amigdas.com

Otita la câine decât tratamentul: otită alergică

Otita la câini manifestatăUnele rase de câini sunt susceptibile la otita. Aceasta implică un proces inflamator care apare ca urmare a pătrunderii de praf, murdărie sau materii străine în carcasa urechii. Otita cainelui ii da cainelui durere, nervozitate. Din acest articol veți învăța, în urma căruia apare otita și cum să o tratați acasă.

Tratamentul otitei la câini la domiciliu

Se poate produce otita la câine ca urmare a infectării cu murdărie și praf. Cele mai susceptibile la otita sunt acele rase de caini care au o dispozitie genetica pentru boala. De regulă, acestea sunt rasele în care urechile sunt deschise sau invers, atârnă pe podea.

Există otita cu stare necontrolată a câinelui și mâncărime în regiunea auriculei. În cazurile severe, poate apărea un miros neplăcut din ureche în timpul curățării. În acest caz, consultați un medic. Dacă ați descoperit otita la un câine, este util să știți cum să-l diagnosticați și cum să-l tratați.

În ghidul veterinar identifica mai multe tipuri de boli.

 1. Localizarea externă. Apare ca o inflamație între orificiul de trecere a urechii și membrana timpanică.
 2. Localizare medie. Apare ca o inflamație în spatele membranei timpanice. În acest caz, în cazul în care otita este diagnosticată în formă avansată, atunci, eventual, deteriorarea urechii medii și externe.

Pe lângă localizarea bolii, otita este clasificată prin simptomatologie și rațiune.

 • Primar. Se produce ca rezultat al adăpostirii murdăriei, a prafului și chiar a apei.
 • Secundar. Poate servi ca o manifestare a unei boli diferite. Adesea, o reacție alergică poate deveni un avertizor al otitei media. Otita alergică la un animal poate rezulta din păstrarea necorespunzătoare a câinelui. Destul de des, dieta greșită a animalului se poate dezvolta într-o otită alergică.

În plus, se poate dezvolta otita la câine, posibil ca rezultat al leziunilor ectoparazitare. Și, de asemenea, cei care sunt câini care au o ereditate proastă sau o dispoziție genetică sunt supuși acestei boli la anumite boli.

 • Ce boală tratează otitaAfecțiunile autoimune pot duce la apariția bolii.
 • Otrăviri de diverse etiologii pot provoca dezvoltarea bolii.
 • Boli ale glandei suprarenale și glandei tiroide în roci decorative pot duce la astfel de consecințe ca otita medie.
 • Boli ale glandei tiroide cu malnutriție pot fi o consecință a dezvoltării bolii urechii.

În grupul de risc se află rasa de câini cu urechi mari sau urechi înăbușite. Astfel de rase ca spaniolii sunt adesea predispuși la otită. Și, de asemenea, suferă de pudeli din cauza dispozițiilor genetice. Și, de asemenea, câinii de oi care au prea deschis un canal ureche se pot îmbolnăvi, ceea ce le permite să pătrundă liber bacteriile în ureche.

Cauzele otitei media la câini

Cauzele otitei media câinii au multe. Printre principalele dintre acestea se numără următoarele motive.

 • Boala urechilor la câiniSubcolirea, indiferent de perioada din an.
 • Diverse leziuni ale capului.
 • Vermioza.
 • Perturbarea hranei animalelor.
 • Scădere de imunitate.
 • Prezența alergiilor, inclusiv atopia.

Agentul cauzal al infecției, care duce la apariția acestei boli la câini, include stafilococi și streptococi. În cazul în care câinele se află într-o zonă de risc, acestea încep să aibă un efect negativ asupra corpului câinelui.

Otita la câine: simptome

Determinați dacă animalul dvs. de companie are otită medie destul dePics. Simptomele ar trebui atribuite.

 1. Durerea din regiunea urechii. Urechea va deranja constant câinele. Animalul poate bea și atinge zona afectată a corpului cu laba.
 2. Descărcați cu un miros neplăcut și ascuțit de la ureche. În cazurile severe, principalul simptom poate fi sângerarea.
 3. Se agită regulat cu urechile.
 4. Unul dintre simptome este înclinația capului.
 5. Înroșirea în zona canalului urechii și mâncărimea constantă.
 6. Creșterea condițiilor de temperatură.
 7. Aspect de umflare în regiunea urechii.
 8. Inflamația ganglionilor limfatici din partea procesului inflamator.
 9. Apetit scăzut și letargie constantă.

