amigdas.com

Cine este hidra de apă dulce? Structura și sistemul nervos

Hidra de apă dulce - aspectÎn mitul grecesc antic, Hydra a fost un monstru cu mai multe capuri, care, în loc de cap tăiat, a crescut doi. După cum sa dovedit, un animal adevărat, numit după această fiară mitică, are nemurire biologică.

Drumurile hidratate de apă dulce au o capacitate regenerativă remarcabilă. În loc să restabilească celulele deteriorate, ele sunt în mod constant înlocuite prin împărțirea celulelor stem și parțial prin diferențierea acestora.

În cinci zile, hidra este aproape complet reînnoită, ceea ce exclude complet procesul de îmbătrânire. Abilitatea de a înlocui celulele nervoase chiar este încă considerată unică în regnul animal.

Afișați mai multe o caracteristică Un hidrat de apă dulce este că o persoană nouă poate să crească din părți separate. Adică dacă hidra este împărțită în părți, atunci jumătate din masa hidratului adult este suficientă pentru a crește un individ nou.

Ce este Hydra

Hidra de apă dulce (Hydra) este un gen de animale mici de apă dulce cum ar fi Cnidaria și clasa Hydrozoa. Este, de fapt, un polip solitar, sedentar de apă dulce care trăiește în regiuni temperate și tropicale.

Structura hidraulică a apei dulci și alte caracteristiciÎn Europa, există cel puțin 5 specii de gen, inclusiv:

  • Hydra vulgaris (specii comune de apă dulce).
  • Hydra viridissima (denumită și Chlorohydra viridissima sau hidra verde, colorarea verde provine din algele chlorella).

Structura hidra

Hydra are un corp tubular, simetric radial de până la 10 mm lungime, alungit, picior lipicios la un capăt, numit discul bazal. Celulele glandei din discul bazal secretă un lichid lipicios care explică proprietățile sale de aderență.

La celălalt capăt este o deschidere a gurii, înconjurată de unu până la doisprezece tentacule mobile subțiri. Fiecare tentacul îmbrăcat în celule de stinging foarte specializate. La contactul cu prada, aceste celule eliberează neurotoxine care paralizează victima.

Corpul hidratului de apă dulce constă din trei straturi:

  • "Coajă exterioară" (epidermă ectodermică);
  • "Coajă interioară" (gastrodermă endodermică);
  • gelozie matrice de sprijin este așa-numita mesogloe, care este separat de celulele nervoase.

Polipul intestinal este un alt nume pentru hidra de apă dulceEctodermul și endodermul conțin celule nervoase. În ectoderm, există celule senzoriale sau receptori care primesc stimuli din mediul înconjurător, cum ar fi mișcarea apei sau iritanții chimici.

Există, de asemenea, capsule de urzică ectodermică care sunt aruncate afară, eliberând otrava paralizantă și, în acest fel, servesc pentru a capta prada. Aceste capsule nu sunt regenerate, astfel încât acestea pot fi aruncate doar o singură dată. Pe fiecare dintre tentacule este cuprins între 2500 și 3500 capsule de urzică.

Celulele musculare epiteliale formează straturi de mușchi longitudinali de-a lungul polioidului. Stimularea acestor celule, polip can rapid psihiatru. Endodermul are, de asemenea, celule musculare, ele sunt numite astfel datorită funcției lor, absorbției nutrienților. Spre deosebire de celulele musculare ale ectodermei, ele sunt dispuse inelar. Acest lucru are ca rezultat polipul fiind întins atunci când celulele endodermice se contractă.

Gastrodermul endodermic înconjoară așa-numita cavitate gastrointestinală. Din moment ce această cavitate se adaptează ca tractul digestiv și sistemul vascular, se numește sistemul gastrovascular. În acest scop, pe lângă celulele musculare din endoderm, există celule specializate ale glandei care secretă secreții digestive.

În plus, există și celule de înlocuire în ectoderm, precum și endoderm, care pot fi transformate în alte celule sau pot produce, de exemplu, spermă și ouă (majoritatea polipilor sunt hermafrodiți).

Sistemul nervos

Hydra are o rețea nervoasă, la fel ca toate animalele goale (coelenterate), dar nu are centre focale, cum ar fi ganglionii sau creierul. cu toate acestea există acumulare celulele senzoriale și nervoase și alungirea lor pe gură și tulpină. Aceste animale reacționează la stimuli chimici, mecanici și electrici, precum și la lumină și temperatură.

