amigdas.com

Mufă pneumatică: descriere, avantaje și sfaturi de alegere

Cricul pneumaticO parte semnificativă a populației din țara noastră are mașini care sunt folosite pentru călătorii la lucru, cumpărături și călătorii. Dacă un automobilist părăsește limitele orașului, surprize neplăcute îl pot aștepta. O puncție a roții este o problemă foarte frecventă. Astfel de situații sunt extrem de dificil de prevenit. Pentru a călători ca urmare a nu întrerupe defalcarea pneu pentru o lungă perioadă de timp, fiecare călător masina, merge la următoarea călătorie este să vă asigurați că roata de rezervă în portbagaj a fost și Jack.

Cu ajutorul ultimului dispozitiv, indiferent de condițiile în care vehiculul sa oprit, puteți înlocui cu ușurință roata și puteți continua călătoria. În prezent, în magazinele de autoturisme se găsesc o varietate de tipuri de cricuri. Recent, din ce în ce mai popular printre proprietarii de "cai de fier", se folosesc dispozitive pneumatice.

Principiul de funcționare a cricului pneumatic

Funcționarea cilindrului pneumatic

Progresul tehnic nu se oprește. Mulțumită lui de la an la an în industria auto există mai multe adaptări perfecte. Din acest motiv, situația nu este surprinzătoare atunci când șoferii preferă să folosească un dispozitiv pneumatic în locul unei cricuri convenționale. Este destul ușor și convenabil de a folosi construcția gonflabilă. Având în portbagaj, fiecare șofer poate face o înlocuire a roții perforate fără complicații.

În inima jetului de aer este un principiu destul de simplu: este un fel de airbag, instalat sub corpul mașinii. Acest dispozitiv, care este în stare de suflare, trebuie instalat sub autovehicul înainte de montarea anvelopei. Plasarea sa se face din partea laterală a roții, care trebuie înlocuită. Cu alte cuvinte, este plasat în același fel ca un cric mecanic convențional, care de zeci de ani a fost folosit de proprietarii de "cai de fier".

Furtunurile care se deplasează la mufa pneumatică sunt strâns legate la țeava de eșapament. Prin intermediul gazelor de eșapament, se umple camera cricului pneumatic, care crește treptat în volum și ridică astfel corpul vehiculului.

Cricul pneumaticRețineți că, suplimentar față de gazele de eșapament pentru umplerea camerei cricului pneumatic, se poate folosi un cilindru cu aer comprimat sau un compresor. În același timp, folosind aceste dispozitive, proprietarul vehiculului nu trebuie să facă nici un efort fizic serios. Ușurința de utilizare a acestui dispozitiv este oferit chiar și pentru o fată fragilă, care pentru ridicarea vehiculului cu ajutorul acestui dispozitiv nu trebuie să caute ajutor din partea reprezentanților sexului mai puternic.

După umplerea airbag-ului la volumul necesar, alimentarea cu aer se oprește. Umplerea camerei unui pneumodouble este destul de creativă, prin urmare, durează doar câteva minute pentru ao aduce în stare de funcționare. În cazul defecțiunii roții pe care ați avut-o în timpul călătoriei, în timp ce sunteți limitat în timp, utilizarea unui astfel de dispozitiv va fi relevantă. Reglarea înălțimii vehiculului de la folosind un dispozitiv pneumatic este asigurată de volumul camerei umplută cu aer.

Caracteristici importante

Există anumite caracteristici, cunoașterea și luarea în considerare a posibilității de a alege cu ușurință modelul adecvat al unui pneumodrink pentru nevoile dvs.

Capacitate de ridicare

La selectarea unui dispozitiv, cum ar fi o mașină pnevmodomkrat trebuie să acorde prioritate modele care au o capacitate puțin mai mare decât greutatea dvs. „cal de fier“. Dacă dețineți o mașină, atunci ar trebui să alegeți o capacitate de încărcare pnevmodomkrat de 1,5-2 tone. Pentru a schimba o roata pe „Gazelle“, trebuie să fie achiziționate în dispozitivul auto care are o capacitate de încărcare de 2,5-3 tone.

Înălțimea cricului de umflare

Această caracteristică pentru aceste dispozitive este una dintre cele mai importante. Dacă autovehiculul are o distanță mică la sol sau este foarte blocat în murdărie, o mică parte a acestui parametru va permite ridicarea ușoară a vehiculului. În aceste condiții, este mai bine să utilizați dispozitive care au o înălțime de ridicare de până la 100 mm.