În cazul în care câinele suferă de această boală în forme severe, pot apărea următoarele semne caracteristice.

 • Surditate pe ambele urechi.
 • Strabism.
 • Dificultatea procesului de mestecat.
 • Descărcarea din ochi.
 • Torsionarea câinelui în direcția urechii dureroase.

Diagnosticul bolii și otitei alergice la câini: tratament

Cum apare otita la cainiPentru a determina prezența bolii și pentru a numi un tratament competent, numai medicul curant va putea. Din păcate, cauzele și diverșii factori ai otitei media sunt numeroși. Prin urmare, medicul efectuează diagnosticul și apoi numește tratamentul potrivit. Fără o anchetăNu pot prescrie un tratament. Există o serie de măsuri de diagnostic care sunt efectuate de un medic veterinar. Să luăm în considerare principalele.

În primul rând, medicul inspectează vizual animalul. Pentru a examina auriculul, face un examen cu ajutorul unui otoscop. După examinarea pielii auriculei, evaluând starea membranei timpanice și gradul de puf, el face o concluzie. O excepție poate fi prezența în ureche a unui corp străin, care este extras mai întâi, și după prescrierea tratamentului. Și, de asemenea, câinele este examinat cu ajutorul palpării. În cazul otitei interne, există o descărcare de la ureche, roșeață și manifestare dureroasă în orice contact cu zona inflamată. În unele cazuri, atunci când sunt examinate de un medic, pot apărea boli concomitente, cum ar fi gingivita, faringită sau prezența tartrului.

În al doilea rând, medicul veterinar trebuie să efectueze teste de laborator. Pentru aceasta, prescrie un test de sânge. Este necesar pentru a stabili statutul imunitar al câinelui și prezența unei reacții alergice. în continuare, este necesar să se efectueze analize citologice. Ele vă permit să studiați microflora secretului, care este secretată de ureche. Astfel, medicul determină prezența unei tumori în ureche, a bolilor autoimune sau a hiperplaziei. Citologia ajută, de asemenea, la determinarea sensibilității unui câine la antibiotice. Și ultimul studiu este microscopia. Cu ajutorul acesteia, este posibil să se determine prezența paraziților, starea urechii și a pielii în zona afectată.

În al treilea rând, câinele trebuie să facă o radiografie. Alocați, numai dacă celelalte studii nu au furnizat toate informațiile necesare. Cu ajutorul unei radiografii, este posibilă diagnosticarea unei tumori, polipi în regiunea auriculei.

În al patrulea rând, tomografie computerizată. Numit destul de rar. Acest studiu este cel mai precis și vă permite să determinați prezența inflamației țesutului cerebral.

Tratamentul eficient poate fi prescris numai de un medic veterinar bazat pe toate studiile de mai sus. Otita nu poate trece de la sine, așa că trebuie tratată cât mai curând posibil. Nu sa adresat, în timp, medicului o otită conduce la consecințe grave.

În cazul otitei secundare, medicul determină sursa bolii și numește tratamentul îndreptat spre punctul de plecare. Multe proceduri pentru identificarea bolii sunt efectuate sub anestezie locală. Acesta poate fi oferit într-o clinică veterinară, dacă câinele se comportă agresiv.

Tratamentul otitei la câini la domiciliu

Aplicarea regulată și tratamentul cu medicamente vor reface rapid corpul și vor evita repetarea bolii. Aplicarea medicamentelor specializatein va curata auriculul si va preveni dezvoltarea procesului inflamator. De regulă, medicamentele pentru animale de companie sunt fabricate pe baza componentelor plantelor.

