amigdas.com

Rugăciunea mantis: trăsăturile unui monstru de mare

Rugăciunea mantisăExistă o creatură pe Pământ care poate vedea de mii de ori mai mult decât orice organism viu, inclusiv om. Este atât de puternic încât impactul său poate perforța carapacea cochiliei. Probabil, după aceste cuvinte, apare o creatură puternică cu rațiune și venind de pe altă planetă. De fapt, acest rezident marin nu este mai mare decât o minge de fotbal și numele său este o creveți mantis.

O priveliște deosebită

Vorbind despre creveți mantis, merită să începeți o poveste despre el viziune incredibilă. Acesta este principalul său avantaj față de alte specii ale lumii vii de pe planetă. Să facem o analogie cu alte creaturi. O persoană are milioane de celule sensibile, împărțind în două tipuri - tije și conuri.

Stick-urile sunt responsabile de percepția luminii (luminozitatea, contrastul, abilitatea de a vedea noaptea) și mișcarea (abilitatea de a surprinde următoarea lumină a obiectului). Și conurile sunt responsabile de percepția gama de culori. Conurile, la rândul lor, sunt împărțite în 3 tipuri prin analogie cu RGB, permițându-vă să vedeți nuanțele de roșu, albastru, verde și alte culori formate în timpul amestecării.

Câinii, de exemplu, au două tipuri de conuri, permițându-le să vadă nuanțe de albastru, verde și galben. Fluturi, deși mai puțin inteligente decât persoana în sine, au 5 tipuri de conuri. În acest caz, oamenii nu își pot imagina cum este să vedeți "culori noi".

Vederea cancerului de mantisȘi acum imaginați-vă cum un cancer de mantis vede lumea când are 16 feluri de conuri! Acest lucru îi permite să vadă lumea în cele mai diverse zone de unde luminoase, inclusiv lumina polarizată și radiația infraroșie! Datorită acestei viziuni, crevetele mantis vede toate creaturile deghizate. Se presupune că și aceste creveți văd celulele infectate și canceroase, astfel încât să nu mănânce creatura bolnavă și să nu se otrăvească.

Dar nu toate cele 16 segmente din ochiul cancerului sunt responsabile de culoare. 4 dintre acestea sunt filtre de culoare care sporesc abilitățile creaturii. Privirea acestei creaturi marine nu este pe deplin înțeleasă, dar probabil îi permite să vadă următoarele spectre de undă:

  • UV;
  • în infraroșu;
  • polarizat;
  • undele radio;
  • alte valuri puțin studiate.

Pentru a procesa întregul spectru de radiații vizibil unui crab, o persoană ar avea nevoie de "gadgeturi" suplimentare în creier, deoarece la oameni informația este transmisă direct creierului și procesată acolo. În cancerul de mantis, informațiile sunt prelucrate de ochii înșiși, iar creierul intră în forma gata.

În ciuda complexității și a versatilității vederii crabului, aici nu este nimic surprinzător. Fiecare ființă de pe planetă evoluează în conformitate cu modul său de viață și multe organisme vii au avantaje în raport cu omul.

Caracteristica membrelor

Caracteristicile cancerului mantilorLămpile anterioare ale mantisului sunt numite tulpini. Preotatorul marin îi aruncă cu o viteză și o forță care, chiar fără să lovească ținta, victima poate fi rănitămăsurarea undei de șoc.

Există un mit că apa din jurul ghearelor sale se topește până la câteva mii de grade. Acest lucru este doar parțial adevărat. Apa se încălzește într-adevăr, dar în cantități foarte mici. În caz contrar, cancerul s-ar suge. Și totuși, fălcile sale - O armă periculoasă și unică. Pe baza sa, oamenii de știință dezvoltă materiale pentru nave spațiale și dezvoltare militară. În plus, creveții mantis sunt mâncați. Este de remarcat faptul că, din cauza fricii de o lovitură, Extracția are loc cu ajutorul unor containere speciale pentru piercing.