Sistemul nervos hrăditor este simplu din punct de vedere structural în comparație cu sistemele nervoase dezvoltate de animale. Plasă nervoasă conectați fotoreceptorii senzoriali și celulele nervoase senzoriale situate pe peretele și tentaculele corpului.

Respirația și excreția apar prin difuzie pe toată epiderma.

hrănire

Rinichi-polip osoase sau hidrat de apa dulce - ce este?Hydras se hrănește în principal cu nevertebrate acvatice. Când se hrănesc, își extind corpul la lungimea maximă, apoi își extind lent tentaculele. În ciuda lor simplu construcții, tentacule se extind neobișnuit și poate fi de cinci ori lungimea corpului. După extinderea completă, tentaculele se manevrează lent în anticiparea contactului cu o victimă adecvată a animalelor. La contact, celulele stingante de pe tentacul dau naștere victimei (procesul de ejecție durează doar aproximativ 3 microsecunde), iar tentaculele înseși se învârtesc în prada.

În câteva minute victima este atrasă în cavitatea corpului, după care începe digestia. polip se poate întinde în mod semnificativ peretele corpului său pentru a digera pradă mai mult decât de două ori dimensiunea hidrei. După două sau trei zile, rămășițele nedigerabile ale victimei sunt îndepărtate prin tăierea prin deschiderea gurii.

Alimentele din hidra de apă dulce constau din crustacee mici, purice de apă, larve de insecte, moară de apă, plancton și alte animale acvatice mici.

mișcare

Hydra se mișcă din loc în loc, tragând corpul și agățându-se unul câte unul, apoi celălalt capăt al corpului. Polipii migrează aproximativ 2 cm pe zi. Prin formarea unei bule de gaz pe picior, care asigură flotabilitate, hidra poate trece și la suprafață.

Reproducere și speranța de viață.

Hydra poate reproduce atât asexual cât și sub formă de germinare a polipilor noi pe peduncul polipului părinte, diviziunea longitudinală și transversală și în anumite circumstanțe. Aceste circumstanțe sunt nu au fost pe deplin înțeles, dar lipsa de nutriție joacă un rol important. Aceste animale pot fi masculi, femele sau chiar hermafrodite. Reproducerea sexuală este inițiată de formarea celulelor sexuale în peretele animalului.

concluzie

Hidra nelimitată a vieții atrage atenția oamenilor de știință naturali. Hidrate celule stem au capacitatea la auto-reînnoire continuă. Factorul de transcripție a fost identificat ca un factor critic în auto-reînnoirea continuă.

Cu toate acestea, se pare că cercetătorii au încă mult înainte ca ei să poată înțelege cum pot fi aplicate rezultatele muncii lor pentru reducerea sau eliminarea îmbătrânirii umane.

Aplicarea acestora animale pentru umane este limitat de faptul că hidra de apă dulce nu poate trăi în apă murdară, astfel încât acestea sunt folosite ca indicatori de poluare a apei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum să sunați la un iepure: alegeți un nume pentru animalul de companieCum să sunați la un iepure: alegeți un nume pentru animalul de companie
Cum trăiește monstrul și cât de mult cântăreșteCum trăiește monstrul și cât de mult cântărește
Unde se întâlnește delfinul râului, cum trăiește apa dulceUnde se întâlnește delfinul râului, cum trăiește apa dulce
Unde locuieste hipopotamul si ce mananca hipopotamul obisnuit?Unde locuieste hipopotamul si ce mananca hipopotamul obisnuit?
Kriozamorozka ca o oportunitate de a câștiga viața veșnicăKriozamorozka ca o oportunitate de a câștiga viața veșnică
Cum au provenit vierii inelari de unde vin acest tip?Cum au provenit vierii inelari de unde vin acest tip?
Gust dulce în gură, ce înseamnăGust dulce în gură, ce înseamnă
Cum arata un koala si ce culoare au blana?Cum arata un koala si ce culoare au blana?
Peștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși existăPeștele de pescuit - ce fel de indivizi valoroși există
Până la ce vârste cresc câinii, dezvoltarea fiziologicăPână la ce vârste cresc câinii, dezvoltarea fiziologică
» » Cine este hidra de apă dulce? Structura și sistemul nervos
© 2021 amigdas.com