amigdas.com

Vesiculita la bărbați: semne, simptome și tratament

Ce este veziculita?Spermatocitita sau veziculita este un proces de inflamație în veziculele seminale, o boală masculină foarte insidioasă, care trece adesea fără simptome evidente. În același timp, tratamentul întârziat la un medic poate duce la complicații semnificative.

Vesiculită: concepte generale

Veziculele vezicale sau veziculele sunt organ glandular pereche, care se află sub vezica urinară și deasupra glandei prostatei. Poziția sa poate varia în funcție de golirea și umplerea vezicii. Veziculele au o suprafață tuberculoasă și o formă în formă de ax. Direct în vezicul, se elimină baza, corpul și conducta excretorie, care se conectează la vase deferente.

Funcțiile principale ale veziculelor seminale sunt:

 • utilizarea și producția de lichid seminal;
 • furnizarea resurselor lor energetice;
 • protecția spermatozoizilor.

Aproximativ 55-70% din volumul total al spermei are un secret în compoziția lor. Și în timpul contactului sexual nerealizat, spermatozoizii sunt distruse de spermiofagi, care sunt în bule. În timpul inflamației veziculelor, toate aceste funcții sunt încălcate, ceea ce afectează în mod negativ fertilitatea și bunăstarea omului.

Cauzele veziculitei

De ce există o boală de veziculităTrebuie spus că vezicula primară poate fi întâlnită destul de rar. De regulă, el însoțește alte boli ale organelor urino-genitale, de exemplu, prostatita, orhita, uretrita sau epididimita. În unele cazuri, poate fi o complicație a altor boli, de exemplu, amigdalită, sinuzită sau ARVI.

În prima variantă, cauza veziculitei este virușii cu boli cu transmitere sexuală, de exemplu, micoplasme, chlamydia, trichomonade, gonococi sau ureaplasma. Infecția prin vas deferenți în vezicule. În acest din urmă caz, patogenul poate intra în vezicule cu fluxul sanguin din organul infectat.

Factorii care provoacă apariția veziculitei sunt:

 • hipotermie;
 • un stil de viață sedentar și stagnarea rezultată în pelvisul mic;
 • consumul excesiv de alcool și fumatul;
 • activitate sexuală excesivă sau prea rară, practica constanta a relațiilor sexuale întrerupte;
 • disharmonie sau o viață sexuală neregulată;
 • prezența în organism a infecțiilor cronice, inclusiv a cariilor;
 • constipație frecventă din cauza lipsei de activitate și a malnutriției.

Posibile complicații și stadii ale bolii

Complicații cu veziculităPana in prezent, medicina distinge doua grade de veziculita - cronice și acute. Ultimul tip de veziculită se dezvoltă brusc și se caracterizează printr-o creștere rapidă a simptomelor. Adesea apare ca un efect secundar al prostatitei cronice, deoarece omul o ia pentru exacerbare.

Veziculita cronică se dezvoltă mult mai des și, de regulă, este o complicație a bolii acute. În acest caz, simptomele nu sunt exprimate atât de mult, deoarece bărbații întârzie adesea cu o vizită la medic. Aceasta duce la o schimbare în compoziția spermei, probleme cu ejacularea, precum și disfuncție erectilă.

O complicație destul de periculoasă a bolii - supurarea veziculelor seminale. Dacă tratamentul unui proces acut nu se efectuează în timp util, se pot forma fistule în rect. Acest lucru poate duce la o înrăutățire a stării unui om, o creștere a temperaturii la 39C. Acest proces va necesita intervenție chirurgicală.

Vesiculita la bărbați: simptome și semne

Cel mai caracteristic simptomele de veziculită acută sunt:

 • Durere în profunzimea pelvisului și în zona înghinală, care este dată sacrului. De regulă, este unilateral, chiar și în timpul infecției ambelor vezicule, deoarece gradul de lezare este diferit;
 • Durerea în timpul ejaculării, în timpul defecării, umplerea vezicii;
 • Aspect de sânge în sperma;
 • Dureri de cap, febră și stare generală de rău.

În timpul veziculitei cronice, puteți observa:

 • Tulburări de micțiune;
 • Apariția poluărilor;
 • Durere cu ejaculare si erectie;
 • Simt durerea în sacrum;
 • Schimbarea senzațiilor în timpul orgasmului.

Adesea, veziculita cronică este complet asimptomatică, iar omul vine la medic cu o singură plângere: impuritatea în sperma sângelui. De asemenea, uneori există o scădere a numărului de spermatozoizi, eliberarea de puroi cu spermă sau în urină.

