amigdas.com

Dropsy of testicles la băieții nou-născuți

Dropsy de un copilNașterea unui copil este o ocazie de bucurie în orice familie. Dar, din păcate, nu întotdeauna copilul se poate naște sănătos. Abaterile în dezvoltarea și tulburările de sănătate de diferite grade pot fi observate imediat după naștere sau puțin mai târziu. Una dintre aceste probleme poate fi atribuită hidrocelei (sau testiculelor cu picătură). Boala se caracterizează prin formarea excesivă și retenția fluidului în cochilii testiculului copilului. Această patologie nu este atât de rară, ea afectează aproximativ zece procente din toate masculii nou-născuți, deci este mai bine să cunoaștem toate subtilitățile acestei boli pentru a le face față.

Cauzele și caracteristicile acestei boli

Imediat după naștere în spitalul de maternitate, băiatul este examinat de un neonatolog pentru o concluzie despre starea sănătății sale. Medicul evaluează vizual zona genitală. Dacă copilul are o picătură, doctorul o va observa imediat.

Cauzele acestei boli de altă natură:

  • fiziologice;
  • patologice.

În primul caz, hidrocele se datorează faptului că atunci când un testicul se naște în uterul mamei și apoi coborât, se formează un tip de canal, care în mod normal trebuie prelungit până la nașterea bebelușului. Dar acest lucru nu se întâmplă întotdeauna. În cazul în care canalul nu este strâns, apoi prin el un lichid intră în testicul din cavitatea abdominală și se stabilește acolo. Există o picătură. Această abatere trece prin ea însăși în primele luni de viață și nu necesită tratament. Trebuie doar să așteptați.

Unii părinți tulburi încearcă să scape băiatul de picături prin masaj și aplicând diverse unguente. Trebuie să înțelegem că aceste măsuri nu vor aduce niciun rezultat, astfel că nu are sens să recurgă la acestea. Tratamentul conservator nu este eficient. Un copil care are o picătură, nu suferă durere și un anumit disconfort, așa că părinții au nevoie de răbdare.

Există mai multe motive pentru provocarea căderii anormale. Dezvoltarea incorectă a testiculelor este posibilă, în cazul în care mama în timpul sarcinii a avut rubeolă, sau varicela, nu a condus la un stil de viață sănătos. Rolul său în apariția unei picături la băiat poate fi jucat de infecția intrauterină sau de nașterea unui copil prematur. Și, de asemenea, unul dintre motive este trauma zonei inghinale a băiatului în timpul nașterii sau chiar după naștere. În această situație - tratamentul este deja necesar.

Prin tipul de apariție, testiculele cu picătură sunt de asemenea împărțite în: izolate și comunicante. Cu forma izolată - absorbția lichidului, care este produsă în testicul în sine, este întreruptă. Această abatere apare adesea la copiii prematuri, datorită subdezvoltării lor. Acest tip de testicul picant trece pe măsură ce creșteți, Când sistemul limfatic al copilului devine mai perfect.

Cu o formă de comunicare, cauza este doar acumularea în testicul a unui lichid nou-născut care curge în el din cavitatea abdominală de-a lungul unui canal necomplicat. În cazul în care picăturile comunică, atunci când copilul este plasat într-o poziție orizontală, scrotul băiatului va scădea. Cu o formă izolată, acest lucru nu se întâmplă. Prin urmare, un urolog analizează pacientul cu o picătură în două poziții: întins și în picioare.

Simptomele hidrocelei

Ce este testiculele picioarelor

Ce se poate atribui simptomelor de picături la băiat? Ce ar trebui să caut? La patologia dată - statutul general sau comun al copilului nu se înrăutățește. Puteți vedea numai simptomele locale:

  • este posibil să se simtă compactarea în testicul;
  • anunțați umflarea scrotului în ansamblu sau o creștere a mărimii unui testicul;
  • uneori există o deformare a unuia sau a ambilor testiculi.

Dacă medicul a fost instalat diagnosticul de mortalitate dobândită, vor fi atribuite un număr de teste pentru a prescrie tratamentul cu exactitate. De obicei, se ia o mostră de urină și un test de sânge general. Medicul poate prescrie un examen cu ultrasunete. Sunt necesare ultrasunete sau raze X pentru a ne asigura că vorbim despre un testicul dulce, și nu despre hernia inghinală la un copil.

Tactica tratamentului picăturilor la nou-născuți

Medicii nu vă recomandă să faceți ceva pentru a trata picăturile până când băiatul atinge vârsta de două ani. Acesta este pragul la care se aplică tactica așteptării. Este foarte probabil că, de această vârstă, canalul va depăși, iar picăturile vor trece de la sine. Dacă nu se întâmplă acest lucru, va trebui să recurgeți la o intervenție chirurgicală, astfel încât în ​​viitor această problemă să nu-i deranjeze pe băiat și pe părinții săi.