Înălțimea de ridicare

Capacitate de ridicare

În majoritatea modelelor de brațe pneumatice, această caracteristică nu depășește 500 mm. Cu toate acestea, chiar și această sumă este suficientă pentru a ridica vehiculul și este convenabil să înlocuiți roata perforată. Tehnica, care este destinată nu numai ridicării autovehiculului, ci și a lucrărilor de tachetare, care lucrează împreună cu compresorul, are un indicator mai mare al acestui parametru - 700 mm.

Avantajele dispozitivului

Toată lumea este precaută cu privire la diferite inovații și dispozitive avansate. Prin urmare, pentru ca autovehiculul să decidă să-și înlocuiască cricul mecanic obișnuit pe dispozitivul pneumatic, el trebuie să aibă motive destul de convingătoare. La modelele moderne ale acestor dispozitive, ele sunt disponibile în cantități suficiente. Principalele avantaje ale acestor dispozitive sunt următoarele:

 • Pentru a folosi o astfel de cric, nu este nevoie de o platformă uniformă. Datorită raționării, acest dispozitiv umple cu ușurință rugozitatea terenului și face posibilă utilizarea unui cleste pneumatic în orice condiții de teren. Poate fi folosit pe suprafețe cu curgere liberă, pe o pistă, în teren mlaștinos;
 • Umflați cricul pneumaticCorect selectată putere pnevmodomkrata, proprietarul de automobile este capabil de a ridica corpul vehiculului într-o chestiune de minute până la o înălțime de 0,5 m cantitate de ridicare cu ajutorul acestui dispozitiv poate fi ușor ajustat prin volumul camerei jack umplută cu aer .;
 • Fiecare conducător auto știe că atunci când se utilizează un cric mecanic atunci când este necesar pentru ridicarea vehiculului, este necesar să se aplice un efort fizic sever, atât de ușor de utilizat instrumente pneumatice pentru a aprecia pe deplin femeile care sunt confortabile în anvelopa de performanță va fi prevăzută cu un astfel de dispozitiv convenabil;
 • Doar nevoia de a înlocui scopul de utilizare a acestui dispozitiv nu este limitată. Poate fi folosit pentru a rezolva o sarcină cum ar fi tragerea unei mașini din noroi adânc. Un cleste mecanic în astfel de situații este un dispozitiv inutil, deoarece pentru acest dispozitiv este necesar un suport solid;
 • Dispozitivul pneumatic poate fi ușor umflat și eliberat rapid. Pentru a-l păstra în portbagaj nu necesită mult spațiu.
 • Utilizarea unui cric pneumaticUnul dintre avantajele cheie ale acestui dispozitiv este că modelele produse de producătorii bine-cunoscuți sunt foarte fiabile. Acest lucru permite șoferului să se asigure că pe drum, cu pătrunderea roții sau pentru a intra în murdăria puternică, puteți folosi un braț pneumatic și nu vă va dezamăgi. Varietatea dispozitivelor pneumatice vă permite să alegeți dispozitivul pentru capacitățile dvs. financiare. Costul acestui aparat depinde în mare măsură de calitatea materialelor utilizate de producător, de capacitatea dispozitivului, precum și de volumul camerei și marca producătorului. În magazinele de mașini de astăzi puteți găsi dispozitive, prețul pentru care variază de la 2000 la 20000 r.

Caracteristicile alegerii cricului pneumatic

Datorită caracteristicilor designului său, precum și a capacității mari de încărcare, aceste dispozitive pot fi utilizate pentru autoturisme de diferite tipuri. Sunt potrivite pentru:

 • mașini;
 • SUV-uri grele;
 • echipamente de construcții.

