amigdas.com

Tratamentul cu gumă în stomatologie și posibile boli

Boala gingieiUn număr mai mare de boli ale cavității orale astfel începe să se dezvolte un mod simplu - cu inflamație a gingiilor. Timp de câteva luni, procesul inflamator se poate dezvolta intr-o boala mai grava, care va aduce nu numai un mare rău pentru sănătatea dumneavoastră, dar, de asemenea, va provoca o mare lovitură portofel.

Boala gingiei are un simptom comun - toate acestea afectează țesuturile parodontale din jurul dinților. Și celelalte simptome și semne ale fiecărei boli sunt ale lor.

Semne de boală a gingiilor

Boala gingiilor se dezvoltă treptat. În stadiul inițial, ei pot doar sângera și nici măcar nu se pot îmbolnăvi. Și totuși, astfel de manifestări ale bolii sunt posibile:

 1. Wobbling sau dislocarea de dinți atunci când curățați sau nibbling.
 2. Descărcarea naturii purulente.
 3. Apariția unei respirații veșnice.

Dacă aveți cel puțin unul dintre simptomele enumerate mai sus, consultați imediat un specialist pentru examinare și un tratament posibil.

Ce boală a gingiilor este periculoasă

Boala gingiilor nu este la fel de sigură cum ar părea mulți. În plus față de reținere, disconfort și disconfort vă poate amenința:

 1. Apariția bolii parodontale.
 2. Începutul gingivitei.
 3. Dezvoltarea parodontitei.

Aceste boli pot provoca durere și pierderea dinților sau a mai multor dinți, precum și boli infecțioase. Pentru a preveni astfel de situații la primele semne de manifestare, consultați un specialist.

Tratamentul dinților, gingiilor și mucoasei orale

Cauzele inflamației gingiilorÎn primul rând, merită să se traseze o linie între bolile gingiilor și alte părți ale cavității bucale. În primul rând, se referă la stomatită. Se cheamă stomatita afectarea mucoasei orale (limba și partea interioară a obrajilor și a buzelor). Până în prezent, cauzele exacte ale stomatitei nu au fost determinate, dar un lucru este sigur că el nu este legat în nici un fel cu parodonțiul și îl va referi în mod incorect la boala gingiilor.

Există o altă boală, care, de asemenea, nu ar trebui inclusă în lista bolilor din această zonă - parodontită. Aceasta este una dintre cele mai neplăcute complicații ale cariei, care afectează partea superioară a rădăcinii dintelui.

Se va ocupa de cele mai frecvente boli care afectează negativ starea țesuturilor moi, cum ar fi:

 1. Boala parodontală.
 2. Gingivita.
 3. Parodontita.

Gingivita - o boală la adult

Inflamația gingiilorGingivita este a Boala cea mai frecventă în rândul populației adulte a planetei. Dar, la rândul său, în comparație cu celelalte două, el este cel mai puțin periculos. În traducere din latină, "gingivita" înseamnă inflamarea gingiei.

Astăzi, stomatologia a reușit să identifice simptome și caracteristici mai precise ale manifestării acestei boli. Chiar și în ciuda faptului că tratamentul se desfășoară mult mai ușor decât celelalte două boli, tratamentul precoce în viitor poate fi foarte costisitor pentru pacient în ceea ce privește sănătatea. Principalele cauze ale gingivitei sunt igiena orală necorespunzătoare sau lipsa acesteia în general.

Și această boală poate apărea din cauza leziunilor termice sau mecanice ale gingiilor, cu proteze dentare efectuate în mod necorespunzător sau cu slăbirea imunității. Există mai multe forme de gingivită:

 1. Catarale. Este cea mai comună formă. Se caracterizează prin înroșirea țesutului moale în jurul dinților. Poate fi însoțită de simptome cum ar fi: senzații dureroase, mâncărime ușoară și gingii sângerând atunci când se efectuează igiena sau se mănâncă alimente.
 2. Hipertrofica. Cu această formă, se observă o creștere și o consolidare considerabilă a țesuturilor moi. Eventuala keratinizare a unor site-uri. Țesuturile moi devin roșu închis. Adesea, în această situație, tratamentul cu gingii între dinți este necesar.
 3. Ulcerativa. Este cea mai grea formă, când apare un strat gri și sunt afectate zone extinse de țesut moale. La începutul etapei poate fi însoțită de un miros neplăcut din gură, moartea unor zone de țesut moale și inflamație purulentă.

