amigdas.com

Cel mai mare știuc din lume: mituri și fapte despre pești uriași

Cel mai mare știuc din lumeMulți oameni preferă să-și petreacă timpul liber în aer liber. Dar nu toată lumea lipsește plimbări obișnuite în pădure sau colectarea de ciuperci. Unii își iau uneltele și o tijă de pescuit cu ei pentru a prinde ceva meritoriu. Desigur, e greu să faci fără să te lăudați. Pescuitul pentru un astfel de pește rătăcitor ca știuca este o activitate foarte interesantă, iar captura poate fi foarte mare. Și cât de mult poate fi semnificativ?

Date științifice

Pike este un pește ruinat, care în habitatul natural crește adesea la o dimensiune incredibilă. În plus, experții au studiat deja toate caracteristicile acestor creaturi și gama lor cu mulți ani în urmă. Corpul unui pete tootat are o formă alungită, iar în cavitatea bucală are dinți foarte ascuțiți. Partea inferioară a maxilarului este puternic împinsă înainte. Durata medie de viata a stiuca este de aproximativ treizeci de ani. Este demn de remarcat faptul că pe tot parcursul vieții de creștere a acestui pește nu se oprește. Dimensiunile persoanelor individuale pot ajunge până la doi metri, greutatea unui astfel de știucă variază de la treizeci la treizeci și cinci de kilograme.

Puii ca niște creeci noroioși, deoarece experții nu sfătuiesc să înoate și să intre în iazurile forestiere. Habitatele prădătorului sunt Siberia, Europa și chiar unele regiuni ale Americii de Nord.

Legendele pescarilor

Toată lumea știe că pescarii inveterau pur și simplu iubesc să spună povesti despre aventurile lor incredibile. Unii naratori exagera astfel greutatea și mărimea capturării. Dar, pentru a prinde o persoană mare, trebuie să țineți cont de o mulțime de factori:

  • Legendele pescarilorridica un loc pentru pescuit;
  • să obțină momeli potrivite;
  • pentru a obține un echipament fiabil și puternic.

Despre peștii giganți merg povesti și povesti uimitoare. Una dintre legende spune că în Germania, în secolul al 15-lea, pescarii au prins peste 140 de kilograme de pește cu o lungime mai mare de cinci metri și vechi de 270 de ani.

De unde știți vârsta exactă a celui mai mare știuc din lume? Acest lucru se datorează faptului că în secolul al XIII-lea Frederick al II-lea a ordonat un inel special pe această persoană. A fost cu ajutorul acestui dispozitiv experții determinat vârsta exactă a stiuca. Martorii oculari au spus că peștii erau complet albi, deoarece din această vârstă "avansată", melanina a dispărut complet din corpul ei.

Dar, după un timp, oamenii de știință au aflat că scheletul unui stiuc mare a fost colectat din oasele mai multor indivizi. În consecință, povestea unui prădător uriaș nu a primit nici o confirmare și a trecut automat în categoria miturilor.

Și în Rusia există o legendă fascinantă. Potrivit povestii, în timpul curățării bazinelor regale, care a avut loc în 1794, pescarii au prins un pește uriaș. Pe știucă pune imediat pe un inel de aur cu o notă a regelui. Pentru că gigantul era de aproape doi metri, iar masa corpului lui depășea șaizeci de kilograme. Dar nu există nici o dovadă că a existat cel mai mare știuc prins în iazurile Tsar, pe lângă referințele din mai multe documente, iar această informație ridică multe îndoieli.

Datele și înregistrările oficiale

Cel mai mare știuc din RusiaÎn plus față de pescarii de pescari, există, de asemenea, informații științifice care confirmă existența unui stiuc gigant în natură. Biologii au reușit să dovedească faptul că pe teritoriul Americii de Nord există o așa-numită mascare - un fel special de știucă. Aspectul acestor pești este foarte asemănător cu stiuca comună, dar în funcție de vârstă, greutate și dimensiuni este cu mult înaintea ei.

Un pește uriaș a fost prins în secolul al șaptesprezecelea de către pescarii din America de Nord. Greutatea corpului ei este de 75 kg, lungimea - 200 centimetri. Dar până acum fotografiile gigantului nu au fost păstrate, deoarece tehnologiile foto erau doar în stadiul inițial de dezvoltare. Măștile moderne sunt mult mai mici.

