amigdas.com

Secretele pescuitului de iarnă pentru bas pentru biban

Cum de a alege un spinnerSosirea iernii este o catastrofă pentru mulți pescari, forțându-i să-și lase locurile înțepătoare cu tristețe în inimă și să aștepte primăvara. Dar cei mai curajoși oameni nu refuză o bună ocazie de a obține un trofeu din iazul înghețat. Iar prezența momelei de linguriță pentru pescuitul de iarnă mărește șansele pescuitului reușit, deschizând accesul la pradă neobișnuită.

Caracteristicile metodei de momeală

Recent aventurieri îndrăzneți prinde cu succes copacul în timpul iernii prin metoda de iarnă intermitentă. Această metodă vă permite nu numai să prindeți câteva copii decente, ci și să reîncărcați emoțiile de neuitat din proces. Pescuitul de iarnă pentru momeală este considerat o direcție sportivă, care necesită activitate constantă și mișcări. Numai cu această abordare, căutarea unei minke active va avea succes, altfel vor fi condamnate la eșec.

Trofeul preferat al multor pescari - bibanul - se găsește în aproape fiecare iaz, în timp ce stilul său de viață este atât de mobil încât, chiar și în timpul iernii, peștele nu încetă să caute alimente. Cu toate acestea, pentru a cumpăra orice momeală artificială și aruncați-o în gaură, așteptând rezultate bune, este inutilă. Este important să se cântărească toate avantajele și dezavantajele, să se evalueze obiceiurile peștilor într-un anumit loc și la un anumit moment și să se aleagă modul corect de hrănire a momeală. După ce ați stăpânit elementele de bază ale intermitentului de iarnă, puteți merge cu încredere în pescuit și puteți începe să cercetați zona apei.

Caracteristici ale navelor pentru pescuitul de iarnă

Spoonfish pentru bibanLinguritele pentru prinderea unui prădător dungat sunt reprezentate de o mare varietate de momeli abrupte, care pot să difere în profunzime de imersie, formă și culoare. Unele momeală lămpi compacte funcționează eficient în apă puțin adâncă, unde nu există curent, dar există turme de bucăți bune. Ele se disting printr-un profil larg, precum și greutatea minimă posibilă. Pătrunzând în apă, astfel de momeli planifică încet și deviază de la axa verticală a găurii la o adâncime superficială.

Începând cu ianuarie, bibanul, în special capturat, ajunge la o adâncime medie și mare, așa că momeala alesă trebuie să aibă o greutate mărită și corpul cel mai îngust. Cu ajutorul lor este posibil să se reproducă un joc incisiv și stabil la adâncime, precum și în locuri cu curenți intensivi.

Majoritatea modelelor disponibile în comerț sunt produse în fabrici străine. Foarte populare sunt evoluțiile finlandeze, poloneze și baltice, deși opțiunile interne merită, de asemenea, respect. Dar, în ciuda selecției extinse de produse achiziționate, pescarii cu experiență creează linguri cu mâinile lor. În acest scop, ei ajută mijloacele improvizate și sfaturile colegilor experimentați.

Soiuri de momeli artificiale

Năluci pentru bibanPrintre atracțiile populare pe verticală pentru pescuitul de iarnă ar trebui să fie alocate "Gliders" și "Garoafe" (vertical). Practic, toată momeala de iarnă pentru "humpback" poate aparține unuia dintre aceste grupuri. "Gliders" sunt dispozitive eficiente pentru căutarea unui prădător activ în apă puțin adâncă. Datorită structurii unice și a amplitudinii semnificative a deviației de la gaură, astfel de momeli de lingură atrag puternic dungile, chiar dacă se află la o distanță mare față de locul de pescuit.

Reprezentanții celei de-a doua categorii sunt potrivite pentru căutarea unui biban pasiv, care nu arată prea multă mobilitate și rămâne foarte lent. De regulă, ele sunt folosite pentru capturarea în perioada de surditate, când șansele unei mușcături bune se diminuează brusc. Produsele au o grămadă bună și practic nu se abat de la gaură atunci când pescuiesc. Încă "garoafele" sunt potrivite pentru examinarea secțiunilor profunde ale rezervorului.

Dimensiunile lingurilor de biban poate fi destul de mare. De cele mai multe ori se folosesc modele de 3-5 cm, dar pentru a gasi mici exemplare sau pentru a cerceta rezervoarele frecvent vizitate, sunt potrivite modelele de 1,5-2 cm. Trofeul "humpback" este mai bine sa ofere o lungime mare de prada de aproximativ 7 centimetri. În plus, verticalele mari nu vor atrage pentru ei înșiși tot felul de pești, care adesea confundă prădătorul și îl împiedică să efectueze un atac.

