amigdas.com

Acoperire albă pe buze: cauze, simptome, tratament

Cauzele plăcii albePrezența depunerilor albe pe buze în timpul unei dimineață de trezire - fenomen destul de neplăcut, care este însoțită de umflarea excesivă, crăparea buzelor pielii delicate acoperă, precum și uscăciune și etanșeitate. Uneori motivul pentru formarea plăcii pe buze este foarte simplu - saliva secretat in timpul somnului, care iese din gura, a format un film alb atunci cand se usuca.

Cu toate acestea, în majoritatea covârșitoare a cazurilor, această patologie este însoțită de un curs de boli grave. În articol, aflăm despre ce sunt implicate bolile și despre metodele de tratament, măsurile preventive.

De ce se formează o acoperire albă pe buzele adulților?

În medicina modernă, există două boli principale care contribuie la formarea unui strat alb pe buze - este stomatita si candidoza. Boli contribuie la activarea agentului patogen, care populația abundentă a membranei mucoase a cavității bucale. Ca urmare, membrana mucoasă pierde rapid umiditatea, supra-uscată, ceea ce duce la defecțiuni în activitatea sa.

Pentru mulți oameni, această patologie este considerat ca fiind un defect cosmetic, deși, în realitate, aceasta poate indica o boală gravă, dintre care neglijare poate provoca daune pentru sănătatea dumneavoastră, răspândirea globală a procesului inflamator, nu numai în gură, ci și în organele gastro-intestinale.

Printre cele mai frecvente cauze ale formării plăcii pe buze putem distinge următoarele:

 • obiceiuri proaste: folosirea regulată a băuturilor alcoolice puternice și fumatul;
 • dezechilibru hormonal și disfuncție în activitatea sistemului hormonal, de exemplu: hipotiroidism;
 • diabet zaharat;
 • boli cronice legate de organele tractului gastrointestinal: pancreatită în stadiu acut, ulcere, gastrită;
 • disbacterioza intestinului, care a fost cauzată de terapia prelungită cu antibiotice.

Trebuie remarcat faptul că raidul este specific pentru oamenii care trăiesc în latitudinile sudice, precum și pentru cei care folosesc o cantitate mică de apă. Toată lumea știe că pielea buzelor este foarte sensibilă și fisuri sub acțiunea căldurii sau rece, astfel încât pentru a evita situațiile neplăcute, în special femeile tinere, se recomandă să acopere suprafața luciu de buze sau ruj hidratant.

Acoperirea albă nu este altceva decât microorganisme patogene, care au migrat de la gură la suprafața buzelor.

De ce apare placa la adulți dimineața după somn?

Cum să tratați plăcile albeCând o persoană se odihnește și doarme, corpul încetinește toate procesele și trezirea și activarea tuturor proceselor vitale începe cu debutul dimineții.

Noaptea, abundența salivării este extrem de mică, pentru că nu este necesară. Ca urmare, pielea buzelor se poate usca si se poate sparge cu sosirea diminetii, fiind in stare uscata timp de 7-8 ore.

Dacă cauza este de origine bacteriană, principiul formării placilor este similar: în timpul somnului, bacteriile sunt treaz și se înmulțesc în mod activ, deoarece acțiunea saliva nu le deprimă. In timpul somnului, membranele mucoase ale cavității bucale uscată, prin care se formează învelișul și exfoliat de culoare galben-alb.

Alte motive pentru apariția unei plăci pe buze

Să ne uităm la două boli majore care provoacă anomalii. Odată cu progresul acestor boli fără un curs terapeutic adecvat este indispensabil.

candidoza

Pentru a pune mai simplu, fără a recurge la terminologia medicală, aceasta este o boală obișnuită, care este cauzată de efectele fatale ale ciupercilor Candida.

Este demn de remarcat faptul că fiecare persoană din organism are ciuperci din acest gen, dar numai un număr mic de ele nu poate deteriora sănătatea umană și nu poate provoca dezvoltarea bolilor.

Atunci când o persoană sistemul imunitar este slăbit și nu mai putea să te țină sub controlul numărului de microorganisme patogene, ele încep să prolifereze în mod activ, în special la nivelul intestinului și cavitatea bucală (femeile din vagin).

Motivele pentru dezvoltarea candidozei sunt următorii factori negativi:

 • Tratamentul plăcii albemodul inactiv de viață;
 • cursul bolilor cronice ale tractului gastro-intestinal;
 • disfuncții sau tulburări metabolice;
 • diabet zaharat și obezitate;
 • cursul proceselor inflamatorii în cavitatea bucală, precum și cariile;
 • fiind intr-o stare stresata, deprimata;
 • terapie pe termen lung, însoțită de consumul de antibiotice și alte medicamente.

