amigdas.com

Iarbă de sunătoare: proprietăți medicinale și contraindicații

SunătoareCei mai mulți dintre voi știți despre o astfel de iarbă ca sunătoare. Probabil, chiar l-ai pregătit planificând tratamentul. Dar atunci când se ocupă cu o astfel de iarbă, este necesar să se cunoască bine toate proprietățile sale medicinale, precum și contraindicații. Da, este o plantă folositoare, dar uneori ar trebui folosită cu prudență.

Hypericum: Descrierea plantei și fotografiile

Planta de sunătoareMulți locuitori ai orașului nu adesea dau seama cât de eficient este tratamentul cu ierburi. Prin urmare, ele nu acordă o mare importanță proprietăților și aspectului lor. Prin urmare, familiarizarea cu acest medicament natural, vom începe cu o descriere a plantei, astfel încât atunci când vă întâlniți, o puteți recunoaște imediat.

De fapt, există o mulțime de specii din această plantă, dar mai des se poate întâlni Sunătoare. Este această plantă care este utilizată pentru tratament. Aceasta planta este perena cu un sistem de radacini bine dezvoltat. Frunzele sale sunt mici, de asemenea, flori, dar destul de luminoase și vizibile. Planta adultă înflorită este caracterizată de o tulpină destul de rigidă. Bineînțeles, puteți cumpăra sunătoare într-o farmacie, dar este mult mai bine să-l colectați departe de drumuri și de oraș.

Proprietățile vindecătoare și utile ale sunatoarei

Conținutul de substanțe active, care se găsesc în sunătoare, doar o varietate izbitoare. Este cu ajutorul lor ca sunătoarea să găsească proprietăți vindecătoare. Despre puterea de vindecare a acestei plante a fost cunoscută în antichitate și a folosit-o pentru a trata o varietate de boli. Și recent, medicii au făcut o altă descoperire despre efectele pozitive asupra sistemului nervos și asupra posibilităților utilizarea extractului de iarbă pentru deprimare. Ce altceva îi ajută pe sunătoare:

 • Îmbunătățirea vizibilității, reînnoirea activă a celulelor pielii, creșterea imunității - toate acestea sunt posibile datorită carotenului (vitamina A).
 • Protecția împotriva radicalilor liberi este creată de tocoferoli sub forma unei vitamine E utile pentru organism.
 • Lucrarea fragmentată a inimii și a sistemului nervos este imposibilă fără un element cum ar fi acidul nicotinic.
 • Nu este un secret faptul că utilizarea antibioticelor dăunează foarte mult corpului uman. Dar dacă aceste medicamente sunt de origine naturală, atunci microflora din intestin nu este deranjată.
 • În cazul deteriorării integrității pielii de altă natură, rănile se vindecă mai repede, dezinfectarea lor apărând datorită acțiunii substanțelor tannice.
 • Nu cu mult timp în urmă, a fost dezvăluită o proprietate antidepresivă, explicată prin prezența în această plantă a două componente - hipericină și hiperforină.
 • Îmbunătățirea turgorului cutanat și creșterea imunității, restaurarea și reînnoirea țesuturilor cartilaginoase, prevenirea apariției celulelor canceroase - toate acestea sunt posibile datorită vitaminei C.

Acestea sunt proprietățile vindecătoare ale suntei. Cu toate acestea, există, de asemenea, contraindicații care trebuie luate în considerare, fără să dăuneze organismului, să extragă din această plantă toate beneficiile.

Reacții adverse, precauții și contraindicații

Proprietățile vindecătoare ale sunătoarei sunt utile pentru toată lumea, dar unii oameni trebuie să fie atenți la această plantă. În ciuda faptului că este o plantă cu toxicitate redusă, în timpul utilizării prelungite, pot apărea simptome neplăcute. De exemplu, greutate în ficat sau amărăciune în gură.

