amigdas.com

Caracteristici și secrete de pescuit pe lac

Caracteristicile capturiiO parte semnificativă a fanilor adevărați ai pescuitului preferă pescuitul pe lac. Acest lucru nu este ciudat, deoarece într-un rezervor atât de spațios există trofee reale, comportamentul lor este foarte diferit de locuitorii râurilor sau canalelor, în timp ce pescarul poate folosi o varietate de unelte și tehnici. Șansele de a ieși din adâncul prada excelentă cresc semnificativ, ceea ce atrage aventurierii.

Caracteristici și diferențe ale lacurilor

Dacă evidențiem diferențele cheie dintre lacurile din alte corpuri de apă ale Pământului, ele vor fi reprezentate după cum urmează:

 1. Apa își poate păstra compoziția chimică de mai mulți ani, deoarece renovarea depozitelor este lentă.
 2. Influența asupra regimului și forța curenților existenți este minimă.
 3. În lacuri există o varietate de reacții chimice care contribuie la trecerea suspensiilor de apă în sedimente în partea de jos și invers.
 4. Lacurile joacă un rol important în crearea unui climat în zona înconjurătoare.
 5. În astfel de rezervoare există straturi puternice de depuneri pe fund.

Găsirea locurilor de capturăDin cauza caracteristicilor caracteristice, viața și existența organismelor din lacuri au diferențele. Dacă vorbim despre comportamentul peștilor, va depinde de acești factori:

 1. Practic, absența completă a curentului. Acest lucru lipsește peștele de necesitatea de a se deplasa mult, din cauza faptului că câștigă în greutate mult mai rapid și mai eficient locuitorii râurilor. Chiar dacă individul prins în râu și la lac are aceeași dimensiune, acesta cântărește mult mai mult.
 2. Temperatura apei din lac este întotdeauna mai mare decât apa râului, prin urmare, în aceste rezervoare se dezvoltă și reprezentanți ai speciilor de pești termofili, inclusiv crapul crucian și crapul. Dar pradatorii aici sunt mult mai putin, mai ales daca vorbim despre stiuca si stiuca. În același timp, un prădător drăgălaș demonstrează o bună activitate pe vreme favorabilă, în timp ce peisajul de picior atrage vântul și scade temperatura straturilor superioare de apă.
 3. În lacuri, peștii sunt mult mai puțini decât în ​​râuri, din cauza căruia populația de locuitori pașnici crește constant.
 4. Pentru pescuitul pe lac, este necesar să se aplice tehnicile corespunzătoare. De exemplu, în pescuitul în râuri, trebuie să căutați în mod constant o zonă nouă promițătoare în care să trăiască peștele, iar pe lac este mult mai sensibil să hrăniți o zonă și să o capturați în mod constant. Extinde, de asemenea, opțiunile pentru selectarea abordărilor și modalităților de capturare.

Factorii care determină mușcătura

Activitatea speciilor de pești de pește depinde direct de acești factori:

 1. Condiții meteorologice (temperatură, presiune atmosferică, vânt).
 2. Structura țărmului.
 3. Temperatura apei.
 4. Prezența algelor.

Ce este diferit în ceea ce privește pescuitulPentru a înțelege modul în care peștele musca în astfel de corpuri de apă închise, este necesar să înțelegem fiecare factor în detaliu.

În ceea ce privește condiții meteorologice, atunci activitatea locuitorilor din adâncimi pe toate corpurile de apă depinde de ele. Cu toate acestea, dacă prindeți pe lac, observând abordarea vremii nefavorabile, fiți pregătit să întâlniți muscatura fenomenală. Peștele speriat începe să mănânce din greu, din cauza a ceea ce mușcă foarte bine. De regulă, o astfel de reacție este văzut cu câteva ore înainte de furtună sau ploaie, indiferent de ora din zi.

Alegerea vitezelorSpectacolul devine deosebit de bun, cu ploi mici și cu un vânt puternic. La începutul primăverii și toamna târzie, puteți merge la pescuit în timpul incalzire intensiva sau pe vreme însorită. În timpul verii este rezonabil să începeți pescuitul în noros sau vremea fără vânt.

Spre deosebire de râuri, lacurile sunt întotdeauna expuse vântului. Numai dacă în primul caz, pescarul poate găsi loc izolat, unde fluxurile de vânt practic nu ajung, atunci în spațiul deschis este imposibil.

Factorii bitingi buniÎn acest caz, comportamentul peștelui este determinat de direcția vântului. De exemplu, dacă vântul este sud sau sud-vest, atunci locuitorii din adâncimi vor ciuguli excelent. Dacă vântul aduce curenți de aer rece, ceea ce se observă în special în afara sezonului, activitatea agravarea, iar pescuitul poate deveni ineficient.

Cu toate acestea, efectul vântului se manifestă în fiecare iaz în moduri diferite. Dacă într-un lac mare un astfel de fenomen atmosferic este unde să se descopere, atunci într-o situație închisă de pădure situația pare complet diferită. Toate acestea modifică în mod semnificativ preferințele peștilor, precum și eficacitatea și stabilitatea pescuitului.

