amigdas.com

Cele mai periculoase rechini din lume. Cele 10 cele mai periculoase rechini

Începutul celor mai periculoasePrintre animalele de sânge însetate care se găsesc în mări și oceane, rechinii se bucură de cea mai negativă glorie

. Ele se găsesc în aproape toate corpurile de apă sărată și, uneori, în unele corpuri de apă dulce. Dacă victima se află în fălcile acestui monstru, șansele de salvare devin mici. Chiar dacă peștii feroși nu o înghită imediat, moartea va veni foarte repede de la leziuni și de sânge pierdut.

Dar, în ciuda tuturor miturilor și a poveștilor teribile, rechinii atacă ființele vii, în special oamenii, nu la fel de des cum pare. De regulă, motivul pentru un astfel de comportament este cauzat de un fel de acțiune agresivă sau de alt factor excepțional. Potrivit statisticilor, în cele mai multe cazuri, victimele sunt surferi, pentru că ele se aseamănă cu silueta sigiliilor plutitoare, care este foarte atractivă pentru prădători. De asemenea, mirosul de sânge cu o tăietură pe piatră sau după o catastrofă în largul mării este o momeală puternică și mărește apetitul unui rechin.

Pe web, puteți găsi o mulțime de dovezi video că rechinii nu sunt la fel de înfricoșători cum ni se spune despre ei. Mulți scafandri curajoși au făcut-o ireparabilă: s-au scufundat în piscină, au reînsuflețit rechinii și au înotat cu ei liber, știind ce s-ar putea întâmpla. Peștele practic nu a reacționat la ele. Totuși, nu trebuie să repetați acest lucru în viața reală. Rechinii și oamenii sunt cei mai puternici dușmani, deci orice contact cu ei este extrem de periculos.

Lista celor mai periculoși rechini

 • Shark Lemonlamaie;
 • albastru;
 • rechin Hammerhead;
 • nisip;
 • Reeful gri;
 • Rechin-mako;
 • înotătoare;
 • tigru;
 • Rechinul alb;
 • Bulion tuporylaya;

Să vorbim despre cele mai agresive tipuri de rechini, care se bucură de o popularitate negativă.

Marele rechin alb

Rechinul albLa anularea de la alți membri ai familiei sale, un rechin alb mare nu prezintă cerințe pentru alegerea habitatului. Se poate trăi în apă caldă de ocean și într-o mare rece, cu excepția bazinului Oceanului Arctic, deoarece acolo temperatura apei este extrem de scăzută.

Cel mai adesea, un pradă acerbă se găsește în apele tropicale și subtropicale. Dacă pe orizont este arătată aripioara acestui monstru, toți oamenii prezenți în apă sau pe țărm sunt aruncați într-o stare de șoc. Foarte adesea peștele înoată la plaje, pentru că nu este o problemă pentru ea. O parte semnificativă a atacurilor cunoscute au avut loc în Australia. Din acest motiv, localnicii au poreclit animalul periculos "Death White".

Dimensiunile peștilor sunt impresionante și ajung la șase metri, cu o masă de două tone. Dar există fapte istorice, când pescarii au extras persoane mai mari cu dimensiuni impresionante.

Pântecul rechinului alb are o nuanță albă caracteristică, în timp ce o parte a spatelui și a părților sale au o nuanță gri sau gri-albastru. Este imposibil de observat abordarea unui prădător, deoarece această culoare este o deghizare excelentă. Pește selectat în mod liniștit de victimă și a atacat-o brusc. Evadarea unui astfel de animal este imposibilă.

La alegerea hranei, un rechin alb preferă o pradă mai groasă, de exemplu, sigilii sau sigilii de blană, dar partea principală a dietei este ocupată de reprezentanții faunei marine.

Pentru a mirosi prezența răpii rănite în apă, un rechin poate fi de la o distanță de cinci kilometri. Atacul apare de jos, când prădătorul își mușcă victima și navighează încet, așteptând o moarte rapidă.