 1. Tratamentul otitei mediiPicaturi, lotiuni. În magazinele de animale de companie sau în farmacii veterinare, puteți cumpăra picături diferite care pot curăța rapid canalul urechii la domiciliu.
 2. Creează antibiotice. Numai medicul prescrie doza necesară pentru câine. Unele bacterii sunt rezistente la administrarea de medicamente, așa că înainte de a folosi este util să citiți instrucțiunile. La antibioticele comune care sunt prescrise pentru câini la otită includ: Surolan, Ovevedin sau Anandin.
 3. Preparate complexe pentru câini, puteți cumpăra la o farmacie. Ajutați-vă să eliminați inflamația și să mâncați mâncărimea. Eliminați eficient ciupercile și paraziții. Printre cele mai frecvente sunt: ​​Dect, Aurikan, Bars.
 4. Creează otita alergică, care ajută la ștergerea rapidă a mâncării și la înlăturarea iritației. Picăturile comune sunt Otedepin sau Sofraks.
 5. Efectele antiparazitare, antiinflamatorii și antimicrobiene pot avea și alte medicamente. Orice medicament pe bază de miconazol, clotrimazol sau nistatină este potrivit pentru tratament. Denumirile comerciale populare sunt aurizon sau otonazol.
 6. Pentru a elimina mâncărimea și edemul în tratamentul recăderii otitei sau a bolii secundare va ajuta Sophradex sau Stopzud. De asemenea, antihistaminicele sau glucocorticoizii vă pot ajuta.
 7. În timpul otitei traumatice, cel mai bine este să utilizați medicamente vindecătoare. Ca tratament, cel mai bine este să cumpărați aurikan sau orppedină.
 8. Cu infecții bacteriene, sunt prescrise picături cu antibiotice și preparate complexe pentru tratarea urechilor.
 9. Pentru combaterea acarienilor, se recomandă utilizarea picăturilor care au un efect insecticocaricid.

norme

Înainte de a folosi orice preparat pentru un câine, se recomandă citirea instrucțiunilor de utilizare a acestuia. Un animal de companie trebuie să fie obligatoriu arată medicul veterinar. În clinică, după o examinare amănunțită, ei vor diagnostica și vor prescrie medicamentul necesar. Este de remarcat faptul că în tratamentul otitei medicii prescriu picături de urechi. Pentru a îmbunătăți eficacitatea tratamentului cu picături, este mai bine să vă amintiți regulile de bază pentru aplicarea acestora.

 1. Preparate pentru tratamentul otiteiCurățați urechile înainte de instilare.
 2. Un tampon de bumbac cu un medicament nu poate fi pornit prea departe când se tratează o ureche bolnavă. În caz contrar, deteriorarea membranei timpanice este inevitabilă.
 3. Înainte de utilizare, picăturile trebuie încălzite în mâini.
 4. Când medicamentul este instilat, urechile câinelui sunt trase înapoi. Pentru a vă asigura că câinele nu este nervos, cel mai bine este să îl apăsați strâns și să începeți să faceți masaj.

Principala regulă de tratare a unui câine împotriva otitei este aceea de ao lăuda cu fiecare medicament. Și după aceea, dă-i un tratament!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este tubo-otita: simptome, tratament la adulți și copiiCe este tubo-otita: simptome, tratament la adulți și copii
Otita: simptome și tratament, cum se tratează?Otita: simptome și tratament, cum se tratează?
Ukhoghaglonos - ce fel de specialitate?Ukhoghaglonos - ce fel de specialitate?
Simptomele și tratamentul otitei la copiiSimptomele și tratamentul otitei la copii
Căști pentru urechi de la otităCăști pentru urechi de la otită
Dr. Komarovsky privind tratamentul și prevenirea otitei la copiiDr. Komarovsky privind tratamentul și prevenirea otitei la copii
Ce antibiotice ar trebui să iau cu otitaCe antibiotice ar trebui să iau cu otita
Otita catarala acuta: cauze, simptome si tratamentOtita catarala acuta: cauze, simptome si tratament
Otita: cauze, simptome de inflamație, tipuri, tratamentOtita: cauze, simptome de inflamație, tipuri, tratament
Acarianul acarian la câini, tratamentul acarienilorAcarianul acarian la câini, tratamentul acarienilor
» » Otita la câine decât tratamentul: otită alergică
© 2021 amigdas.com