amigdas.com

Implantarea bazală: avantajele implantării bazale a dinților

Implantarea dințilorÎn prezent există multe tehnologii de proteză. Printre cei mai avansați specialiști se numără implantarea bazală a dinților. Reprezintă o tehnică complet nouă, care face posibilă instalarea de implanturi în secțiunile tari ale maxilarului. Aplicarea sa oferă o soluție eficientă la problema adenței totale sau parțiale, chiar dacă o persoană are atrofie severă a maxilarului. În comparație cu alte metode de implantare a dinților, tehnologia bazală este diferită prin faptul că, prin instalarea implanturilor, acestea sunt încărcate instantaneu cu proteze.

Ce este un implant bazal?

Implantul bazalimplant disc având o structură în formă de T inversat utilizat pentru implantarea bazali permite prin tăieturi orizontale laterale în fălcile bazale furnizează administrarea primei plăci orizontale direct în interiorul osului, și apoi prin făcut rotund accesul vertical pentru instalare în placa suportului vertical , pe care va avea loc fixarea coroanei suport a podului. Treptat, design-ul a făcut anumite schimbări. A început să folosească în mod activ compresie implanturi bazale cu tip șurub. Au petale ascuțite și largi de sculptură.

Când medicii stomatologi au abandonat folosirea metodelor traumatice de instalare a implanturilor bazale, instalarea acestora a început să fie efectuată în același mod ca și cele rădăcină. Asigurarea stabilității se realizează prin:

 • petalele de mare lățime, care sunt prezente pe firele implantului bazal;
 • punerea în funcțiune a nervurilor în proiecțiile anterolaterale, pentru care este utilizată o proteză totală de punte.

Implantarea bazală a dinților

Chiar și printre dentiștii calificați, astăzi există confuzie, care poate fi numită implanturi bazale. Inițial, acest nume a fost dat modelilor care, după instalare, s-au bazat pe un strat bazal profund, mai degrabă decât oase craniene, mai degrabă decât spongioase. Acesta din urmă implică de obicei instalarea de implanturi în formă de rădăcină. Ele sunt adesea numite clasice.

Stratul bazal al maxilarului are o densitate mare. Din acest motiv, resorbția sa în cazul pierderii dentare nu are loc. Cu toate acestea, în prezent, tot mai mulți specialiști cu implantare bazală numesc inserția lamelară Modele în formă de T și șuruburi, caracterizat prin prezența unor lame mai largi, a căror fixare în maxilar are un unghi.

Astfel de caracteristici ale implantării bazale oferă o soluție la problema lipsei osului. Ca urmare, nu este necesară efectuarea grefelor osoase. Cu toate acestea, deoarece implantul bazal în formă de T nu are un volum osos suficient în toate cazurile, implementarea și integrarea unor astfel de produse se efectuează cu un volum mare de țesuturi moi de gumă. Și aceasta conduce la apariția anumitor riscuri.

Caracteristicile implanturilor

Proteză bazalăExperții consideră astăzi implantologia bazală drept o soluție rapidă și economică, care este cea mai rezonabilă în cazul pierderii dinților. Când se efectuează, sunt instalate implanturi de titan, care sunt integrate în corpurile solide ale maxilarului. În același timp, necesitatea de a efectua creșterea osului nu este necesară prin metoda de operare.

Când dintele persoanei este îndepărtată, această manipulare duce la anumite modificări ale osului cranian. Consecința este atrofia, care poate avea grade diferite. Uneori, datorită pierderii unui dinte, cantitatea de țesut osos se pierde atât de mult încât, pentru a putea fi instalat implantul, nevoie de o recuperare lungă.

Caracteristicile caracteristice ale osului bazal sunt densitatea și duritatea ridicată. Din acest motiv, practic nu este atrofizată. Prin urmare, implantul este implantat în el. Dacă în cazul efectuării implantării clasice durează 3-6 luni, atunci aplicarea tehnicii bazale este deja După cinci zile, pacientul poate dobândi un dinte nou în schimbul celor pierduți.

Tipuri de implanturi bazale

În prezent, există următoarele tipuri de implanturi care sunt utilizate în implantologia bazală:

 • Implantarea dințilorbiokortikalny. Produsele de acest tip sunt implantate imediat după extracția dinților. Fixarea implantului se efectuează într-un godeu gol;
 • literalmente placă. Această construcție este realizată dintr-o placă de bază având o grosime mică. Când se utilizează în timpul procedurii de restabilire a dinților, este conectată la reazem și proteză;
 • implant intralesiv. Fixarea sa are loc direct în gingie. Prin utilizarea unui astfel de produs, sunt integrate proteze tip detașabile;
 • comprimare. Instalarea acestei proteze se face într-un unghi. Se remarcă prin prezența unui fir special, prin care este consolidat osul spongios și se asigură o fixare fermă a implantului;
 • subperiostală. În aspectul său seamănă cu o plasă deschisă, care este solicitată dacă există o subțiere semnificativă a țesutului osos și nu există posibilitatea creșterii acesteia.

