amigdas.com

Pro și contra castrării câinilor

Procesul de castrare a câinilorAvând îndrăzni chiar și pentru o procedură atât de ușoară ca castrarea câinilor, avantajele și dezavantajele ar trebui să fie luate în considerare în mod cuprinzător și nu numai din poziția "mă simt atât de confortabil și, prin urmare, va fi așa". Este câine fericit că are capacitatea de a se împerechea, dar de multe ori devine "pe pălărie" de la proprietarul său pentru etichetele din apartament? Se va schimba comportamentul animalului după castrare, sau va fugi, ca și mai înainte, să se grăbească la câini și trecătorii? Cum să vă decideți dacă aveți nevoie să vă neutralizați animalul?

Descrierea aspectelor castrationale și psihologice

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vorbiți despre aspectele psihologice, pentru că vă faceți griji că majoritatea proprietarilor sunt mult mai puternici decât riscurile direct legate de operație. Ce avantaje și dezavantaje ale castrării masculilor sunt, dacă vă uitați la echilibrul animalului de companie? Câinele suferă de "pierderea prețioasă"?

Mulți oameni spun: "Toți câinii care nu vor fi folosiți pentru reproducere de rutină trebuie să fie sterilizați. Nemulțumirea torturează câinele, iar acest lucru este crud. Principalul avantaj al castrării masculilor este acela că câinii au toate șansele de a se bucura de viață, fără a se epuiza cu un zel zilnic de a lega o cățea ". Poate că o astfel de evaluare a problemei a venit la noi din lumea pisicilor sau, chiar mai precis, de pisici. Fiind singuri, aproape toate pisicile "gândesc", ca și cum ar impregna mai multe femele. Din această cauză, păstrați-vă în încăperile de locuit ale unei pisici necastrate care nu are capacitatea de a se împerechea adesea, într-adevăr o batjocură.

Este corect să privim argumentele pentru și împotriva castrării bărbaților din acest punct de vedere? Firește, nu. Câinii școlarizează animale. În fiecare colectiv, orice individ își îndeplinește propria funcție, iar reproducerea este privilegiul unităților. Numai cei mai agili, inteligenți și indiferenți, pereți, alți bărbați - apărători, gardieni, vânători, dar nu și producători. Aceasta este, fizic și psihologic, fiecare bărbat este pregătit pentru viață fără împerechere, lipsa unui partener nu afectează în niciun fel starea lui. Concluzia zoopsihologilor: castrarea parțială a masculilor - da, și nu există castrare a tuturor "doar așa, lăsați-o să fie în caz".

Care sunt tipurile de castrareCe înseamnă "parțial"? E vorba de bărbați, care nu poate face față afluxului de hormoni. Cel mai înalt nivel de hormoni sexuali poate fi o consecință a unei boli sau a unei caracteristici înnăscută a corpului, rezultatul este unul - de îndată ce nu aduceți un animal de companie, el va "rupe în continuare turnul" doar din aroma de târfă.

Într-o astfel de situație, comportamentul câinelui după castrare va fi eliminat treptat. Dorința de a fugi, de a lupta împotriva bărbaților, de a marca case, de a face cuști, etc., va scădea. Situația este îndreptată treptat, inclusiv atunci când este vorba despre bărbații maturi care au tricotat de mai multe ori. Cu toate acestea, în cazul în care câinelecresc într-o manieră snoită, călărește casele, scapă să caute aventuri datorită unui mod evident prost, atunci castrarea câinelui nu va avea practic nici o consecință (desigur, fără a ține cont de pierderea fertilității). În acest caz, este necesar să se antreneze, să nu se controleze hormonii!

Ce este sterilizarea și castrarea?

Cei mai mulți dintre cei care ignoră aceste cazuri cred că castrarea este folosită numai pentru bărbați, iar sterilizarea este procedura femeii. Dar, acest lucru este complet greșit.

În timpul sterilizării, femelele împletesc trompele uterine și bărbații - canalele seminale. În medicină, operația se numește o vasectomie. În acest caz, animalul păstrează toate organele sexuale, continuă totuși să își desfășoare activitatea în producerea hormonilor. Elevii sunt salvați de dorința sexuală, astfel încât să se poată mama, dar ei nu vor avea niciodată urmași.

Castrarea este operația cea mai radicală, în timpul căreia cvadruplurile sunt tăiate de organele reproductive. Câinii sunt eliminați din ovare și uter, sau numai ovarele. Ambele ouă sunt tăiate la câini.

Se pare că în prima variantă există o încălcare a funcțiilor sexuale, iar în al doilea - lipsa lor perfectă.

De ce să castrați un câine?

Care este utilizarea câinilor kstrirovatDacă te uiți la elevi feminin, atunci totul este clar. Câinele nu va atrage pachete de bărbați agitați, nu va începe "în toate grave", fiind expus la pericol.