Tratamentul gingiilor cu gingivită

Practic, puteți vindeca gingivita cu terapie externă:

 1. Tratamentul gingiilor remedii populareCurățarea dentară profesională, care se efectuează pentru a îndepărta placa dentară și placa.
 2. Aplicații care utilizează medicamente antiseptice. Puteți efectua această procedură în spital și acasă.
 3. Tratamentul gingiilor cu geluri și medicamente: suprafețele afectate sunt tratate cu preparate speciale pentru a elimina inflamația și pentru a restabili structura veche a țesuturilor moi.
 4. Consolidarea tesuturilor moi folosind complex de vitamine, plante aromatice de masaj și apă de gură și extracte din plante (aloe, măcriș, etc.) și soluție de clorhexidină, cu o concentrație de 0,05%.
 5. În necesitate acută poate fi realizată Gingivectomie - excizia marginilor țesuturilor moi în care există proliferarea patologice în procesul inflamator (utilizat în principal pentru gingivita hipertrofica).

parodontită

Parodontita este o consecință a gingivitei netratate în timp. Aceasta este o boală mai complexă și mai periculoasă. Caracteristicile sale distinctive sunt:

 1. Aspectul sacilor purulente.
 2. Umflarea.
 3. Inflamație extinsă.
 4. Atrofia rămășițelor alveolare, care poate duce la denudarea colului dintelui.

Parodontită apare, în principal din aceleași motive ca și predecesorul său, gingivită. Dar, cu excepția acelor motive, parodontita poate fi o boală concomitentă de leucemie, diabet și HIV. În stomatologie se acceptă distingerea unor astfel de etape ale parodontitei:

 1. Ușor. Însoțită de un miros neplăcut din gură, sângerând țesutul moale și durerea.
 2. Media. Există o creștere a buzelor parodontale, spațiile dintre dinți sunt mărită, se observă slăbirea dentară, precum și atunci când se efectuează igiena și se mănâncă alimente, apar senzații dureroase.
 3. Heavy. Buzunarele parodontale se aprofundă considerabil, iar colul dintelui este expus. Există descărcări purulente, sângerări și dureri severe. Când boala începe, țesutul osos este deteriorat și dinții cad.

Tratamentul gingiilor și cavității bucale cu parodontită

În bolile de țesut moale, parodontita este aproape întotdeauna tratată într-o manieră complexă, iar procesul de tratament depinde de manifestările specifice și severitatea bolii. Întreaga dificultate constă în faptul că numai în stadiile incipiente ale parodontitei poate fi tratată. Dar când boala este deja începută, va fi foarte greu să o vindecați.

 1. Tratamentul gingiilorLa o etapă ușoară, se efectuează curățarea dinților de pe placă și placă, precum și tratamentul antiseptic. În plus, pot fi prescrise produse speciale de igienă, complexe de vitamine și antibiotice.
 2. La forma medie, aportul de antibiotice este pur și simplu necesar (clindamicina, lincomicina și altele asemenea). În acest caz, se efectuează procesarea buzelor parodontale (deinitalizare). Cel mai bun mijloc pentru acest lucru este un laser cu carbon, curățând efectiv zonele din țesuturile afectate și contribuind la vindecarea lor mai rapidă.
 3. Stările grele de tratament sunt mai greu de tratat decât altele. Cea mai eficientă tehnică pentru tratarea acestei etape este chiuretajul. Această metodă implică intervenția chirurgului. Medicul taie linia gingivală și curăță buzunarele de depozitele dentare și țesuturile de granulare. Atunci când se slăbesc dinții necesită deseori întinderea și cu leziuni ale țesuturilor osoase extinse - plastic osos. Dar chiar și aceste proceduri nu pot oferi întotdeauna un rezultat pozitiv.

Foarte des, persoanele care au fost tratate cu gingii spun că țesutul moale doare. Acest fenomen este normal, mai ales dacă a intervenit o intervenție chirurgicală. Dar dacă durerea este puternică și pentru o lungă perioadă de timp nu trece, este recomandat să consultați un specialist.

Boala parodontală

Boli ale dinților și gingiilorParodontoza nu are nimic de-a face cu parodontita și gingivita, deși această boală este o boală a țesutului moale al gurii. Parodontoza este adesea confundată cu parodontita. Acest lucru se datorează faptului că gâturile dentare sunt expuse în timpul parodontozei. Dar cu boala parodontală nu există simptome cum ar fi buzunarele parodontale, procesele inflamatorii purulente și depozitele dentare. Printre altele, aceste două boli au patogeneză diferită.

Până în prezent, nu au fost identificate cauze precise ale bolii parodontale. Dar majoritatea experților cred că boala parodontală se formează ca urmare a eredității slabe, a lipsei de aport normal de sânge la țesutul moale, a bolilor cronice ale organelor interne sau a tulburărilor metabolice.

Boala parodontală apare numai la 10% din populație. Natura inflamatorie a parodontitei nu este, din acest motiv, există anumite trăsături în tratament.

