute pot fi eliminate. Acest lucru se explică prin tehnologia specială de fabricare a acestor structuri. Ele nu au numai aspectul cel mai apropiat de aspectul natural, dar se potrivesc perfect cu dinții sănătoși, nu inferiori față de ei în proprietățile de mestecat.

Datorită ultimelor realizări ale stomatologiei de azi, coroanele pot ajuta la eliminarea defectelor dentiției de severitate variabilă.

Indicații pentru instalare

Indicații pentru instalarea protezelorAnterior, alții învață despre necesitatea de a instala coroane dentare acei oameni care se supun regulat examenului la medicul dentist. Acest lucru le permite să determine în timp util când dinții se deteriorează și trebuie să fie restaurate.

În alte cazuri, oamenii trebuie mai întâi să facă o serie de examinări, astfel încât, prin rezultatele lor, un specialist să poată înțelege starea dinților și dacă au nevoie de proteze.

Cele mai frecvente motive, datorită cărora este necesară realizarea instalării coroanelor dentare, spun experții:

 • Pacientul dintele a fost îndepărtat, Situat în imediata vecinătate, datorită necesității de a instala o punte metal-ceramică;
 • smalț a purtat off pe unul sau mai mulți dinți;
 • Omul și-a pierdut dintele din cauza tratamentului precoce sau a bolii severe a gingiilor și a parodontitei;
 • Caracterul non-carios al bolii a dus la carie dentară rapidă;
 • ascuțit deteriorarea aspectului unul sau un grup de dinți;
 • Leziunea cariei mai mult de jumătate din suprafața țesuturilor dentare în prezența unei rădăcini sănătoase și puternice pentru instalarea știftului.

Pregătirea protezelor dentare

Pregătiți pentru a instala coroane pe dințiMajoritatea dintre noi nu simt o mare dorință de a merge la recepția dentistului atunci când descoperă că unul sau mai mulți dinți sunt deteriorați. Este cauzată de două momente neplăcute: tratamentul bolilor dentare este inevitabil însoțit de o durere de dinți și are loc în condiții foarte neplăcute.

Totuși, instalarea de proteze nu este deloc o procedură dureroasă. Este necesar doar transferul de întoarcere a dintelui, care este mult mai neplăcut decât curățarea obișnuită a cariilor cu ajutorul unui burghiu. În plus, o astfel de procedură cauzează un minim de senzații neplăcute, deoarece toate acțiunile sunt efectuate sub anestezie locală folosind medicamente dovedite.

De asemenea, prepararea dinților pentru proteze implică o serie de alte etape. Acestea includ îndepărtarea plăcii și a tartrului, precum și tratamentul cariilor. În prezența unor semne serioase de deteriorare a dintelui, care va trebui să instaleze o coroană dentară, este obligatorie restaurarea acesteia.

Dacă în timpul examinării cavității bucale vor fi găsiți dinții care nu pot fi vindecați, atunci sunt îndepărtați. La 14 zile după proteză, se efectuează un tratament antiseptic complet al cavității bucale, pe canale și cavități carioase se așează sigiliile, iar statutul acestora este monitorizat în mod regulat prin examinarea cu raze X obișnuite. Dacă intenționați să instalați un știft, rădăcina dintelui trebuie eliminată înainte de procedură, dacă nu este capabilă să țină proteza.

Există cazuri în care instalarea coroanelor dentare se face pe dinți vii, ceea ce înseamnă tăierea cariei deteriorate a dintelui și montarea unei proteze pe acesta. Această metodă este adesea utilizată la pacienții tineri care au carii unice în canalul dentar.

În ambele cazuri, alegerea finală a variantei preferate de proteză rămâne pentru pacientul care decide împreună cu medicul dentist.

tipuri

Soiuri de coroane dentarePână în prezent, există un număr mare tipuri de coroane dentare. Pentru a facilita navigarea în această diversitate, a fost introdusă o clasificare specială pentru cele mai importante caracteristici. În funcție de scopul următor:

 • Coroane de restaurare. Ele sunt folosite în acele cazuri când este necesar să se producă o restaurare anatomică, funcțională și estetică posibilă a dintelui deteriorat.
 • Sprijinirea coroanelor. Acestea sunt folosite în acele cazuri când se intenționează instalarea unei punți, pentru care acestea servesc drept bază.