Diagnosticul veziculitei

Diagnosticul este stabilit pe baza examinării urologice și studiul simptomelor. Imediat, senzația de deget a prostatei se face prin rect, se realizează cu o vezică plină. Un bărbat ar trebui să se afle într-o poziție situată pe o parte cu genunchii îndoiți. Într-o stare sănătoasă, vezicula nu este probată, dar în prezența bolii, medicul poate determina:

 • Cum se trateaza veziculitaÎn timpul unei spermatocistite adânci, veziculele pot fi palpate, iar la atingere ele seamănă cu formațiuni elastice, dense, circulare;
 • În timpul spermatocistului cataral - durere în zona veziculelor și umflături mici;
 • În timpul paraveziculitei (procesul inflamator al celulozei în apropierea veziculelor seminale) se simte o infiltrare difuză, dureroasă, stoarcerea se întinde pe laturi. Este imposibil să se detecteze contururile veziculelor;
 • Semnele vezicale semiciale în timpul empyemului (vezicul purulent sever) sunt cercetate ca niște formațiuni dureroase în formă de cârnați sau forma de para.

De asemenea, în timpul diagnosticului de inflamație a veziculelor seminale se efectuează examinarea bacteriologică a secreției de vezicule, care poate conține leucocite, spermatozoizi, eritrocite, cristale de hematoidină, celule epiteliale.

În scopul diagnosticului diferențial și pentru a confirma diagnosticul exact, urologul poate numi:

 • Un test de sânge pentru un test Wasserman, deoarece sifilisul poate duce, de asemenea, la o creștere a mărimii veziculelor;
 • Examinarea cu raze X sau vezicologia prin contrast;
 • Ecografia pelvisului mic, care permite identificarea chisturilor, tumorilor și a altor boli ale sistemului urogenital.

În plus, de regulă, este prescris studiul profilului hormonal, OAM, UAC.

Tratamentul veziculitei

În timpul veziculitei acute, este necesară internarea unui om și tratamentul în condiții spitalicești. În cazurile cele mai grave, a operație chirurgicală. Cu un grad ușor de veziculită, tratamentul se poate face în moduri populare.

Medicamente pentru veziculită

Într-un departament urologic staționar, un om cu inflamație acută a veziculitei este prescrisă o dietă specială care nu supraîncărcă corpul și ameliorează constipația, precum și un regim semi-poștal. În plus, este utilizată fizioterapia termică:

 • microcliștri cu apă caldă și 0,4-1,1 gr. antipirină de două ori pe zi;
 • încălzitoare în regiunea perineală;
 • Ședința băilor fierbinți de două ori pe zi, timp de 17-25 minute.

de asemenea tratamentul simptomatic este efectuat:

 • anestezice, care sunt, de asemenea, posibile sub formă de lumânări;
 • cu comprimate de stimulare sexuală cu brom;
 • cu laxativ constipator;
 • antipiretice.

Simptomele veziculiteiUn antibiotic cu o gamă largă de efecte este, de asemenea, prescris, de exemplu, din grupul de macroliți, peniciline, cefalosporine și fluorochinolone. Apoi, atunci când inflamația acută este îndepărtată, masajul este prescris pentru apariția unui secret al veziculelor seminale. Este condus examinare microscopică și bacteriologică. După ce tratamentul recomandat poate fi corectat, în acest caz este prescris un antibiotic mai adecvat.

În timpul veziculitei acute acest masaj este interzis, prin urmare, tratamentul este prescris ținând cont de bunăstarea și anamneza omului. În timpul veziculitei cronice, se recomandă efectuarea unui masaj urologic periodic, a diferitelor proceduri de fizioterapie, de exemplu tratamentul cu parafină și terapia cu nămol. De asemenea, în partea din spate a uretrei, se produc instilații de azotat de argint de 0,3-0,6%. Agenții antibacterieni sunt introduși în veziculele seminale. În cele mai neglijate etape se recomandă intervenția chirurgicală, de exemplu, veziculectomia. Dar cel mai adesea tratamentul este eficient și conduce la o recuperare deplină a bărbatului.

Căi populare

În plus față de terapia medicamentoasă, în stadii nedeschise, se poate încerca folosește moduri populare, de exemplu, lumânări analice cu propolis sau microcliștri fierbinți și tampoane de namol rectal cu apă minerală sau cu perfuzie de calendula și musetel.

