amigdas.com

Acnee și cosuri în limba - ce să faceți

Blistere în limbaCu o problemă ca un cos pe limbă, cu siguranță cel puțin o dată când fiecare persoană sa întâlnit. Acneea produce un disconfort puternic - doare, mânjește, împiedică vorbirea în mod normal, se bucură de mâncare și băuturi. Scapa de aceste probleme este ușor - trebuie doar să dai seama ce anume a provocat apariția unui cos urât.

De ce sunt cosuri în limbaj

Coșurile în limba sunt de obicei mici, nu mai mult de câțiva milimetri, deși sunt simțite în gură pur și simplu de gigantice - acest lucru se datorează numărului mare de receptori pe organ care măresc sensibilitatea suprafeței sale. Trebuie notat că nu există glande sebacee în limbaj, astfel încât apariția erupțiilor nu este legată de conectarea canalelor de scurgere.

Acnee în limba sunt de mai multe tipuri:

 • alb - o manifestare a virusului sau a infecțiilor fungice;
 • roșu - rezultatul scăderii imunității, reacției alergice, fumatului sau abuzului de alcool;
 • roz - un semn al procesului inflamator.

Locul localizării

Erupțiile pot fi localizate în diferite părți ale limbii. Pentru a determina locația exactă a cosului, utilizați o oglindă.

 1. Cum sa scapi de blistere si cosuri in limbaDacă erupția cutanată este aproape de gât în ​​sine, aceasta indică inflamația amigdalelor.
 2. Picăturile albe pe suprafața laterală reprezintă un semn de stomatită, reacții alergice sau leziuni mecanice (de exemplu, fâșii de pâine sau mici oase de pește).
 3. Erupțiile de pe rădăcina semnalului corpului despre faringită.
 4. Pimpul sub limbă, pe căpăstru, vorbește despre o infecție bacteriană specifică - glossitis.
 5. Coșurile de pe vârful limbii apar adesea în iubitorii de ceai fierbinte și cafea, semințe de floarea-soarelui sau fistic și sunt o manifestare a microtraumelor.

Apropo, este inutil să se acorde atenție apariției limbii ca întreg. De exemplu, dacă corpul este acoperit cu o acoperire albă, acesta poate fi un semn al unei defecțiuni a organelor din tractul digestiv. Un film de culoare galbenă, împreună cu o senzație constantă de gură uscată, apare atunci când există anomalii ale funcționării pancreasului, vezicii biliare sau ficatului.

În limba unui puf suferă - ce să fac?

În primul rând, trebuie să examinați cu atenție limba și să aflați exact unde doare. Este posibil ca exista un cos nu - este doar o zgârietură sau papilelor limbii inflamate, denumite în continuare oameni PIP. Cu un tip tipo, nu trebuie să faceți nimic - va trece de unul singur în câteva zile. Nu fi tentat în nici un fel afecta comedon inflamate (stoarce, musca, etc ...) - în caz contrar există riscul de infecție transporta și declanșare la fața locului pip inflamație gravă, care cu siguranță ar trebui să trateze.

Există mulți factori care pot provoca apariția unor senzații dureroase:

 1. Cum sa scapi de cosuri in limbaLeziuni mecanice. Dacă vă mușcați din greșeală din greșeală limba, acest loc este format rana, care poate sângera și provoca disconfort grav. Cu toate acestea, limba este un organ cu regenerare accelerată, astfel încât simptomele neplăcute vor dispărea complet în 2-3 zile (și uneori chiar mai devreme), fără nicio acțiune din partea dumneavoastră. Același lucru se poate spune și pentru orice alte daune mecanice. Dar dacă ați deteriorat vârful limbii cu un os de pește, asigurați-vă că verificați dacă nu există o parte a obiectului străin rămas în rană, în caz contrar începe supurația.
 2. Reacție alergică. Aceasta se poate manifesta ca răspuns la mâncarea prea rece sau prea caldă sau la îngrijirea necorespunzătoare a cavității bucale. Când alergiile sunt cosuri sunt roșii, pot fi însoțite de o ușoară edem, mâncărime și arsuri.
 3. herpes. De regulă, un adult devine infectat cu herpes simplex ca rezultat al contactului sexual. Insidiositatea acestei boli este că poate dura o lungă perioadă de timp într-o formă latentă, manifestată doar atunci când imunitatea este slăbită. În primul rând, pe suprafața interioară a obrajilor, limba și buzele apar o erupție cutanată sub formă de bule mici, care este însoțită de mâncărime severă. După un timp, cosurile se sparg în limba, transformându-se în ulcere. Herpesul este o boală contagioasă și destul de periculoasă care poate afecta întregul corp, inclusiv inima și creierul, astfel încât, atunci când apar primele simptome ale virusului, trebuie să contactați un specialist.
 4. stomatită. Picături mici și foarte dureroase la nivelul limbii care apar ca urmare a diferitelor micro-leziuni sau a igienei orale incorecte. Cu daune grave, durerea se simte chiar și în stare de repaus. În sine, stomatita nu poate trece - ar trebui înregistrată pentru o întâlnire cu un medic care va prescrie tratamentul adecvat.
 5. Obiceiuri rele. Alcoolul și țigările au un efect extrem de negativ asupra epiteliului limbii și pot cauza o arsură a suprafeței sale. Arsurile epiteliului apar adesea în iubitorii de mâncare picantă, sărată, rece sau caldă.
 6. Diverse boli ale organelor interne. Acnee în limba poate fi roșu sau roz, nu doare și nu mancarime, dar nu trec prea mult. Observând simptomele de acest fel, faceți un examen medical.