În ceea ce privește centrul de greutate al momelei, el joacă un rol foarte important, deoarece determină jocul și comportamentul produsului metalic în timpul balansării și planificării ulterioare. Lingurile moderne pot au un centru diferit de gravitate:

 1. De jos. Este considerat cel mai frecvent tip de spinner percuție, care se poate abate de la axa puțului cu o amplitudine diferită.
 2. În mijloc. În momentul căderii, botezurile ocupă o poziție aproape orizontală și creează un joc frumos.
 3. De sus. Astfel de modele nu sunt foarte solicitate, dar ele atrag foarte mult un lent, slab, activ, care nu reacționează la alte momeli.

În arsenalul pescarilor experimentați există întotdeauna trei tipuri de momeală, astfel încât aceștia au posibilitatea de a experimenta și de a găsi momeala ideală pentru anumite condiții.

Tipuri de cârlige aplicate

Momelii de iarnă au cârlige diferite și moduri de dotare a acestora. Printre opțiunile cele mai populare sunt:

 1. Cârlig simplu lipit singur.
 2. Cârlig dublu sau triplu cusut dur.
 3. Cârlig agățat.
 4. Cârlig agățat pe un lanț.

Homemade lingură-momealăÎn funcție de metoda aleasă de atașament, momeala poate avea proprietăți caracteristice și abilități de lucru. Tufurile riguros fixe asigură o stabilitate maximă a momelei de lingură, dar acest lucru este eficient numai atunci când peștii activi sunt prinși. Prezența unui cârlig agățat face ca produsul să fie eficient pentru căutarea rorqualilor pasivi.

Succesul viitoarei curse de iarnă depinde în mod direct de fixabilitatea momelei de lingură, asigurată de calitatea și claritatea cârligelor. Dacă acestea nu sunt destul de bune, atunci frecvența adunărilor și mușcăturile nereușite vor fi foarte ridicate. Când folosiți momeli cu cârlige agățate, problema poate fi rezolvată prin înlocuirea părților proaste cu cele mai bune.

Alegerea unei momeală cu cârlige unice, dublu sau triplă lipite, trebuie să vă gândiți cât de adânc este acest element în corpul momelei și să acordați atenție calității ascuțitului.

Momeala cu linguriță cu cârlige suspendate pe lanț este perfectă pentru pescuitul în săparea cu degete, când boia devine inactivă și este dispersată de-a lungul ariei de apă.

Dezavantajul acestei variante a cârligului este riscul răsturnării liniei. Prin urmare, dacă observați cel mai mic indiciu al unei defecțiuni în jocul de momeală, scoateți-l imediat din apă, altfel puteți uita de mușcătura.

Pentru a face designul mai atrăgător și vizibil pentru pește, este posibil să se planteze margele sau margele lămpi luminoase pe cârlig, care vor avea un efect suplimentar de stimulare, cauzând interesul sporit în dungi. Dar această tehnică nu duce întotdeauna la rezultate bune, deoarece, în unele cazuri, prădătorul reacționează numai la cârligele "goale" și, în unele cazuri, numai la cele echipate cu anumite accesorii.

Selectarea momelei de captură

Pescari de inceput care vor sa stie, cum să prindeți o coadă pe un spinner în timpul iernii, se confruntă adesea cu dificultăți în faza de selecție a momelei capturate. Uneori, o astfel de întrebare le pune într-un gol, pentru că nu cunosc detaliile triviale pe care momentele ar trebui să le ia în considerare și care nu vor fi atât de importante. Nu fiecare începător înțelege că nu toate nu sunt atrage capabil să demonstreze un joc stabil și atractiv. Prin urmare, pentru a evita greșelile și a face alegerea corectă, ar trebui să acordați atenție anumitor caracteristici importante:

 1. Cum să gătești momeală de peșteMaterialul de fabricație din care se face momeala.
 2. Calitatea perforării și a lipirii.
 3. Calitatea cârligelor utilizate.
 4. Proprietățile simetrice ale momeală-lingură.
 5. Metoda de fixare pe linia principală.

Percurile bune sunt de obicei realizate din metale neferoase de înaltă calitate, cum ar fi cuprul și alama. Cele mai valoroase modele sunt momeli de lingura de argint sau produse din argint de nichel. De asemenea, o opțiune foarte originală va fi o botezură bimetalică rară. Chiar mai rar folosiți produse din tablă din aluminiu sau din oțel inoxidabil.

Catcherul vertical are întotdeauna o formă simetrică și o calitate superioară a ștanțării, atunci când vine vorba de produse din fabrică sau lipire, cu producție manuală și individuală la domiciliu. Numai atunci când se observă simetria, momeala arată același joc și stabilitate.

Experții recomandă să se acorde prioritate lingourilor care sunt conectați la linia de pescuit prin inelul de lipit. Dacă faceți exerciții în momeală o gaură suplimentară, atunci chiar și după procesarea fiabilă, se va șlefui linia și se va provoca deteriorarea acesteia. Prezența unui inel de lipit exclude această posibilitate, în timp ce pentru prinderea unei cochilii nu este necesar să legați constant nodul. Având astfel de recomandări, puteți face alegerea corectă și nu puteți face greșeli.

