amigdas.com

Prăjirea crucii în primăvara și vara: secretele pescuitului bun

Pescuitul pe crapul crucianCrapul este cel mai comun pește care trăiește în orice corp de apă. Chiar și în cel mai mic iaz, unde alte pești nu supraviețuiesc din cauza conținutului de aer nesemnificativ, cruciul găsește o locuință decentă pentru sine. Puteți captura crap în orice vreme și în orice sezon, principalul lucru - ia în considerare toate caracteristicile de pescuit.

Pescuitul corect al crapului de crucian

Crapul nu locuieste in locuri deschise. Acest lucru se datorează faptului că el are o mulțime de dușmani printre pești răpitori, și chiar în corpurile de apă cu nici o amenințare aparentă, el încearcă să rămână aproape de locul unde se ascundeau, lăsând doar în căutare de hrană.

Fish habitat

Unde poate fi crapul crucian?

 • lângă stuf;
 • în zone de apă create artificial (datorită copacilor și arbuștilor căzuți);
 • în zone deschise înconjurate de vegetație acvatică;
 • Recoltarea crapului de crucianîn depresiunile de la fundul unui iaz sau lac.

Eșantioanele mai mici sunt în apropierea țărmului, cele mari trăiesc în adâncuri, vizitează țărmul doar pentru a căuta mâncare și pentru a face plajă.

Crucii este foarte timid, iar atunci când primește un semnal de pericol, își schimbă imediat locul de parcare. În apă deschisă, câinii de crap captează tot sezonul pentru o tijă de pescuit plutitoare.

Prindeți cruciul pe o tijă de pescuit

La pescuitul crapului, pescarii condimentați folosesc mai multe metode:

 1. Makhov. Această metodă este realizată de o bară de pescuit obișnuită cu un dispozitiv de blindaj. Linia este selectată subțire, lungimea ei nu trebuie să depășească tija. Cu ajutorul unei astfel de abordări, un pescar poate să pescuiască la o distanță de 12 metri de țărm. Această metodă este potrivită pentru prinderea în apă în picioare și în vremea fără vânt.
 2. Plug. Pentru a prinde în acest mod este necesar să cumpărați o tijă cu cel mai mare număr de genunchi. Tija de pescuit este echipată cu o linie de pescuit subțire și un flotor care cântărește 2 grame sau mai mult. Lungimea liniei nu trebuie să depășească lungimea genunchiului superior. Această metodă vă permite să pescuiți în orice condiții cu o distanță de 20 de metri de țărm.
 3. juca meci. Pentru a prinde într-un mod de potrivire, trebuie să ridicați o tijă specială de până la 5 metri lungime. Tija de pescuit trebuie să fie echipată cu inele de acces și o bobină cu o cantitate suficientă de linie de pescuit. Această metodă vă permite să pescuim pe distanțe lungi. Flotorul este de tip Wagner.
 4. habitateBologna. Metoda este similară metodei de potrivire, dar are o mică diferență: se utilizează o tijă telescopică. Metoda bolognese permite capturarea crapului crucian la curent.

Pescuitul închis iazuri și râuri

În iaz

În iazuri săpate artificial, crucianul este primul oaspete. Acest lucru se datorează supraviețuirii și nemulțumirii sale.

În rezervoarele nou apărute, peștele se plimbă de-a lungul ariei de apă într-o jamb, venind foarte aproape de țărm. În mâncare, nemaipomenit, ciudat la orice momeală care i se oferă.

În astfel de locuri, peștele este prins pe orice fel de mâncare, fără a acorda atenție grosimii liniei și mărimea cârligului. Pescuitul poate fi prevenit numai de condițiile meteorologice, care afectează foarte mult calitatea muscării.

Selectarea momeliiÎn iazurile mari stabilite, în timp apar alte specii de pești, atât pașnice, cât și rumegătoare, astfel încât crucianul trebuie să își schimbe în mod constant locul de reședință. Pentru a avea un știuc, este necesar să se hrănească locul de captură. Nenorociți-le câteva zile la rând pentru a atrage peștii în locul pescuitului viitor.

momeală

Pentru pescuitul reușit, trebuie să pregătiți o cantitate suficientă de momeală, care este împărțită în 3 părți:

 1. Mai întâi se rostogolește într-o minge de dimensiunea unui măr mic și o aruncă în apă.
 2. Al doilea și al treilea, dacă nu există mușcături, sunt folosite în fiecare oră, încercând să ajungă în același loc. Dacă au apărut mușcăturile, momeala este aruncată în apă, înainte de fiecare cast.

Pe râu

Este dificil să se hrănească peștele pe râu, deoarece hrănirea îndepărtează curentul. Prin urmare, este necesar să se hrănească peștele cu un interval de 15 minute.

Primăvara și vara

În primăvara anului, crucianul preferă apa cu apă rapidă de încălzire: ape puțin adânci, zone cu un curent mic.

În vara se găsesc:

 • În zonele cu apă deschisă, înconjurate de vegetația apei.
 • Pescuitul pe lacÎn rezervoare cu diferențe în profunzime.

Peștele apare atunci când apa este încălzită la 10 grade, dar este lentă, peștele ia momeala fără tragere de inimă, dar la o temperatură de +15, intra un zhor activ.

