amigdas.com

Anatomia câinelui: structura internă și externă a corpului

Set de câiniIdeea generală a anatomiei organismului canin este foarte importantă pentru orice proprietar de câine: proprietarul unei grădinițe, un ameliorator sau un simplu iubit. Anatomia studiază structura externă și internă a corpului câinelui. Structura internă constă din sistemul osos și organele interne. Aceasta cunoaștere, în combinație cu fiziologia, poate ajuta, de exemplu, la timp pentru a oferi prim ajutor unui animal de companie sau pentru a evalua corect exteriorul unui câine.

Părți anatomice ale corpului câinelui

Particularitățile locației diferitelor părți ale corpului, fizicul și aspectul general al câinelui pentru a le potrivi cu semnele pedigree sunt numite exteriori. Pentru a evalua exteriorul distinge anatomic mai multe părți ale corpului câinelui:

  • Head. Craniul și botul, ochii, urechile, sistemul dentar sunt evaluate.
  • Gâtul.
  • Torso. Greabanul, spatele, talia, crupa și coada sunt văzute de-a lungul liniei de sus. Pieptul și stomacul sunt evaluate de-a lungul liniei de jos.
  • Extremitati. Prezentat în față și în spate.

Cunoașterea caracteristicilor exterioare este necesară în special pentru proprietarii câinilor de rasă. Acest lucru ajută la controlul, conservarea și dezvoltarea raselor canine.

Sistemul osos

Studiul anatomiei este necesar începeți cu un sistem scheletic. Scheletul este baza osului corpului câinelui. Din starea sa depinde dezvoltarea și productivitatea organismului canin ca un întreg. Sistemul scheletic, împreună cu articulațiile, ligamentele, mușchii și tendoanele, constituie sistemul musculoscheletic. Există părți axiale și periferice ale sistemului schelet.

Secțiunea axială a sistemului

Structura scheletului axial include:

  • Craniul.
  • Coloana vertebrală.
  • Celula toracică cu coaste.

Anatomia câineluiCraniile sunt dolichocefalice (lungi) și brachycephalice (scurte). Primele sunt tipice pentru rasele de ovine, Dobermans, collies, al doilea tip de craniu - pentru Pekingese, Pugs, Bulldogs. Craniul unui câine are o piesă craniană și facială (botul). Oasele craniului, cu excepția maxilarului inferior, sunt imobile. Mobilitatea maxilarului inferior se datorează nevoii de a apuca, restrânge și mesteca alimente. În acest proces, participarea activă a sistemului dentar. La câinii adulți există 42 de dinți, pui - 28. Sunt incisivi, canini, premolari și molari. Puii nu au molari și nici un premolar.

În funcție de caracteristicile rasei dinții frontali (incisivii) formează o mușcătură definită. Cel mai preferat și cel mai adesea obligatoriu pentru majoritatea raselor este o foarfecă, în care incisivii superioare se află dens în spatele celor inferiori. Cu o mușcătură directă, acceptabilă pentru anumite grupuri de rase, suprafețele incisivilor sunt unite prin tăierea marginilor. Subsuarea se manifestă printr-o extindere puternică a maxilarului superior în fața celui inferior, astfel încât se formează un spațiu mare între ele. Alunecarea este caracterizată prin extinderea maxilarului inferior, ca urmare a faptului că incisivii inferiori ies în fața celor superioare și reprezintă o caracteristică caracteristică pentru rocile cu un bot scurt.

Coloana vertebrală a câinelui este formată din șapte coloane vertebrale cervicale, treisprezece, șapte lombare, trei sacre și câteva vertebre caudale.

Coloana vertebrală cervicală este formată din șapte vertebre cervicale, care încep cu primul - atlasul și cel de-al doilea - epistrofa. Pentru ei craniul este atașat și permit ca capul câinelui să se miște în direcții diferite.

Regiunea toracică este reprezentată de treisprezece vertebre, la care sunt atașate diferite coaste curbate. Primele patru perechi de coaste sunt închise într-un arc cu nervuri, restul de nouă perechi sunt scurtate în direcția zonei lombare, îndoite liber. Riburile servesc drept protecție pentru organele interne ale câinelui și participă la procesul de respirație.

Oasele unui câineDepartamentul lombar este format din șapte segmente. Talia nu ar trebui să fie lungă - acest lucru este considerat un dezavantaj mare. În mod ideal, este de dorit să fie scurt, convex și larg, conectând fiabil coloana vertebrală toracică și pelvină și capabilă să acționeze ca un izvor. Coapsa lungă afectează în mare măsură mișcările câinelui, mersul devine slăbit, spatele începe să se învârtă.