Alte aspecte importante

Modalități de capturareComportamentul peștelui lacului depinde în mod direct de tipul de țărmuri, de fapt, practic, toate rezervoarele deschise au mult supraaglomerat cu iarbă joasă sau înaltă, arbuști și arbori. Din acest motiv, se află pescarul spațiu limitat, hatunci complică turnarea exactă și îndepărtată a angrenajului, în special atunci când lucrați cu o tijă de filare sau o tijă de alimentare.

Momeală și momealăIndiferent de mărime, toate lacurile sunt supraaglomerate cu vegetație. Și o parte semnificativă a acesteia este folosită de locuitorii subacvatici ca o locuință sau chiar sursa de hrană. În timpul înfloririi apei, ghimbirul și stomacul peștilor sunt înfundate cu alge mici, ceea ce agravează în mod semnificativ funcționalitatea organelor interne și duce chiar la moartea organismelor vii. Când vine momentul potrivit, este recomandabil să căutați pești în zonele care lovesc activ cheile submarine.

Dacă nu există o înflorire a apei în iaz, atunci este mai bine să căutați pești printre pădurile vegetației acvatice, aruncând obiectele în ferestre și ferestre. În astfel de zone, următorii locuitori din adâncimi excelează:

 1. Lin.
 2. Pike.
 3. Plătică.
 4. Rudd.
 5. Roach.
 6. Ide.

Sub influența soarelui, curățările dintre alge sunt încălzite foarte intens, astfel încât apa este saturată abundent cu oxigen. De îndată ce se produce crepuscul și procesul de fotosinteză este suspendat, locuitorii adâncilor părăsesc aceste zone și se duc în spațiul deschis.

În acest caz, tipul de păduri acvatice este diferit, ceea ce afectează și comportamentul peștilor. De exemplu, dacă este o vegetație subacvatică tare, atunci este interesată de locuitorii subacvatici numai în prima lună de vară. În cazul în care algele sunt moi, atunci ei înoată la ele și se hrănesc aproape toată vara. Plantele, cum ar fi trestia și țepușul, care acoperă adesea zonele de coastă, pot crea un zgomot caracteristic sub influența vântului, din cauza faptului că peștele le este frică și fuge. A prinde aici este inutilă.

Un alt factor foarte important pentru pescuitul pe lac este temperatura apei. În timpul verii, apa se încălzește rapid în rezervoarele închise, ceea ce creează un mic strat de apă caldă în apropierea suprafeței apei. În același timp, există o diferență notabilă a temperaturii dintre acesta și stratul inferior, precum și rezerva de oxigen, astfel încât peștele începe să crească rapid, căutând aer și alimente.

Căi și unelte pentru pescuit

Pentru pescuitul la lac, puteți folosi orice fel de unelte de pescuit. Aici totul depinde de preferințele personale ale pescarilor. Desigur, dispozitivul cel mai popular și mai simplu este tricoul de pescuit clasic. Dar dacă pescuitul este efectuat de pe țărm, atunci trebuie să folosiți o tijă destul de lungă (cel puțin 5-6 metri). În același timp, trebuie să-și mențină flexibilitatea și ușurința, ceea ce este necesar pentru menținerea pe termen lung a echipamentului în mâini, precum și pentru tăierea și supraviețuirea cu succes.

Atunci când pescuitul cu un dispozitiv de înot este mai bine să utilizați o versiune de 4 metri, care are o greutate mică și nu permite pescarului să se obosească repede. În plus, forma de patru metri este ușor de efectuat tăieturi exacte și de a obține prada.

Diametrul liniei este determinat de producția așteptată, dar cea mai populară dimensiune este intervalul de la 0,12 la 0,15 milimetri, cu un plumb de 0,1 ... 0,12 mm. Dacă aveți de gând să pescuiești mai puțin, diametrul liniei poate fi de 0,07-0,1 mm.

În plus față de echipamentul de pescuit plutitor, pentru pescuitul la lac puteți folosi atât alimentatorul cât și donka. De asemenea, în curs sunt toate adaptările la prădător, inclusiv uneltele de filare, gerfite, cani și postavushki. Principalul lucru este că ei au suficientă putere și pot rezista trofeelor ​​capturate, care în lacuri musca mai des decât pe râuri. În același timp, uneltele prea puternice și grele sunt inutile, pentru că vor îndura doar pescarul.

Momeală și momeală eficiente

Pentru pescuitul pe lac, se folosesc orice momeală și atașamente existente care sunt folosite pe alte corpuri de apă. Dacă este vorba despre găsirea unui pește alb, este preferabil să alegeți viermi, viermi de sânge și gume, precum și momeală de legume sub formă de pâine, aluat, grâu și porumb. Lacunii prădătorilor răspund bine la hrănitorul zhivtsa sau la o lingură mare. De asemenea, în curs se află și alte momeli de filare, incluzând vrăjitoare, produse din silicon și cauciuc spumant.