În funcție de material, coroanele dentare sunt:

 • metal;
 • Compozite metalice;
 • cermet;
 • ceramică;
 • porțelan;
 • Zirconiul.

În funcție de design, coroanele dentare pot fi împărțite în:

 • Complet. Cu ajutorul lor, puteți restaura complet dintele pierdut;
 • Ekvatornye. Acestea arată ca o bandă metalică, care este strânsă în jurul dintelui pentru a-și păstra țesuturile naturale cu daune parțiale;
 • Stump. Aspectul coroanelor, care, atunci când este instalat, este îngropat în gume;
 • Polukoronki. Folosit în cazurile în care este necesară înlocuirea tuturor părților dintelui, cu excepția părții interioare. În viitor, acestea pot fi folosite ca suport pentru proteza de punte sau de consolă;
 • Telescopic. Un tip special de coroane dentare, care vă permit să reglați înălțimea în raport cu gingiile după inserarea protezei;
 • Pin. Acestea sunt folosite în acele cazuri când este planificată instalarea unui știft de titan în loc de o rădăcină dentară prea slabă sau deteriorată și distrusă sever de caria.
 • Jacket, terminat, etc.

metal

După cum consideră majoritatea dentiștilor, varianta cea mai preferată a coroanelor dentare pentru restaurarea dinților este făcută din metal. Acest lucru se datorează disponibilității unui număr mare de avantaje, precum și unui preț accesibil. Coroanele de acest tip pot fi fabricate din metale diferite.

Coroanele metalice sunt varianta tradițională a protezelor, care a fost utilizată cu succes în ultimele decenii. Și, cel mai adesea, pacienții aleg coroane pentru aur.

Cererea mare de coroane metalice pentru dinți se datorează duratei lor îndelungate de viață, fiabilității și rezistenței ridicate. Elementele folosite pentru restaurarea dinților sunt rezistente la procesul de oxidare și au un indice de abraziune comparabil cu smalțul natural. Prin urmare, dinții artificiali durează mult timp, chiar și cu mestecare activă.

Dintre dezavantajele pe care aceste modele le posedă, ar trebui să se observe numai aspectul lor neatractiv. Din acest motiv, ele sunt instalate în partea care este ascunsă de ceilalți.

Coroanele metalice sunt produse în două variante - turnate și ștanțate. Ștanțate sunt un tip de construcție învechit, pentru care se utilizează manșoane de oțel cu depunere de depunere pe aur. Ele au un aspect neatractiv și sunt inferioare în ceea ce privește structurile turnate. Avantajele acestor coroane sunt foarte mici - ele atrag pacientii numai cu un pret scazut si daune minime la dinte la intoarcere, ceea ce este o procedura obligatorie pentru instalare.

O caracteristică a coroanelor solide este aceea că acestea sunt instalate direct pe baza danturii. Acestea nu numai că au un cost redus de producție, ci și că au o rezistență ridicată la uzură și o durată lungă de viață, dar nu au un aspect foarte estetic.

Acesta este, probabil, unul dintre principalele lor deficiențe. Dintele, pe care se montează coroana metalică, captează imediat ochiul și se ridică pe fundalul altor dinți reali. În plus, are o rezistență redusă la uzură din cauza pereților subțiri. Un alt dezavantaj al acestor coroane este că ele sunt lipite în mod liber de suprafața dintelui, iar acest lucru poate duce mai târziu la înmulțirea sub coroana bacteriilor patogene, provocând putrezirea dintelui.

compozit metalic

Coroane metalice compoziteAcest tip de coroane constă dintr-o bază metalică și un cadru din plastic. Pana in prezent, aceasta este o versiune destul de comuna a protezelor dentare, care este la fel de aproape de aspectul natural. O caracteristică caracteristică a coroanelor metalice compozite este prezența unei părți metalice turnate, datorită căreia se află în mod rezistent pe rădăcina dintelui și previne atingerea de bacterii.

