amigdas.com

Pradă minunată și uimitoare - vulpe tibetană

Vulpea tibetanăPrintre soiurile de vulpi, una dintre cele mai mici este vulpea tibetană. Acesta este cel mai misterios și uimitor reprezentant de genul ei. O trăsătură distinctivă a acestui animal este colții destul de dezvoltați. În comparație cu alte specii, în vulpi tibetane sunt ceva mai lungi. Animalul are dinți bine dezvoltați și aparține prădătorilor.

apariție

Greutatea acestei vulpe nu depășește 5,5 kilograme. Lungimea corpului nu depășește 70 de centimetri. Vulpea are o coada pufoasa de pana la 45 de centimetri. Grosimea blanc groasă cu un napushkom inferior servește animalului o protecție fiabilă împotriva vânturilor puternice și reci de munte.

În jurul gâtului este o blană densă, datorită căreia botul animalului are un contur pătrat. Colorarea uimitoare creează iluzia de fâșii pe laturi: rugină nuanță brună

de sus, se transformă ușor într-o nuanță gri de dedesubt. Culoarea albă diferă cavitatea abdominală, gâtul și coada la sfârșit.

Această colorare vă permite să ajungeți ușor la prada, care se îmbină cu fundalul terenului. Foxurile au urechi mici în formă triunghiulară. Vorbesc numai în propria lor familie, folosind coaja scăzută. Cu alte rude, vulpile nu sunt foarte vorbăreți.

zonă

Dacă vă uitați atent la nume, nu este greu să ghiciți despre habitatul acestor animale. Ei trăiesc în principal în stepele și în semi-deșerturile platoului tibetan, unde temperatura aerului în timpul verii se poate ridica la 30 de grade, iar iarna să scadă la -40 grade. Dar, uneori, acești indivizi se găsesc în afara habitatului obișnuit. De exemplu, în Nepal, în unele provincii din China, în nordul Pakistanului, pe platoul Ladakh și în partea de nord-vest a Indiei. Puteți întâlni aceste animale uimitoare în partea de nord a Himalaya.

Animalele pot locui pe un teritoriu aflat la o altitudine de peste cinci kilometri deasupra nivelului mării. Habitatul vulpilor este teritoriul arid sau semi-arid al pajiștilor care se află în câmpiile și câmpiile montane la o altitudine de 3,5 - 5,2 metri deasupra nivelului mării.

Habitatul vulpei tibetanePikas - reprezentanți ai unui detașament de iepuri - sunt o delicatesă preferată a acestor animale. Prin urmare, gama de vulpi este determinată în mare parte de habitatul furajelor lor. Pikasul arată ca niște șoareci mari și, spre deosebire de obiceiul obișnuit, au urechi mici. Un alt nume pentru mâncare este senovets. Un nume pe care l-au luat pentru a face livrările de fân pentru iarnă.

rație

Pikasul este o delicatesă preferată nu numai a vulpilor, ci și a altor prădători. În absența unei delicatese preferate, o vulpe poate mânca:

  • păsările mici care construiesc cuiburi pe pământ, precum și ouăle lor;
  • carie (carcase de cerb mosc, oi albastre, antilope tibetane);
  • dăunători mici (veverițe, voale, chipmunks);
  • iepurilor;
  • insecte;
  • șopârle.

mod de viață

Aceste animale în sălbăticie trăiesc în adăposturi naturale - se varsă sub roci sau în alte locuri izolate. Foxele pot sape sapa in mod independent daca adaposturile gata nu sunt suficiente. Oamenii de știință nu pot obține informații fiabile despre aceste animale datorită unui mod secret de viață.

Foxurile au o audiere foarte delicată, care le permite să audă mișcarea de producție la distanțe mari. Pe vânătoare, aceste animale ies în perechi: un bărbat și o femeie. Orice pradă după vânătoare este împărțită în mod egal.

Datorită unui miros bine dezvoltat, aceste animale sunt perfect ghidate pe teritoriul rezidenței. Dar, spre deosebire de alți prădători, vulpii nu împart teritoriul în propriul lor și al altora ".

Cu rudele, animalele se comportă liniștit și poate nu numai să trăiască, ci și să conducă o vânătoare pe o singură țară. Având în vedere prudența extremă naturală a animalelor, oamenii de știință rar reușesc să-i împuște cu camere video.

Puii vulpei tibetaniÎn luna februarie, vulpii încep sezonul de reproducere. Până la sfârșitul primului an de viață, vulpii caută un cuplu care rămâne credincios toată viața lor. Aceste animale trăiesc mereu împreună și își cresc descendenții. Sarcina femeii nu depășește 60 de zile.

Dupa nasterea catelusilor, femeia ramane in casa pentru o lunga perioada de timp si chiar dupa cateva saptamani se mentine aproape de ea. Puii sunt usor orbi si goi, cu o greutate de 60 - 120 de grame. O femeie aduce la un moment dat 2 - 5 pui. Ei încep să părăsească bârlogul după două luni. Puii își părăsesc locuința părinților la vârsta de nouă luni și încep o viață independentă.

Speranța de viață este de aproximativ 8-10 ani. Dar, din motive naturale, majoritatea reprezentanților acestei specii mor la vârsta de cinci ani. Populația speciilor este la un nivel stabil și nu are subspecii. Infecția cu echinococ este o amenințare frecventă la populația acestor vulpi.

Semnificația pentru natură și pentru om

Mulți oameni de știință sunt de acord că acești prădători oferă un ajutor neprețuit:

  • reglementează numărul rozătoarelor și vertebratelor mici;
  • în procesul de săpat adăposturi de aer pe sol.

În plus, oamenii își folosesc blănurile pentru a produce pălării.

Vulpele tibetan sunt frumoase și la fel de misterioase ca și habitatul lor principal. Este posibil ca oamenii de știință să dezvăluie încă multe secrete ale acestor animale uimitoare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Hare: cum se hrănește, cum supraviețuiește în naturăHare: cum se hrănește, cum supraviețuiește în natură
Indicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăieșteIndicatori ai vitezei ghepard, în cazul în care el trăiește
Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?Fox arctic albastru și alb: unde trăiesc?
Black-brown vulpe: ce fel de animal este asta?Black-brown vulpe: ce fel de animal este asta?
Plante și animale care sunt bogate în natura rece a tundreiPlante și animale care sunt bogate în natura rece a tundrei
Familia Salmonidae: o listă de specii de peștiFamilia Salmonidae: o listă de specii de pești
Ce vulpe poate mânca în diferite momente ale anuluiCe vulpe poate mânca în diferite momente ale anului
Pisica somaleză: caracter și descriere a SomalieiPisica somaleză: caracter și descriere a Somaliei
Descrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografiiDescrierea speciilor și a raselor de iepuri cu fotografii
Red Wolf sau Mountain View: Aspect și stil de viațăRed Wolf sau Mountain View: Aspect și stil de viață
» » Pradă minunată și uimitoare - vulpe tibetană
© 2021 amigdas.com