De obicei, câinii sunt caracterizați prin prezența a 20-23 vertebre caudale. Există mai puțin. Pentru a satisface standardul, la unele specii, vertebrele caudale sunt trunchiate, oprindu-se mai multe segmente.

Departamentul periferic al sistemului schelet

Departamentul este reprezentat de extremitățile din față și din spate ale câinelui.

Partea anterioară constă dintr-o scapă, de preferință așezată oblic, la care este fixat un humer prin articularea umeropatică. Umărul prin articulația cotului se alătură cu oasele antebratului, constând din două oase - cotul și raza. Pentru majoritatea raselor, este foarte de dorit ca punctul inferior al arcului de margine să ajungă sau să fie sub articulația cotului. Adâncimea pieptului - unul dintre parametrii importanți ai exteriorului. Pieptul destul de profund, cu lățimea moderată, creează baza pentru o bună dezvoltare a organelor toracice interne: inima, plămânii, vasele de sânge.

Încheietura încheieturii mâinii este formată din șapte oase care leagă oasele antebrațului cu cele cinci oase ale pasterului. Partea frontală se termină cu degetele, fiecare dintre ele fiind prevăzută la capăt cu o gheară fermă, care nu poate fi retrasă. Patru degete au trei falangi și una - doar două.

Predominantul este atașat la scheletul vertebral de mușchii foarte puternici ai umărului. Proeminența pânzei oblice, umflată peste vertebrele toracice, creează o greutate proeminentă. Măsurători din cel mai înalt punct se învârte la sol în picioare liniștit, câinele este un parametru foarte important al exteriorului și se numește "înălțime la greabăn" pentru evaluare. În funcție de standardul acceptat al rasei, înălțimea la greabăn are o valoare diferită. Fluctuația din înălțimea la greabăn de rase diferite, uneori minuni pur și simplu uimitoare de reproducție crescătorii și crescători. Atât de mare este diferența în camera de creștere la câini de buzunar in miniatura la câine gigant câine din lume și ogarul - de la 6,5 ​​cm la 111,8 cm în înălțime la greabăn.

Scheletul unui câineMembrul din spate începe cu articulația șoldului, care articulează întreaga limbă posterioară cu osul pelvin al coloanei vertebrale a câinelui. Piciorul posterior este format din femur, care se conectează prin articulația genunchiului la cele două oase ale tibiei: o tibie mare și mică.

De obicei, o articulație goală genunchiului îndeplinește o funcție importantă în sistemul musculoscheletal al unui câine. Îndreptarea, dă naștere la o împingerey, care produce un membre posterioare. Această împingere este completată de extensia cocoșului (tarsus), care leagă tibia dintre tibie și plus. Un os de călcâi mare se evidențiază clar pe cocoș. Patru oase de pasternă, ocazional cinci, trec în trei degete falangiale, care se termină cu gheare puternice.

Puii sunt uneori născuți cu un deget cincelea pe spatele membrelor. Aceste dewclaws sunt adesea rănite, astfel încât acestea sunt eliminate, care este prescris de standardele de rasă. La rasele rare, sunt lăsate roua. Fac boceroni (Ciobanesc francez) trebuie să fie dublu, absența lor conducând la descalificarea câinelui. În mastifful tibetan și piciorul italian, roua este lăsată la voia amelioratorului sau proprietarului.

Structura internă a organismului câinelui

Sistemul de organe interne constă în digestive, respiratorii, excretori și sexuali.

digestiv

Scopul său principal în consum, promovarea, digestia, asimilarea alimentelor și a apei. Pornind în cavitatea orală cu dinți, trece în esofag, care se învecinează cu stomacul. În stomac, alimentele și apa sunt amestecate și descompuse la substanțele nutritive prin digestia acidului clorhidric (proces de digestie). Mutând mai departe, mâncarea intră în duodenul intestinului.

