amigdas.com

Viteza, dezvoltată de un cal: medie și maximă

Ce viteză dezvoltă calul?Un cal, acesta este unul dintre primele animale care a fost îmblânzit de un bărbat în timpul vieții sale. Aceste creaturi frumoase, grațioase din cele mai vechi timpuri trăiesc alături de oameni. Sunetul copitelor de cai însoțește un om de multe mii de ani. Mulți oameni au apreciat nu numai calitățile de lucru ale cailor, ci și gustul și beneficiile plăcute ale cărnii și laptelui.

Horse kumys este considerat un medicament de neegalat pentru multe boli. Ele aduc multe beneficii, dar principalul lucru pentru care sunt necesare este mișcarea. Doar curse de cai pentru viteză, transport de călărie sau călărie - viteza unui cal a fost întotdeauna principalul criteriu pentru evaluarea cailor.

Cât de repede curg caii și care este viteza medie și maximă pe care o pot dezvolta un subiect demn de atenție cea mai apropiată.

Principalele tipuri de cai

Numai rasele principale de cai numara mai mult de trei sute, dar in ceea ce priveste calitatile de lucru, greutatea marfii transportate si, cel mai important, viteza pe care o pot dezvolta, ele sunt impartite in patru grupe:

  1. Upland
  2. Verhova - ham
  3. ham
  4. Tyazheloupryazhnye

Viteza maximă este pentru a dezvolta armasari de echitatie. Pentru scurt timp poate ajunge la șaizeci de kilometri pe oră. Desigur, nici un individ nu poate purta o astfel de viteză pentru o lungă perioadă de timp.

Toate acestea se referă la caii de rasă pură, care au dobândit capacitatea de a se deplasa cu mare viteză ca urmare a secolelor de reproducere. Arbustii sălbatici nu prezintă astfel de rezultate și pot să calce mult mai lent decât animalele cu rasă pură. Astfel, viteza maximă a calului în sălbăticie este mult mai scăzută decât la pista de curse.

Există o convingere populară că viteza armăsarului, cu excepția altor caracteristici, depinde de costum. În mod tradițional, se crede că caii roșii au un temperament "fieros" și, prin urmare, sare mult mai repede decât caii altor dungi.

Moduri de a merge

În plus, viteza pe care calul o dezvoltă depinde de tipul de pas.

distinge astfel de tipuri de mers (tipuri de etape)

  1. Viteza de vitezăPas (ritm lent)
  2. Lynx (ritm accelerat în două trepte)
  3. Scurt trot (trot)
  4. Câmpul de trecere
  5. Trapul măturat
  6. galop

Tragerea obișnuită a unui cal este numită galop - în acest fel majoritatea cailor rulează cu o viteză medie.

Mai exact, câteva rase, capabili de a alerga un trot, aceste rase sunt numite trotters. Dar cel mai rapid mod de a muta un cal este o carieră. Se mai numește și un canter accelerat. Nu fiecare bouncy poate merge de la galop la carieră. Chiar mai rare sunt animalele cu tipul de pas "amble".

Acești cai sunt numiți pași. Pacers se găsesc printre multe rase de cai, și nu unul. Aceasta este o trăsătură genetică a cailor care, uneori, dintre ei există stimuli. Cu acest tip de pas, bastonul mișcă picioarele din față și din spate în același timp. În primul rând, amândoi bine, și apoi amândoi plecați.

Amble nu este cel mai rapid ritm, dar are două avantaje - în primul rând, în acest fel calul este mai puțin obosit și se poate mișca uniform și stabil pentru o perioadă destul de lungă. În al doilea rând, amble-ul este mai confortabil pentru călăreț, scuturi mai puțin și persoana mai puțin obosită de a sta în șa.

viteză

Viteza maxima a caluluiCea mai rapidă rasă de calse numește "englezesc cal" reprezentanți de rasă pură ai acestei rase - cai de viteză de neegalat. Această rasă deține încă un record de viteză a unui armăsar de curse.

