amigdas.com

Șaibă de șlefuit pentru așchii de lemn: tipuri și reguli de selecție

Roti de slefuire pentru bulgariRuloul unghiular (USM), popular cunoscut sub numele de "bulgară", este un dispozitiv profesionist versatil, care este utilizat într-o varietate de scopuri. Cu ajutorul acestuia puteți efectua o mulțime de lucruri: tăierea, lustruirea, lustruirea, tăierea și prelucrarea diferitelor materii prime. Atunci când alegeți modelul potrivit, trebuie să vă ocupați de caracteristicile sale de design, să vă evaluați capacitățile financiare și să consultați un specialist.

Datorită varietății largi de modele existente, alegerea unei soluții ideale poate deveni un dezastru real. În orice caz, accentul trebuie pus pe scopul echipamentelor propuse. Structurile din lemn necesită roți de șlefuire adecvate pentru mașinile de tocat lemn. Același lucru este valabil și pentru metal - este procesat numai de unelte adecvate.

Soiuri de discuri de rectificat

În prezent, o mare varietate de discuri pentru bulgari este oferită spre vânzare și un om obișnuit Nu este ușor să alegeți o roată de șlefuit pentru un șlefuitor de lemn. Pentru a înțelege mai detaliat tipurile existente, este necesar să împărțiți sortimentul în următoarele categorii:

 1. Cercuri de tip abraziv. Un astfel de material consumabil este deosebit de versatil, astfel încât vă permite să efectuați măsuri corecte și de calitate, cu costuri minime de resurse. În plus, există posibilitatea de lustruire suplimentară. Datorită acestor caracteristici, sculele abrazive sunt una dintre cele mai bune.
 2. Cercurile cu praf de diamant - sunt foarte populare. Pe piață sunt disponibile modele de tip segmentat și continuu. În funcție de această opțiune, domeniul de aplicare poate varia. Ambele soluții sunt capabile să ofere o tăiere precisă a tuturor materialelor cu cea mai mare densitate. Printre acestea: produse din piatră, metal și beton.

Discurile pentru bulgari seamănă cu cele mai moderne ferăstraie, dar sunt fabricate din alte aliaje. Inițial, astfel de bunuri erau considerate rare, dar acum s-au răspândit foarte mult. Ideal - o combinație de carbură și tungsten.

Discuri pentru prelucrarea lemnului

Dacă intenționați să achiziționați o lamă de fierăstrău pe lemn pentru un bolar, asigurați-vă că învățați principiul de bază al unui astfel de dispozitiv. Ce caracteristici ar trebui să fie luate în considerare la achiziționarea unui disc pentru șuruburi de lemn?

Grinda de slefuire pentru limba bulgaraMai întâi de toate, ar trebui să acordați atenție diferitelor diametre standard. Soluția cea mai compactă are o dimensiune de 115 milimetri. Cu toate acestea, mulți specialiști preferă să cumpere un disc de lemn pentru bulgari de 125 de milimetri, ceea ce se explică printr-o practică deosebită. În plus, este vorba despre USM din cercurile 125 care sunt foarte solicitate nu numai în rândul reprezentanților sferelor profesionale, ci și în rândul meșterilor locali.

Nu este un secret faptul că un astfel de material ca lemn natural este o materie primă eterogenă specifică, deci pentru prelucrarea sa trebuie să folosiți cercuri diferite. Este strict interzisă utilizarea modelelor clasice pentru structurile metalice sau betonate. Dacă nu țineți cont de acest lucru, instrumentul se va defecta sau va arde.

Atunci când alegeți produse potrivite pentru măcinare, atenție la diametrul arborelui instalat. Valoarea standard este de 22,2 milimetri. Inițial, au existat mai multe unități, astfel încât valoarea marcajului rămâne destul de mare. În prezent, majoritatea modelelor standard au un diametru de 125 × 22,2 mm.

Și, deși dimensiunea permisă a USM este de 230 milimetri, nu este recomandabil să se acorde prioritate la astfel de dimensiuni pentru prelucrarea lemnului. Când lucrați cu produse de dimensiuni mari, vă puneți în pericol să vă răniți și să vă răniți. Dimensiunile ideale sunt reprezentate de un interval 115 × 22,2 - 125 × 22,2 milimetri. Și roțile din clasa 125 sunt cele mai versatile, astfel încât acestea pot fi folosite pentru a rezolva un număr mare de operațiuni de producție.

După o examinare atentă a particularităților de discuri abrazive pentru polizoare de lemn, puteți trece la găsirea de modele adecvate care asigură manipularea cea mai sigură și eficientă a unui astfel de material valoros, cum ar fi lemnul natural.

Tipuri de roți de tăiere

Când cumpărați un disc de tăiere, se referă în mod responsabil la alegerea modelului "drept" și acordă atenție unui număr de indicatori constructivi. Printre acestea:

 1. diametrul cercului.
 2. adâncime de lemn tăiat.
 3. Caracteristici ale dinților (formă, număr, frecvență).