Cele mai comune modele

Aplicarea peștilor pentru pescuitȘi, deși există o mare varietate de lingurițe pe piață, profesioniștii adevărați preferă numai anumite modele care au demonstrat rezultate bune de-a lungul anilor.

De asemenea, maeștrii de pescuit preferă să creeze o atracție atrăgătoare cu mâinile lor sau să o cumpere de la meșteri populari. În orice caz, în punctele de vânzare se găsesc produse universale, de exemplu, producția finlandeză, care merită respectul dumneavoastră și poate deveni un element valoros al arsenalului de momeli.

Dacă alegeți cele mai populare soiuri de momeală pentru țânțarul de iarnă, acestea vor fi reprezentate de următoarea listă:

 1. Diamond.
 2. Torpedka.
 3. Karasik.
 4. Jumătate.
 5. Malek.
 6. Beam.
 7. Dormit.

Fiecare model are o formă unică și, în consecință, un joc care nu poate fi repetat. Momeala indicată este considerată universală, prin urmare poate fi utilizată în condiții diversificate de capturare. Chiar dacă bibanul nu arată nicio activitate specială, cu ajutorul acestor momeli îl puteți atrage și-l provoca să atace.

Tehnici de pescuit și unele reguli

Cum să pescuiască momealaȘi, deși strălucirea inițială a iernii poate părea nouă pentru începător fără nicio ocupație remarcabilă și destul de simplă, acest lucru nu este în întregime adevărat. După câteva rezultate nereușite pe iaz va trebui să-și dea seama că un astfel de proces este foarte laborios și necesită abordarea corectă, care constă în practici constante și experimente în alegerea de noi momeli, tehnici și tactici de capturare. Pentru a înțelege toate aspectele legate de pescuit, este necesar să ieșiți la coadă cât mai des posibil.

Când prinderea primei fețe de gheață demonstrează o activitate specială aproape toată ziua, orice momeală propusă îi pare a fi o pradă promițătoare, care nu poate fi abandonată. De regulă, pescarul nu trebuie să-și petreacă prea mult timp pe alegerea oricărei momeală de linguriță sau a unei modalități de dăruire a acesteia. În primele zile ale iernii, momeala se desfășoară cu pauze mici și fulgi ascuțiți alternând cu 20-30 centimetri. Foarte adesea vânătorul dungat locuiește în zonele mici de apă extinse, unde momeală ușoară de linguriță funcționează eficient.

De îndată ce surditatea începe, boia devine inactivă și se deplasează masiv în gropi adânci. În această perioadă, este necesar să se utilizeze momeală mai lată, care poate ajunge rapid la fund și va examina efectiv orizontul de jos. Tehnica promițătoare de capturare este cursa scurtă cu pauze mai lungi. Nu va împiedica atingerea periodică pe fund, care va ridica turbiditatea și va cauza interesul deosebit al peștilor.

La sfarsitul iernii, comportamentul bibanului este foarte pasiv. Numai în cazuri rare, "cocoșul" ieșea din locurile sale ascunse și arată o activitate însoțită de explozii scurte. Este important să ne amintim că, în acest moment, în pântecele peștelui au deja ouă sau lapte, astfel încât momeala ales nu ar trebui să aibă o dimensiune mare, t. Pentru a. Perch va fi dificil să le înghită. Modul ales de a da o momeală de lingură trebuie să fie netedă, cu pauze lungi. Pentru a atrage prada leneșă este recomandabil să atingeți periodic În partea de jos și schimbați jocul.

Dacă abordați în mod corect următorul proces de capturare, atunci acesta poate deveni nu numai interesant, ci și eficient.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce mai bine pentru a prinde bibanul iarna și unde să-l găsițiCe mai bine pentru a prinde bibanul iarna și unde să-l găsiți
Cum sa alegi un balancer bun pentru capturarea peisajului de iarbaCum sa alegi un balancer bun pentru capturarea peisajului de iarba
Pescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza brizaPescuit în Magnitogorsk: locuri de pescuit și prognoza briza
Blies pentru pescuitul de iarnă pe cochilie: caracteristicile aplicațieiBlies pentru pescuitul de iarnă pe cochilie: caracteristicile aplicației
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Pescuitul de iarnă - prinderea roachului pe mormyshkuPescuitul de iarnă - prinderea roachului pe mormyshku
Secretele de prăjituri corecte în timpul iernii pe un cărucior de echilibrareSecretele de prăjituri corecte în timpul iernii pe un cărucior de echilibrare
Secretele de prindere a stiuca pe un balancer de spinneret iarnaSecretele de prindere a stiuca pe un balancer de spinneret iarna
Prindeți un biban: ceea ce poate pescuii pește, secretele pescuituluiPrindeți un biban: ceea ce poate pescuii pește, secretele pescuitului
Pescuit excelent în regiunea SamaraPescuit excelent în regiunea Samara
» » Secretele pescuitului de iarnă pentru bas pentru biban
© 2021 amigdas.com