Este demn de remarcat faptul că candidoza poate fi transmisă unei persoane sănătoase printr-un sarut, obiecte de igienă personală sau mâncăruri.

Inacțiunea și lipsa unui curs terapeutic adecvat pot duce la Candidoza va trece la cheilita - boală mai deprimantă, care se manifestă prin următoarele trăsături simptomatice:

 • pielea excesiv de uscată a obrajilor, care se fisură din cauza stresului mecanic;
 • membranele mucoase uscate ale cavității orale;
 • părțile exterioare și interioare ale buzelor sunt acoperite abundent cu coajă de culoare galben-albă.

Candidoza este o boală neplăcută care provoacă multe probleme. Tratamentul, de regulă, este dificil și lung. Terapia include nu numai medicamente antifungice, ci și sanitări regulate care însoțesc cursul terapeutic.

stomatită

stomatită - este mai degrabă un nume colectiv care acoperă toate procesele inflamatorii care au loc în gură.

Există o boală datorată acțiunii diferitelor tipuri de agenți patogeni: bacterii sau ciuperci. Cursul bolii aduce multe necazuri neplăcute, care sunt asociate cu senzații dureroase în timpul meselor.

Doar un specialist îngust poate recunoaște manifestarea stomatitei. Deoarece toate manifestările sale mixte pot indica prezența unei boli complet diferite - dysbiosis.

Există stomatită, însoțită de următoarele simptome:

 • creșterea temperaturii corpului;
 • un test de sânge va arăta un conținut crescut de leucocite active;
 • galben-alb placă, format în limba, datorită supraabundenței de leucocite active în sânge;
 • prezența unor mici bruste roșii cu blistere care se răspândesc în întreaga mucoasă a cavității bucale.

Boala poate fi transmisă prin contact, deci este recomandabil să urmați nu numai curățenia cavității bucale, ci și calitatea și puritatea produselor care vin în contact cu mucoasa orală.

tratament

Motivul pentru apariția unei acoperiri albe pe buze poate fi stabilit doar de către un medic, prin urmare numai vindecătorul poate prescrie cursul adecvat al terapiei.

Pentru metodele universale de tratare a patologiei se includ următoarele metode:

 1. Cum să tratați o patină albă pe buzealimentarea corectă, menținerea unui echilibru optim de apă în organism;
 2. aportul de complexe de vitamine care contribuie la normalizarea sistemului imunitar;
 3. utilizarea regulată a produselor cosmetice care îmbunătățesc starea pielii;
 4. medicamente antifungice;
 5. salubritate periodică în timp util a cavității bucale cu ajutorul soluțiilor de sodă, decoctări pe bază de plante și medicamente antifungice.

În cazul în care placa albă nu este conectată în nici un fel cu bolile cavității bucale, puteți încerca să scăpați de ea acasă. În acest caz, va fi suficient pentru tratarea suprafetei buzelor cu solutii antiseptice: bulion de șarpe, mămăligă sau musetel.

Merită să acordați o atenție deosebită băuturii abundente și nivelului de umiditate din cameră. Aerul uscat în cameră are un efect negativ nu numai asupra pielii buzelor, ci și asupra pielii corpului în ansamblul său.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Buza a umflat, ce poate fi și de a ajuta sau asista?Buza a umflat, ce poate fi și de a ajuta sau asista?
De ce apar pe buze puncte albe?De ce apar pe buze puncte albe?
Cum se trateaza cheilita pe buzele adultilor si copiilorCum se trateaza cheilita pe buzele adultilor si copiilor
De ce se acumulează o placă albă în gâtul unui adultDe ce se acumulează o placă albă în gâtul unui adult
Ulcerații în gură: cauze, simptome, tratament și prevenireUlcerații în gură: cauze, simptome, tratament și prevenire
Candidoza stomatitei la copii și adulțiCandidoza stomatitei la copii și adulți
Cum se trateaza o raceala pe buze - cele mai eficiente mijloaceCum se trateaza o raceala pe buze - cele mai eficiente mijloace
Bonaflon Unguent: instrucțiuni de utilizare și prețBonaflon Unguent: instrucțiuni de utilizare și preț
Tratamentul candidozei la nivelul limbii (aftoasă) la adulțiTratamentul candidozei la nivelul limbii (aftoasă) la adulți
Răni în gură și cauze de tratamentRăni în gură și cauze de tratament
» » Acoperire albă pe buze: cauze, simptome, tratament
© 2021 amigdas.com