amigdas.com

Secretele de prindere a stiuca pe un balancer de spinneret iarna

Cum de a prinde un stiuc pe un rockerOcupația cea mai extremă pentru fiecare fan al pescuitului este pescuitul în timpul iernii. Și, deși necesită o îndemânare specială, răbdare și efort, adevărații aventurieri pregătesc intens unelte și se duc în iazuri masiv, chiar dacă strada este foarte rece. Aceasta înseamnă că sezonul de prindere a știucului pe balancer în timpul iernii poate fi considerat deschis.

Informații generale

Cum să prindeți știuca pe balancer în timpul ierniiNu este un secret faptul că perioada de activitate a peștilor în timpul iernii este strict limitată. Uneori nu depășește 2-3 ore, iar în condiții nefavorabile abia atinge 30 de minute de mușcătură. În plus, în timpul iernii, zilele sunt scurte, iar nopțile sunt lungi, deci este ușor să ghiciți ce dificultăți poate aștepta pescarul în timpul următoarei călătorii de pescuit.

Totuși, oamenii trebuie să se gândească la echipamentul adecvat și la protecția lor împotriva uciderii frigului. În caz contrar, puteți obține o înghețare foarte severă a mâinilor sau a picioarelor în câteva minute, și în cel mai bun caz - prindeți o răceală și petreceți următoarele câteva săptămâni în pat. Cu toate acestea, o abordare responsabilă și respectarea regulilor-cheie ale propriei noastre siguranțe face posibilă pescuitul nu doar interesant, ci și eficient.

Începătorii pescarilor trebuie să înțeleagă că pescuitul de iarnă diferă semnificativ de pescuitul de vară, iar diferența principală se referă la pescuitul din gheață și nu în apa deschisă. Ca urmare, pescarii trebuie să selecteze uneltele, momelile și tehnicile adecvate. În cele mai multe cazuri, pentru această ocupație, este obișnuit să se folosească tot felul de mormyshki, linguri-baiters, precum și balanceri. Acestea din urmă sunt cel mai adesea interesate de majoritatea celor nou-veniți.

Descrierea momelei

În ceea ce privește caracteristicile lor de design, balancatorii pentru stiuca și biban nu diferă foarte mult de momeala clasică de lingură. Cu toate acestea, acestea repet mai plauzibil forma și aspectul acestui pește, creând o mișcare unică în apă.

Pike de pescuit pe rocker

Astăzi, pescarii captează cu succes echilibrul dintre stiuca, bibanul, bibanul și alte pești predate, iar varietatea de modele extinde posibilitățile de alegere a soluției ideale. Dacă vorbim despre un vânător de toothy, este obișnuit să folosim cele mai mari produse pentru prinderea acestuia, mai ales dacă pescuitul are loc la începutul sezonului. În mijlocul iernii, când începe așa-numitul "surd-groove", variantele mari se arată bine.

Cumpăra momeală momeală poate fi în magazin, pe piața cu meșteșugari populare sau încercați să vă faceți. Profesioniștii reali refuză să achiziționeze produse, încercând să construiască ceva cu propriile mâini. Și, foarte des, reușesc să creeze capodopere reale, care să nu le aducă nici o coadă.

Dimensiunea produsului

Reguli pentru selectarea vitezelorPentru pescuitul în timpul iernii, trebuie să știți cum arată balansanții cei mai atrăgătoare și cum să le alegeți corect pentru anumite condiții. În acest caz, nu trebuie să uităm de experimentele constante, deoarece preferințele peștilor variază foarte mult în funcție de vreme, de timpul zilei și de alți factori. Este important ca pescarii novici să aibă mai multe opțiuni în arsenalul lor dintr-o dată pentru a fi pregătiți pentru circumstanțe neprevăzute.

Primul lucru de observat este dimensiunea momelilor folosite. Nu este un secret că, dacă indicatorii de temperatură scad semnificativ, peștele devine inactiv și, uneori, refuză complet extracția artificială propusă.