Tipul de implant și metoda care va fi utilizată pentru implantare sunt selectate direct de dentist individual pentru fiecare pacient. Efectuând o alegere, expertul ia în considerare o mulțime de factori.

Pro și Contra din implanturile bazale

Trebuie să se țină seama de faptul că efectuarea absolut orice procedură medicală, care este implantarea bazală, are avantajele și dezavantajele sale. Toate aceste momente sunt determinate de situația specifică a pacientului care sa adresat dentistului. Un medic calificat trebuie să efectueze o evaluare detaliată a situației înainte de a efectua lucrarea și să ofere pacientului soluția optimă a problemei. În timp ce nu îl înspăimânți cu proceduri suplimentare și descrieți ce activități sunt necesare și pentru ce sunt necesare.

goodies

Persoanele care au nevoie să-și întoarcă dinții pierduți, se adresează unui specialist pentru implantarea bazală a dinților, pentru că această procedură:

 • are un cost redus;
 • se caracterizează prin restaurarea rapidă a dinților;
 • destul de simplu în execuție.

În plus, utilizarea acestei metode pentru restaurarea dinților elimină necesitatea creșterii osoase în caz de lipsă a acesteia după o absență prelungită a dinților. Alegerea acestei metode de restaurare a dintilor, o persoana nu va trebui sa mearga fara coroane timp de sase luni in timp ce asteapta sa supravietuiasca implanturile. În 7 zile, persoana care a recurs la această procedură are ocazia să se bucure în zâmbetul său. În acest fel, are ocazia să nu mestece alimente prea grele.

Pro-uri de proteză bazalăCu adentia completă, folosind această tehnică, puteți restabili ambele fălci. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, acest rezultat poate fi obținut în cazul utilizării implanturilor dentare clasice în formă de rădăcină, care se disting prin fiabilitatea, siguranța și durabilitatea lor. Cu toate acestea, trebuie remarcat faptul că în multe clinici care oferă un serviciu de implant bazal, aceste beneficii de implantare clasică nu sunt raportate pacienților. De asemenea, nu se vorbește mereu despre riscurile pe care le poate avea o persoană care alege implantarea bazală.

contra

Datorită faptului că în timpul procedurii de fixare a implanturilor țesut fibros este necesar într-un volum mare, după un timp pot să dobândească mobilitate și chiar să cadă. Destul de des acest lucru se întâmplă în cazurile în care au fost incorect efectuate erori greșite ale mișcărilor masticatorii sau au fost comise anumite încălcări în timpul instalării implanturilor.

În unele cazuri, procedurile de instalare minim invazive sunt pur și simplu un mit. La un implant în formă de T bine aranjate, medicul stomatolog trebuie să efectueze manipularea prin deplasarea deoparte clapei membranei mucoase și apoi tăierea prin găuri osoase, în care forma și dimensiunea trebuie să fie adecvate pentru implant, și apoi închide. Procesul de vindecare durează două săptămâni și este adesea însoțit de apariția durerii la pacient.

Prin recurgerea la metoda implantării bazale, este destul de dificil pentru o persoană să obțină în cele din urmă caracteristici estetice ridicate de implantare. Problema este că, în cazul unei pierderi verticale osoase, proteza este făcută destul de lungă. Acest lucru este necesar pentru a menține pe deplin înălțimea mușcăturii.

Dezavantaje ale protezelor bazaleImplanturile bazale aplicate în majoritatea cazurilor sunt nediscriminatorii. Partea pe care va fi plasată proteza, este continuarea părții rădăcinii. Din acest motiv, alegerea lungimii și a unghiului de înclinare a conturului în conformitate cu particularitățile fălcii umane este considerabil complicată. Pentru a se potrivi cu forma și dimensiunea dorită, efectuați tăietura în gura pacientului după instalare. Și pentru pacient, o astfel de manipulare, cu siguranță, aduce anumite senzații neplăcute.

Consecințele după efectuarea unei astfel de manipulări nu sunt întotdeauna plăcute. După un an, pacienții care au ales implantarea bazală vin din nou la medic și se plâng de aceeași problemă, adesea agravată. Acest lucru se datorează faptului că, spre deosebire de implanturile în formă de rădăcină, bazale Nu interfera cu resorbția osoasă. Când apare pierderea, pacientul așteaptă o intervenție traumatică legată de acumularea de țesut osos. Și asta au încercat să evite, referindu-se la un specialist pentru restaurarea dinților utilizând această tehnică.

Indicatii si contraindicatii

Specialiști printre evidență pentru efectuarea unei astfel de operațiuni, sunt numite următoarele cazuri:

 • lipsa semnificativă de dinți la o persoană. Refacerea dinților prin această metodă este indicată dacă pacientul nu are mai mult de trei dinți;
 • pierderea osului cranian sau rezultatul nereusit al plantelor osoase efectuate anterior.