Dacă doriți să utilizați discul de tăiere, luați în considerare aceste recomandări:

 1. Discuri de tăiere pentru bulgarăDacă nu intenționați să utilizați prea des echipamentele și tipul de material poate fi cel mai imprevizibil, prioritatea este dată modelului cu dinții alternând înclinate.
 2. Dacă este vorba de tăierea raselor conifere și moi ale unui copac, utilizați modele cu dinți direcți. Acestea se vor descurca fără probleme chiar și cu cel mai moale lemn, asigurând o calitate superioară a rezultatului final.
 3. Dinții trapeziali se disting prin aplicarea universală. Atunci când alegeți un astfel de instrument, este mai bine să începeți tăierea masivelor cu crăpături de lemn cu densitate medie. Dacă doriți, puteți utiliza alte produse.

Pentru a nu fi confundat cu alegerea unei soluții potrivite, acordați atenție următoarelor caracteristici ale alegerii lame de ferăstrău.

 1. Este necesar să alegeți decupaje de formă rotunjită care sunt executate strict într-o direcție spre un arbore.
 2. Grosimea optimă a discului este de doi milimetri.
 3. Adâncimea tăieturilor ajunge uneori la 20 de milimetri.
 4. Decupajul poate fi gol, dar în unele cazuri este umplut cu cupru.

Echipamentul necesar

În multe cazuri, lucrul cu materiale implică efectuând proceduri de lustruire, măcinare și, de asemenea, degroșare.

Nu este un secret că tăierea unui copac este o ocupație foarte periculoasă, dar măcinarea matricei este în puterea chiar a lucrătorului neexperimentat. Principalul lucru este să ai la dispoziție instrumentele necesare. Este suficient să înțelegem principiile de bază ale lucrărilor viitoare și totul va avea succes.

În cele mai multe cazuri, discurile cu clapă sunt folosite pentru a fi tratate. După un studiu aprofundat al specificului produsului, îi puteți vedea funcționalitatea și eficiența.

Roți de dezlipire pentru limba bulgarăDin numele pe care îl puteți înțelege, care sunt caracteristicile și principiul de funcționare a instrumentului consumabil. Zona de lucru poate avea un număr mic de petale de șmirghel. O astfel de structură se poate asemăna cu scalele de pește. În ceea ce privește hârtiile cu o rugozitate redusă, ele oferă o măcinare moale a speciilor de lemn de elită.

Indicatorii de calitate și gradul de prelucrare sunt determinate de granularitatea materialului, astfel încât lustruirea și măcinarea sunt realizate luând în considerare cerințele stabilite.

În ciuda popularității deosebite a modelelor de petale, puteți folosi alte consumabile. De exemplu, o soluție foarte bună poate fi un disc lipicios cu scop universal. Cele mai multe duze moderne au capacitatea de a schimba rapid Velcro-ul. Costul discurilor lipite este mult mai mic decât costul petalei dintr-o singură bucată, dar prețul scăzut caracterizează o durată de viață scurtă. În orice caz, modelele universale lipicioase sunt eficiente atât în ​​procesarea cât și în măcinarea celor mai diverse materiale, ceea ce explică popularitatea lor mare.

Caracteristicile și calitatea muncii

Chiar dacă ați achiziționat cel mai scump echipament de lustruit și măcinat, acest lucru nu înseamnă că calitatea muncii va fi maximă. Care este motivul pentru aceasta? Este foarte simplu: pentru procesarea cu succes este necesar să se folosească lemn uscat. Materiile prime nu sunt potrivite pentru astfel de evenimente. Dacă nu țineți cont de această caracteristică, rezultatul obținut poate să nu fie cel mai plăcut. Atunci când alegeți un disc pentru lemn, asigurați-vă că materia primă selectată îndeplinește cerințele și standardele.

Cum să lucrați cu o roată de șlefuitÎn unele cazuri, este necesar să se lucreze la curățare, pentru a îndepărta vechiul strat de vopsele, lacuri sau formațiuni fungice. Instrumentele bune de lustruit și de șlefuit funcționează întotdeauna cel mai bine, totuși, cu condiția ca materialul să fie pregătit ținând cont de cerințele tehnologice de bază. Trebuie să înțelegeți că discurile de lustruit și de șlefuit pentru UWB nu sunt potrivite pentru operațiile de prelucrare primară, deci trebuie să fie echipate cu fălci suplimentare de măcinare.

Atunci când alegeți o duză adecvată, puteți simți eficacitatea acestora în acele cazuri în care este necesară efectuarea curățarea suprafețelor vechi, care sunt acoperite cu mai multe straturi de vopsea. Un rezultat similar poate fi explicat cu ușurință: cele mai multe momeli reprezinta un fel de placă de metal, pe care firele de sârmă sunt plasate mai aproape de circumferința exterioară radial sau perpendicular pe imaginea de disc.

