amigdas.com

Prindeți un biban: ceea ce poate pescuii pește, secretele pescuitului

Prinderea basului în timpul veriiEste puțin probabil ca niciunul dintre pescari să nu se implice niciodată în capturarea bibanului. Acest prădător dungat se găsește în aproape fiecare rezervor de apă dulce, câștigând o masă și o dimensiune impresionantă. În același timp, acesta poate fi extras cu succes din coloana de apă, atât vara cât și iarna, ceea ce ridică doar starea de spirit și entuziasmul aventurierilor. Mulți dintre aceștia sunt gata să facă pescuit chiar și în vremea cea mai nefavorabilă.

Căi și unelte

De-a lungul secolelor, bibanul a fost prins într-o varietate de moduri. Mecanicii meșteri au inventat în mod constant ceva nou, neobișnuit și în același timp eficient. Au încercat să asculte preferințele peștilor, încercând să-și învețe obiceiurile și să prevadă următorul pas. În lumea modernă, minke poate fi prins cu o astfel de unelte:

 1. Năluci pentru bibanSpinning. În cadrul cursului sunt diferite direcții de filare, inclusiv ultralight, micro-jig, twitching, levier de deviere, drop-drop, etc.
 2. Donkey. Printre ei, un alimentator, un picker, o zakidushka, o bandă elastică, o jumătate de ceașcă și altele.
 3. Tija de pescuit cu flotor. Puteți utiliza această opțiune cu o lovitură surdă, potrivire necompletată, pini sau bare de pescuit din Bologna.
 4. Dispozitive de iarnă. Odată cu apariția iernii, prădătorul cu dungi este prins cu succes de un mormyshka, un puffy, chel, gerfits și un balancer.

Pe apă deschisă în zone îndepărtate, cu un curent rapid și un fund piatră, bibanul este prins de pescuitul zbura.

Fiecare metodă este unică în felul ei și este potrivită pentru o anumită perioadă a anului și pentru anumite condiții de capturare. În orice caz, bibanul este considerat un pește nepretențios și omnivor, care reacționează la orice momeală propusă.

Majoritatea pescarilor merg în pescuit cu unelte de filare, deoarece le permite să extragă cu succes producția pe scară largă aproape pe tot parcursul sezonului de apă deschisă. În același timp, o mare varietate de momeli sunt disponibile pentru vânzare, care poate interesa chiar și cel mai capricios locuitor al adâncilor.

Cu ajutorul de spinning, puteți obține în mod constant din coloana de apă a trofeului cocoș, care practic nu se încadrează pe alte unelte. Alte modalități de capturare pe apă deschisă sunt complet pasive, astfel încât acestea nu dau o astfel de emoție și dinamică, ca un joc de filare.

Stinghie în primăvară

Caracteristici de pescuit cu coadăSosirea încălzirii de primăvară înseamnă că puteți începe pescuitul de biban pe apă deschisă. Condițional, acest sezon este împărțit în două perioade: înainte și după depunere.

Comportamentul prădătorului în vremuri diferite este foarte diferit, ceea ce afectează alegerea luptelor și a momelilor. Înainte de reproducere, peștele nu prezintă activitate fenomenală: îi lipsește forța și va merge într-un spawn. În această perioadă, este logic să începeți pescuitul zonelor de fund, deoarece cocoșul încearcă să păstreze acele puncte în care există șansa de a găsi pradă ușor accesibilă. Pentru a-l atrage și a provoca un atac, este mai bine să folosiți un micro-jig sau unelte de fund.

Dacă vorbim despre prima metodă, este destul de complicată și exigentă. Pescarii sunt adesea obligați să schimbe momeli și cabluri, deoarece comportamentul vânătorului cu dungi este extrem de imprevizibil. Experții recomandă folosirea produselor mici de silicon și a sulurilor, care pot oferi orice joc. Ca postări, mișcările lente și neuniforme sunt folosite cu pauze, răsucire și atingere pe fund.

Este cunoscut faptul că în martie bibanul înghiți prada cu mare grijă, astfel încât mușcăturile sale devin foarte lente și moi. El poate să se agățească de cârlig și să nu arate activitate. Odată ce simțiți o greutate necharacteristică, puteți să așteptați 1-2 secunde și să efectuați o scurtă tăiere. Rezistența peștilor este foarte slabă, astfel încât poate prinde cu succes, chiar și cu o linie subțire.

Eficacitatea uneltei inferioare atunci când prinderea în primăvară este destul de bună. Dar succesul capturii pe Donka depinde de locul ales, deoarece în diferite zone concentrația de pește este semnificativ diferită. Ca momeală, este recomandabil să folosiți o vierme de sânge sau un vierme obișnuit.

Corectă corectă la bibanOdată cu apariția încălzirii din aprilie, peștele începe să se înfulece. Acum, ea nu este interesată de hrănire, singurul scop - de a pune cu succes ouă pentru continuarea genului. Acest comportament nu poate dura mai mult de două sau trei săptămâni, după care prădătorul începe să rătăcească în jurul iazului și se hrănește în mod activ.