După ce au învățat despre pneumodoc, mulți proprietari de mașini se vor gândi probabil să-l cumpere. Ei, desigur, vor avea o întrebare, cum să aleagă corect acest dispozitiv. Pentru a evita greșelile în selecție, este necesar, având în vedere modelele oferite în magazinele auto, să se ghideze după următoarele criterii:

 • Țineți mufa pneumaticăpreț. În magazinele de automobile, cilindrii pneumon nu au fost de mult timp o noutate. Prin urmare, nu trebuie să vă fie teamă că în magazin aceste dispozitive vă vor fi oferite la prețuri ridicate. Referindu-se la instituțiile care vând mărfuri pentru autovehicule, fiecare proprietar al "calului de fier" va putea găsi o opțiune potrivită pentru preț cu caracteristici de calitate optime;
 • spectru de culoare. În dispozitive pneumatice, acesta poate fi diferit. Culorile standard sunt negre și gri. În plus, puteți cumpăra un model care are culori strălucitoare: roșu, galben sau portocaliu;
 • Atunci când selectați dispozitivul necesar, atenția trebuie acordată model, care sunt fabricate din materiale de cauciuc de înaltă calitate. Aceasta este o garanție a rezistenței lor ridicate și a rezistenței la uzură. După ce ați cumpărat un astfel de dispozitiv, puteți fi siguri că va dura mult timp și nu vă va dezamăgi la momentul potrivit. Cu toate acestea, trebuie să fim pregătiți pentru cheltuieli mari, deoarece modelele moderne cu indicatori de înaltă calitate de la producătorii bine-cunoscuți nu pot fi ieftini ieftini. Cumpărarea unui model ieftin nu este cea mai bună soluție, deoarece după un an de utilizare dispozitivul va deveni inutilizabil;
 • Înălțimea de ridicare a caroseriei. Când selectați un braț pneumatic, acesta este unul dintre punctele importante. Majoritatea modelelor oferite în magazine pentru autovehicule, acest parametru este de până la 0,5 m. Acest lucru este suficient pentru performanța montajului anvelopei. Dispozitivele destinate tachetului au o înălțime de ridicare de 0,75 m. În timpul lucrului este necesară utilizarea unei unități compresoare;
 • Garda la sol a vehiculului. În acest moment, trebuie să fiți atenți la alegerea unui dispozitiv pneumatic. Pick-up-ul ar trebui să fie un cric care poate fi așezat cu ușurință sub autovehicul într-o stare cu suflare.

Dacă intenționați să utilizați un cablu pneumatic pe tot parcursul anului, atunci când cumpărați dispozitivul, trebuie să vă asigurați că este potrivit pentru funcționare atât în ​​timpul verii, cât și în timpul iernii. De obicei, modelele universale de astfel de dispozitive sunt echipate cu suprapuneri anti-alunecare, datorită cărora devine posibilă utilizarea cricului într-un mod convenabil chiar și în timpul iernii, în condițiile unei suprafețe de zăpadă și gheață.

Când mergeți la magazinul auto pentru a cumpăra un mufa pneumatică, amintiți-vă că trebuie să alegeți numai un model de înaltă calitate de la un producător bine-cunoscut. Desigur, va necesita o cheltuială destul de mare pentru numerar, dar operațiunea dvs. de a ridica mașina pentru a înlocui roata sau pentru a salva transportul de la noroi va fi mai sigură și mai ușoară. Materialele folosite în modelele moderne sunt nu numai puternice, ci și rezistente la tăieturi și prăbușiri, sunt fiabile, iar furtunurile sunt destul de strânse. Toate acestea reprezintă o garanție că modelul achiziționat de jack va dura mult timp.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit
Cum sa faci roti pentru motoblockCum sa faci roti pentru motoblock
Ce este un curvimetru: caracteristicile și scopul dispozitivuluiCe este un curvimetru: caracteristicile și scopul dispozitivului
Cum de a alege un cărucior pentru un nou-născut și alege pentru vara?Cum de a alege un cărucior pentru un nou-născut și alege pentru vara?
Cum să ridicați o casă cu o crică pentru lucrări de reparațiiCum să ridicați o casă cu o crică pentru lucrări de reparații
Ce trebuie să știți despre un mufă gonflabilă bazată pe o pernă de aerCe trebuie să știți despre un mufă gonflabilă bazată pe o pernă de aer
Ascuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturiAscuțirea unui burghiu pentru metal: parametri, unelte de lucru, sfaturi
Caracteristicile unei selecții de nuci pentru discurile turnateCaracteristicile unei selecții de nuci pentru discurile turnate
Mașini de rectificat cilindrice pentru metalMașini de rectificat cilindrice pentru metal
Îndoirea tubului pentru o țeavă de profil cu propriile mâini: aplicațieÎndoirea tubului pentru o țeavă de profil cu propriile mâini: aplicație
Cum se face roata pentru un hamsterCum se face roata pentru un hamster
» » Mufă pneumatică: descriere, avantaje și sfaturi de alegere
© 2021 amigdas.com