Tratamentul gingiilor cu boala parodontală

În tratamentul bolii parodontale, în primul rând este necesar să se încerce detectarea și eliminarea primei cauze a infecției. Pentru a face acest lucru este necesar să se efectueze examinări clinice cuprinzătoare și pe baza rezultatelor sale să se elaboreze un plan curativ. Pacientul poate fi prescris pentru a lua biostimulante, care vizează îmbunătățirea sistemului imunitar uman. De asemenea, medicamente pentru terapie generală și pentru îmbunătățirea alimentării cu sânge.

Sunt utilizate mai multe metode pentru a influența țesutul bolii parodontale.

Modalități de tratare a țesuturilor moi:

 1. Darshonvalizarea - acțiunea curenților de impuls cu frecvență înaltă.
 2. Electroforeza - o combinație de curent electric și droguri.
 3. Terapie prin laser.
 4. Vacuum terapie.

Tratamentul țesuturilor moi ale cavității bucale cu prăjini

Cu boala parodontală, medicamentele sunt injectate prin injecții. Acest lucru este necesar pentru o mai mare eficiență. Practic, aceasta este o injecție de antibiotice, peroxid de hidrogen și o soluție de glucoză.

Tratamentul gumei cu metode chirurgicale

În plus față de injecții, se practică transplantul de țesuturi moi și moi. Dar un rezultat pozitiv nu poate fi obținut prin această metodă, întotdeauna. Acest lucru se datorează caracteristicilor individuale ale persoanei și faptului că nu au înțeles pe deplin această infecție.

Tratamentul cu metode populare

Remediile populare pot fi o completare a tratamentului complex. Pentru a face acest lucru, puteți clăti cavitatea orală cu tincturi din mușețel, calendula, frunze de nuc sau coaja de stejar. Este necesar să înțelegem faptul că este aproape imposibil să scapi de parodontoză. Din acest motiv, nu se recomandă implicarea în auto-medicație, pentru a nu agrava complet situația.

După cum puteți vedea, bolile țesutului moale al cavității bucale pot fi vindecate în diverse moduri - mai blând și mai active. Dar pentru tine va fi mai bine să le avertizezi prin metode preventive.

Prevenirea bolilor țesuturilor moi ale cavității bucale

Nu este un secret pentru nimeni că este mai ușor să previi o infecție decât să o vindeci. Dacă sunteți predispus la infecții la nivelul gurii sau ai fost tratat înainte, atunci trebuie să fie foarte atenți la dinții lor, și, în orice caz, să nu neglijeze metodele de prevenire. Experții spun asta măsurile preventive ar trebui să includă astfel de măsuri:

 1. Ce boli pot suferi gingia?Nutriția corectă. Nutriția neechilibrată, lipsa alimentelor solide și a oligoelementelor foarte des cauzează boli ale țesuturilor moi. Ar trebui să vă revizuiți dieta și să includeți în ea acele produse care conțin substanțele potrivite. Mănâncă mai multe morcovi și mere.
 2. Curățați deschiderile interdentare cu o ață (ață dentară). Scobitori și clătiți nu sunt în măsură să elimine complet orice rest de alimente care este blocat în dinți. Din acest motiv, după fiecare masă merită să acordați o atenție specială dinților și să eliminați orice fir care nu este necesar de acolo.
 3. Periați-vă dinții de două ori pe zi. Acest lucru vă va ajuta să eliminați plăcile dure din dinți și rădăcinile acestora, ceea ce este foarte dificil de îndepărtat cu o clătire convențională. Pentru a curăța dinții a fost utilă și nu dăunătoare, trebuie să alegeți peria potrivită (duritate medie) pentru curățare și lipire.

Chiar dacă observați în mod corect și constant toate instrucțiunile de mai sus, nu uitați de vizitele regulate la stomatologie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Fistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingieFistula dentara pe gingie: cauze, semne, cum sa tratezi fistula pe gingie
Pus în gingie: cauze, simptome și tratamentPus în gingie: cauze, simptome și tratament
Simptomele și tratamentul parodontitei croniceSimptomele și tratamentul parodontitei cronice
Chistul pe gingie: tratamentul la domiciliuChistul pe gingie: tratamentul la domiciliu
Dintele durează cu presiune sau înțepăturăDintele durează cu presiune sau înțepătură
Guma este dureroasă la capătul maxilarului inferiorGuma este dureroasă la capătul maxilarului inferior
Ce tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentistCe tratează dentist-terapeutul, ce face medicul dentist
Flux pe obraz: ce trebuie făcut și cum să tratezi patologiaFlux pe obraz: ce trebuie făcut și cum să tratezi patologia
Ce să faceți dacă dintele este bolnav sub umpluturăCe să faceți dacă dintele este bolnav sub umplutură
Ce se întâmplă dacă gingia doare? Metode de tratamentCe se întâmplă dacă gingia doare? Metode de tratament
» » Tratamentul cu gumă în stomatologie și posibile boli
© 2021 amigdas.com