Contraindicații de bază și consecințe negative putem distinge următoarele:

 • Cine nu ar trebui să bea sunătoare?Sunătoarea de sunătoare este capabilă să crească tonusul muscular, deci nu este de dorit să luați această plantă pentru persoanele care au suferit recent o operație de transplant de organe. Acest lucru poate provoca respingerea lui.
 • Medicamente interzise din această plantă în timpul sarcinii, deoarece aceasta poate provoca amenințarea cu întreruperea acesteia.
 • Iarbă crește ușor presiunea, deoarece pacienții hipertensivi trebuie să-l administreze în doze mici și fără nici un eșec înainte de a se consulta un medic.
 • Planta mărește percepția pielii la lumina ultravioletă. Oamenii care folosesc ceaiul cu sunătoare și apoi merg să lucreze în grădină sau să facă plajă pe plajă sub soarele incins, pot avea arsuri grave. Aportul de sunătoare și de bronz este incompatibil.
 • Este interzisă utilizarea preparatelor pe bază de sunătoare mai mult de o lună. Aceasta duce la o creștere a ficatului.
 • Femeile care iau hormoni pentru contracepție trebuie să știe că această plantă reduce efectul lor și poate duce la sarcină nedorită.
 • Nu întotdeauna această planta este combinată cu alte medicamente. De exemplu, crește impactul anesteziei, care uneori poate fi destul de periculos. De asemenea, reduce eficacitatea anumitor medicamente cardiace, medicamentele împotriva SIDA, promovează retragerea rapidă a antibioticelor. Uneori este chiar periculoasă pentru viață. De exemplu, există un medicament warfarin, care lichefiază sângele și împiedică apariția cheagurilor de sânge. Acest remediu își pierde în mod semnificativ proprietățile de vindecare în combinație cu sunătoare. Se poate întâmpla așa - medicul a prescris pilula, luați-o, tratamentul are succes. Dar dintr-o dată ați decis să luați iarba din alt motiv și observați că se formează cheaguri de sânge, salturi de presiune și probleme de inimă. Medicamentul nu este de vină, iar sunătoarea i-a împiedicat să acționeze. Cel mai bun sfat nu este să se amestece cu alte medicamente.
 • În ciuda efectului pozitiv asupra sistemului nervos, nu este de dorit să se utilizeze orice preparate medicamentoase cu sunătoare pentru persoanele cu boli mintale. Există, de asemenea, o contraindicație - nu îi sfătuim să fie combinată cu orice antidepresive. Dacă nu respectați această regulă, este posibil ca confuzia și halucinațiile, apariția crizelor.
 • Pentru bărbați, utilizarea prelungită a medicamentelor din această plantă amenință să înrăutățească erecția. Totuși, acest proces este reversibil - totul este normalizat în timp, după terminarea tratamentului.

După cum puteți vedea, înainte de a utiliza sunătoarea, este necesar să se studieze contraindicațiile și proprietățile sale medicinale și să se consulte medicul.

Tratamentul cu sunătoare

Aria de utilizare a preparatelor pe bază de sunătoare este destul de diversă. Luați în considerare cele mai comune domenii de aplicare a acestei plante medicinale.

Proprietăți terapeutice ale sunătoarei pentru bărbați

Proprietăți de sunătoareDe mult timp de la proprietatile de vindecare a acestei plante medicinale folosit pentru a normaliza activitatea sexuală. Decorul de sunătoare a fost primit de soldații care s-au întors din mersul lor lung la nevestele lor. Sa crezut că această plantă a ajutat la creșterea puterii masculine și trezirea unei pasiuni puternice pentru sex. Fiind cel mai puternic afrodisiac, sunătoarea a fost o parte din aproape toate "băuturile de dragoste".

În timp, această eficacitate a fost confirmată de cercetarea științifică. Proprietățile de vindecare ale acestei plante au, de fapt, un efect pozitiv asupra funcției sexuale masculine. Iarba întărește dorința, provoacă atracția și permite să devină mai eliberată în sex.

Utilizarea acestei plante este mai eficientă dacă problemele din viața intimă sunt cauzate de tensiune nervoasă, stres și oboseală. Îmbunătățirea circulației sanguine joacă un rol important în tratamentul impotenței și prostatitei, nu permite apariția stagnării în regiunea pelviană și ajută la îmbunătățirea potenței.

antibiotice vegetale care nu fac parte din Hypericum, reduce procesele inflamatorii în aceste boli și lupta împotriva infecțiilor cu bacterii și reduce, de asemenea, calitatea vieții intime. Sunatoarea stimulează funcționarea glandelor interne, afecteaza celulele nervoase din creier, care afecteaza in mod favorabil activitatea androgenică. Efectul complex al plantei asupra organismului masculin sporește dorința sexuală și ameliorează impotența sexuală.