Listă de contraindicații la efectuarea implantării utilizând această tehnică include următoarele cazuri:

 • vârsta de până la 22 de ani. Este până în acest moment că dezvoltarea țesutului osos continuă, astfel încât implanturile să-și poată schimba poziția;
 • prezența anumitor boli sistemice care sunt asociate cu tulburări în țesutul conjunctiv;
 • boala periodontală;
 • tuberculoza;
 • tulburări de coagulare a sângelui;
 • prezența formațiunilor maligne;
 • sarcinii;
 • prezența bolilor psihice, în care, în timp ce în scaunul dentistului, pacientul se poate comporta imprevizibil;
 • dependența de droguri și alcoolismul.

Cum se efectuează implantarea bazală?

Implanturile noii modificări, realizate folosind tehnologia șuruburilor de compresie, pot fi instalate utilizând mai multe metode.

Tehnologia implantării dentareUtilizarea tehnologiei 3D prin utilizarea metodei de planificare inversă. În acest caz, pe baza tomografiei computerizate, se fabrică un șablon de poziționare chirurgicală. Este prin el faptul că implantarea este efectuată fără a trece prin perforațiile efectuate în gumă. Procedura care utilizează echipamentul laser în scopul coagulării țesuturilor moi în zona în care va fi localizat implantul bazal de compresie se numește implantare cu laser, în timp ce costul de realizare a unei astfel de instalații de implant este crescut semnificativ.

Imediat după instalarea suporturilor în os, se face impresia și după o perioadă de 3 zile se fabrică un singur pod metal plastic. Fixarea sa se face pe baza de rădăcini de titan, care ies din gumă. Acest pacient trebuie să poarte podul timp de un an. Acest lucru este necesar pentru a finaliza procesul de modelare a osului în locurile în care va fi realizată instalarea lobilor de compresie ai implanturilor. După aceasta, coroanele din metal-plastic pot fi înlocuite cu cermete.

Tehnica planificării directe diferă cu o mai mică precizie, care se realizează fără utilizarea unui șablon chirurgical. Chirurgul, fără a utiliza un șablon, determină independent locația, adâncimea și direcția de găurire a țesutului osos. Proteza se realizează în același mod ca și în prima variantă. Durata operațiunii este de aproximativ 2 ore. Durata acestuia depinde în mare măsură de numărul de implanturi care sunt integrate în timpul intervenției chirurgicale. După terminarea procedurii protetice în fiecare lună, pacientul trebuie să viziteze medicul dentist pentru examinare. Astfel de vizite trebuie efectuate pentru primele șase luni de purtare a coroanelor.

Costul procedurii

Costul implantării bazalePacienții care sunt interesați de implantarea bazală sunt preocupați de problema costului. Mulți aleg această metodă de proteză pentru a-și face zâmbetul frumos, economisind bani. Trebuie spus că, la Moscova, costul acestei proceduri începe cu marca de preț de 36 000 de ruble pentru un dinte cu coroana de plastic. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, prin selectarea restaurării dinților într-o astfel de metodă, restaurare se realizează un întreg dentition sau ambele fălci. Dacă dinții lipsesc complet, atunci costul minim al procedurii va fi de 300.000 de ruble.

concluzie

Implantarea bazală -tehnologie avansată de restaurare a dinților. Este aleasă de oamenii care doresc să revină un zâmbet frumos pentru bani și nu au probleme cu mestecarea. După operație, după șapte zile o persoană primește ocazia să nu-și ascundă zâmbetul. Nici o altă metodă de protetică nu face posibilă obținerea unui astfel de rezultat rapid. În multe clinici oferim un serviciu protetic folosind această tehnică. Cu toate acestea, trebuie să fii pregătit pentru o cheltuială mare de bani, deoarece restaurarea unui dinte în acest fel costă 36.000 de ruble.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este implantarea dinților și instalarea implantuluiCe este implantarea dinților și instalarea implantului
Care este forma de guma in timpul implantarii?Care este forma de guma in timpul implantarii?
Proteză dentară detașabilă așa cum se întâmplăProteză dentară detașabilă așa cum se întâmplă
Ce sunt implanturile dentare: tipuri și descriereCe sunt implanturile dentare: tipuri și descriere
Ce este o proteză imediată și când este prescrisăCe este o proteză imediată și când este prescrisă
Implantarea dinților: esența procedurii de fixare a unui implant dentarImplantarea dinților: esența procedurii de fixare a unui implant dentar
Proteze detașabile parțiale, structuri dentareProteze detașabile parțiale, structuri dentare
Plasticitate osoasă pentru implantarea dinților: descriere și prețPlasticitate osoasă pentru implantarea dinților: descriere și preț
Proteze dentare complete, tipuri și costuri dentareProteze dentare complete, tipuri și costuri dentare
Implanturile de sân: Tipuri, Beneficii de piept de siliconImplanturile de sân: Tipuri, Beneficii de piept de silicon
» » Implantarea bazală: avantajele implantării bazale a dinților
© 2021 amigdas.com