La începutul sezonului, capcana se prăbușește pe balansoare mici, lungimea căreia este de aproximativ patru centimetri. Intensitatea mușcăturilor pe un astfel de produs va crește în mod substanțial, iar în capcană pot fi mici picioruri și un trofeu la fel de interesant al "balenei minke". Apropo, uneori se întâmplă mult mai des decât un stiuc.

Dacă activitatea este bună, atunci se folosește lungimea mărită a momeală de aproximativ 7 centimetri. Ele vor deveni neinteresante pentru persoanele mici, dar șansele de a prinde trofeul vor fi minunate. Un astfel de echilibru va atrage chiar și un trofeu.

Dacă fiecare castură este însoțită de mușcături, iar locuitorii din adâncime manifestă interes pentru echilibru, este logic să înceapă experimentarea cu variante de 9 cm. Cu ajutorul lor, puteți prinde un monstru adevărat de apă, deși în timpul iernii este problematică.

Pescuitul de iarnă pentru șobolanCe balancer de utilizat pentru pescuitul regulat depinde de tine. Principalul lucru este sa intelegem ce este urmarit, pentru ca daca un pescar este interesat de numarul de muscaturi, altii vaneaza pentru specimene de trofeu. În plus, există un astfel de grup de pescari care au ambele dorințe și sunt gata să stea la gaură aproape toată ziua.

În vânzare puteți găsi cele mai imense produse, dar din cauza dimensiunilor lor impresionante, ele sunt ineficiente, în timp ce trebuie să fie capabile să le gestioneze.

În lumea pescuitului, se practică o regulă simplă: dacă după aplicarea echilibrului de 9 centimetri musculatura este suspendată, atunci este necesar să reveniți la modele de 7 cm sau chiar mai puțin.

Selectați prin Culoare

Balanța arboreluiUrmătorul parametru, nu mai puțin important, de care trebuie să acordați atenție dacă doriți să abordați pescuitul de pescuit în iarna pe balancer și trolling, este culoarea momelei. Și, deși unii pescari spun că pictura nu joacă un rol deosebit, în realitate pare complet diferită. Colorarea neglijentă nu este recomandată, deoarece, în anumite condiții, culorile țipătoare pot duce la o lipsă totală de mușcături și viceversa.

Disponibilile pentru vânzare sunt împărțite în trei categorii după culoare:

 1. Natural.
 2. Acid acid.
 3. Cele întunecate.

O mare parte din pescarii de iarna prefera sa pescuiasca cu produse cu culori naturale. Faptul este că ele imită cel mai bine colorarea peștelui real.

Caracteristici de pescuit de iarnă

Modele de culoare închisă într-un mod deosebit de bun atunci când pescuitul de pescuit în lumina soarelui, atunci când lumina soarelui îl sperie. Dar pescuitul în apă curată interzice folosirea unor produse prea luminoase, deoarece ele alarmează doar pradă.

În ceea ce privește colorarea acidă, poate fi utilă pentru pescuit la adâncimi mari sau în ape tulburi. Cu toate acestea, acest lucru nu exclude eficiența momelii în alte condiții.

În orice caz, pentru a alege soluția ideală, trebuie să experimentezi în mod constant și să găsești culorile reale pentru anumite condiții. Acest lucru se realizează prin numeroase procese și erori. Și având în vedere faptul că prezice posibil preferința de pește în circumstanțe specifice, este foarte dificil, este recomandabil să aibă un nou venit la dispoziție un număr de opțiuni diferite, modificarea acestora în funcție de situația.

Dacă pescuiești câteva găuri, dar mușcăturile nu-ți plac stabilitatea, e mai bine să încerci câteva culori. Astfel de acțiuni vor face posibilă determinarea preferinței de pescăruș.