Pentru scopuri medicinale, sunătoarele sunt adoptate în mai multe forme:

 • tinctură;
 • extract;
 • bulion;
 • ulei;
 • ceai.

proprietățile sunteiPrincipalele materii prime pentru aceste produse sunt uscate părți de suprafață de sunătoare de flori. Toate componentele pot fi pregătite atât independent, cât și prin cumpărarea unui medicament gata făcut într-o farmacie. Nu trebuie să uităm că aceste mijloace nu ar trebui să fie abuzate! Timpul de tratament nu depășește 14 zile. În caz contrar, rezultatul poate fi invers.

Pentru a prepara un decoct pentru întărirea sănătății omului, aveți nevoie de o lingura de materii prime pentru a prepara o ceașcă de apă clocotită, după 12-15 minute la foc mic. Apoi, lăsați să stea timp de aproximativ 30 de minute și, dacă este necesar, adăugați apă în loc de fiert. Zahărul preparat ar trebui să fie beți 1/3 ceasca de trei ori pe zi timp de 30 de minute înainte de a mânca.

O infuzie de sunătoare poate fi preparată în același mod, dar nu trebuie să fierbeți. Este suficient să turnați iarba cu apă clocotită și lăsați-o timp de 30 de minute.

Extractul se poate face prin adăugarea a 5-6 linguri de ierburi în 170 ml de alcool și lăsându-l să stea într-un loc întunecat timp de aproximativ 2 săptămâni. După pregătire, luați de trei ori pe zi pentru 20 picături, cu strictețe înainte de a mânca.

Puteți, de asemenea, să faceți un ceai parfumat și parfumat minunat din sunătoare. Dacă adăugați o cremă de menta și miere la această băutură, atunci proprietățile vindecătoare vor crește doar.

Proprietăți terapeutice ale mustului din ginecologie

Datorită efectului său antiinflamator în ginecologie, sunătoarele sunt folosite pentru eroziune și orice proces de inflamare a organelor feminine. De ce să preparați un decoct sau o perfuzie din această plantă, să o diluați și să produceți seringi. Efectuați-le în fiecare zi până la dispariția caracteristicilor principale.

Dacă ciclul lunar este întrerupt, este util să utilizați perfuzia. În timpul infertilității, efectuați băi sesile. Pentru ceea ce pe cinci litri de apă fierbinte este necesar un pahar de plante uscate, pus pe o sobă, da un fierbere, imediat opri și lăsați să se fierbe timp de aproximativ 45 de minute. Procedurile trebuie efectuate în fiecare zi timp de 14 zile, apoi faceți o pauză.

Rece și tuse

Ceai din ierburile de sunătoareDacă vă prindeți o răceală și nu puteți scăpa de tuse, apoi de ajutorul uleiului de sunătoare. Ar trebui să fie ușor încălzit, tratat cu tifon și aplicat pe gât. În partea de sus este necesar să aplicați o hârtie de compresie sau o peliculă de polietilenă și să înfășurați un gât cu o eșarfă.

În unele cazuri, cu o tuse rece, uscată și debilitantă suferă, care nu este însoțită de eliberarea sputei. Pentru a scăpa de aceasta, puteți încerca să efectuați inhalarea cu perfuzie. Inhalați necesarul de vapori de aproximativ 10 minute.

În timpul unei dureri în gât este utilă spălarea laringelui cu o soluție de apă-alcool. Aproximativ 25 picături de tinctură de alcool per pahar de apă. Pentru a savura acest lucru înseamnă că este necesar un gât de până la 5 ori pe zi.

În bolile tractului gastro-intestinal

În intestin, microflora este, de obicei, întreruptă ca urmare a malnutriției, a bolilor și a consumului de antibiotice. Acest lucru este însoțit de o încălcare a scaunului, senzații neplăcute în stomac. Dacă vă confruntați cu acest lucru, încercați să beți un curs de tinctură pe bază de sunătoare.

Arsurile la stomac și durerile abdominale pot fi ușor eliminate cu remedii pe bază de plante. Pentru care aveți nevoie de o lingură de must de st. Ioan, șarpe și cassowe. Tot ce trebuie să beți într-un litru de apă clocotită și lăsați-o să bea. Luați-o înainte de a mânca o jumătate de cești.

Uleiul de sunătoare poate fi utilizat cu un ulcer ca remediu intern. Este eficient datorită proprietăților sale astringente și antiinflamatoare. Dar, în ceea ce privește o dozare, este necesar să se consulte cu gastroenterologul.

