amigdas.com

Caracteristici de alegere pentru bărbați lenjerie termică pentru pescuit de iarnă

Cum sa alegi o lenjerie termica pentru pescuitul de iarnaPescuitul în iarna rece este foarte diferit de o ocupație similară în timpul verii. Acest lucru se datorează răcirii rapide și deteriorării condițiilor meteorologice, care devin adesea extreme. Dar aventurierii reali nu dispera niciodată, deoarece sunt protejați de frigul insuportabil de lenjeria termică de înaltă calitate pentru pescuitul de iarnă.

Cum să aibă grijă de lenjeria termică

Perioada de iarnă devine întotdeauna pentru pescari un adevărat test și doar câțiva sunt de acord să rămână pe iaz într-un astfel de mediu. Din fericire, principalii producători de echipamente de pescuit au început să producă în mod activ seturi de lenjerie termică de înaltă calitate, care conservă energia corpului uman în zona dintre suprafața pielii și stratul inferior de îmbrăcăminte. În piață se găsesc două soiuri de astfel de produse:

 1. Wicking.
 2. căldură de economisire.

Reprezentanții primei categorii elimină eficient umiditatea de pe suprafața corpului, asigurându-i uscarea și protecția împotriva înghețării. Astfel de haine ar trebui să fie prezente în arsenalul fiecărui pescar de iarnă, deoarece, cu mișcare activă, corpul emite o mulțime de umiditate sub formă de sudoare, ceea ce crește riscul de degerături. La fabricarea producției sunt implicate materii prime avansate și tehnologii speciale.

Cum sa cumperi lenjerie termica pentru pescuitul de iarna

Principiul de funcționare al acestor rufe este explicat după cum urmează. Diferența de aer dintre piele și țesut poate fi încălzită de căldura corpului uman. Astfel, indicatorii de temperatură sunt în continuă creștere, ceea ce mărește presiunea într-un spațiu specific. Ca rezultat, aerul curge împreună cu moleculele de grabă lichidă prin porii țesutului spre exterior, unde concentrația scăzută este concentrată, iar corpul rămâne uscat și protejat de degerături.

Un astfel de efect este prezent în acele țesuturi care nu sunt capabile să absoarbă umiditatea. De regulă, acestea sunt materiale sintetice.

Cum să aibă grijă de lenjeria termicăLa rândul său, seturile de spălare cu economie de căldură mențin căldura bine, care este eliberată de corpul uman, prevenind riscul de subrăcire la temperaturi scăzute. Procesul de menținere a unei temperaturi confortabile se datorează păstrării energiei în spațiul dintre piele și țesut. Și, deși stratul său este foarte subțire, protejează eficient corpul de aerul rece din exterior.

În astfel de haine sunt folosite materiale celulare speciale, care economisesc multă căldură în aceste celule. În plus, ele sunt foarte ușoare și subțiri.

Clasificarea îmbrăcămintei

Începătorii pescarilor nu pot înțelege cu ușurință cum să aleagă lenjerii termali pentru pescuitul de iarnă. Acest lucru se datorează faptului că o gamă largă de oferte diferite cu recenzii diferite sunt disponibile pentru vânzare. Pentru a face o decizie înțeleaptă și a cumpăra un set bun de haine, este necesar să se acorde atenție acestor categorii de rufe în funcție de structura țesăturii:

 1. Modele cu un singur strat. Această lenjerie termică constă dintr-un singur strat, deci nu este recomandat să-l utilizați la temperaturi extrem de scăzute, atunci când este foarte rece în afara. Datorită bunei reglări a temperaturii, această opțiune devine reală pentru timpul de vară, în special în vremea ploiosă și rece. În producție se utilizează țesături subțiri artificiale sau naturale.
 2. Cum sa alegi lenjeria termica potrivitaModele cu două straturi. Reprezentanții acestui grup sunt potriviți pentru răcelile mai grave, deoarece sunt create pe baza unor țesuturi special concepute, cu o structură specială care elimină umezeala și stochează căldură.
 3. Modele cu trei straturi. Spre deosebire de trusele tradiționale cu unul sau două straturi, astfel de desene au și un al treilea strat. De fapt, este același strat inferior, care este în plus acoperit cu o compoziție antialergică.

În ceea ce privește dimensiunile, în cele mai multe cazuri sunt realizate conform tabelului de renume mondial, care este folosit pentru marcarea hainelor. Pe eticheta unui îmbrăcăminte termică specifică puteți vedea nota familiară: XS, S, M, L, XL, XXL. Cu toate acestea, producătorii individuali au propriile tabele de marcare și dimensionale. Dar dacă cumpărați haine în magazin, puteți specifica aceste informații de la vânzător.

Alegerea dimensiunii ideale, trebuie să vă asigurați că se potrivește strâns corpului uman, dar nu este prea strâns. Dacă dimensiunea este prea mare și îmbrăcămintea pare să stea, va fi inutilă pentru un timp rece.