La terminarea producției de reproducere, pescuitul de pește devine o activitate incredibil de plăcută și interesantă. Temperatura apei a crescut deja la valorile necesare, astfel încât prădătorul este interesat de pradă disponibilă sub formă de prăjitură. În acest moment, își arată deseori activitatea, ridicându-se în straturile superioare ale rezervorului.

Pescuitul poate

Sosirea ultimei luni de primăvară permite pescarilor să prindă un prădător nu numai prin momeli de micro-momeală, ci și:

 • linguri rotative cu încărcare frontală;
 • mikrokolebalkami;
 • croaks și minnow.

Cum să prindeți o cocoșă pe o momealăRezultatele bune sunt arătate și de momeli de suprafață, mai ales dacă pescuitul se produce pe vreme caldă, fără vânt.

De asemenea, în luna mai, peștele poate fi prins cu o tijă de pescuit plutitoare, examinând efectiv zonele de coastă, unde poate fi interesat de orice produs de origine animală. Pentru a prinde un biban, se utilizează adesea un vierme și un burete, deși sângele de sânge funcționează bine.

Este recomandabil să prindeți un baston cu unelte de fund în locuri cu adâncime medie și mare. În luna mai se găsesc cei mai mari reprezentanți ai speciei, care încă nu au reușit să se disperseze pe rezervor după o reproducere reușită.

Ora de vară

Încercând să înțeleagă cum să prindă o cocoșă în timpul verii, este necesar să ne ocupăm de habitatele sale preferate. Cel mai adesea, balenele minke caută:

 1. La bătrâni, golfuri, mâneci și peșteri.
 2. În apa de mică adâncime, unde există multe plante și adăposturi.
 3. Aproape de rupturi și de adâncime.
 4. În zona de-a lungul benzii vegetației de coastă.
 5. Lângă băncile sigilate cu adâncime medie.
 6. Pe băncile abrupte.

La începutul verii, vânătorul cu dungi este adesea prins în zone unde este prezentă roca de coajă. Acolo el este activ aproape tot în iunie, care prezintă atacuri ofensive pe parcursul zilei.

Pentru pescuit, puteți folosi unelte clasice sau alte echipamente interesante:

 1. Clasicul donka.
 2. Zakidushka.
 3. Elasticul.
 4. Jumătate de zi.
 5. Picker.

Caracteristicile bibanului de peștePentru a înțelege ceea ce se înțepăște în iunie, este necesar să țineți cont de condițiile meteorologice și de subtilitățile locului în care are loc pescuitul. Peștele este în mod deosebit atras de gunoiul de grajd sau de râme, deși scuipatul, viermii de sânge și cadidisulă poartă uneori fructe bune. Pentru capturarea trofeelor ​​se utilizează minerit, leech sau animale. Medii mari și mari reacționează la astfel de momeli cu lăcomie specială.

Rorqualii sunt adesea prinși cu ajutorul unui doc de alergare, care oferă un sondaj eficient și rapid al unei zone promițătoare pentru căutarea unui pește activ. Donku poate fi înlocuit de o bară de zbor cu sau fără un flotor. O astfel de abordare are o cerere specială pentru căutarea peștilor în zonele îngroșate, deoarece, cu ajutorul acestuia, este posibilă aruncarea momelei în ferestrele dintre vegetație.

Observând păsările vii, bibanul va reacționa la aceasta într-un mod special lacom, deci nu va fi necesar să așteptați mult timp pentru o mușcătură sigură. Odată ajuns pe cârlig, va începe să arate rezistență și va încerca să meargă la adâncimi pentru a distruge atacul și a fi liber. Având în vedere acest lucru, este de dorit abandonarea liniei subțiri în favoarea unui produs dovedit și fiabil.

Pentru a prinde o bară de pescuit floare pluș este nu mai puțin interesant decât alte unelte. În acest caz, puteți arunca momeala atât de la țărm, cât și de la barcă. În plus, procesul în sine oferă pescarului fericit o mulțime de emoții și impresii de neuitat, ceea ce este important. Încercând să coboare din cârlig, peștele va începe să arate o jucăușă și o agresivitate deosebită, transformând procesul de îndrăzneală într-un adevărat duel.

Toamna perioadă

Sosirea din septembrie provoacă o scădere rapidă a temperaturii medii zilnice, ceea ce face ca apa să se răcească încet. Drept urmare, jaful dungat merge la adâncime și practic nu apare pe suprafața apei. El nu mai este interesat de rularea populară de vară, astfel încât accentul se pune pe găsirea adăposturilor adânci pentru iernare. În orice caz, timpul de toamnă este o șansă bună de a obține un adevărat trofeu din adâncime.

Printre caracteristicile cheie ale capturii de toamnă sunt:

 1. Ce să prindețiPredator îi place să conducă la o adâncime de doi metri.
 2. Fiind un pește școlar, în toamnă, bibanul formează grupuri mari de mai mulți indivizi de mărime și vârstă diferite.
 3. Activitatea prădătorului în dungi poate fi bună aproape toată ziua.
 4. Pentru pescuitul de toamnă, puteți folosi momeli mari.