Crapul se simte în siguranță în apă cu o temperatură de 18-25 grade. Acești indicatori vor duce la un pescuit reușit.

Mulți pescari invizibili sunt siguri că în primăvară crucianul este interesat de momeală în perioada de la 10 la 17 ore. Lupta de vară are loc înainte de răsărit și seara după 17 ore. Acestea sunt toate miturile, deoarece totul depinde de baza de furaj și de mărimea iazului. Dacă cararea nu este suficientă pentru mâncare, atunci mușcătura poate dura toată ziua înainte de apusul soarelui.

Pentru o bună mușcătură, este necesar să se abordeze cu toată responsabilitatea alegerea momeală și duza, precum și pentru asamblarea competentă a tachetului.

Pescuit pe râuCrapul în mâncare este nemaipomenit. El poate lua atât o duză de plante cât și o momeală de origine animală.

Selectarea momelii

Momelii sunt:

 1. Motyl. Folosit pentru prinderea unei tije de pescuit convenționale. Pentru pescuitul pe distanțe lungi, viermii de sânge nu se potrivesc.
 2. Viermii. Potrivit pentru meciul de prindere și în mod obișnuit. Maggot este considerat un aliment preferat pentru aproape toate pește, iar în cazul în care sarcina este doar pentru a prinde crap, trebuie să încerce, pentru că celălalt carasul de pește poate conduce departe de locul de muscatura.
 3. Viermele. Momeala cea mai accesibilă și populară, mai ales în primăvară. În timpul verii, crapul crucian ia o reticență, preferând duza plantei.

Aplicații populare

Printre atașamente se numără momeala de origine vegetală. Este mai bine să le folosiți în pescuitul de vară.

Printre pescari, cea mai populara duza a fost:

 1. Peste de orz. Pentru a atrage pește, orzul de perle înainte de turnare se recomandă să se rostogolească într-o crustă sau într-o aromă cu miros de căpșuni sau viermi de sânge.
 2. Porumb dulce. Se poate prinde un individ mare. Boabele de porumb sunt fixate ferm pe cârlig, prin urmare, este posibil să se prindă pe o astfel de duză și pe curent.
 3. Aluat. Este folosit atunci când cruciul nu ia nici unul dintre momele propuse. La turnarea pe distanțe lungi nu este bună, dar la distanțe scurte funcționează foarte eficient.

Scufundări pentru pescuit

Dotarea unei tije de pescuit este necesară după ce se va accepta decizia privind modul de prindere.

linii de pescuit. Meci sau metoda Bolognese - grosimea liniei de 0,25 mm - volant sau tampon - 0,16 mm.

Float în gram. Pentru pescuitul în apă calmă, aveți nevoie de un flotor cu o chilă scurtă, cu flux - cu o chila lungă.

platine. O lovitură pentru imersarea rapidă a momeală, două - dacă peștii trăiesc în coloana de apă.

plumb. Acesta nu trebuie să depășească 30 cm și să nu fie mai scurt de 15 cm, cu un diametru de 0,14 mm.

cârlig. Culoarea cârligului este aleasă la fel ca culoarea momelei, mărimea este conformă calificării europene nr. 8 ... 12.

Prindeți alimentatorul

În primăvară, pe râuri în timpul sezonului de reproducere și în timpul verii, când pescuim în zone mari de apă, pescarii recurg adesea la un alimentator.

Dispozitivul de alimentare este echipat cu o alarmă specială de efracție (o atingere detașabilă pe partea superioară a tijei). Acest semn este necesar pentru a detecta rapid mușcăturile, la cea mai mică mușcătură pe care o învață.

Alimentatorul poate fi pescuit în locuri îndepărtate de mal: o depresiune în mijlocul lacului, lângă vegetația acvatică de pe malul opus. Și, de asemenea, o astfel de abordare poate fi folosită pe râuri cu un curent mic. Rezistența trebuie calculată astfel încât să fie ușor să prindeți nu numai crapul crucian, ci și crapul, crapul etc.

Pescuitul pentru crapul crucian este o activitate interesanta si distractiva. Atunci când chila plutitoare se deplasează brusc în lateral sau intră în coloana de apă, nici un pescar nu va rămâne indiferent față de procesul de pescuit.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Carp fishing - cum să pescuiască corect în diferite sezoaneCarp fishing - cum să pescuiască corect în diferite sezoane
Locuri de pescuit populare în KazanLocuri de pescuit populare în Kazan
Cele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea TulaCele mai bune iazuri pentru pescuit în regiunea Tula
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Organizarea pescuitului în regiunea OrenburgOrganizarea pescuitului în regiunea Orenburg
Pescuit excelent în regiunea NovosibirskPescuit excelent în regiunea Novosibirsk
Pescuit excelent în regiunea SamaraPescuit excelent în regiunea Samara
Câine de pește: unde trăiește și mănâncăCâine de pește: unde trăiește și mănâncă
Crucea de aur: habitate și capturiCrucea de aur: habitate și capturi
Alegerea soluțiilor pentru capturarea crapului de cruci pe o tijă de pescuit plutitoareAlegerea soluțiilor pentru capturarea crapului de cruci pe o tijă de pescuit plutitoare
» » Prăjirea crucii în primăvara și vara: secretele pescuitului bun
© 2021 amigdas.com