Până atunci, copilul va fi sub supravegherea medicului pediatru, iar în caz de deteriorare a organelor genitale - medicul va acționa imediat. La indicațiile pentru operație la vârsta de până la doi ani sunt: ​​edem, complicat de hernia inghinală, modificarea dimensiunii scrotului, umflarea ascuțită și roșeața regiunii inghinale (care poate indica o infecție).

Este meritat să se teamă de operațiune

Operația de a elimina picăturile la băiat nu este dificilă. Se efectuează într-un spital sub anestezie generală, care durează mai puțin de o oră. Rămâi în spital va fi necesar pentru câteva zile după operație. Medicul va evalua rezultatele intervenției, va monitoriza copilul. Părinții vorbesc despre îngrijirea post-operatorie a băiatului, care implică măsuri simple: igiena completă a organelor genitale și de prelucrare a zonei inghinală, restrângerea activității motorii copil.

Pot să existe complicații atunci când picătură?

Cum se manifestă boala picantă?Dropul în sine nu este periculos. Dacă băiatul este examinat în mod regulat de un pediatru - boala nu va merge într-o formă neglijată. A fost deja menționat că cel mai adesea - picura testiculului trece de la sine. Dar, în cazul în care această patologie a rămas și nu a recurs la tratamentul chirurgical, există un risc de complicații. O boală neglijată, neoperată poate duce la infertilitate în viitor.

O altă complicație este atașamentul herniei inghinale. O astfel de patologie apare atunci când edemul comunică, când buclele intestinale pot intra în lumenul vaginal prea larg. În cazul în care hernia este încălcată, această parte a intestinului poate deveni moartă, ceea ce este foarte periculos. Prin urmare, dacă copilul nu are această patologie de la sine, iar medicul insistă asupra operației - ar trebui să o ascultați pentru a nu obține probleme chiar mai mari.

Pot cancerul ovarian provoca erori în îngrijirea unui nou-născut?

Cauzele posibile ale testiculelor sclipitoareExistă o opinie că o picătură de testicul la un băiat nou-născut poate cauza o îngrijire necorespunzătoare pentru el: neîncetat, sau purtând un copil prea tare pampers. Acesta este un mit pe care părinții tineri îl trec de la gură la gură. Apariția hidrocelei nu este în nici un fel legată nici de înfășurarea strânsă, nici de îmbrăcarea necorespunzătoare a scutecilor la nou-născut.

Singurul lucru care trebuie protejat de un copil este rănire accidentală organele genitale sub forma unei vânătăi sau a unei încălcări. Regiunea inghinală este deosebit de sensibilă la leziuni de acest fel și necesită un tratament delicat. Acordați o atenție deosebită acestui aspect în îngrijirea copilului, iar fiul adult vă va fi recunoscător pentru păstrarea sănătății sale masculine și a capacității depline de concepere.

Dropsy of testicles la băieții nou-născuți
Cum se manifestă boala picantă?Simptomele testiculelor lasateCum este diagnosticat mortalitateaUn instantaneu al mouse-ului mouse-uluiSimptomele testiculelor lasateCum să tratați picăturile la nou-născuți
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este hipoxia la un nou-născutCe este hipoxia la un nou-născut
Frecventa scurta a limbii la nou-nascutiFrecventa scurta a limbii la nou-nascuti
Icterul la nou-născuți: cauzele apariției, tratamentului și consecințelorIcterul la nou-născuți: cauzele apariției, tratamentului și consecințelor
Testiculele picante: ce amenințare este apariția fluidului în scrotTesticulele picante: ce amenințare este apariția fluidului în scrot
Tabel de rate de creștere în greutate la nou-născuți pe lunăTabel de rate de creștere în greutate la nou-născuți pe lună
Norma bilirubinei în organism la nou-născutNorma bilirubinei în organism la nou-născut
Ce vaccinuri sunt date nou-născutului în spital?Ce vaccinuri sunt date nou-născutului în spital?
Testele pediatrice la bărbați: semne, simptome, tratament și fotografiiTestele pediatrice la bărbați: semne, simptome, tratament și fotografii
Problema picăturii de testicule la nou-născuțiProblema picăturii de testicule la nou-născuți
Ventriculomegalia la făt: cauze, simptome și tratamentVentriculomegalia la făt: cauze, simptome și tratament
» » Dropsy of testicles la băieții nou-născuți
© 2021 amigdas.com