În 1945, în orașul Mexic, un armăsar numit Beach Rekit a reușit să calce cu o viteză de 69 kilometri pe oră. De atunci și până în prezent, această înregistrare nu a bătut un singur cal și numai o dată a reușit să o repete. Ceea ce este caracteristic - și armăsarul rasei de rasă englezească. În acest fel, Cursuri englezeștie - înregistrare absolută în rândul tuturor cailor pentru viteză.

Numeroase studii au arătat că astfel de caracteristici ale rasei Thoroughbreds se datorează structurii fiziologice unice - plămânii și inima au un volum semnificativ mai mare decât restul raselor de cai. De exemplu, în autopsia unei curse rasiale din partea Secretariatului, sa constatat că inima lui a fost de două ori și jumătate mai mare decât inima unui armasar convențional.

Puțin inferioară acestora sunt hărțile de curse arabe capabile să ruleze 55 kilometri pe oră sau mai mult. De asemenea, sunt foarte rapide piciorusii de curse francezi și, în cele din urmă, trotters: trotterul rus, trotterul Orlov, trottersul francez și american.

Aceste pietre, de regulă, poate sări cu o viteză maximă de 50 kilometri pe oră. Viteza medie a acestora este mult mai mică și este de aproximativ 40 km / h.

În ceea ce privește proiectele de cai rase, cum ar fi roca Kladrubský (aka Proiectul cehoslovac), Bashkir, Proiect de Belarus, Tinker - alias irlandeză Cob viteza lor medie este de obicei în regiunea de 15-20 km / h și o viteză maximă de proiecte de cai este foarte dependentă de calitatea congestia și plimbări cu arborele de lucru - stud primar în sanie de master și este, de obicei, nu mai mult de 50 kilometri pe oră

Este clar că viteza cailor rasei este chiar mai mică și, cel mai probabil, niciodată nu se măsoară serios, deoarece armăsarii de roci greu exploatate nu sunt viteza, ci greutatea încărcăturii pe care ei o pot mișca.

Astfel, putem spune că viteza medie a unui cal de curse la o distanță mai mare de 3000 de metri este de 55 de kilometri pe oră. Harness la aceeași distanță va indica viteza medie a calului de 40 km / h.

Viteza maximă a unui cal de curse la o distanță scurtă de 600-800 de metri va fi de peste șaizeci de kilometri pe oră. Viteza maximă înregistrată a calului este de 69 kilometri pe oră.

Un cal este un animal foarte inteligent și utile, ajutând o persoană de mai multe sute de ani. Ei au adus bucurie și sănătate stăpânilor lor din cele mai vechi timpuri.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
O friză de cal, o trăsătură a raseiO friză de cal, o trăsătură a rasei
Rasa de cai Akhal-Teke, descrierea raseiRasa de cai Akhal-Teke, descrierea rasei
Orel rasa de cai: caracteristici și descrierea trotterOrel rasa de cai: caracteristici și descrierea trotter
Totul despre rasa de cai KarachaiTotul despre rasa de cai Karachai
Rase de cai: specii, fotografii, descrierea cailor de rasaRase de cai: specii, fotografii, descrierea cailor de rasa
Cai rasa purpuriu arab, poze cu caiCai rasa purpuriu arab, poze cu cai
Caracteristicile și caracteristicile rasei de cai Akhal-TekeCaracteristicile și caracteristicile rasei de cai Akhal-Teke
Care este viteza maximă pe care o urs poate să o dezvolte în timp ce rulează?Care este viteza maximă pe care o urs poate să o dezvolte în timp ce rulează?
Cât cântă calul? Greutatea și gradul de grăsimeCât cântă calul? Greutatea și gradul de grăsime
Kabardian rasa de cai: o imagine de ansamblu a legendei caucazieneKabardian rasa de cai: o imagine de ansamblu a legendei caucaziene
» » Viteza, dezvoltată de un cal: medie și maximă
© 2021 amigdas.com