Nu va exista estru și, prin urmare, nu va exista o concepție necontrolată și obținerea de descendenți nedoriți. Proprietarul nu va trebui să scape sau să atragă puii (pe lângă metodele care nu sunt întotdeauna rezonabile). Adevărat și mare este posibilitatea ca un catelus-jumătate de rasă din mâini bune să cadă pe stradă, transformându-se în unul dintre câinii fără adăpost.

În ceea ce privește bărbații, pentru ei cel mai înalt nivel de hormoni în absența împerecherii devine cauza principală a comportamentului ostil. Ele etichetează întreaga zonă, inclusiv lucrurile de acasă, și provoacă, de asemenea, neplăceri, sărind pe oameni, inclusiv pe copii.

Ele devin incontrolabile în timpul plimbărilor, atacă restul bărbaților și, cu entuziasm, chiar fanatic, alungă ramurile, practic petrec noaptea sub ușă. Și dacă femelele, mai devreme sau mai târziu, estrusul încetează, apoi la bărbați această afecțiune durează pentru fiecare an.

În plus față de aceste motive, este nevoie de castrare pe indicatorii medicali. Condiția prealabilă poate fi un proces inflamator, care provine din organele genitale (de regulă, testiculele suferă de testicule) sau apariția tumorilor de cancer.

Castrarea câinilor: avantajele și dezavantajele

Dintre avantajele castrării masculine, puteți observa următoarele:

 • Cum să castrați un câineCâinele de orice sex devine mai potrivit pentru păstrarea în casă;
 • Bărbații se calmează, nu se supără pe cei din jurul lor și în 50% din cazuri marchează tot ceea ce le înconjoară;
 • Câinele nu numai că refuză să provoace lupte, ci devine, de asemenea, neinteresant pentru alți bărbați ostili;
 • Dorința sexuală scade cu timpul, iar entuziasmul pentru sexul opus dispare;
 • Câinii pierd dorința de rătăciri și de lăstari;
 • Castrationul avertizează împotriva cancerelor genitale în anii avansați;
 • Femelele au de obicei un pimetru al uterului, de aceea este recomandată castrarea ovarelor și a uterului;
 • Operațiunea avertizează animalul de companie de la apariția infecțiilor sexuale.
 • Animalul nu mai îngrijorează, îmbunătățește somnul și crește pofta de mâncare, există o mare dorință de a juca și de a juca pranks. Dacă ar fi încercat să obțină conducerea în apartament, atunci vor scădea treptat.

Desigur, castrarea nu este în măsură să influențeze complet caracterul animalului de companie, ci doar o corectează parțial. Pentru schimbări mai evidente, este necesară formarea, pregătirea fizică și exercițiile fizice suficiente. Există, de asemenea, astfel de cazuri, Când câinele devine echilibrat numai cu vârsta.

Există un mit potrivit căruia castrarea micșorează proprietățile de protecție ale câinilor, dar, de fapt, nu există nicio legătură aici. Dacă câinele era un bun gardă, atunci după procedură va rămâne.

Dezavantaje ale castrării

Ca orice interventie chirurgicala, castrarea are efecte secundare si complicatii. Printre defectele principale ale castrării câinilor trebuie remarcat daunele asupra echilibrului hormonal, care nu afectează bunăstarea animalului.

Procedura poate deveni o condiție prealabilă pentru următoarele stări:

 • Funcționarea castrării câinilorFormarea hipotiroidismului este o boală cauzată de o scădere a funcționalității glandei tiroide și de scăderea nivelului hormonilor produși de aceasta.
 • Cancerul osoșelor - în conformitate cu statisticile de la formațiuni de calitate slabă în țesuturile osoase, în cea mai mare parte, bărbații care au fost castrați suferă.
 • Obezitatea - creșterea apetitului după intervenție chirurgicală devine adesea o condiție prealabilă pentru obținerea excesului de greutate, iar un câine cu obezitate este cel mai predispus la boli cardiovasculare.
 • Diferențe de comportament - pot fi observate la câinii castrați vârstnici.
 • Modificarea capacului de lână - o lipsă a hormonului masculin afectează starea lânii, se transformă într-o formă mai moale, similară texturii cu catelul.

Proprietarii unei creaturi cu patru picioare ar trebui să știe că animalele de companie sunt mai rău decât persoanele care suferă de anestezie. Veterinarii consideră că amenințarea este mai mare decât cea a intervenției chirurgicale. În acest caz, totul depinde de calculul competent al dozei. Cu o doză mică, câinele se poate trezi înainte de finalizarea operației. La o doză care depășește norma, există cel mai mare risc de stop cardiac.

