amigdas.com

Mixere cu încălzire prin apă: caracteristicile structurii și utilizării

Apă de încălzire în bucătărieFuncționalitatea și comoditatea sunt principalele criterii pentru alegerea oricărui dispozitiv pentru uz casnic. Mixerele cu încălzire prin apă reprezintă o inovație în piața obiectelor sanitare, dar ele sunt deja foarte populare.

Principiul de funcționare al acestor tipuri de încălzitoare este același, de asemenea, ele nu diferă în ceea ce privește aspectul. Diferența principală a mixerului pentru încălzirea apei este prezența unui compensator de volum, datorită căruia dispozitivul nu se teme de schimbările de temperatură.

Un mixer cu încălzire cu apă - ce este?

Dispozitivul este a dispozitiv mic, Contribuie la menținerea regimului de temperatură al apei, stabilit de proprietar. Poate fi programat să:

 • menținerea unei anumite temperaturi a apei furnizate;
 • menținerea forței de presiune.

Algoritmul de pornire a dispozitivului este simplu:

 1. se selectează temperatura dorită de apă;
 2. Robinetul este deschis și capul este reglat.

Tipuri de termostate

Cum de a alege un mixerPrima opțiune dispozitivul de încălzire este un dispozitiv care funcționează din rețea sau de la baterii. Acest tip de dispozitiv este echipat cu un ecran cu cristale lichide. Aparatul este operat printr-o metodă tactilă sau printr-un buton. Variantele rare pot fi controlate prin telecomandă.

A doua opțiune Termostatele sunt modele mecanice. Controlul acestor dispozitive de încălzire a apei se realizează cu ajutorul supapelor, pârghiilor sau mânerelor.

Există mixere prevăzute pentru a fi utilizate într-o cameră specială, de exemplu - pentru duș, bideu, bucătărie, baie. Există, de asemenea, opțiuni universale potrivite pentru instalare oriunde.

Instrumentele diferă în funcție de tipul instalației. Există opțiuni precum:

 • mixere pentru instalarea în exterior;
 • mixere pentru instalare închisă.

Structura mixerului și a echipamentului acestuia

Atunci când cumpărați un mixer este important să acordați atenție la ceea ce este inclus în setul său. Cutia trebuie să conțină:

 1. Instrucțiuni.
 2. Duza de pe robinet, "nas". Nu diferă în ceea ce privește aspectul de la mixerele obișnuite.
 3. Macara.

În exterior, mixerul cu încălzire cu apă practic nu diferă de cele obișnuite, dar este mai dimensional și are un cablu electric instalat cu un RCD și un dop. Corpul macaralei are o singură intrare pentru apă (rece), există și un mecanism de fixare. Duză pentru mixer instantaneu de încălzire este instalat în modul cel mai simplu - este pur și simplu înfășurat pe carcasa încorporată, dar firul trebuie întărit cu o bandă de bandă.

Dispozitivul mixerului de încălzire nu este deosebit de complicat, are:

 • supapă de amestecare a apei, reglabilă de un cartuș;
 • un cartuș care reacționează la cea mai mică diferență de temperatură (are în ceară sau este fabricat din plăci bimetalice).

Principiul încălzitorului este după cum urmează:

 • un cartuș care reacționează la o schimbare a temperaturii apei, se micsorează sau, dimpotrivă, se extinde (setările de temperatură ale cartușului sunt transmise printr-un șurub de fixare);
 • dacă apa rece nu curge, acest lucru blochează funcționarea dispozitivului (există un limitator în el care nu va lăsa căldura lichidului peste 80 de grade);
 • Când alimentarea cu apă rece reia, mixerul continuă să funcționeze automat în setările anterioare.

Inovația dispozitivelor este aceea că nu capul reglează temperatura apei furnizate de robinet, ci de încălzitorul spiralat. Datorită releului încorporat pentru a porni alimentarea încălzitorului și termostat, apa de ieșire se ajustează la temperatura setată.

Liniile pozitive și negative ale dispozitivului

Malaxoare de calitate pozitivăLa fel ca toate aparatele de uz casnic, malaxorul are dezavantajele și avantajele sale.

Principalul dezavantaj al unui astfel de dispozitiv util poate fi considerat un cost destul de ridicat. Dar aceste costuri nu sunt atât de importante dacă le comparăm cu aspectele pozitive ale dispozitivului.

Avantajele mixerului pentru încălzire:

 1. Economii. Cu ajutorul unui astfel de dispozitiv este posibil să se controleze consumul de energie prin setarea modului economic.
 2. Securitate. Datorită funcționalității sale largi, acest dispozitiv nu va permite supraîncălzirea apei. Acest lucru este important în special în familiile în care copiii cresc, deoarece o astfel de funcție exclude complet arderea din apa fierbinte.
 3. Comoditate. Pe dispozitiv, capul apei furnizate de sistem nu are practic nici un efect, deci va curge din robinet, tot timpul când dispozitivul va fi utilizat va avea aceeași temperatură și putere.

Detalii importante

Nu este un secret faptul că calitatea apei furnizate lasă mult de dorit. Din acest motiv, durata de viață a dispozitivului poate să nu fie atâta timp cât dorim. Pentru a evita deteriorarea și prelungi timpul de operare nu numai mixer, dar și alte aparate de uz casnic, este recomandabil să instalați filtre de purificare a apei.

Dacă familia are copii mici și sunteți îngrijorat de faptul că copilul poate schimba independent setările stabilite de părinți, atunci alegeți un model cu protecție împotriva copiilor. Blocarea nu va permite micilor cercetători să strică dispozitivul sau să se rănească singuri.

Un mixer cu încălzitor este un dispozitiv universal care permite normalizarea alimentării cu apă într-o casă sau apartament și, de asemenea, este făcută să excludă dependența alimentării cu apă a temperaturii dorite de presiunea din sistem.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Încălzitor electric de scurgere pentru un robinetÎncălzitor electric de scurgere pentru un robinet
Robinet de încălzire cu apă - duza pentru macaraua și încălzirea apeiRobinet de încălzire cu apă - duza pentru macaraua și încălzirea apei
Sfaturi pentru alegerea unui încălzitor electric de economisire a energiei pentru locuința dvs.Sfaturi pentru alegerea unui încălzitor electric de economisire a energiei pentru locuința dvs.
Principiul cablului de încălzire autoreglabilPrincipiul cablului de încălzire autoreglabil
Caracteristicile încălzitoarelor de apă cu debit de gazCaracteristicile încălzitoarelor de apă cu debit de gaz
Robineți sensibili de apă: tip de robineți și caracteristiciRobineți sensibili de apă: tip de robineți și caracteristici
Încălzitor electric pentru apă curgătoare pe robinet - argumente pro și contraÎncălzitor electric pentru apă curgătoare pe robinet - argumente pro și contra
Alegerea unui malaxor de beton: tipuri, producătoriAlegerea unui malaxor de beton: tipuri, producători
Caracteristicile mixerelor din partea laterală a băiiCaracteristicile mixerelor din partea laterală a băii
Care sunt încălzitoarele de apă mai bune - cumulate sau care curgCare sunt încălzitoarele de apă mai bune - cumulate sau care curg
» » Mixere cu încălzire prin apă: caracteristicile structurii și utilizării
© 2021 amigdas.com