amigdas.com

Dinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenire

Clarificarea dințilorZâmbet de zăpadă albă - acest lucru nu este indice de sănătate dentară

. La fel ca și culoarea galbenă a smalțului, aceasta nu indică neapărat o boală. În ce cazuri este smalțul galben o ocazie pentru contactarea dentistului și de ce dinții devin galbeni, acest articol vă va spune.

De ce sunt dinții galbeni?

De fapt, culoarea naturală, caracteristică dentinei, este doar galbenă. Emaila care o acoperă este transparentă. Dacă culoarea unei persoane este puternic galbenă, înseamnă că aceasta organismul este suprasaturat cu minerale. Este imposibil să albifi un astfel de zâmbet fără a se deteriora. Dar nu disperați, deoarece astfel de dinți sunt mult mai puternici decât albi. De ce dinții devin galbeni dacă nu sunt suprasaturați cu minerale?

Din ce dintii devin galbeni?

 • Din ce dinți galbenEreditatea. Dacă unul dintre părinți are o culoare dinte - galben, atunci cel mai probabil un copil va moșteni acest factor.
 • Obiceiuri rele. Fumatul este cea mai frecventă cauză a plăcii galbene. Frotiul din țigarete la început este moale, apoi se întărește și se accentuează la smalț. În același timp, de la fumat dinti fumat galben mai repede decât de la țigări convenționale. Frecvent de băut cafea și ceaiul negru, de asemenea, doare un zâmbet alb zăpadă. Galben din motivele de mai sus, puteți elimina recepția de la medicul dentist. O astfel de placă este ușor de îndepărtat, deoarece nu penetrează adânc în dinți.
 • Medicamentele, în special tetraciclina antibiotică, sunt o cauză frecventă a stării de galbenitate. Administrarea prelungită de anumite medicamente afectează negativ dinții, dând un efect atenuant și colorant.
 • Zahăr. Un consum mare de dulciuri și băuturi care conțin zahăr duce la îngălbenirea dinților.
 • Culori alimentare. Dacă folosiți adesea sodă sau produse cu o cantitate mare de coloranți, penetrează microfracturile, acumulează și face galbenul galben.
 • Purtarea de bretele este necesară pentru corectarea mușcăturii, dar poate duce la îngălbenirea dinților. Acest lucru se datorează faptului că bretelele nu dau o bună periere a dinților în locurile de fixare a acestora. Ca rezultat, din alimentele rămase și purificarea insuficientă apar pete galbene.
 • Greșită igienă orală. Periați dinții cel puțin 2 minute și de două ori pe zi. După fiecare masă, este de dorit clătiți gura apă caldă sau mijloace speciale. Dacă ridicați periuța de dinți sau pasta de dinți greșită, renunțați la curățarea zilnică sau curățați cavitatea bucală o dată pe zi, atunci puteți obține o culoare dintelui galben. De asemenea, nu înlocuiți pasta de dinți cu gume de mestecat.
 • Vârsta. Nu este nici un secret că odată cu vârsta, dinții strică și devin galbeni. Foarte adesea stralucirea smalțului poate fi găsită tocmai la bătrâni.
 • Dieta. Dacă o persoană se află necontrolat pe diverse diete pentru a pierde în greutate, atunci corpul, inclusiv dinții, încetează să primească substanțe utile. Ca rezultat, emailul slăbește și devine galben.
 • Leziuni. Dacă a fost o lovitură a maxilarului, rezultând un dinte îngălbenit, atunci acesta este un semn că a existat o deteriorare a părții sale pulpale.
 • Apa. Locuitorii care locuiesc departe de orașele mari pot obține galben dinți din cauza filtrării slabe a apei. O astfel de apă este suprasaturată cu fier și alte substanțe, deci atunci când este folosit mult timp, apare un raid galben.
 • Bolile cronice și severe pot da efectul smalțului galben. Cel mai adesea, dinții suferă de infecții în organism. Bleaching de un astfel de smalt de un rezultat lung nu va da, de fapt, pentru început este necesar să se vindece cauza de stralucire.

Ce dinți sănătoși vorbesc galben?

Dinți galbeniLichiditatea poate fi naturale din natură și observate de la naștere. Așa cum a fost scrisă la început, aceasta înseamnă că dinții sunt bogați în minerale, deci sunt destul de puternici. Dar un zâmbet prea alb, cu un efect matos, sugerează că organismul nu are minerale.

Dinții unei persoane pot arăta diferit. De exemplu, colții sunt mult mai galbitori decât restul dinților. Aceasta se datorează particularității structurii fiecărui dinte. Ciorchinii sunt mai puternici decât dinții din față, deoarece conțin o cantitate mare de dentină, care are o nuanță galbenă.

Nuanța galbenă a smalțului la copii sugerează că aceasta este o ereditate. Și, de asemenea, smalt galben de dinți de la naștere, spune că mama copilului în timpul sarcinii a suferit, boli infecțioase, care a dat un astfel de efect. Dar nu te superi. În cele mai multe cazuri, acest factor afectează numai dinții din lapte, permanent, cel mai probabil va avea o culoare mai albă.