Din 139 de atacuri oficiale înregistrate la om, 29 s-au dovedit a fi un rezultat fatal.

Dwarf Shark

Sharp tuporylayaÎn lista celor mai groaznici rechini, rechinul tuporal este în primul rând. Habitatul principal este apa cu concentrații diferite de sare, dar mai ales pește Fiscalitatea privind caracteristicile hidro-chimice și salinitatea apei, asa ca nu fi surprins dacă trebuie să o îndeplinească în rezervoare de apă dulce. Din acest motiv, în inundații grave și tsunami, rechinii au apărut pe străzile orașului inundate, unde au ucis nemilos victimele de la dezastrele naturale. În plus, animalele sunt capabile să urce în amonte pe distanțe lungi, motiv pentru care apar în mod repetat în lacurile din Nicaragua și Michigan.

Mărimea prădătorului este impresionantă. Cu o lungime medie de 2,5 metri, aceasta colectează 130 kilograme de masă. Cel mai mare trofeu pe care l-a prins odată un om a cântărit 400 de kilograme, iar lungimea sa a ajuns la patru metri.

Cele mai periculoase din apele dulciBull Tumper Shark Locuri preferate cu apă murdară, pentru că ele sunt ideale pentru a ataca victima. Învârtiți pradă potențială, peștele o mușcă până când se imobilizează. Din acest motiv, rechinul alb a început să fie numit cel mai agresiv și teribil. În dieta poate fi prezent:

 1. broască țestoasă;
 2. pește osoasă;
 3. reprezentanți ai artropodelor;

Nu refuză să mănânce rudele sale mici.

Ca și în cazul speciei anterioare, rechinul blunt se găsește adesea în zonele de mică adâncime, de aceea cel mai adesea atacurile au avut loc pe plaje sau în apropierea țărmului. Dintre cele 93 de atacuri înregistrate oficial, 26 au fost terminate cu moartea.

Într-o situație critică, atunci când un pește trebuie să fugă, el aruncă pradă mâncată pentru a se salva de la un prădător mai periculos

Tiger Shark

Culoarea tigruluiLocul de reședință al rechinului tigru este Oceanul Pacific și Lumea. În multe cazuri, animalul atacă prada în zona de coastă. Uneori reprezentanții speciei înotau în apă puțin adâncă, unde sunt un pericol imens pentru oameni. Peștele îi place apă caldă, astfel încât debutul răcirii are drept rezultat migrația sezonieră pe căile calde, mai aproape de regiunile ecuatoriale.

Din numele este ușor de înțeles că culoarea unui rechin seamănă foarte mult cu brânza. Dacă individul nu depășește doi metri, spatele și părțile laterale vor fi vopsite în gri. Dacă lungimea depășește 2 metri, în această parte pot apărea linii transversale caracteristice. O astfel de camuflaj vă permite să vă ascundeți rapid de alți prădători mai periculoși. Culoarea burta este albă, dar are nuanțe galbene.

În sălbăticie, cu o nutriție adecvată, unul dintre cele mai periculoase pești poate crește la 3,5-4,5 metri și cântărește de la 385 la 635 kilograme. În natură au existat și mai mulți indivizi imensi. De exemplu, a existat un caz în care un monstru de șase metri a fost prins în Golful Panama.

Tigrul HuntressComportamentul rechinului tigru rămâne foarte grav și lent. Practic se mișcă imperceptibil în apă și își urmărește prada fără agresiune. Dar dacă animalul își încălzește apetitul, victima nu va scăpa sigur. instantaneu devine rapid și extrem de periculos.

În ceea ce privește alegerea alimentelor, vânătorul nu prezintă cerințe ridicate. Reprezentanții speciei se hrănesc în mod liber cu toți locuitorii marini care se află pe drum. În absența unei baze furajere normale, ele se hrănesc cu carie. In plus, cercetatorii au inregistrat cazuri de atacuri asupra micilor indivizi din specia lor. Dacă peștele înoată în apă noroioasă, își deschide pur și simplu gura și captează tot ceea ce se va potrivi acolo. Din acest motiv, obiecte foarte ciudate și necomestibile au fost găsite adesea în burta unui prădător prins. Printre acestea:

 • anvelopele din mașină;
 • copite de cal;
 • zdrențe;
 • saci;
 • aparate de uz casnic.