Candida stomatita

De ce au existat pryshchikiUn tip special de erupție care apare pe fondul scăderii imunității globale. uzual candidoză stomatită, sau pur și simplu afine, apare la sugari. Limba și buzele copilului sunt acoperite cu o acoperire albă crăpată, sub care se găsesc nenumărate hemoragii roșii. Din durere, copilul nu poate să ia în mod normal un sân, să mănânce prost, să devină subțire și de multe ori să plângă.

După ce ați aflat semnele copilului de aftere, asigurați-vă că îl contactați pe pediatru - el va examina copilul și va scrie pregătirile necesare. Cel mai adesea este prescrisă frecarea zilnică a zonelor afectate cu soluție Candid. Cu același medicament, mama ar trebui să șterge pieptul și sfârcurile, astfel încât ciuperca să nu se răspândească din nou.

La adulți, stomatita candidoasă este mai puțin frecventă, și în acest caz, medicamente antifungice, de obicei, prescrise, cum ar fi Nystatin sau Diflucan. Dar aceste medicamente trebuie prescrise numai de un medic, deoarece au un număr de contraindicații și efecte secundare.

În stadiile incipiente ale dezvoltării aftoasă îl poți vindeca cu sifon. Pentru a trata copiii mici, luați o bucată de tifon, înmuiți-vă într-o soluție puternică de sodă și apă, înfășurați tifon pe deget și curățați cu atenție placa albă din zonele afectate. Adulții pot efectua, de asemenea, spălarea sifonului. Soda normalizează echilibrul acido-bazic, privând ciuperca de un habitat benefic și împiedicând reproducerea sa. Cu toate acestea, ar trebui să se țină seama de faptul că o astfel de metodă va ajuta doar la începutul bolii - în stadiile avansate fără terapie medicamentoasă este indispensabilă.

Măsuri preventive

Respectarea regulilor simple ajuta la prevenirea aparitiei unor cosuri dureroase in limba:

 • Cauze ale erupției pe limbăRespectați igiena orală - curățați dinții de două ori pe zi, utilizați un balsam și ața dentară. Procedând astfel, efectuați toate procedurile corect, pentru a nu vă răni nici limba, nici smaltul dinților.
 • Fiecare membru al familiei trebuie să aibă o periuță individuală, o ceașcă și o lingură. În timp, schimbați peria și asigurați-vă că o schimbați la una nouă după boală.
 • Nu mâncați alimente prea reci, prea calde, picante și sărate. Mestecați încet mâncarea, pentru a nu mușca din greșeală limba.
 • În timp, tratați cariile, nu permiteți apariția plăcii și a pietrei.
 • Mamele copiilor mici nu ar trebui să monitorizeze numai igiena cavității orale, ci și să împiedice copiii să pună mâini murdare și obiecte străine în gură. Jucăriile și sticlele trebuie spălate zilnic și sterilizate, dacă este necesar. Nu puteți permite unui copil să sărute animalele de companie, chiar dacă sunteți siguri că sunt sănătoși.

Acneea din limba, care nu dispare singură în 3-4 zile, trebuie tratată. Mai întâi, ar trebui să mergeți la un specialist care să vă examineze, să diagnosticheze și să scrie medicamentele necesare. WProcese inflamatorii abcesive în cavitatea bucală sunt pline de complicații grave - spre exemplu, stomatita poate provoca sufocarea, iar angina provocată de streptococ duce la leziuni renale și reumatism.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
De ce există o scurtă galbenă în limba copilului?De ce există o scurtă galbenă în limba copilului?
Pete roșii pe corp care măcar și ce poate fi?Pete roșii pe corp care măcar și ce poate fi?
De ce apar puncte roșii în limba respectivă?De ce apar puncte roșii în limba respectivă?
De ce durează vârful limbii, ce tratament este necesarDe ce durează vârful limbii, ce tratament este necesar
Acnee pe față: cauza apariției în podul nasuluiAcnee pe față: cauza apariției în podul nasului
Acneea nou-născuților: ceea ce sfătuiește dr. KomarovskyAcneea nou-născuților: ceea ce sfătuiește dr. Komarovsky
Cauze și tratament al acneei pe obrajii femeilorCauze și tratament al acneei pe obrajii femeilor
Acnee pe gât la femei: cauzele erupțiilor cutanateAcnee pe gât la femei: cauzele erupțiilor cutanate
Coșurile de pe limbă sunt mai aproape de laringel: cosuri roșiiCoșurile de pe limbă sunt mai aproape de laringel: cosuri roșii
Coșuri în limbaj: Ce se întâmplă dacă apar aproape de gât?Coșuri în limbaj: Ce se întâmplă dacă apar aproape de gât?
» » Acnee și cosuri în limba - ce să faceți
© 2021 amigdas.com