amigdas.com

Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?

Tipuri de bug-uri de apăÎn majoritatea oamenilor, albii de pat sunt asociați cu sângele domestic, cu dăunători agricoli care dăunează pâinii și culturilor. Cu toate acestea, planeta noastră locuiește într-o varietate de artropode diferite, aparținând unor familii diferite, care diferă atât în ​​structura unică a corpului, cât și în habitat.

Unul dintre cele mai neobișnuite insecte este malul de apă al gladishului, care se găsește în rezervoarele țării noastre.

Să aruncăm o privire mai atentă la ceea ce este insecta.

Descrierea bug-ului de apă

Numele insectelor vorbește de la sine, pentru că bug-ul are un corp raționalizat în formă de barcă. Acest gândac de apă are trei perechi de labe, dintre care cele mai late sunt cele mai lungi. Peretele posterior al labei este, de asemenea, acoperit cu fire de păr, care acționează ca vâsle. Din suprafața iazului, insecta capturează bulele de aer cu care respiră și care joacă un rol important în flotabilitate. Această veziculă se lipeste de partea inferioară a abdomenului. Pe capul lui Gladysch există doi ochi, care sunt destul de mari în comparație cu capul lui.

Picioarele posterioare ale unei insecte sunt proiectate pentru a pluti în apă și nu pentru a călători pe uscat, ca în majoritatea celorlalți membri ai familiei. Lăcile frontale sunt mai masive și se aseamănă cu ghearele. Picioarele din față sunt mai scurte decât celelalte. La capetele picioarelor sunt cârlige, similare cu ghearele. Ele sunt necesare pentru captarea și păstrarea fiabilă a pradă.

Persoane adulte de ploșnițe de apă Ei nu pot respira sub apă, așa că se ridică în mod constant la suprafața apei. Aparatul respirator al insectelor include două tuburi care sunt situate pe abdomen.

Pătușii pot fi folosiți pentru a zbura, dar această abilitate este folosită numai dacă trebuie să se mute într-un alt iaz pentru a găsi mâncare. De asemenea, urcați în aer atunci când aduceți lumina. Insecul are aripi membranoase și transparente, elytra-ul este dens și maro.

Merită să fiți atenți la faptul că bărbații au o abilitate neobișnuită de a face sunete, care sunt foarte asemănătoare cu chirringul unui lăcustă. Acest sunet apare din cauza frecarii picioarelor din fata despre proboscis.

Puii de gladysus se aflau sub forma de ouă pe fundul rezervorului, fixându-i pe alge și alte plante de apă. Ripati ouale timp de doua saptamani. În acest caz, cu cât este mai cald apa din iaz, cu atât mai rapid va avea loc procesul de maturare. Larvele de la gladys sunt externe similare cu adulții, dar ușor mai ușoare decât ele. În perioada de vară, ei au patru molturi. Capacul lor chitinat aruncat este atât de similar cu bug-ul în sine încât poate fi ușor confundat cu o ființă vie.

Băieții de apă de sex masculin au o atitudine unică față de descendenți, deoarece femelele pun ouă pe elytra, și apoi tatăl are grijă de toate îngrijirea. Pentru un ambreiaj, femela este capabilă să plaseze aproximativ 100 de ouă. În primăvară, masculul, care este înconjurat de ouă, arată ca un arici.

Predator sau nu?

Descrierea Bugului de apăTicatul de apă este un prădător. Pădurea lor poate fi chiar pești mici și broaște, dar în cele mai multe cazuri ploșnița consumă pește de pește, tadpoles, larve și țânțari.

Gladyshi diferă de multe alte specii prin tehnica sa neobișnuită de înot. După ce aruncatul de pat este scufundat în apă, acesta începe să se întoarcă cu capul în jos. Astfel, insecta deține suprafața rezervorului sub control și vânătoare. Gladyses trăiesc în apă stagnantă sau în corpuri de apă cu un curent lent. Un bug de apă poate fi găsit și în bazine mari și în rezervoare mari cu apă.

Insectul își prăjește prada pe pietre sau plante, iar când se apropie de acoperișul foarte aproape, își prinde forele și o trage în gură. Toate insectele de apă se hrănesc aproape identic. Ei introduc proboscis lor în corpul prada și injectează în ea substanțe speciale care contribuie la descompunerea internă a organelor. După aceea, insectele aspiră lichidul rezultat.

De ce sunt fricoșii de apă frică?

În ciuda faptului că bug-urile sunt prădători, ei pot deveni prada cuiva. Cu toate acestea, lumina lor spate și burta întunecată, care schimbă culoarea în funcție de fundul iazului, permit insecta să fie insensibilă din adâncurile iazului și de sus pentru păsările care zboară.