înotătoare

Jean CousteauRechin cu rechin lung nu la fel de periculos pentru oameni ca și cele anterioare, pentru un motiv: rareori înoată la țărmuri și se află la o distanță decentă față de țărm. Dar dacă vă aflați într-un accident de avion sau naufragiu, dar ați supraviețuit miraculos într-o barcă de salvare pentru câteva sute de kilometri de pământ, o ciocnire cu un reprezentant al acestei specii se poate termina prost.

Aspectul reprezentantului acestei specii este evidențiat de aripile laterale, care sunt de câteva ori mai mari decât aripioarele altor reprezentanți, au o formă rotunjită și o margine albă de-a lungul marginii. Spatele poate fi vopsit in mai multe nuante, dintre care: bronz, maro, gri si albastru. Uneori, oamenii capturați aveau o spate și laturi galbene.

În condiții naturale, indivizii adulți cresc până la 1,5-2 metri în lungime și cântăresc de la 20 la 60 de kilograme. Cu toate acestea, pescarii au prins în mod repetat și o sută de kilograme individuale. A confirmat oficial cazul, cum a reușit să prindă un specimen de trofeu de 170 de kilograme.

Cei mai periculosi locuitori ai lumii subacvatice prefera un mod solitar de viata. Ele sunt rareori confundate de turme, iar comportamentul școlar este caracteristic numai speciilor de dimensiuni medii. Nicio excepție - cu aripi lungi.

Ca hrană folosesc specii de pești, țestoase marine, crustacee și păsări. Uneori se hrănesc cu cadavre de animale și pești.

Celebrul oceanograf Jacques Cousteau a spus odată că cel mai periculos prădător subacvatic este rechinul cu aripi lungi. Acest lucru se datorează faptului că reprezentanții acestei specii au atacat cel mai adesea o persoană când au lovit marea deschisă.

Spre deosebire de congenerii lor, un rechin cu aripi lungi poate ataca oamenii fără motive evidente, cum ar fi foamea sau agresiunea. Uneori, mușcăturile ei conțin un caracter de cercetare, când peștele vrea pur și simplu să înțeleagă ce fel de lucru este sub nas. Punctul slab al prădătorului este nasul și ochii. Dacă o persoană se află în fălcile unei creaturi feroce, trebuie să bateți aceste părți cât mai repede posibil și probabilitatea de a evita un rezultat letal va scădea.

Acum știi care rechini sunt cei mai periculoși din lume și cu care este mai bine să nu se întâlnească în condiții reale.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Stilul de viață al fabricilor de cherestea, diferențele dintre ferăstraiele de pește din rechinii…Stilul de viață al fabricilor de cherestea, diferențele dintre ferăstraiele de pește din rechinii…
Cel mai mare știuc din lume: mituri și fapte despre pești uriașiCel mai mare știuc din lume: mituri și fapte despre pești uriași
Prădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilorPrădătorii sălbatici din Africa, caracteristicile speciilor
Viespa de mare este cea mai otrăvitoare meduze din lumeViespa de mare este cea mai otrăvitoare meduze din lume
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Cele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuțieCele mai otrăvitoare păianjeni din lume: mediul de distribuție
Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!Ordinul rechin de pisici este sigur pentru oameni!
Shark mako - cel mai rapid rechin din lumeShark mako - cel mai rapid rechin din lume
Rechinul ghimpat Katran: descriere, hranăRechinul ghimpat Katran: descriere, hrană
Rechinul gonflabil: descrierea și habitatul peștilorRechinul gonflabil: descrierea și habitatul peștilor
» » Cele mai periculoase rechini din lume. Cele 10 cele mai periculoase rechini
© 2021 amigdas.com