Având în vedere lipsa necesității de a naviga frecvent de-a lungul țărmului în căutarea unui loc promis de pescuit, punctul de pescuit ales ar trebui să fie hrănit cu atenție, ceea ce va permite să se extragă cu succes peștele pe termen lung. Mulți anglers cumpără amestecuri de momeală gata pentru hrană în magazine, în timp ce alții preferă soluții realizate de sine. Desigur, ultima opțiune este mai eficientă, deoarece este creată în condiții specifice pentru capturarea și preferarea peștilor locali. Deși unii compuși cumpărați funcționează foarte bine.

Tehnica potrivită și subtilitățile procesului

Și, deși tehnica de pescuit pe lacuri repetă în multe privințe râul, există încă unele diferențe. Printre acestea - disponibilitatea dorită a unei barci, care va permite o recoltare mai eficientă a zonelor inaccesibile de pe țărm.

De exemplu, dacă pescuiți dintr-o barcă, trebuie să alimentați cu atenție câteva locuri promițătoare și să le schimbați periodic, aruncându-le în diferite puncte. De la mal, această posibilitate este absentă.

Primul zakarm este efectuat de bilele mari ale amestecului de furaj, adăugând momeală animală sau vegetală, care va fi folosită în curând ca o duză. După 20-30 de minute, când momeala începe să intereseze peștele, puteți efectua prima turnare a tacâmului.

Apoi rămâne doar periodic să aruncăm o cantitate mică de momeală pentru a păstra peștele într-un singur loc după zakarma inițială.

Predatorii sunt prinși în același fel ca și pe râuri. Pescarul găsește în prealabil o zonă promițătoare și apoi folosește o tijă pentru a o apuca.

Găsirea locurilor pentru pescuit

Practic, în fiecare lac există o mulțime de pești, iar unele exemplare au dimensiuni de trofee. Dar, pe teritoriul vast și prezența locuitorilor subacvatice preferințele individuale agrava în mod substanțial situația pescarul, făcându-l o abordare atentă la alegerea uneltelor, tehnici și momeli pentru pescuit. Cu toate acestea, cel mai important lucru de făcut este să găsești un loc promițător. Iar când capturați un iaz nefamiliar, această sarcină poate părea prea dificilă.

În lacuri, peștii sunt căutați în același mod ca și pe râuri, preferând mai multe locuri caracteristice. Este foarte bine dacă aveți un prieten al pescarilor locali care nu-și vor cruța tainele și nu le va împărți cu voi, dar în cele mai multe cazuri trebuie să faceți totul singur.

În cazul în care zona de coastă a lacului este înverzită, atunci în ferestre și poienii puteți prinde câteva exemplare bune. Dacă aveți acces la astfel de zone - începeți imediat pescuitul.

Dacă pe insulă există insule, locuitorii subacvatici pot face ambuscade întregi lângă asemenea resturi de pământ. Pește aluneca de multe ori în adânciturile, îngrămădite, sprâncene și alte modificări de relief, încercând să își găsească locul perfect pentru un aliment de origine și de a găsi.

Pentru a determina diferența dintre adâncimi, este suficient să se ia în considerare caracteristicile vegetației. Dacă observați că șuvița și ciucurile cresc într-o zonă, adâncimea nu depășește un marcaj de un metru. În prezența stuf se ridică la 1,5-2 m. Dacă nuferi cresc, aceasta indică prezența sondelor cu adâncimea de trei metri. Ticălosul crește și mai adânc, urâtul și Rogolistul cresc.

A pescui pe lac este foarte interesantă și promițătoare. Cu toate acestea, mult depinde nu numai de condițiile meteorologice și de corpul de apă, ci și de pregătirea pescarului. Dacă vă apropiați de pescuit din partea dreaptă, după ce ați studiat momentele și subtilitățile importante, acest lucru va crește șansele dvs. pentru cea mai bună capturare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Turismul și pescuitul în Siberia: tipuri de trofee și serviciiTurismul și pescuitul în Siberia: tipuri de trofee și servicii
Cele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea SmolenskCele mai bune locuri pentru pescuit în regiunea Smolensk
Organizarea pescuitului în regiunea OrenburgOrganizarea pescuitului în regiunea Orenburg
Pescuit excelent în regiunea NovosibirskPescuit excelent în regiunea Novosibirsk
Pescuit excelent în Tyumen și regiunea TyumenPescuit excelent în Tyumen și regiunea Tyumen
Pescuit excelent în regiunea SamaraPescuit excelent în regiunea Samara
Pescuitul pe râurile din regiunea KirovPescuitul pe râurile din regiunea Kirov
Pescuitul pe tot parcursul sezonului în regiunea LipetskPescuitul pe tot parcursul sezonului în regiunea Lipetsk
Pescuit excelent în Omsk și în regiunePescuit excelent în Omsk și în regiune
Pescuitul de vară și de iarnă în regiunea Orel: cele mai bune locuriPescuitul de vară și de iarnă în regiunea Orel: cele mai bune locuri
» » Caracteristici și secrete de pescuit pe lac
© 2021 amigdas.com