Cu toate acestea, căptușeala din plastic este extrem de scurtă durată și își schimbă rapid culoarea gri, precum și predispuse de a se umfla datorită contactului permanent cu lichide, și în cele din urmă devine mai puțin puternic, ceea ce ar putea duce la pierderea bazei metalice.

O limitare gravă a coroanelor metalice-compozite este aceea că pot fi instalate numai de către oameni care tolerează bine plastic, deoarece acest material poate elibera substanțe nocive specifice în salivă.

Având în vedere deficiențele și avantajele pe care le posedă materialul, coroanele metalo-compozite sunt folosite exclusiv ca o proteză temporară. De obicei, o astfel de necesitate apare în acele cazuri când este necesar să se restabilească dintele în timp ce procesul de fabricație sau încorporare a pinului sau a altei construcții protetice este în curs de desfășurare.

cermet

Coroane ceramice ceramiceAceste produse utilizează o bază metalică cu o grosime de 0,2-0,5 mm și o căptușeală din ceramică.

Pacientul este dat posibilitatea de a alege materialul din care se va face cadru care i se potrivește nu numai pe preț, dar, de asemenea, caracteristici de performanță - durabilitate, duritate, inertia în ceea ce privește corpul și alte proprietăți importante.

Cel mai adesea în stomatologie, aliajele inerte și metalele pure sunt folosite pentru a face coroane similare, dintre care cele mai populare sunt platina, paladiul, aurul, nichelul etc.

Datorită cadrului metalic, coroana se fixează în siguranță pe dinte și repetă complet conturul aspectului prezent. Același element permite reducerea costului protezei, care îi conferă superioritate asupra bazei ceramice sau porțelanului.

Printre avantajele pe care aceste coroane le posedă este în primul rând necesitatea de a aloca rezistență și fiabilitate ridicată, preț scăzut și proprietăți estetice excelente. Dar pentru a instala o astfel de coroană, va trebui să îndepărtați nervul și să semene până la 2 mm de țesut natural solid.

ceramică

Coroane ceramiceDupă nume, este clar că ceramica este folosită pentru a face astfel de proteze. În această versiune a coroanelor nu există schelet. Deoarece elementele metalice nu sunt folosite aici, proteza arata ca o copie a dintelui real, datorita a ceea ce nu este alocat de dentitie. În același timp, coroanele ceramice sunt la fel de durabile și de fiabile ca cermeturile, dar costul lor este mai mare.

Cel mai adesea, acest tip de proteză este fabricat din porțelan, zirconiu sau oxid de aluminiu, care este un caz rar.

porțelan

Porțelan coroanePorțelanul este astăzi unul dintre cele mai populare materiale artificiale. În stomatologie, este utilizată în mod activ datorită faptului că are proprietăți fizice și optice mai apropiate de proprietățile dinților reali. În cazul în care proteza din porțelan a fost făcută în conformitate cu toate cerințele tehnologiei, atunci va avea aceeași nuanță și translucență ca ceilalți dinți reali ai proprietarului. În același timp, niciunul dintre oamenii din jur nu va ghici că persoana are o unitate artificială în gură.

Aceasta oferă un aspect estetic ideal al dentiției, care nu este capabil să furnizeze nici unul dintre celelalte materiale existente.

Deși mulți stomatologi numesc coroane de porțelan cea mai bună versiune a protezei pentru a restabili dinții, dar nu întotdeauna așa. Acest lucru este dificil de spus dacă pacientul intenționează să instaleze o punte metalo-ceramică.

Construcții din dioxid de zirconiu

Coroane pe dinți din dioxid de zirconiuCele mai avansate din punct de vedere tehnologic ale protezelor moderne, fără îndoială, sunt coroane ceramice pe bază de zirconiu. Au împrumutat toate cele mai bune caracteristici din structurile ceramice-metalice și ceramice.