Acum, un număr de medici veterinari se pronunță împotriva castrării, deoarece poate afecta negativ bunăstarea câinelui.

Cum apare castrarea?

Anestezia generală este folosită pentru castrare. Activitățile preliminare includ următoarele:

 • Plasați câinele pe o suprafață sterilă;
 • Intrarea în anestezie;
 • Eliminarea lânii din locul în care va fi efectuată operația;
 • Dezinfectarea zonei de incizie.

Cum să castrați un câineLa câini, medicul veterinar face incizii pe scrot, apoi trage cordonul spermatic și îndepărtează testiculele.

Emergate răni mici turnat cu un agent special pudră - tricilină, care ajută la evitarea efectelor secundare. Durata operațiunii este de aproximativ 5 minute. După operație, nu este necesar să scoateți cusăturile.

La animalele de sex feminin, intervenția chirurgicală este mult mai dificilă, deoarece apare penetrarea în cavitatea interioară a corpului. Medicul taie zona inghinală și elimină organele (ovarele singure sau împreună cu uterul). Operația durează aproximativ 30 de minute. După aplicarea cusăturii câinelui, se folosesc bandaje, uneori se folosește o pătură specială, astfel încât animalul să nu lingă și să zgârie zona afectată.

Cea mai potrivită vârstă pentru castrare

În ceea ce privește bărbații, există limite de vârstă. Sunt castrate nu mai devreme de șase luni, în caz contrar câinele poate deveni împiedicat de creștere și formare fizică.

Animalele feminine sunt castrate înainte de apariția primului estru, această perioadă variază în intervalul 6-9 luni. Dacă totul se face la timp și la dreapta, atunci câinele va fi protejat de formarea de neoplasme în glandele mamare.

Costul de castrare a câinilor

În fiecare clinică prețurile de castrare a câinilor variază, procedând, în primul rând, pe mărimea câinelui și a sexului. În plus, prețurile variază în spitalele veterinare private și municipale.

De obicei, în orice caz, castrele de castrare sunt mai scumpe. În prețul procedurii încă include costul produselor farmaceutice, anestezicelor și materialelor utilizate:

 • Dezavantaje ale castrării câinilorGreutate de până la 5 kg - de la 2000 la 2500 de ruble.
 • 5 - 15 kg - de la 2500 la 3000 de ruble.
 • 5 - 25 kg - de la 3000 la 3500 de ruble.
 • 25 - 35 kg - de la 3500 la 4000 de ruble.
 • 35 - 45 kg - de la 4000 la 5000 de ruble.
 • 46 kg și mai mult - de la 5000 la 7000 de ruble.

Există posibilitatea de a chema un medic veterinar acasă, în acest caz prețul operației crește cu 1000. Costurile sunt mai costisitoare noaptea și în timpul complicațiilor aparente ale complicațiilor.

Tratamentul postoperator

În timpul șederii sub anestezie, toate procesele vitale din corpul animalului încetinesc, în plus, schimbul de căldură. Prin urmare, este necesar să ascundeți câinele acoperă sau flanelă.

Câinele după procedură, chiar înainte de a se trezi complet sau în timpul slăbiciunii cauzate de trezire, poate urina mai mult decât o dată. Se recomandă să aveți grijă de scutecele absorbante unice pentru transport și acasă în avans. La domiciliu, este permisă utilizarea adezivului.

Odată ajuns acasă, animalul este plasat într-un loc cald favorabil, Cu toate acestea, nu îl puneți lângă baterie, ferestre și curenți.

În timp ce quadruped nu a venit la, trebuie să monitorizeze continuu starea lui:

 • puls - poate fi mai slab, dar chiar;
 • respirație - trebuie să fie, de asemenea, netedă, în absența întârzierilor;
 • membranele mucoase - paloare și cianoză indică faptul că elevul nu este bine.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se determină rasa câinilor și a cățeiCum se determină rasa câinilor și a căței
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?De ce un caine place sa manance iarba in timpul unei plimbari?
Câți câini trăiesc în medie?Câți câini trăiesc în medie?
Sfaturi despre cum să obișnuiți un câine la toaletă pe stradăSfaturi despre cum să obișnuiți un câine la toaletă pe stradă
Caracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câiniCaracteristicile utilizării lactobiofadolului pentru câini
Collars `antilay`: modele pentru câini miciCollars `antilay`: modele pentru câini mici
Geantă de transport pentru câini - tipuri și criterii de selecțieGeantă de transport pentru câini - tipuri și criterii de selecție
Micoplasmoza la câini: simptome și tratamentMicoplasmoza la câini: simptome și tratament
Câți ani locuiesc rușii în terrierul ăstaCâți ani locuiesc rușii în terrierul ăsta
» » Pro și contra castrării câinilor
© 2021 amigdas.com