Tehnici de pescuit

Cum de a alege un balancer pentru pescuitul de pescuitȘi, deși pescuitul de iarnă este considerat o activitate populară, nu toți începătorii știu cum să prindă un știuc în iarnă în balanță. După cum sa menționat deja, momeala este un fel de momeală populară de lingură, care este destinată cablării verticale. Datorită acestei trăsături, tactica de capturare practic nu diferă de tactica utilizată pentru cablarea orizontală.

După ce ați ajuns la iaz, trebuie să începeți găurile. Potrivit meșterilor populari, cel mai bun mod de a fora găurile este în arc, nu în linie dreaptă. În acest caz, numărul găurilor perforate poate ajunge la zece sau mai multe unități. După o examinare atentă a ultimei gauri, vă puteți întoarce la prima unde a început pescuitul.

Dacă aveți un zgomot suspect, acest lucru poate indica faptul că peștele a părăsit temporar un alt aquatorium, dar va reveni în curând. Prin urmare, dacă ați reușit să determinați locația prădătorului, faceți totul pentru al interesa și provoca mușcătura. După 10-15 turnuri într-o singură gaură, trebuie să treceți la următoarea.

Este important să determinați în mod corect adâncimea rezervorului în zona primei găuri și numai atunci să începeți pescuitul. În acest caz, se folosește această tehnică:

 1. Caracteristici de pescuit cu știuleteEste necesar să faceți curse scurte, dar clare ale unui surfer, ridicând echilibrul cu 20-30 cm. Apoi, tija de pescuit este readusă în poziția sa anterioară, permițând momeala să plutească liber în coloana de apă. De îndată ce se scufundă, este necesar să se mențină o pauză pentru câteva secunde. În cele mai multe cazuri, în momentul unei pauze, apare o mușcătură agresivă. Chiar dacă tehnica de cablare realizată este departe de a fi ideală, menținerea unei pauze este o condiție indispensabilă pentru capturarea unui balancer.

După pescuitul nereușit al unei anumite găuri, este necesar să o schimbi.

Căutați un loc

Pescuitul pescăresc pe balancer în timpul iernii este un proces minuțios și responsabil, care trebuie abordate cu o atenție deosebită. Succesul următorului pescuit este strâns legat de alegerea locului optim pentru turnare. Un pescar începător trebuie să înțeleagă că punctele preferate de pește sunt determinate de caracteristicile de relief, și anume:

 1. Adâncimea.
 2. Anomalii de fund.
 3. Curbele canalului.
 4. Obstacole subacvatice.

Cum să prindă știucul în timpul iernii

În timpul sezonului de iarnă, un vânător toothy își schimbă de multe ori parcarea, dar comportamentul său se explică printr-un principiu general. Atunci când căutați pești pe malul râului și al micilor corpuri de apă, este necesar să fiți atenți la astfel de subtilități:

 1. Pescuitul de iarnă pentru șobolanLa începutul iernii, de îndată ce rezervoarele sunt acoperite cu lanțuri de gheață, peștele va începe să meargă masiv la apă puțin adâncă. În această perioadă este obișnuit să căutați golfuri de râuri, lacuri sau rezervoare, în locuri cu vegetație abundentă.
 2. Un loc promițător pentru pescuitul de pescuit poate fi o zonă de coastă cu curbe și înclinări strălucitoare, în apropierea copacilor și a copacilor rămași cu pietre, a călcâiului și a altor obstacole.
 3. În punctele cu adâncimi cuprinse între 2 și 3 metri. După înghețarea într-o astfel de zonă trăiesc toate tipurile de pești de pește, care, după cum se știe, reprezintă partea cea mai importantă a rației de pui. Găsirea unei persoane mari în zonele de coastă este problematică, deoarece acestea preferă să fie conduse adânc.
 4. O altă zonă bună de apă este șanțul subacvatic, unde există o diferență pronunțată în adâncime de la 0,5 la 1,5 metri. Puteți găsi o parcare lângă insule, care sunt îngroșate cu vegetație și se adună la o adâncime de până la doi metri. Dacă într-un astfel de loc există ferestre între vegetație, atunci șansele de a prinde prada de trofee vor fi maxime.