Sfaturi pentru procesare

Acțiunile de finisare sunt pornite în acele cazuri când piesa obișnuită obține contururi preliminare. Rezultatul final poate fi determinat de tipurile de duze care sunt utilizate pentru a rezolva sarcina.

Ushm poate fi folosit ca mașină de tăiat, precum și mașini de șlefuit și lustruit. Extinderea funcționalității este asigurată de utilizarea diferitelor tipuri de discuri.

Deci, dacă vă confruntați cu întrebarea: "cum să lustruiți sau să lustruiți cu succes structura lemnului", fiți pregătiți să adoptați o abordare responsabilă pentru a studia subtilitățile și recomandările de bază. Cu privire la instrumente, care vor fi aplicate în viitor, acestea includ:

 1. Discuri petale pentru bulgarăPerii de perie. Un astfel de dispozitiv este ideal pentru operațiile de șlefuire. Există posibilitatea de aliniere reușită a lemnului cu adăugarea formei optime a piesei de prelucrat.
 2. Încheiați discuri. Scopul lor este de a șlega cu ușurință semnele. În cele mai multe cazuri, acest tip de lucru se desfășoară în timp ce se țineau tăieturile oblice. Lucrarea plăcii de față poate să semene cu interacțiunea dintre piesa de lucru și ferăstrău.
 3. Duzele de polizare a petalelor. Acestea reprezintă unul dintre consumabilele principale. Caracteristicile lor oferă o gamă largă de opțiuni de procesare a diferitelor semifabricate, inclusiv cele realizate din lemn natural. Este important să se acorde atenție faptului că îndepărtarea elementelor din lemn cu un design complex poate fi efectuată numai cu ajutorul unor benzi de formă radială.
 4. Felt Circle. Oferă o protecție maximă împotriva aspectului de rugozitate pe suprafața care trebuie tratată. Se bazează pe lână presată de origine cu păr subțire, semi-grosieră și lână grosieră. Sculele de lucru cu unelte oferă oportunități ample pentru procesarea de înaltă calitate a lemnului sau a altor materiale. În plus, cu ajutorul lor, puteți da copacului o suprafață perfect netedă, care poate fi comparată cu o oglindă.
 5. Cerc pentru bulgari. Scopul său este de a șterge. Foarte des este confundat cu discul cu același nume. Cu toate acestea, cercurile cu Velcro sunt foarte versatile și pot fi folosite în diverse scopuri. Diverse elemente suplimentare sunt concepute pentru sarcini specifice, deși roata obișnuită de șlefuit uneori se agită cu capacitățile sale versatile și de lucru de înaltă calitate.
 6. Acționați lanțul pe lemn. Este una dintre cele mai productive soluții pentru tratarea lemnului natural.

Lucrați cu discuri de șlefuire pe lemnDacă doriți să alegeți echipamentul potrivit pentru bulgară, luați în considerare nu numai diametrul, ci și multe alte marcaje. Cu ajutorul inscripțiilor puteți specifica scopul exact al instrumentului și alegeți cea mai bună opțiune pentru scopurile dvs.

Modernul bulgar este a unul dintre cele mai convenabile și utile dispozitive. Pentru a îmbunătăți calitatea muncii sale, este necesar să aveți grijă de atașamente suplimentare și discuri care vor face prelucrarea lemnului, a metalului sau a oricărei alte materii prime exacte și complete.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Angrenaj: principiul funcționării, prețul, sfaturi privind alegereaAngrenaj: principiul funcționării, prețul, sfaturi privind alegerea
Caracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemnCaracteristicile alegerii unei fierăstrău cu ferăstrău pe lemn
Mini-gater: varietăți de modele de proiectare manualăMini-gater: varietăți de modele de proiectare manuală
Mașini de măcinat cu masă: tipuri și principii de funcționareMașini de măcinat cu masă: tipuri și principii de funcționare
Stand pentru bulgarul de sine stătătoare, desenele cadruluiStand pentru bulgarul de sine stătătoare, desenele cadrului
Care sunt discurile pentru metalul bulgar?Care sunt discurile pentru metalul bulgar?
Lustruirea momelilor pentru lemn pe un bulgarLustruirea momelilor pentru lemn pe un bulgar
Multiple ferăstraie pentru lemn: tipuri, descriere și avantajeMultiple ferăstraie pentru lemn: tipuri, descriere și avantaje
Mânere și tipuri electrice de ascuțitoare cuțiteMânere și tipuri electrice de ascuțitoare cuțite
Instrumentul abraziv: tipuri și caracteristiciInstrumentul abraziv: tipuri și caracteristici
» » Șaibă de șlefuit pentru așchii de lemn: tipuri și reguli de selecție
© 2021 amigdas.com