În timpul tratamentului, imunitatea trebuie întărită pentru a preveni recidiva. Pentru ceea ce puteți folosi tincturi de Eleutherococcus și Echinacea. În plus, există rețete pentru ierburi, care sunt în mod specific pentru tratamentul veziculitei:

 • Puteți bea infuzie de semințe de pătrunjel. Pentru a găti este nevoie de 4 lingurițe. materiile prime pentru a fi macinate, adăugați apă fiartă și gătiți timp de aproximativ 20 de minute. Acest remediu va reduce simptomele de veziculită și va curăța tractul urinar.
 • Se amestecă 20 gr. rinichi plop, 30 gr. bobina rădăcină, 7 g. Sunătoare și 12 gr. salvie. Toate acestea se toarnă în 0,5 l. fierbere și lăsați-o să stea timp de aproximativ 12 ore într-un recipient etanș. Luăm acest medicament de 60 ml de trei ori pe zi timp de o jumătate de oră înainte de a mânca, cel mai bine într-o formă caldă. Durata tratamentului durează aproximativ până la 3 luni, aceasta depinzând de severitatea stării bolii.

De asemenea, util va fi în fiecare zi să bea sucuri proaspete, care întăresc corpul, dau vitamine valoroase și scutesc constipatia.

Stilul de viață după tratament

Vesiculita este una dintre bolile care nu pot fi niciodată considerate complet vindecate. Din cel mai mic motiv, poate apărea o recidivă, deoarece bărbații care au suferit spermatocistă trebuie să-și monitorizeze cu atenție sănătatea pentru tot restul vieții. Este foarte important să se monitorizeze starea prostatei tot timpul, deoarece prostatita este cea mai frecventă cauză a dezvoltării veziculitei.

Pacienții cu un proces inflamator cronic de vezicule seminal au nevoie urmați dieta zilnică. Trebuie să fie plin, sănătos și să conțină toate mineralele și vitaminele necesare, precum și o cantitate mare de fibre care împiedică constipația. De asemenea, nu lăsați hipotermia, în special zona pelviană. Important este o viață sexuală stabilă și regulată.

Măsuri preventive

Deoarece motivul principal pentru dezvoltarea veziculitei pur și simplu nu există, este foarte dificil să vorbim despre prevenirea acesteia. Dar, într-un fel sau altul, până în prezent, urologii s-au dezvoltat modalități de prevenire a veziculitei acute și cronice:

 • Ce măsuri ar trebui luate în scop preventiv?Atenție igienică individuală. Abluția regulată a organelor genitale este un element indispensabil al măsurilor preventive împotriva oricăror boli ale sistemului genito-urinar.
 • Absența hipotermiei și a unui stil de viață sănătos. Este necesar să excludem obiceiurile proaste, să ne mișcăm în mod activ și să mâncăm bine.
 • Eliminarea cauzelor procesului inflamator acut. De regulă, este precedată de următoarele procese cronice: prostatita și uretrita. Tratamentul în timp util al acestor boli poate ajuta la evitarea veziculitei. În plus, este necesar să se monitorizeze sănătatea tuturor organelor interne. Chiar și în timp, cariile netratate pot provoca inflamarea veziculelor seminale.

Inflamarea veziculelor seminale sau a veziculitei este destul de o boală periculoasă, care uneori conduce la distrugerea funcției de reproducere masculină și chiar la încetarea completă a funcționării datorită sepsisului (răspândirea infecției purulente în tot corpul). Această boală rar apare ca o boală independentă și, de regulă, este o complicație a altor procese inflamatorii. Deoarece pentru a preveni aceasta, este necesar să încercați să tratați orice infecție în timp și să vă păstrați corpul în formă. Dacă nu puteți evita veziculita, tratamentul se efectuează cu ajutorul fizioterapiei și terapiei simptomatice, precum și a antibioticelor.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Ce este prostatocistul, simptomele și tratamentul acestuia?Ce este prostatocistul, simptomele și tratamentul acestuia?
Spermagramul cu sânge: de ce apare sângele în spermaSpermagramul cu sânge: de ce apare sângele în sperma
Spermogramma: unde puteți trece analiza și ce aveți nevoie pentru aceastaSpermogramma: unde puteți trece analiza și ce aveți nevoie pentru aceasta
Incontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratamentIncontinența urinară la bărbații în vârstă: cauze și tratament
Cancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostateiCancerul de prostată la bărbați: simptome, tratamentul prostatei
Sarcina după tratamentul oligoasthenoteratozoospermiei: recenziiSarcina după tratamentul oligoasthenoteratozoospermiei: recenzii
Inflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratamentInflamația glandei prostate la bărbați: boli și tratament
Pregătirea pentru eliberarea spermeiPregătirea pentru eliberarea spermei
Boli ale prostatei: simptomeBoli ale prostatei: simptome
Pregătirea hipertiroidismului de prostată și modul de analizăPregătirea hipertiroidismului de prostată și modul de analiză
» » Vesiculita la bărbați: semne, simptome și tratament
© 2021 amigdas.com