De la început au adoptat o înaltă rezistență și o fiabilitate, și din al doilea aspect atrăgător.

Dioxidul de siliciu este mult mai potrivit ca material pentru carcasă decât orice metal existent. Acest lucru se datorează prezenței proprietăților sale de transmisie a luminii și, de asemenea, datorită faptului că este capabil să ofere o dimensiune mare precizia de a se potrivi cu dintele.

Această caracteristică permite crearea, pe baza acestui material, a unor excelente proteze de ceramică de o singură calitate și de punte, care au doar un singur dezavantaj grav - un preț ridicat.

Cât costă o coroană pentru un dinte?

Una dintre cele mai urgente pentru orice pacient care intenționează să instaleze coroane pe dinți este chestiunea costului lor. Pentru a determina cât costă coroanele, trebuie luați în considerare mai mulți factori:

 • clinica dispune de un laborator propriu;
 • politica de prețuri;
 • nivelul de profesionalism al personalului;
 • cantitatea și tipul de material care este folosit pentru a face coroane.

În același timp, nu mai puțin important este materialul structurii. De exemplu, instalarea de produse metalice din fontă va costa nu mai puțin de 3 mii p. pentru o singură bucată. Pentru coroane de cermete, trebuie să dai cel puțin 5 mii de ruble. pentru o unitate. Costul coroanelor ceramice de portelan este astăzi de la 11 mii de ruble., și cele mai scumpe sunt considerate a fi construcții din dioxid de zirconiu, care pot fi acum instalate nu mai puțin de 20 mii r.

concluzie

Astăzi, mulți dintre noi doresc să arate frumos. Pentru aceasta, trebuie să acordăm o mare atenție aspectului nostru, inclusiv condiției dinților. Din păcate, nu toată lumea se poate lauda cu un zâmbet alb zăpadă. Nu toți dinții se uită astfel încât să poată fi demonstrat altora. Acest lucru se poate datora diferitelor defecte care pot fi întotdeauna corectate. Una dintre căile populare, care vă permite să faceți rapid și eficient acest lucru, este instalarea de coroane pe dinți. Un serviciu similar este oferit astăzi de diferite clinici.

Pacientul trebuie doar să determine tipul de coroane pe dinți, astfel încât să se aranjeze nu numai pentru performanța lor, ci și pentru proprietățile estetice. Având în vedere că astăzi coroane pe dinții sunt realizate din materiale diferite și au proprietăți diferite, pe care mulți nu cunosc ceea ce trebuie să consulte mai întâi cu un medic dentist cu experiență, așa că a ajutat să aleagă cel mai potrivit tip de coroane nu numai pe preț, dar, de asemenea, alte caracteristici care sunt important pentru pacient.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Medic dentist ortopedist - cine este și ce vindecăMedic dentist ortopedist - cine este și ce vindecă
Cerul dinți: ce este, avantajele coroanelor ceramiceCerul dinți: ce este, avantajele coroanelor ceramice
Cum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lorCum de a alege o punte dentară: tipurile de poduri pe dinți, prețurile lor
Fila în caracteristicile și caracteristicile dinteluiFila în caracteristicile și caracteristicile dintelui
Coroane de zirconiu în stomatologia modernăCoroane de zirconiu în stomatologia modernă
Dentiții de dinți - calitate stomatologică sau mauveton?Dentiții de dinți - calitate stomatologică sau mauveton?
Proteze fixe: tipuri, prețProteze fixe: tipuri, preț
Coroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermețiCoroana metalo-ceramică, cât sunt dinții din cermeți
Coroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestoraCoroane pe dinți: tipuri principale și caracteristicile acestora
Restaurarea dinților: trăsături de restaurareRestaurarea dinților: trăsături de restaurare
» » Coroane pe dinți: instalarea de coroane dentare, prețuri
© 2021 amigdas.com