Cel mai bun moment

Se crede, în general, că după prima gheață, pescuitul pe balancer este foarte reușit, iar pradă toothy demonstrează activitate fenomenală aproape toată ziua. Dar nu trebuie să uităm de perioadele lipsei lipsite de adeziv, atunci când nu este interesat nici de cei mai buni și cei mai buni balanceri pentru un stiuc. În timpul iernii, acest pește se comportă foarte ciudat, mai ales dacă condițiile meteorologice încep să se schimbe și să se deterioreze. Atunci când faceți pescuit, este important să acordați atenție acestor momente:

 1. Pike vânătoare în timpul ierniiStiuca reacționează negativ la salturile de presiune atmosferică.
 2. Dacă iarnă place cu căldură și moale, activitatea mare a peștelui poate fi văzută aproape pe toată perioada de iarnă.
 3. Atunci când prindem în condiții de noroi, păsările de trofeu se prăjeau adesea. Dar, în acest caz, este important să fii mai responsabil în găsirea unei bune colorări a momelei.
 4. Prezența vântului de sud-vest și o mică cădere de zăpadă reprezintă o bună ocazie pentru pescuitul cu succes.
 5. În vreme geroasă, peștii sunt, de asemenea, activi, dar ușor mai răi decât în ​​absența înghețului.
 6. Pescuitul va fi eficient dacă îl porniți în întuneric, deoarece în orele de dinaintea zorilor bățul începe să mănânce puternic.

Cum de a alege un balancer pentru pescuitul de pescuitDupă cum sa menționat deja, la sfârșitul lunii noiembrie și începutul lunii decembrie, atunci când cele mai multe părți ale țării apare pentru prima dată de gheață, pești răpitori este deosebit de activ, care doresc să stoc pe energie înainte de viitoarea hibernare. Dacă mergeți la pescuit în mod corespunzător, acesta poate aduce rezultate bune pescarului.

Principalul lucru nu este să uitați de propria siguranță, refuzând să prindeți în absența a cel puțin 10 centimetri de gheață. Eficiența bilanțului poate fi îmbunătățită prin diferite accesorii sub formă de muște sau mărgele luminoase.

Sosirea din ianuarie este considerată așa-numita surd-strut. În această perioadă, mușcătura devine lentă, iar știucul încetează să se grăbească la momeală. Pentru ao provoca să muște, trebuie să depuneți mult efort.

Cu toate acestea, ele sunt întotdeauna justificate de capturarea productivă și captura bună. Prin urmare, dacă sunteți dispus să manifestați zel, va aduce cu siguranță rezultate bune.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce mai bine pentru a prinde bibanul iarna și unde să-l găsițiCe mai bine pentru a prinde bibanul iarna și unde să-l găsiți
Cum sa alegi un balancer bun pentru capturarea peisajului de iarbaCum sa alegi un balancer bun pentru capturarea peisajului de iarba
Cum să dotești în mod corespunzător un stand de iarnă pentru pescuitul de pescuitCum să dotești în mod corespunzător un stand de iarnă pentru pescuitul de pescuit
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Tije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuriTije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuri
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Lacurile din Karelia: pescuit în sălbăticieLacurile din Karelia: pescuit în sălbăticie
Fabricarea de unelte pentru pescuitul de iarnă și de varăFabricarea de unelte pentru pescuitul de iarnă și de vară
Caracteristicile de pescuit crap în timpul iernii în iaz pe mormyshkuCaracteristicile de pescuit crap în timpul iernii în iaz pe mormyshku
Oka și alte rezervoare atractive pentru pescuit în regiunea RyazanOka și alte rezervoare atractive pentru pescuit în regiunea Ryazan
» » Secretele de prindere a stiuca pe un balancer de spinneret iarna
© 2021 amigdas.com