amigdas.com

Pinscher german: descriere și standarde

Ce arata un Pinscher?Se știe puțin despre originea acestor câini, deși Pinscherul nemulțumit german este o rasă foarte veche, menționată în cartea germană de câini din 1880. Există opinia că pinschers și schnauzers au provenit de la terrierii englezi, dar, în ciuda mitului larg răspândit, pinguinii germani nu sunt asociați cu terrierii englezi. Acest lucru a fost confirmat

cu ajutorul analizei genetice la peste 100 de rase.

Principala aplicație a acestui câine a fost vânătoarea de șobolani, așa că acum 100 de ani un pinscher german putea fi găsit pe aproape fiecare fermă. Numai mulți ani mai târziu, Pinscherul german a început să fie folosit ca un câine de pază.

Astăzi pinscherul german este considerat una dintre rasele rare. Între 1998 și 2003, în lume erau aproximativ 200 de pui. În 2003, această rasă a fost inclusă în lista de rase pe cale de dispariție a animalelor domestice și au fost luate măsuri de creștere a numărului acestor câini. De atunci, numărul acestor animale treptat a început să crească.

Pinscher german: descrierea rasei

Pinscherul german este un câine de familie adaptabil care este potrivit atât pentru locuitorii activi din mediul urban, cât și pentru a trăi într-o fermă. Caracter caracter, jucăuș, perseverență și stabilitate sunt semnele universalității sale.

Pinscherii învață rapid și sunt câini adaptabili, versatil și "practic". Această rasă se caracterizează printr-o înaltă încredere în sine, care se reflectă în comportamentul corespunzător față de proprietar. Câinii acestei rase au încredere, combinate cu inteligență și rezistență.

Caracteristici externe

Caracteristica raseiAdulți germani standard Pinscher are o înălțime de 45-50 cm și o greutate de la 14 la 20 kg, care formează la vârsta de 14-16 ani. El are păr scurt și dens, păr neted și strălucitor, negru cu semne roșii sau roșu-maroniu (aproximativ 20% din câini). Cele mai frecvente culori includ negru, rugină, roșu, argintiu, maro. Majoritatea câinilor din această rasă au o culoare maro sau maro-maro. Ei au urechi în formă de V pliabile, în formă de V.

Asociația German Kennel Club (VDH) a stabilit anumite standarde pentru acești câini.

Pinscher german standard este o rasă de câini cu părul neted, de dimensiuni medii, cu o postură mândră.

 • Craniul este alungit. Fruntea este plată și se desfășoară paralel cu nasul.
 • Botul are forma unei pene neregulate.
 • Ochii sunt întunecați, ovale.
 • Gâtul este curbat, nu trece prea ușor în greabăn.
 • Buza este scurtă, puternică și adâncă.
 • Piept larg, oval in diametru, ajungand pana la coate. Înapoi puternic, scurt și întins.
 • Picioare scurte și rotunde. Degete dense și arcuite (labe de pisică), gheare scurte, negre.
 • Păr scurt și dens, neted, strălucind fără pete goale.
 • Culoarea părului este roșie sau neagră, cu marcaj maro.

caracter

Caracteristicile raseiPinscherul german este rapid, îndrăzneț, îndrăzneț, are propria voință. Aspectul lui răutăcios corespunde în totalitate valorilor sale interne. Este un gardian bun, loial, dur și încăpățânat. Datorită vigilenței sale distinctive, pinscherul german este deosebit de potrivit ca un câine de pază pentru casă și curte.

Cu ajutorul fizic adecvat și capacitatea de muncă psihică Pinscherul german este bine adaptat pentru a trăi în oraș și în mediul rural unde este ușor de adaptat. Se adaptează cu ușurință la modul de viață al proprietarului, dar trebuie să fie adus cu toată seriozitatea. El are nevoie de afirmații clare și ordine.

Dimensiunea medie a pinscherului german de la 6 la 8 pui. Din această rasă există instincte puternice de protecție, socializare timpurie și formare sunt necesare pentru pui. Ei au nevoie de o educație strictă, consecventă, dar în același timp iubitoare și dreaptă. Trebuie stabilite limite clare care trebuie respectate cu strictețe, deoarece acesta este singurul mod de a câștiga încrederea și recunoașterea pinscherului german. Această rasă necesită o mulțime de exerciții zilnice, precum și o stimulare mentală, pentru a preveni dezvoltarea comportamentului problematic.