Mituri despre stralucirea smaltului dintelui

În jurul dinților galbeni există multe superstiții și mituri. Iată câteva dintre ele:

 • Cum să scapi de placa galbenăMulți sunt încrezători în asta sinuzita afectează culoarea dinți de smalț și se înroșesc cu această boală. Acesta este un mit. Da, sinusurile maxilare sunt situate în apropierea dinților, dar nu au nimic de-a face cu stingerea lor.
 • Hotul rănește smalțul dintelui. Acesta este, de asemenea, un mit, prin urmare, pentru a păstra culoarea albă a smalțului, nu este nevoie să vă implicați în alimente crude. Dimpotrivă, poate pentru a strica smaltul dintelui, deoarece astfel de oameni nu primesc multe substanțe utile.
 • Majoritatea oamenilor sunt încrezători că o mare utilizare a merelor dă efectul smalțului galben, datorită conținutului ridicat de fier din ele. Acest lucru, desigur, este un mit. Merele, dimpotrivă, întăresc dinții. Excluse sunt merele cu zahăr și de stocare, procesate cu substanțe chimice. Aici, astfel de mere sunt capabile să facă rău.
 • Clătirea gurii cu ierburi cum ar fi salvie și musetelul poate provoca îngălbenirea smalțului. Acesta este un mit. La urma urmei, aceste ierburi, dimpotrivă, dezinfectează cavitatea orală și ucid bacteriile care cauzează boli.
 • Cel mai stupid mit este distrugerea dinților de la rujul de culoare roșie. Mulți cred că atunci când sărutatul rujului este transferat pe smalț, pigmentul este absorbit și dinții devin galbeni. De fapt, rujul este ușor șters și nu dăunează smalțului.

Metode de albire

Metode de albire a dințilorÎnainte de a merge la înălbire, mai întâi trebuie să aflați motivul pentru care dinții devin galbeni. În cazul în care este o naturală galben, datorită unei mari cantitatea de minerale, dentina, apoi albirea nu va da efectul corespunzător. Dacă nuanța galbenă este o consecință a unei boli, atunci fără tratamentul acesteia, albirea va avea o durată scurtă de viață. Cauza stării de stralucire a smalțului dinților, precum și indicațiile și contraindicațiile la înălbire pot fi determinate numai de un specialist. De asemenea, medicul dentist poate recomanda tipul de albire. Poate că aveți senzația de galben sub forma unui raid ușor. Apoi se poate curăța acasă folosind unelte speciale.

La vânzare există o gamă uriașă, paste de albire, și mijloace speciale pentru albirea acasă. Și, de asemenea, există multe rețete naționale. Dar astfel de mijloace, în special fără consultarea unui specialist, nu ar trebui să fie îndepărtate. În caz contrar, este posibil să se deterioreze smalțul și astfel de albire va face rău.

Metode de albire

 1. Albirea dinților galbeniultrasunete. Această metodă de albire vă va ajuta să faceți față calculului dentar și să curățați smalțul de pe acoperirea galbenă moale. Această procedură nu este foarte plăcută, dar eficientă. Zâmbetul devine imediat un ton sau două mai albe. Dar asta metoda este contraindicată. Anume: hipertensiune arterială, aritmie cardiacă și sensibilitate ridicată a gingiilor.
 2. Curățarea cu laser. Această metodă este agresivă în ceea ce privește galbenitatea smalțului. În această metodă se utilizează un fascicul laser care acționează pe placă și tartru. Laserul le distruge, dar nu afectează smalțul. Această albire este considerată sigură atât pentru dinți cât și pentru gingii. Zâmbetul devine alb și acest efect durează mult. Contraindicațiile la această metodă includ: boli de inimă, tuberculoză, boli virale și infecțioase, herpes. De asemenea, acest tip de înălbire nu este recomandat femeilor care alăptează și celor însărcinate.
 3. Captuseala. În cazul în care cauza de smalț galben nu se infiltrează, ci o penetrare profundă în ea, substanțele colorante, atunci în acest caz căptușelile vor ajuta. Această metodă de albire este ușoară, dar și durabilă. Se efectuează sub supravegherea unui medic acasă. Emalii din această metodă dobândesc o nuanță mai ușoară, iar efectul persistă mult timp. Dar există o caracteristică a acestei înălbire. După aceasta, nu puteți folosi coloranți pentru alimente și băuturi, altfel zâmbetul dvs. va reveni în curând la forma sa originală. De exemplu, ei folosesc în picioare sau în alt mod atașamente dinte din material plastic. În interiorul duzele este un gel care îngrașă treptat smalțul. Capul este setat pentru mai multe ore, de obicei noaptea. Într-o lună, datorită acestei metode, zâmbetul va deveni mult mai alb.
 4. Gel de albire. Gelul cu o perie se aplică pe smalț și așteaptă timp pentru a îngheța. Această metodă este sigură pentru email, dar este scurtă. La urma urmei, efectul va dura atâta timp cât gelul se află pe dinți și are proprietatea de a se spăla rapid.
 5. Benzi adezive. Aceste benzi elimină plăcile și albă ușor smalțul dintelui. Pentru aceasta, banda este lipită de dinți timp de 15 secunde. În acest timp, agentul de albire situat pe suprafața benzii va funcționa. Apoi scoateți banda.
 6. Cu stingere puternică, stomatologii folosesc mijloace speciale, în compoziția căruia este posibil să se găsească acid, precum și peroxizi. Astfel de substanțe dăunează foarte mult smalțului. Efectul acestei înălbire se realizează prin distrugerea straturilor superioare și galbene ale smalțului. Ca rezultat al înălbitorului, smalțul încetează să strălucească ca și mai înainte, dar zâmbetul devine astfel zăpada albă.
 7. Dacă toate metodele de mai sus nu sunt capabile să elimine galbenele, atunci folosiți furnir. Ca urmare a fixării furnirului pe dinți, ei pot avea o formă ideală și un aspect alb-ninsoare.

