amigdas.com

Ceea ce suferă adesea pe abdomenul inferior stâng

Durerea din abdomenul inferiorCorpul uman este unic. Toate sistemele funcționează fără probleme și fără probleme. Cu toate acestea, atunci când există un eșec al acestui organ sau al aceluiași organ, apar sindroame de durere cu localizare diferită. Uneori, durerea dintr-o parte a corpului poate vorbi despre starea de rău a nu doar a unui organ, ci și despre mai multe.

Durerea din abdomenul inferior nu este o excepție. Dacă doare foarte des durerea stângă și durerea abdominală inferioară, este nevoie de consultații medicale urgente. Specialistul va da cu siguranță un număr de teste și le va trimite pentru examinare. Pe baza informațiilor disponibile, se va stabili un diagnostic și se va prescrie un tratament optim.

Cauze de durere în abdomenul inferior din stânga

Este important să știți care sunt organele din abdomenul inferior și din ce motiv partea din stânga jos ar putea afecta. La rândul său, senzațiile de durere de la stânga de jos pot diferi în ceea ce privește natura și intensitatea manifestării. Pentru femei și bărbați, în mod firesc, unele organe vor fi diferite. Cu toate acestea, există simptome dureroase care sunt direct legate cu o încălcare a funcționării corecte a intestinului. Acestea pot fi atribuite simptomelor generale pentru ambele sexe, de exemplu:

 1. Cauzele durerii abdominale inferioareProcesele inflamatorii ale intestinului gros. Însoțită de o tulburare digestivă, o evoluție abundentă a gazelor, durerea cade adesea pe partea stângă. Datorită constipației frecvente, durere insuportabilă poate apărea la stânga.
 2. Inflamația intestinului inferior. Puteți să le determinați prin durerea de cusătură periodică din stânga.
 3. Apendicita. Boală foarte gravă. Durerea asociată cu manifestarea apendicitei poate da stânga. Dacă există febră, greață, diaree și dureri insuportabile ascuțite dureroase pe stânga, un om este prezentat spitalizare de urgență și de intervenție chirurgicală pentru a elimina apendicele. Altfel, moartea este inevitabilă.

Dacă din orice motiv nu există nicio posibilitate cere ajutor specializat, dar numai pentru a exclude suspiciunile de apendicită (durerea cade în stânga jos), atunci în acest caz, medicii de la gastroenterologi recomandă cu tărie să urmeze o dietă. Este necesar să nu se mănânce fructe și legume proaspete. Excluderea maximă a mirodeniilor și ingredientelor ascuțite la prepararea alimentelor. Pentru o vreme, uitați de produsele lactate și de pâinea neagră.

Desigur, dieta este o dietă, dar nu merită amânarea tratamentului. Există o regulă de aur, cu cât mai devreme este acordat ajutorul, cu atât mai puține complicații ulterioare.

Cauzele posibile ale durerii abdominale inferioare la femei

Senzațiile de durere la nivelul abdomenului inferior la femei sunt deseori semnal despre următoarele probleme:

 1. Care sunt cauzele durerii?Procesul inflamator în sistemul genito-urinar. Diferitele tipuri de colpită pot afecta starea slabă a sănătății femeii. Foarte adesea infecțiile vaginale acute au un caracter ascendent, însoțite de febră și o durere ascuțită în abdomen la stânga. Dacă nu căutați ajutor calificat în timp util, aceasta poate duce la peritonită și, ca urmare, va fi fatală pentru o femeie.
 2. Chistul pe ovar. Această problemă este, de asemenea, caracterizată de o creștere accentuată a temperaturii, adesea însoțită de greață și vărsături. Senzațiile de durere sunt, de asemenea, localizate în abdomenul inferior și sunt dureroase. Aceste simptome sunt aproape întotdeauna un motiv pentru o intervenție chirurgicală.
 3. Ectopic sarcinii. Conditie extrem de dificila pentru o femeie. Senzațiile de durere sunt observate pe toată cavitatea abdominală. De îndată ce stomacul este bolnav, nu puteți rămâne. Durerea va crește doar odată cu trecerea timpului și dacă nu există intervenție chirurgicală, va exista o ruptură a tubului uterin și, ca urmare, medicii pur și simplu nu vor avea timp să salveze pacientul cu un astfel de diagnostic.
 4. Apoplexia (hemoragia) ovarului. În mod obișnuit, ruptura ovariană apare în fiecare femeie în fiecare lună, atât în ​​partea stângă, cât și în partea dreaptă. De obicei, această problemă apare în timpul zilelor de ovulație și dacă a existat o mulțime de activitate fizică în această perioadă, există o posibilitate de apoplexie. Această condiție este considerată moderată, cu toate acestea, nu mai puțin plăcută. Acesta este însoțit de durere acută, care dă în partea inferioară a spatelui și în rect. Partea stângă a stomacului poate, de asemenea, răni. Există slăbiciune, amețeli, greață, uneori vărsături. În acest caz, medicii recomandă odihnă pentru cel puțin câteva zile. În cazul hemoragiilor grele, sunt prescrise injecții hemostatice.
 5. Torsul piciorului chist situat pe ovar. Faptul este că orice chist are aspectul unei ciuperci, iar când picioarele sale sunt răsucite, unde sunt localizate vasele de sânge, alimentarea naturală a sângelui este întreruptă. Cu această poziție, chistul crește ușor de câteva ori. Adesea, se conectează cu organele interne din jur. Există dureri severe cu cea mai mică efort fizic și cu sex, care sunt aproape întotdeauna localizate de jos spre stânga. Este însoțită de greață și febră. Această condiție necesită o intervenție chirurgicală urgentă, care va elimina chistul pacientului.

Femeile sunt, de asemenea, posibile dureri menstruale. De altfel, ele sunt dificil de descris ca venind exclusiv din partea stanga, dar intotdeauna tulbura reprezentantii sexului mai slab de mai jos si se caracterizeaza prin senzatii dureroase sau dureroase. Împotriviți-le spasmolitice sau medicamente cu analgezice. Cu toate acestea, un simptom de durere foarte puternic indică adesea un proces inflamator ascuns. Prin urmare, nu neglijați sfatul unui medic competent.

Durerea în timpul sarcinii

Durerea în abdomenul inferior în timpul sarcinii poate fi cu partea dreaptă și stângă. Aceasta este norma, deoarece poate fi asociată cu procesele naturale de formare a fătului. Cu toate acestea, durere dureroasă pe partea stângă, inclusiv, poate pentru a semnala o amenințare cu avortul. Prin urmare, este atât de important să îi spuneți doctorului observator despre toate momentele neplăcute.

Durerea a lasat abdomenul inferior la barbati

Bărbații precum și femei, disconfort la nivelul abdomenului inferior poate fi conectat nu numai cu probleme intestinale, dar, de asemenea, punctul de a inflamație localizată în sistemul de reproducere. Cea mai obișnuită durere dureroasă pentru bărbați din abdomenul inferior pot indica următoarele probleme:

 1. Prostatita. Cel mai frecvent bărbat "inflamat". Ea se arată destul de dureroasă și frecventă nevoită să urineze. Durerea poate fi localizată în partea stângă inferioară a abdomenului. Tratamentul este recomandat să nu amâne, deoarece acest lucru va exacerba doar situația în timp și va curge fără probleme în stadiul cronic.
 2. Inflamația testiculelor. Nu mai sunt probleme serioase ale bărbaților. Durerile de tragere se produc pe abdomenul inferior. În timp, măsurile luate nu vor duce la infertilitate.
 3. Cistita. Însoțită de durere ascuțită pe partea stângă și inferioară a abdomenului cu urinare.