Oamenii poartă pericol?

Bug-ul de apă este periculosBulele de apă nu prezintă niciun pericol pentru oameni. Dacă o insectă și mușcă o persoană, atunci nu va fi decât o protecție. Dacă o insectă este abordată de o persoană, atunci se poate preface că este moartă sau poate sperie un potențial dușman prin aruncarea pe el a secretului său parfumat.

Bugurile de apă migrează în primăvară, căutând noi rezervoare de apă. De aceea, roiuri uriașe de smoală pot să se poticnească asupra oamenilor. Deoarece viteza zborului este foarte mare, astfel de coliziuni sunt foarte neplacute.

Muscatura unui bug de apă

Un bug de apă este adesea numit "Apa de apă", deoarece mușcătura lor este similară cu senzația după o înțepătură de albine. Cel mai adesea, o muscatura cade pe picioare in timp ce inoata in apa. De regula, bug-uri musca o persoana in cazul in care incearca sa arate curiozitate la o insecta, luand-o in mainile sale. În cazul în care, la urma urmei, un bug bate o persoană, atunci nu va panica. O mușcătură este dureroasă, dar nu dăunează sănătății. Blisterele și rănile apar pe locul mușcăturii, care nu se vindecă mult timp.

Tipuri de bug-uri de apă

Bătăile de apă, spre deosebire de pat, așa cum am menționat mai sus, sunt complet sigure pentru oameni. Dintre acestea, există trei tipuri principale:

  • Contorul de apă se găsește în toate rezervoarele de apă dulce și chiar în bălți. Aceste insecte se mișcă rapid pe suprafața apei. Corpul lor subțire arată ca un băț. Contorul de apă are trei perechi de labe.
  • Corixidae. Corpul din această specie atinge o lungime de cel mult 15 mm. Bărbații cu ajutorul tuberculilor pe labele lor pot face sunete unice pentru a atrage femele. Adesea, ele pot fi înspăimântate, deoarece aceste insecte izvorăsesc din apă. Rowers sunt active nu numai în timpul verii, dar și în timpul iernii.
  • Gladysh - o insectă, care a fost discutată mai sus. Dimensiunea insectelor nu depășește 15 mm. Acesta diferă de celelalte specii cu burtă plată, care are o culoare mai închisă decât aripile. Dacă atingeți aruncarea cu mâna cu mâna, se poate stinge, așa că se mai numește osoy.
  • Belostoma este cel mai mare bug de apă. În lungime ajunge la 17 cm.

Giant Bugtail Bug

Numarul de bug-uri uriase de apa din lume este nesemnificativ. De regulă, albicioșii se găsesc în sud-estul Asiei din Africa de Sud. Bombele de apă arată destul de înfricoșătoare, deoarece dimensiunile lor au o lungime de 17 centimetri.

Odnyi bug-uri în cazul în care trăiescDescriere belostomy:

  • Insectul are membre anterioare mari care arată foarte mult ca niște gheare de crab.
  • Ochii mari, plasa.
  • Corpul belostomului are o formă alungită, culoarea poate fi maro sau negru.
  • Insectul are antene lungi.

Datorită dimensiunilor impresionante și structurii unice a membrelor anterioare, belostoma vânează broaște, broaște țestoase și pești. Acești giganți de apă sunt, de asemenea, prădători, care pot aștepta mult timp victima.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să scoți un fulg de zahărCum să scoți un fulg de zahăr
Zboară trăiesc lângă noi, dar toată lumea poate spune câte picioare auZboară trăiesc lângă noi, dar toată lumea poate spune câte picioare au
Beetle bronzovka: trăsături, larve și răni ale unui gândac verdeBeetle bronzovka: trăsături, larve și răni ale unui gândac verde
Cât de multe picioare de furnici, ce fac picioareleCât de multe picioare de furnici, ce fac picioarele
Cei mai mari și mai periculoși păianjeni din lumeCei mai mari și mai periculoși păianjeni din lume
Insecte gândaci specii de gândaci de gândaci RusiaInsecte gândaci specii de gândaci de gândaci Rusia
Ce fluturi mănâncă în naturăCe fluturi mănâncă în natură
Cultura insectelor - cine este acesta și habitatul săuCultura insectelor - cine este acesta și habitatul său
May belele: habitat, aspect și dietăMay belele: habitat, aspect și dietă
Spider se referă la animale sau insecteSpider se referă la animale sau insecte
» » Bomboanele de apă sunt netede. Este mușcătura insectelor teribilă?
© 2021 amigdas.com