Mulți fani ai pescuitului reușesc să pescuiască cu succes în toamnă cu ajutorul riglelor de jig. Răcirea ulterioară vă permite să renunțați la micro-combustia clasică, preferând atașamentele luminoase sau distanțate. Cea mai eficientă modalitate de a prinde este să utilizați lesa de tip snap-on, care funcționează bine atât în ​​apă stătută, cât și pe curent. În acest caz, prădătorul nu refuză răsuciri mici de silicon și viermi.

În plus față de momeli spinning, balene minke și viermi sunt de multe ori de interes. Prin analogie cu perioada de vară pentru pescuitul de toamnă, puteți utiliza dunk-ul de alergare, mai ales dacă pescuitul este efectuat pe râu. Acest design este indispensabil de la începutul putregaiului de alge și formarea de gheață.

Pescuitul de bibanApropo, este în toamnă o șansă de a obține prada de trofee din adâncurile apei. Dar pentru a fi interesat de ea și pentru a provoca atacul, trebuie să aplicați o momeală mare, de exemplu, o mică halbă sau crap. De asemenea, este imposibil să se excludă posibilitatea de a mușca un pumn de pradă dentară, din cauza căruia ar trebui să fie echipat cu un plumb fluorocarbon.

În toamna târzie, un cățar cu dungi este căutat pe gropi adânci, în haldele de canale și în șanțuri adânci, unde formează turme mari și trece periodic în căutarea hranei. Pescuitul cu filare pe un jig vă permite să obțineți câteva exemple bune cu dimensiuni de trofeu. Există o șansă să prindă încă un prădător - o pișcătură de știucă.

În general, sosirea din noiembrie reduce activitatea peștilor, dar orice încălzire, chiar și cea mai nesemnificativă, schimbă situația, cauzând activarea minke.

Sezonul de iarnă

Perioada de iarnă schimbă în mod semnificativ obiceiurile și preferințele de pește, astfel încât pescarul trebuie să fie pregătit pentru toate schimbările. În molii surzi, prădătorul practic nu reacționează la momeala propusă, dar dacă se aplică niște trucuri, acesta îi va determina să facă ceva.

Cea mai buna momeala de iarna este considerata a fi mormyshka, si nu este surprinzator. Un astfel de produs creează mișcări atractive și cauzează un interes neobișnuit pentru balenele minke.

În timpul iernii, bibanul poate fi prins cu succes în primele 2-3 săptămâni din momentul formării gheții. Sensind sosirea frigului, tâlharul cu dungi începe să se hrănească forțat, încercând să-și pună la dispoziție forțele necesare înainte de iarna viitoare. Dar, înainte de a porni pe gheață, trebuie să vă asigurați că este destul de puternic și poate rezista greutății dumneavoastră. De asemenea, nu trebuie uitat regulile de siguranță și protecția împotriva frigului insuportabil.

Cum să prindă varaPe măsură ce gheața se acumulează, prădătorul părăsește locurile obișnuite de parcare până la adâncime, unde aranjează adăposturi și înoată periodic spre straturile superioare în căutarea unei prada ușor accesibilă. În mijlocul turmelor de iarnă se încetează să se miște de-a lungul unei arii mari de apă și se sparg în grupuri mici de 5-7 persoane în fiecare.

În multe rezervoare închise, muscatura devine imprevizibilă și capricioasă. Sosirea înghețurilor acerbe agravează activitatea peștelui, făcându-l inactiv. Apa rece provoacă balenele minke pentru a merge la iazurile de iarnă și pentru a nu manifesta activitate.

În cazul în care nivelul de oxigen este ridicat, percidele continuă să fie active în orizontul superior, trecând la haldele de țărm, vechi paturi sau ravene inundate. Deseori prădătorul urmărește turme de pești mici, care în această perioadă se află în apropierea țărmului.

Dacă ați învățat cu atenție obiceiurile jafului dungat la un anumit moment, puteți continua cu alegerea potențialului de luptă și a momeală și apoi cu captura însăși, atunci timpul petrecut va fi justificat.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa alegi un balancer bun pentru capturarea peisajului de iarbaCum sa alegi un balancer bun pentru capturarea peisajului de iarba
Prindeți peștele de pește, ce este peckul de pește, pescuitul de iarnăPrindeți peștele de pește, ce este peckul de pește, pescuitul de iarnă
Locuri de pescuit populare în KazanLocuri de pescuit populare în Kazan
Cele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea SmolenskCele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea Smolensk
Caracteristicile pescuitului la rezervorul din PestovoCaracteristicile pescuitului la rezervorul din Pestovo
Pescuit excelent în regiunea SamaraPescuit excelent în regiunea Samara
Fabricarea diavolului mormyshka cu mâinile lorFabricarea diavolului mormyshka cu mâinile lor
Caracteristicile pescuitului în regiunea PskovCaracteristicile pescuitului în regiunea Pskov
Pescuitul pentru filare: subtilitățile de a prinde peștii rătăcițiPescuitul pentru filare: subtilitățile de a prinde peștii rătăciți
Pescuit excelent în Omsk și în regiunePescuit excelent în Omsk și în regiune
» » Prindeți un biban: ceea ce poate pescuii pește, secretele pescuitului
© 2021 amigdas.com