Pinscherul german știe cum să-și folosească intelectul în favoarea sa. Unii susțin că are o neascultare inteligentă și o dorință de conducere. Prin urmare, educația și formarea acestuia pot fi o adevărată provocare chiar și pentru proprietarii câinilor experimentați.

Iubeste aventura și încearcă în mod constant să participe direct la ele.

El dorește să se considere un membru egal și deplin membru al familiei și nu este potrivit pentru familiile cu copii mici, deoarece poate fi gelos sau în mod neadecvat să reacționeze la acțiunile copilului.

În fermă, pinscherul german se descurcă perfect cu diferite sarcini și protejează împotriva unor astfel de animale daunatoare, cum ar fi:

 • șobolani;
 • mouse-ul;
 • jder;
 • vulpi și altele.

Acești câini sunt bine aclimatizați la condițiile meteorologice din țara de reședință. Ei nu se tem ingheturi. Dar dacă vă place să mergeți cu animalul dvs. de companie, puteți purta o jachetă caldă sau jumper.

boală

Descrierea raseiDeoarece pinscherul german are o piscină genetică destul de mică, există riscuri pentru un număr de state moștenite. Unele dintre problemele de sănătate pe care le include această rasă includ displazia șoldului și cotului, cataracta, tulburările tiroidiene, bolile cardiace și boala von Willebrand.

Cu reproducere, în plus față de Un studiu pentru displazia șoldului efectuează, de asemenea, studii de prevenire voluntare, cum ar fi, de exemplu, bolile oculare ereditare.

Boala Von Willebrand "(hemofilie), este cea mai frecventă boală ereditară la acești câini. De la începutul anului 2006, crescătorii au reușit să identifice această boală cu un test ADN.

Din 2011, toți pinguinii germani ar trebui să fie verificați pentru bolile oculare ereditare.

Displazia articulației șoldului este cea mai frecventă boală a sistemului musculo-scheletic, fie că este vorba de un câine de rasă pură sau de un hibrid. Acest lucru poate fi cauzat de malnutriție (hrănire prea mare cu calorii în timpul perioadei de creștere) și prea multă exercițiu pentru câinii tineri sub 12 luni.

Pinscherul german are cerințe destul de mari pentru exerciții fizice. Acești câini sunt foarte activi și necesită o plimbare zilnică lungă pentru a-și îndeplini cerințele minime pentru exerciții fizice. Această rasă îi place, de asemenea spații deschise, în special curți.

concluzie

Pinscher germanPână recent, pinscherul german era popular doar în Germania, dar în ultimii ani, mulți fermieri ruși preferă această rasă de câini. Acest lucru se datorează naturii jucăușă și veselă a acestor câini, care îi iubesc pe stăpânii lor. În plus, în ciuda prieteniei, este foarte atent și neîncrezător pentru câinii străini. Distinge invitații neinvitați, despre ceea ce avertizează cu o latră puternică și arată rigiditate naturală numai la pătrunderea străinului în casă.

Sub îngrijirea pinscherului, toate animalele care trăiesc în casă se prăbușesc. Prin urmare, dacă o pisică, un hamster sau un papagal locuiește deja în casă, acesta nu este un motiv pentru a refuza un catelus din această rasă. În timp, el va deveni cel mai bun prieten al animalelor de companie.

Atașamentul proprietarului acestei rase este foarte bun. Pinscher german are un intelect înalt și știe să folosească cu pricepere tenacitatea inimii umane.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Câine ciobănesc germanCâine ciobănesc german
Varietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturiVarietate de rase de câini: nume, fotografii, sfaturi
Cele mai bune rase de câini: specie și descriereCele mai bune rase de câini: specie și descriere
Boxerul german: o rasă uimitoare de câiniBoxerul german: o rasă uimitoare de câini
Cainii cei mai populari din rasele piticCainii cei mai populari din rasele pitic
Curtshaar german. Descrierea rasei de câiniCurtshaar german. Descrierea rasei de câini
Păstarul german de câine ciobănesc - câine de blanăPăstarul german de câine ciobănesc - câine de blană
Rating-ul celor mai scumpi caini din lumeRating-ul celor mai scumpi caini din lume
Câini de câini de vânătoare: nume, fotografieCâini de câini de vânătoare: nume, fotografie
Descrierea rasei mini-Dobermann: caracteristicile unui pincher miniaturalDescrierea rasei mini-Dobermann: caracteristicile unui pincher miniatural
» » Pinscher german: descriere și standarde
© 2021 amigdas.com