Material de fabricație

În prezent, lenjerie de corp termică bărbați pentru pescuit se face pe bază de materiale moi și elastice de origine sintetică. Faptul este că ele au o extensibilitate bună, astfel că se potrivesc bine corpului. Ponderea materiilor prime naturale este minimă, ceea ce nu este surprinzător.

Materiale naturale

Dacă vorbim despre lână și mătase, atunci aceste opțiuni au următoarele dezavantaje:

 1. Acestea sunt supuse uzurii rapide și deformării cu uzură obișnuită.
 2. Ei absoarbe repede umezeala, dar o problema problematic.
 3. Elasticitatea acestor materiale este foarte slabă.

Dacă vorbim de haine de lână, atunci nu este recomandat să-l purtați pe corpul gol, deoarece acest lucru crește probabilitatea reacțiilor alergice. Nu este nici un secret faptul că produsele din lână sunt lipite, astfel încât să puteți purta doar pe alte lenjerii de pat. În plus, kiturile de lână au o greutate impresionantă, dacă le comparați cu alte opțiuni.

La rândul lor, modelele de bumbac nu cauzează alergii, dar au nevoie de îngrijire specială. După ce au fost plasate într-o mașină de spălat, acestea pot fi deformate și pot varia în funcție de dimensiune.

Cum să aibă grijă de lenjeria termică

Mulți producători adaugă fibre de eucalipt și bambus la compoziția lenjeriei termice pentru pescuitul de iarnă. Aceste materiale au proprietăți similare, dar cele dintâi au o acoperire antibacteriană bună, ceea ce le face nu numai confortabile, ci și utile.

Printre avantajele acestor materiale:

 1. Creșterea rezistenței.
 2. Proprietăți higroscopice excelente.
 3. Absența unei reacții alergice.

Opțiuni sintetice

Dacă vorbim despre materii prime artificiale, atunci cea mai bună opțiune este polipropilena sau poliesterul. Datorită caracteristicilor lor tehnice și operaționale, acestea sunt ideale pentru producerea rufelor cu proprietăți termoregulate bune. Avantajele materialelor sunt evidente:

 1. Ei au o elasticitate uimitoare, astfel încât se potrivesc perfect corpului, fără a lăsa căldură.
 2. Datorită structurii speciale, polipropilena și poliesterul nu absorb deloc umezeala.
 3. Cu un deget activ nu-și pierd structura și nu se deformează. De asemenea, nu există nici o șansă de reacție alergică.

În plus, aceste materiale se disting printr-o suprafață plăcută, ceea ce sporește confortul de funcționare.

O altă surprinzătoare invenție a modernității este Polartec. Este folosit de producătorii de top de lenjerie termică, care tind să țină pasul cu timpul și să țină pasul cu tehnologiile moderne. Aplicarea unor standarde avansate a făcut posibilă realizarea multor proprietăți unice, incluzând o schimbare vizibilă a procentului de componente, atât sintetice, cât și naturale.

Apropo, faimosul brand american Malden Mills livrează către piață aproximativ 150 de soiuri de materii prime artificiale cu denumirea "Polartec". Potrivit utilizatorilor reali, astfel de produse păstrează perfect căldura și împiedică reținerea umidității. În plus, materialul este în continuare impregnat cu compuși antibacterieni.

Producători populare

Nu este un secret faptul că companiile finlandeze sunt liderii pieței de producție de lenjerie termică. Acest lucru nu este ciudat, deoarece Finlanda se află în partea de nord a planetei, astfel încât problema asigurării unei protecții fiabile împotriva frigului devine primordială pentru ei. Firmele de vârf îmbunătățesc în mod activ trusele gata făcute, încercând să găsească soluția optimă care să îndeplinească toate cerințele.

Soiuri de lenjerie termică pentru pescuit

Produse deosebit de populare de la compania finlandeză "MJ Sport", caracterizată prin cea mai înaltă calitate a asamblării și a funcționalității. În procesul de producție sunt implicate soluții inovatoare și tehnologii avansate, atât producție, cât și prelucrare.

Majoritatea modelelor vândute sunt fabricate din polipropilenă de înaltă calitate, care economisesc efectiv căldura și în același timp arată foarte atractivă.

Piața este larg distribuită de bunuri VAUDE (Germania), care se poate lăuda:

 1. Creșteți calitatea și performanța mai bine.
 2. Aspect atractiv.
 3. Caroserie excelentă.
 4. Mare conservare a căldurii.
 5. Cel mai înalt nivel de confort.

Germanii produc mai multe variante de lenjerie termică:

 1. Modele cu două straturi pentru cele mai scăzute temperaturi.
 2. Opțiuni cu un singur strat pentru o perioadă de răcire.

Dacă doriți să cumpărați propriul set de lenjerie termică, este logic să acordați atenție produselor Marmot, MILLET (Franța). Recent, este foarte solicitată de o gamă largă de anglers profesioniști și amatori. În plus față de un design modern atrăgător, se distinge prin cea mai înaltă calitate a asamblării. În același timp, costul produselor franceze este mai accesibil.