Metode populare

Aceste metode sunt cel mai bine să nu se implice, deoarece nu puteți numai să vânați smalțul, ci și să îl distrugeți!

 1. Metode de albire a dinților în diferite moduriSoda de coacere. Pentru o astfel de înălbire, periuța de dinți este scufundată într-o soluție de bicarbonat de sodiu și periați cu dinți. Este strict interzis să abuzați în acest fel. Folosiți-l nu ar trebui să fie mai mult de o dată în 7 zile, altfel puteți distruge smalțul și vă puteți răni gingiile.
 2. Peroxidul de hidrogen. Pentru albirea în acest mod, trebuie să înmuiați vata de bumbac în peroxid de hidrogen și frecați-l cu smalt dinți. După aceea, gura se clătește bine multe apă fiartă. Efectuați procedura nu mai mult de 1 dată în 14 zile.
 3. Fructe și fructe de pădure. Emailul va ajuta la albirea: capsuni, lamaie, capsuni. Pentru această înălbire, folosiți o coajă de lămâie, care este dinți frecați. Și puteți, de asemenea, clătiți întreaga gură cu suc de lămâie. Pentru albirea cu fructe de padure, ele sunt sterse in stare muschica, iar in aceasta forma se freca in smalt.

profilaxie

Pentru a nu căuta metode de înălbire, nu trebuie să permiteți formarea unei straluciri a smalțului dinților.

 1. Albirea și strălucirea dințilorEste necesar să se abandoneze produsele dăunătoare care conțin coloranți. Astfel de alimente și băuturi dăunează nu numai albului smalțului, ci și întregului corp.
 2. Este necesar să se renunțe la obiceiurile proaste în formă de fumat și abuz de cafea pe parcursul zilei.
 3. Este necesar să vă periați dinții în conformitate cu toate regulile. Consultați-vă medicul, care este mai bine să alegeți o pastă, periați-l și să-l cereți să arate cum să se curețe corect cavitatea bucală. Poate și el va recomanda fonduri suplimentare, care va asigura îngrijirea adecvată a smalțului.
 4. Fără consultarea unui medic, nu trebuie să vă prescrieți să vă albiți. Rezultatul unui astfel de tratament la domiciliu poate face uneori doar rău.

Dacă vă îngrijiți cu atenție pentru dinți și vizitați în mod regulat medicul dentist, atunci nu veți depăși smaltul dinților. Și dacă sunteți proprietarul de dinți galbeni, bogați în minerale, bucurați-vă, pentru că sunt puternici și vor dura mult timp.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Albirea dinților în siguranță la domiciliuAlbirea dinților în siguranță la domiciliu
Metode de albire rapidă a dinților: recomandări și precauțiiMetode de albire rapidă a dinților: recomandări și precauții
Albirea fâșiilor creastă 3d whitestrips albAlbirea fâșiilor creastă 3d whitestrips alb
Placa neagră pe dinți: cauzele apariției și căile de eliminarePlaca neagră pe dinți: cauzele apariției și căile de eliminare
Creion pentru albirea dintilor - informatii completeCreion pentru albirea dintilor - informatii complete
Este albirea dintilor sigura?Este albirea dintilor sigura?
Cum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficiiCum să utilizați în mod adecvat pulberea dinților. Rău și beneficii
Clasificarea plăcii și îndepărtarea acesteiaClasificarea plăcii și îndepărtarea acesteia
Cât costă albirea dinților laser?Cât costă albirea dinților laser?
Cât timp să vă păstrați dinții sănătoși?Cât timp să vă păstrați dinții sănătoși?
» » Dinți galbeni: cauze, metode de albire, prevenire
© 2021 amigdas.com