Cu colecistită și colelită, se recomandă următoarea prescripție. Este necesar să se amestece o jumătate de pahar de vin roșu, un pahar întreg de unt și se pun trei linguri de iarbă uscată. Apoi, acest amestec este insistat timp de o săptămână, după fierbere 40 de minute și insistând încă o lună. Numai după aceea medicamentul este considerat gata. Trebuie să o consumați în fiecare zi, o dată, aproximativ 20 de minute după ce mâncați. Doza medie este o lingurita.

Urolitiaza și cistita

Sunătoare pentru tratamentul urolitiazeiExistă o practică de dizolvare a pietrelor mici care au apărut pe bază de sunătoare. Dar este recomandabil să nu o utilizați fără a prescrie un medic. Infuzia trebuie preparată în conformitate cu rețeta obișnuită - un pahar trebuie să fie băut 3 ori pe parcursul zilei.

Dar aici, în timpul cistitei, este de dorit să folosiți colecția. Dozarea ingredientelor în linguri: oregano - 4, mușețel - 3, sunătoare - 8, sporist - 4. Toate materiile prime trebuie turnate cu un litru de apă clocotită și lăsate să se fierbe timp de 12 ore. Utilizați perfuzia într-o oră după ce ați luat o jumătate de cană.

Boli nervoase

Cu depresie, stres sever, iritabilitate, instabilitate emoțională, precum și epilepsie și proprietățile nevralgie de vindecare a sunatoare este, de asemenea, foarte util. Această plantă va ușura tensiunea, va îmbunătăți starea de spirit, va calma ușor. Pentru a îmbunătăți efectul, adăugați afine, melisa și rozmarin la tinctură. Nu este rar pentru a găsi următoarea recomandare pentru preparare: în ceașcă de apă clocotită se adaugă o lingură de plantă uscată, se lasa sa stea 20 de minute, se decantează și ia cu stare nervoasă. Această metodă nu este foarte corectă.

Cum să fiți tratați cu sunătoareAcest lucru poate fi explicat prin faptul că iarba uscată are un pigment roșu - hipericina, care nu poate transfera toate proprietățile medicinale într-un timp atât de scurt, prin urmare, pentru aceste 20 de minute, tinctura va avea o nuanță gălbuie, nu roșie. Hypercistina se utilizează în tratamentul depresiei. Prin urmare, este necesar să se procedeze după cum urmează.

Adăugați două lingurițe de materie primă într-o sticlă termică, adăugați un litru de apă clocotită, lăsați-o să fiarbă timp de 12 ore. Această perfuzie are cele mai bune proprietăți medicinale, normalizează perfect sistemul nervos. Pentru a folosi ca un ceai, pentru dulceață puteți adăuga miere. Recepție - nu mai mult de 2 săptămâni.

Acestea sunt uimitoarele proprietati de vindecare ale sunatoarei. Dacă le folosiți cu competență, în majoritatea cazurilor se poate face fără medicamente. Prin urmare, procurați sau cumpărați întotdeauna această plantă medicinală, dar amintiți-vă că uneori trebuie să consultați un medic.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Caracteristici ale aplicării și proprietăților unui geam medicinalCaracteristici ale aplicării și proprietăților unui geam medicinal
Ochanka: proprietăți medicinale și contraindicațiiOchanka: proprietăți medicinale și contraindicații
Mamă și mamă de plante: proprietăți vindecătoare de flori și iarbăMamă și mamă de plante: proprietăți vindecătoare de flori și iarbă
Proprietăți curative ale nisipului de ierburiProprietăți curative ale nisipului de ierburi
Dream grass: o descriere, aplicație în viața de zi cu zi și medicinăDream grass: o descriere, aplicație în viața de zi cu zi și medicină
Proprietățile vindecătoare ale imortellei de plante medicinaleProprietățile vindecătoare ale imortellei de plante medicinale
Ce este rozmarinul: proprietăți medicinale și contraindicațiiCe este rozmarinul: proprietăți medicinale și contraindicații
Labaznik obișnuit: proprietăți medicinale și contraindicațiiLabaznik obișnuit: proprietăți medicinale și contraindicații
Lipsă anason tibetan: descriere, proprietăți de vindecareLipsă anason tibetan: descriere, proprietăți de vindecare
Rădăcină unică a calganului: proprietăți medicinale și contraindicațiiRădăcină unică a calganului: proprietăți medicinale și contraindicații
» » Iarbă de sunătoare: proprietăți medicinale și contraindicații
© 2021 amigdas.com