În spațiul casnic, îmbrăcămintea lui Marmot a fost folosită de mai mulți ani. Apropo, este chiar cumparat de sportivi cu experienta, argumentand ca aceasta este cea mai buna solutie in segmentul de pret.

Compania americană LOWE ALPINE

Un bun producător de lenjerie termică este legendara companie americană LOWE ALPINE. Timp de câteva decenii, a fost de vânzare echipamente high-end pentru sporturile de munte, care este capabil să ofere o protecție fiabilă împotriva frigului în cele mai extreme condiții, printre care:

 1. Furtuni de zăpadă.
 2. Ploi abundente de ploaie.
 3. Vânturi puternice de vânt.
 4. Temperaturi scăzute.

Cum sa alegi lenjeria termala pentru barbatiPotrivit reprezentanților companiei LOWE ALPINE, încă de la începuturile sale, ei au căutat să producă produs numai fiabile și funcționale pe care le va proteja de frig, în timp ce restul de confortabil și plăcut de utilizat. Seturile de lenjerie păstrează în mod eficient căldura și sunt considerate cel mai căutat produs de marcă printre profesioniști și amatori.

La etapa de producție, brandul se străduiește să utilizeze tehnologii și materiale avansate, să realizeze cele mai bune intenții de design și să prelucreze hainele cu compuși speciali. Apropo, în plus față de îmbrăcămintea exterioară, în catalogul acestei companii există și alte elemente, inclusiv termos pentru pescuitul de iarnă.

Kituri de uz casnic

În ciuda popularității deosebite a produselor străine, kiturile interne merită, de asemenea, atenție. În primul rând, ei practic nu sunt inferiori în calitate de omologi americani sau finlandezi de elită. În al doilea rând, ele sunt create pentru cele mai extreme condiții meteorologice. În al treilea rând, costul acestor bunuri este mult mai mic.

De exemplu, poți lua lenjerie de pat de la firma Sivera, care protejează cu adevărat utilizatorul de efectele răcelii extreme, împiedicând absorbția umezelii externe și a degerăturilor.

Îmbrăcămintea de la Bask, care este capabilă să facă o competiție demnă pentru marile branduri străine, nu este mai puțin populară.

Soiuri de lenjerie termică pentru pescuit

Cum să cumpărați lenjerie termală pentru bărbați pentru pescuitul de iarnă

Când veți cumpăra un set de lenjerie termică pentru pescuitul de iarnă, nu uitați de punctele cheie de îngrijire pentru astfel de produse. Este important să-l curățați de contaminare în timp, altfel va duce la o supracolire semnificativă la temperaturi extrem de scăzute. Este recomandabil să efectuați spălarea manuală sau într-o mașină de spălat, setând modul de funcționare la "Spălarea delicatetelor".

În acest caz, este necesar să se renunțe la utilizarea de pulberi și geluri cu clor, deoarece o astfel de substanță distruge materiile prime pe baza cărora se fabrică hainele.

Spălarea hainei este necesară la un regim de temperatură de până la 40 de grade, dar nu se recomandă utilizarea unor metode chimice de curățare, deoarece acestea distrug adesea compoziția impregnării de bază.

Cumpărarea lenjeriei termale pentru bărbați pentru pescuit este un proces important și responsabil, pe care multi fani ai pescuitului se confruntă. Dacă doriți să cumpărați un kit de calitate și fiabil, atunci asigurați-vă că luați în considerare criteriile de selecție de bază și ascultați sfatul profesioniștilor. În acest caz, alegerea făcută va avea succes.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum de a alege cizme și alte încălțăminte pentru pescuitul de iarnă și vânătoareCum de a alege cizme și alte încălțăminte pentru pescuitul de iarnă și vânătoare
Ce aveți nevoie pentru pescuitul de iarnă pentru un pescar începătorCe aveți nevoie pentru pescuitul de iarnă pentru un pescar începător
Cum de a alege cizme bune de pescuitCum de a alege cizme bune de pescuit
Alegerea unui cort cub pentru pescuitul de iarnă confortabilAlegerea unui cort cub pentru pescuitul de iarnă confortabil
La ce presiune este mai bine pescuitul în timpul ierniiLa ce presiune este mai bine pescuitul în timpul iernii
Tije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuriTije de pescuit pentru pescuitul de iarnă: caracteristici și soiuri
Dulapuri de pescuit vară și de iarnăDulapuri de pescuit vară și de iarnă
Blies pentru pescuitul de iarnă pe cochilie: caracteristicile aplicațieiBlies pentru pescuitul de iarnă pe cochilie: caracteristicile aplicației
Pescuitul pe Yenisei în diferite sezoanePescuitul pe Yenisei în diferite sezoane
Sonar universal pentru pescuitul de iarnă și de varăSonar universal pentru pescuitul de iarnă și de vară
» » Caracteristici de alegere pentru bărbați lenjerie termică pentru pescuit de iarnă
© 2021 amigdas.com