Chiar dacă victima este deja capturată, dar totuși rezistă, crevetele mantis nu va pierde ocazia de a-și folosi din nou forța izbitoare. Apropo, păstrarea unei astfel de creații într-un acvariu obișnuit este periculoasă, deoarece puterea unei creveți de mantis este suficientă pentru ao distruge.

Descrierea generală și stilul de viață

Clasificarea științifică a cancerului de mantis:

  • domeniu - eucariote;
  • împărăția este animale;
  • tip - artropode;
  • clasa - cancere mai mari;
  • detașare - cu picioare rotoni.

În aparență, creveții mantis sunt ca o cruce între un creveți și un insect de mantis. Lungimea corpului este de 10-34 cm lungime. Cele mai multe dintre ele sunt pictate în culori strălucitoare, irizante, ca o întruchipare viu a unui curcubeu. În calitate de cel mai înalt reprezentant al speciei sale, un astfel de crab frumos ar putea fi un "om înțelept" printre locuitorii mării și ar promova înțelegerea reciprocă, respectul și vegetarianismul. Cu toate acestea, el Este un prădător cu membrele moarte, capabil să distrugă victima în bucăți mici.

Aproape toate speciile trăiesc în mările calde ale corturilor subtropicale și tropicale în ape de mică adâncime de la 5 până la 20 de metri adâncime. Cei mai mari reprezentanți ai speciilor sale se găsesc mai des în Oceanul Pacific și indian. Rotisoarele mantises pot fi găsite în Marea Mediterană, precum și pe coasta rusă.

Vizualizarea cancerului de mantis Cea mai mare parte a ticăloșilor trăiește în propriile lor năluci de sol de mare, ajungând la un metru în adâncime. Membrii mici ai acestei echipe se ascund în crevuri și crevuri între ramurile de corali. Dar unii dintre ei folosesc burrow de specii mai mari. În casa lor, crevetele mantis petrec cea mai mare parte a timpului.

Mișcați picioarele de rotonă mai des cu smocuri ascuțite, înotați și în mișcare cu ajutorul membrelor. În cazul conviețuirii, mantisurile mici de creveți rămân în gaură, păzind-o și menținând curățenia și ordinea. Acest lucru este valabil mai ales pentru cancerele, în cazul în care burrow are două ieșiri (în majoritatea cazurilor). Două ieșiri sunt necesare pentru un sally mai confortabil, astfel încât fluxul de apă de la primul spurt să treacă prin locuință.

După ce ați studiat toate avantajele cancerului de mantis, ați putea crede că este mai periculos decât această ființă, cu astfel de abilități. Cu toate acestea, ca orice creatură vii, cancerul este vulnerabil și poate pierde în luptă cu caracatița comună. Tom este suficient să folosim tentaculele cu abilitate, astfel încât membrele șocului să nu poată fi folosite, și acolo este pentru cei mici. Cu toate acestea, captura independentă de cancer de mantis se poate termina pentru o persoană fatală nu atât de mult de la un accident vascular cerebral ca de la posibilele infecții. Prin urmare, nu vă grăbiți să luați tot ce arată frumos și să aveți grijă de voi înșivă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este gândirea vizual-figurativă?Ce este gândirea vizual-figurativă?
Așa cum vede persoana la o vedere minus 3Așa cum vede persoana la o vedere minus 3
Care este retina ochiului, care sunt funcțiile și structura acestuiaCare este retina ochiului, care sunt funcțiile și structura acestuia
Cine este colorblind: ce culori nu percep și cum vede lumeaCine este colorblind: ce culori nu percep și cum vede lumea
Cine este o femeie mantisă obișnuită?Cine este o femeie mantisă obișnuită?
Viespa de mare este cea mai otrăvitoare meduze din lumeViespa de mare este cea mai otrăvitoare meduze din lume
Lista celor mai mari animale din lumeLista celor mai mari animale din lume
Creveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijireCreveți de acvariu: conținut, nutriție, reproducere și îngrijire
Receptori fotosensibili în ochi: bastoane și conuriReceptori fotosensibili în ochi: bastoane și conuri
La ce culoare este selectivă conurile retineiLa ce culoare este selectivă conurile retinei
» » Rugăciunea mantis: trăsăturile unui monstru de mare
© 2021 amigdas.com