Intestinul este principalul organ pentru digestia și absorbția ulterioară a particulelor divizate - substanțe nutritive. Ea deschide canalele sale și secreta secreția pancreatică necesară pentru digestie și pancreas și bila cu bușterea de vezică, respectiv. Tractul intestinal este foarte lung, lungimea lui fiind de la două și jumătate până la șapte metri. Intestinul este împărțit într-un intestin mic și gros, care se termină într-un anus.

respirator

Organele interne ale câineluiSistemul de respirație este proiectat pentru schimbul de gaze în plămâni. Din aer, oxigenul intră în sânge, iar dioxidul de carbon este luat înapoi. Tăierea și relaxarea, mușchiul coastelor provoacă contracția plămânilor pentru a elimina dioxidul de carbon și a se umfla să suge oxigen. Sistemul respirator este din cavitatea nazală și orală, laringele, traheea și plămânii.

excretor

Sistemul este reprezentat de doi rinichi cu ureter, vezică urinară și uretra. Produsele finale ale metabolismului din sânge în rinichi prin filtrare trec în urină, care este colectat de uretere în vezică și periodic îndepărtat din organism prin uretra.

Sistemul sexual

Organele sistemului reproductiv servesc pentru continuarea genului. Structura lor este diferită pentru diferitele sexe. La bărbați, acesta include testiculele situate în scrot, vasele deferente, penisul, acoperite cu preput. La femele sistemul de organe de reproducere are un aranjament intern în organism și constă din ovare, trompe uterine, uter, vagin și organele genitale externe.

Gestionarea întregului organism ca întreg

Pentru a controla toate sistemele corpului sunt sistemul nervos, circulator, imun, limfatic, hormonal, piele și organe de simț.

nervos

Sistemul este împărțit în central și vegetativ. Se compune din fibre nervoase. Datorită evoluției sale ridicate la câini, organele senzoriale, cum ar fi mirosul, vederea și auzul, sunt exacerbate. Sistemul nervos central, împreună cu cortexul emisferelor cerebrale, prin reflexele congenitale și dobândite pe toată durata vieții, reglează toate sistemele corpului câinelui.

circulator

În sistemul cardiovascular se includ inima și vasele de sânge: arteriale, venind din inimă și venoase, venind la acest organ. Principala vas arterial este denumită aorta. Sistemul cardiovascular este destinat să alimenteze toate organele și celulele corpului cu oxigen și nutrienți și eliminarea produselor finale ale metabolismului. Locația inimii este toracele. Se află în el pe stânga.

Organe și piele sensibile

Structura corpului câineluiInfluențele externe și interne sunt percepute și analizate de către simțuri. Câinele are cinci simțuri: vizuale, auditive, olfactive, palatante și tactile. Viziunea constă dintr-un ochi cu un pupil, mușchii ochiului și nervii.

Analizor de ajutor pentru auditive include urechea, a cărei structură este astfel încât nu numai că percepe vibrațiile undelor sonore, le transformă în sunet, ci are și o funcție de orientare corectă în echilibrul spațial. Simțul mirosului la câini este foarte dezvoltat, severitatea acestuia depinzând de caracteristicile individuale și de fitness. Receptorii de gust sunt localizați în limba câinelui și servesc la analiza compoziției și calității substanțelor care cad în gură.

Organul dermic dermal este în primul rând o barieră între mediul extern și sistemul intern al corpului câinelui. Funcția tactilă protejează organele de efectele adverse. Compoziția pielii:

  • Țesutul subcutanat.
  • Epiderma.
  • Lana este un derivat al pielii.

Cunoașterea anatomiei organismului canindar vă permite să înțelegeți mai bine cauzele care determină animalele noastre să se comporte într-un fel sau altul.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum se determină rasa câinilor și a cățeiCum se determină rasa câinilor și a căței
Frizerie Yorkie acasă: cum să taieFrizerie Yorkie acasă: cum să taie
Cum câinii văd lumea noastră în comparație cu noi?Cum câinii văd lumea noastră în comparație cu noi?
Prietenul cu ochii: câți ani de vară trăiesc acasă și cum să aibă grijă de eiPrietenul cu ochii: câți ani de vară trăiesc acasă și cum să aibă grijă de ei
Care este greabantele unui câine, pentru ce este și unde este?Care este greabantele unui câine, pentru ce este și unde este?
Cum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adultCum să determinați în mod corect vârsta unui cățeluș sau a unui câine adult
Cum să îmbrăcați corect un ham de câineCum să îmbrăcați corect un ham de câine
Câine ciobănesc germanCâine ciobănesc german
Câine de apă portugheză - descrierea raseiCâine de apă portugheză - descrierea rasei
Estonianul Hound: descrierea rasei, trăsături de îngrijireEstonianul Hound: descrierea rasei, trăsături de îngrijire
» » Anatomia câinelui: structura internă și externă a corpului
© 2021 amigdas.com