În plus față de problemele de sănătate menționate mai sus la bărbați, boala de stânga inferioară poate indica probleme la rinichi: pietre la rinichi și pielonefrite.

Din toate cele de mai sus, concluzia este că orice senzații și dureri neplăcute din abdomenul stâng inferior semnalează necesitatea unei îngrijiri urgente a urologului. Medicul va numi cu siguranta o serie de studii si analize.

Durere de crampe

Dureri abdominale acuteAceastă simptomatologie se observă cel mai frecvent la sugari. Un alt nume este colica intestinală. Aceasta este de cele mai multe ori o durere ombilicală. Flancul stâng al burții poate fi insuportabil, astfel încât bebelușii sunt însoțiți de un strigăt puternic. Durerea unei astfel de varietăți la dreapta și la stânga este uneori observată la copiii cu vârsta de patru ani și mai mult poate dura până la zece ani.

În cazul în care durerea este insuportabilă și copilul se invarte în mod literal de durere și această condiție este însoțită de o temperatură mai mare decât cea normală, este nevoie de ajutor medical urgent.

diagnosticare

Pentru a scăpa de orice fel de durere, inclusiv dureri dureroase acute sau regulate în abdomenul inferior din stânga, este necesar să găsiți "rădăcina răului". Aflați cauza va ajuta nu numai examinarea cu ajutorul testelor, ci examinarea cu ultrasunete a organelor pelvine prin ultrasunete, precum și cercetarea instrumentală. Pachetul de măsuri include acțiuni suplimentare:

 • Cum să diagnosticați durerea de stomacanaliza pentru prezența virusului herpes;
 • Raze X ale coloanei vertebrale lombare și ale oaselor pelviene;
 • endoscopie (tractul digestiv, vezica urinară);
 • examen laparoscopic la femei;

În complex, specialistul își va identifica întreaga imagine a problemei și pentru a prescrie tratamentul sau operațiunea optimă. În orice caz, în complex, toate manipulările vor ajuta la recuperarea pacientului cât mai curând posibil.

concluzie

Având în vedere toate motivele de mai sus și posibile pentru apariția simptomelor neplăcute care se încadrează pe partea inferioară și stângă a abdomenului, puteți face o singură concluzie logică. O excursie la medic nu poate fi amânată sub nici un pretext. Sfatul în timp util vă va ajuta să influențeze radical situația și să rezolvați rapid problema cu simptome negative care apar în partea stângă a abdomenului. Urmăriți-vă sănătatea și aveți grijă!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Unde sunt durerile din abdomenul inferior și cum să le tratezi?Unde sunt durerile din abdomenul inferior și cum să le tratezi?
Cauze ale durerii de spate deasupra spatelui din partea dreaptăCauze ale durerii de spate deasupra spatelui din partea dreaptă
Ce trebuie să faceți cu durerea din partea inferioară a spatelui și a abdomenului?Ce trebuie să faceți cu durerea din partea inferioară a spatelui și a abdomenului?
Ce se poate face dacă doare sub coaste partea stângăCe se poate face dacă doare sub coaste partea stângă
Ce trebuie făcut dacă regiunea lombară doare în spatele stângiiCe trebuie făcut dacă regiunea lombară doare în spatele stângii
Dacă abdomenul dăunează în timpul sarcinii, ce ar trebui să fac?Dacă abdomenul dăunează în timpul sarcinii, ce ar trebui să fac?
Cauze de durere în partea stângă la nivelul talieiCauze de durere în partea stângă la nivelul taliei
Gravitatea în abdomenul inferior în timpul sarciniiGravitatea în abdomenul inferior în timpul sarcinii
Durerea dură în partea dreaptă: cauze și diagnosticDurerea dură în partea dreaptă: cauze și diagnostic
Durerea în abdomenul inferior: cauzele apariției lor la femeiDurerea în abdomenul inferior: cauzele apariției lor la femei
» » Ceea ce suferă adesea pe abdomenul inferior stâng
© 2021 amigdas.com