În plus față de legende și povești de pescuit, există, de asemenea, fapte de captură gigantică, confirmate oficial:

  1. Cel mai mare știuc din Rusia a fost prins în 1930. În faimosul lac Ilmen pescarul a prins un stiuc de doi metri lungime și cântărește aproximativ patruzeci de kilograme.
  2. În 1957, în râul St Lawrence (America de Nord) a prins un gigant mascat, cântărind 32 de kilograme.
  3. Pe Lacul Ladoga (Ucraina), pescarii locali vorbesc despre pești uriași. Oamenii de știință nu au reușit să afle câte persoane trăiesc în acest domeniu, dar unii localnici spun că vârsta anumitor specii depășește marca de 40 de ani.

Cum să prindem un stiuc mare

Pescarii știu de la bun început că piciorul are fălcile mari și puternice, așa că uneltele pentru captura lor trebuie să fie neapărat puternice. În plus, atunci când pescuiește acest pește, pescarul chiar riscă să piardă în totalitate. Deoarece pescarii cu experiență extraordinară folosesc leduri de sârmă. De asemenea, puteți utiliza următoarele trucuri:

  1. Pescuitul pentru șobolaniPentru a prinde un pește mare aveți nevoie de o momeală mare. Pescarii știu că un pește mare ar trebui să fie atras de momeală, masa căreia nu este mai mică de treizeci de grame, altfel prădătorul pur și simplu nu îi va acorda atenție.
  2. Pentru a prinde un uriaș, este mai bine să alegeți ape reziduale și retrase. Pike este frică de zgomot, pentru că dacă începe să cânte, nu trebuie să strigeți sau să vorbiți.
  3. Prădătorul dințat adoră vreme caldă. Timpul ideal pentru pescuit este primăvara și toamna târzie. Trebuie remarcat faptul că în vremea caldă puiul preferă să meargă la adâncime și să aștepte condiții optime.
  4. În locurile în care trăiește acest pește, există adesea o mulțime de noroi și prăjini, pentru că îi place să urmărească victima cu adăposturi.

Atacul asupra animalelor și a oamenilor

Pike este un prădător destul de mare, care poate prinde cu ușurință o pasăre sau un animal mic. Și este capabil să prindă animale mari? Din punct de vedere teoretic, există o astfel de oportunitate. Este clar că este dificil să prindă persoane puternice și tinere, dar în condiții naturale există animale bolnave sau rănite. Animalele care au răni deschise sunt foarte atrase de peștii ruinari care miros sânge.

Cronologii spun că există piscuri uriașe în iazurile din Siberia care chiar atacă oamenii. Poveștile lor spun că peștele poate sparge cu ușurință prin gheață și poate chiar distruge barca.

Eskimosii au o legenda că un uriaș șicane a mâncat doi oameni care au traversat lacul într-o navetă.

Dar biologii se îndoiesc foarte mult de plauzibilitatea unor asemenea povestiri. Potrivit datelor științifice, dimensiunea maximă a știucului nu poate depăși doi metri și jumătate. Un astfel de prădător este puțin probabil să fie capabil să facă față unei persoane. Oricum, chiar și experții nu recomandă să se apropie prea mult de unele fabrici și rezervoare.

Aproape toate poveștile spun despre peștii lacului, speciile fluviale sunt mult mai mici. În apele sibiene neexplorate și liniștite, orice păsări de apă pot crește până la proporții enorme. Întreaga idee este că în lacurile nu există temeri de prădători: nu există aici pescari, iar în cazuri foarte rare se găsesc prădători mari. Dar mâncarea este foarte, foarte mult.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea TulaCele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea Tula
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Totul despre pescuit în rezervorul MozhaiskTotul despre pescuit în rezervorul Mozhaisk
Cele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea SmolenskCele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea Smolensk
Alegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea KemerovoAlegerea celui mai bun loc pentru pescuit în regiunea Kemerovo
Cum să prindeți bine știucul la rotire: selectați uneltele și sfaturileCum să prindeți bine știucul la rotire: selectați uneltele și sfaturile
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Pescuit excelent în regiunea NovosibirskPescuit excelent în regiunea Novosibirsk
Pescuit excelent pe râul KubanPescuit excelent pe râul Kuban
Pescuit excelent în Omsk și în regiunePescuit excelent în Omsk și în regiune
» » Cel mai mare știuc din lume: mituri și fapte despre pești uriași
© 2021 amigdas.com